Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

keskiviikkona, maaliskuuta 11, 2015

Puukäsityöpäivä

Kun tammikuun alussa varmistui, että maanantaina 9. maaliskuuta joudun selviytymään päivän ilman metallisia käsityövälineitä, aloin tietysti heti suunnitella, että mitä käsitöitä tuona päivänä tekisinkään. Kovin paljon vaihtoehtoja ei ollut ottaen huomioon suppean valikoiman puisia tai muovisia puikkoja ja koukkuja kaapissani, olemassa olevat langat sekä suunnitelmat näille langoille. Oikeastaan ainoaksi vaihtoehdoksi jäi sytomyssyt. Siksi en osallistunut tänä vuonna sytomyssyjen ystävänpäiväkeräykseen, koska halusin säästellä myssylankoja tämän viikon maanantaiksi.

Puukäsityöpäivä sujui hyvin puisella puikoilla ja bambu-puuvillaisilla langoilla! :)

Sytomyssyt 3 kpl
Tehty ajalla: 9.-10.3.2015
Malli: Perusmyssy päälaelta alkaen
Lanka: Hjertegarn Bommix Bamboo koralli (433) purkulanka
Langankulutus: 203 g
Virkkuukoukku: 3,5 mm
Koko: n. 58-60 cm kukin
Muuta: Oysiin

Tämä Hjertegarnin Bommix Bamboo on jo kertaalleen muotoutunut käsissäni puseroksi, mutta jouduin sen purkamaan ennen kuin ehdin sitä juurikaan edes käyttää. Toivottavasti purettu lanka palvelee nyt paremmin sytomyssyiksi virkattuna. :)

Myssyt ovat samankokoisia ja samalla silmukka- ja kerrosmäärillä virkattuja, mutten halunnut tehdä niistä ihan identtisiä kolmosia, joten kikkailin hiukan noilla reikäraidoilla saaden näin jokaisesta myssystä hiukan erilaisen.

http://heivatutkudelmat.blogspot.fi/2015/02/paastonajan-haaste-hyvan-tekemiseen-182.html

Myssyt päätyvät aikanaan Oysiin, ja samalla osallistun näillä omaan PHHT-haasteeseeni, josta saat lisätietoa klikkaamalla ylläolevaa kuvaa. Vielä ehdit tulla haasteeseen mukaan! :)

Puukäsityöpäivään oli tietysti syynsä, sillä maanantaiaamuna lensin Oulusta Helsinkiin ja illalla takaisin kotiin - norjalaisten lakkoilusta huolimatta pääsin onneksi matkaan suunnitellusti, vaikkakin pienen lisäjännityksen kera. Enpä ole muuten niin kaukana kotoa käynytkään sen jälkeen, kun vuonna 2006 muutimme tänne Ouluun! Edellisestä lentomatkastakin oli peräti 16 vuotta (viime vuosituhannella!), silloinkin kävin Oulusta käsin pyörähtämässä Helsingissä. Nämä maanantaiset lennot olivat elämäni seitsemäs ja kahdeksas. Eilen oli sitten semmoinen jet lag, että päätin pysyä lopun elämäni Oulun rajojen sisäpuolella! ;) Minulle ei selvästikään sovi mikään kulkuväline, joka kulkee moottorilla, nytkin pääkipu ja pahoinvointi alkoivat heti, kun kone nousi Oulussa ilmaan, ja lakkasi vasta eilen illalla kestettyään noin 34 tuntia... Ihan huvikseni en ainakaan toista kertaa tuota matkaa tee, eikä tämäkään mikään huvireissu ollut, sillä kävin Helsingissä lääkärissä. Lähempää en valitettavasti apua sairauteeni saa, mutta on tilanne sentään parantunut, sillä vielä muutama vuosi sitten minun kaltaiseni joutuivat hakemaan apua Saksasta saakka, ja sinnehän minunkin vertani on lähetetty analysoitavaksi. Olen miettinyt, miten paljon haluan tästä sairaudestani blogissani tai ylipäätään ihmisten kanssa jakaa, ja tulin siihen tulokseen, ettei tätä voi tyhjentävästi kertoa parilla lauseella, eikä edes parissa postauksessa. Pitäisi perustaa sitä varten ihan oma blogi, eikä minulla ole siihen tällä hetkellä haluja eikä voimia. Mieluummin keskityn nyt paranemiseen sen sijaan, että alkaisin vatvoa mahdollisia syitä ja muita ikävämpiä asioita edes päässäni, saati sitten julkisesti. Hyviä uutisia paranemisen etenemisestä voin toki täällä aina joskus kertoilla teillekin - niitä on paljon mukavampi jakaa! :)


Nuo kolme myssyä aloitin siis maanantaiaamuna ennen sianpieremää bussissa, virkkasin niitä sen bussin lisäksi toisessa bussissa, lentoasemalla, lentokoneessa, taas yhdessä bussissa, vihreän teekupposen ja kirjan ääressä, lääkärin odotushuoneessa, luomusmoothieta lipittäessä, jälleen bussissa, toisella lentoasemalla, taas lentokoneessa ja lopulta vielä bussissa sekä toisessa bussissa. :) Itse asiassa kolmas myssy valmistui jo toiseksi viimeisessä bussissa ennen Oulun keskustaa, ja ehdin aloittaa vielä neljännenkin. Langanpäät jaksoin päätellä vasta eilen aamulla kotona, joten siksi myssyjen valmistumispäivämäärä on eilinen, vaikka muuten ne onkin virkattu maanantaina. Eikä minulla ollut edes päättelyneulaa mukanani. Kiitän tässä vaiheessa lämpimästi sitä blogiystävää - tai olisiko ollut joku vuosien takainen SNY - joka minulle on joskus lahjoittanut tuon puisen virkkuukoukun! :) Nyt sillekin tuli viimein käyttöä!

Minkäköhän takia muuten virkkuukoukku on kielletty käsimatkatavaroissa? Olen kuvitellut itseni hiippailemassa vaivihkaa lentokoneen ohjaamoon ja uhkailemassa virkkuukoukulla osoittaen kaappaavani lentokoneen! ;) Jätin kuitenkin aikeeni toteuttamatta, koska puinen virkkuukoukku ei ole ilmeisesti kaappausta ajatellen yhtä tehokas kuin metallinen. :D Enemmän vahinkoa kaiketi olisin saanut aikaan niillä lasten askartelusaksilla, jotka sai viedä matkustamoon, kun niiden terä on alle 6 cm pitkä. Joskin ne olivat niin umpitylsät, että niillä sai jyystää lankaa hyvän tovin, ennen kuin suostui katkeamaan. ;)

Nyt elämä hymyilee taas entistä leveämmin: pitkään odotettu lääkärikäynti on takana, uudet tropit aloitettu, jet lagista toivuttu - ja siinä sivussa vielä saatu aikaan kolme myssyä hyvään tarkoitukseen! :) Tänään sujui kuntosalillakin harjoitukset jopa odotettua paremmin, se on minulle sellainen viikottainen mittari, jossa viimeistään huomaan paranemisen edenneen vauhdilla! :) Tätä menoa minusta tulee oikea Teräsnainen, joka ei tarvitse seuraavaan lentoonsa enää edes konetta! :D *menee puhelinkoppiin vaihtamaan kalsariasun ylleen*

Mukavaa viikonjatkoa! :)

8 kommenttia:

 1. Kivoja uutisia ja kivasti kerrottuna.

  VastaaPoista
 2. Onpa kiva kuulla, että vointisi on parempi. Aloitathan sitten "teräsnaisena" blogin "Teräsnaisen virkkuut rautalangasta" ? ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä - mutta olisiko lukijakunta sitten sellaista, että heille pitäisi kaikki vääntää rautalangasta? ;)

   Poista
 3. Kuulostaapa hyvältä, että sairautesi on selvinnyt ja siihen on hoitoakin, näin ymmärsin. Tai jos ei hyvältä niin ainakin helpottavalta. Ja vointisi kohenee! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse asiassa 100% varmuutta ei edelleenkään ole diagnoosista, eikä sitä tulla saamaankaan, koska käytän mieluummin rahani näihin hoitoihin kuin uusiin testeihin. Mutta minua hoidetaan oireiden perusteella, eikä diagnoosin varmistamisella ole merkitystä hoidon kannalta. Juuri tuota tarkoitin kirjoittaessani, että mieluummin keskityn paranemiseen kuin alkaisin vielä selvitellä syitä, koska ne eivät välttämättä koskaan selviäkään. Saa nähdä, miten uudet hoidot nyt vaikuttavat, kolmas päivä menossa niiden kanssa... :)

   Poista
 4. Kiva kuulla,että vointisi on parempi :) Kivoja myssyjä. Itsellä jämähti tuo myssyn teko tällä hetkellä mallin valinnan vaikeutuun, jotenkin mikään malli ei ole tuntunut hyvältä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Minä en ole varmaan yhtään sytomyssyä tehnyt mistään mallista (paitsi taisin yhden Minttu-myssyn joskus virkata vuosia sitten), vaan teen ihan vain näitä perusmyssyjä omasta päästä. Tykkään upottaa sytomyssyihin jämälangat ihan viimeistä metriä myöten, ja siihen tällainen perusmalli antaa paremman mahdollisuuden kuin joku hienompi myssymalli. Tässä voi soveltaa mielin määrin sen mukaan, miten sattuu lanka riittämään.

   Poista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)