Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

perjantaina, maaliskuuta 13, 2015

Odottavan aika ei käy pitkäksi

Päivät eivät ole todellakaan samanlaisia, ei edes sen suhteen, miten ehtii tehdä käsitöitä tai muutenkaan harrastaa mitään. Tammikuusta saakka tekeillä ollut isompi virkkaustyöni on jo loppusuoralla siinä mielessä, että viime lauantai-iltana pääsin aloittamaan jo reunusta. Mutta eipä se sen lauantain jälkeen ole juurikaan sitten edennyt. Maanantaina puolestaan ehdin hyvinkin tehdä käsitöitä reissun päällä, kun suurin osa päivästä kului odotteluun. Sen jälkeen taas meni pari päivää, jolloin ei ehtinyt eikä jaksanutkaan tarttua koukkuun. Eilen tuli jälleen istuttua reilut kaksi tuntia terveyskeskuksen odotushuoneessa (ja 5 minuuttia itse vastaanotolla), tällä kertaa lapsen kanssa, joten siellä ehdin hyvin lukea ja virkata samalla pari sytomyssyäkin. :)

Sytomyssyt 2 kpl
Tehty ajalla: 9.-13.3.2015
Malli: Perusmyssy päälaelta alkaen
Lanka: Hjertegarn Bommix Bamboo koralli (433) purkulanka
Langankulutus: 117 g
Virkkuukoukku: 3,5 mm
Koko: 54 cm ja 55 cm
Muuta: Oysiin

Edellisen postauksen myssyt olivat kooltaan isompia, joten tein näistä kahdesta sitten pikkuisen pienempiä, ihan jo siksikin, että sain sillä tavalla langan riittämään vielä kahteen myssyyn. Vaikka silmukkamäärä on molemmissa sama, ylempi on minun päähäni sopiva eli noin 54 cm, ja alempi on sen verran löysä minulle, että sinne mahtuu poninhäntäkin sisään, arvioisin kooksi silloin noin 55 cm. Nyt on tämä bambusekotteinen purkulanka saatu kokonaan tehtyä uusiokäyttöön, näihin upposi loput langat niin, että jäljelle jääneellä pätkällä sain juuri ja juuri sidottua viiteen myssyyn koko- ja pesuohjelaput kiinni. :)

http://heivatutkudelmat.blogspot.fi/2015/02/paastonajan-haaste-hyvan-tekemiseen-182.html

Ylläolevaa kuvaa klikkaamalla saat lisää tietoa PHHT-haasteesta, johon nämäkin myssyt osallistuvat. Tule sinäkin mukaan tähän haasteeseen! :)


Koska aavistelin joutuvamme odottamaan tk:ssa hyvän tovin, päätin ottaa mukaan käsityön lisäksi myös lukemista - kyllä, luen ja virkkaan aina yhtä aikaa! - jottei tarvitse tyytyä odotushuoneen Kauheus ja Hirveys -lehtiin. ;) Näemmä sattui sitten matkaan oikein sopivaa lukemista nimenomaan lääkäriin pääsyä odotellessa... :D Vaikka tämä kirjahan on ihan lälly verrattuna Gerritsenin myöhempään tuotantoon, tämä on hänen alkupään tuotantoaan, joka on vasta nyt suomennettu yli 20 vuotta kirjan kirjoittamisen jälkeen. Mutta kelpaa sellaiseksi vähän hilpeämmäksi luettavaksi. ;)

Hilpeää viikonloppua! :)

8 kommenttia:

 1. Kiva, että joku muukin tykkää lukea Gerritseniä. :-) Mielestäni hänen kirjansa ovat mukavaa ja sujuvaa luettavaa. Itse innostuin lukemaan niitä katsottuani Rizzoli&Isles -sarjaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä olen joskus nähnyt yhden jakson sitä Rizzoli&Isles -sarjaa, ja sillähän ei ole mitään tekemistä Gerritsenin kirjojen kanssa, muutoin kuin että nimet ja ammatit ovat päähenkilöillä samat. Eli esim. ne tapahtumat eivät ole peräisin kirjoista. Minä olen Gerritseniin jäänyt koukkuun vuosien 1998-99 vaihteessa, sain silloin ystävältäni lahjaksi "Lapsen sydän" -kirjan, ja ihmettelin suuresti, miten huonosti paras ystäväni minut tunteekaan, kun antaa minulle tuollaisen hirveän ällöttävän verisen sairaalatrillerin... otin sen kuitenkin matkalukemiseksi, kun olin vuodenvaihteen isäni luona, enkä sitten edes malttanut alkaa siellä öisin nukkua, kun piti vaan lukea ja lukea... Sen jälkeen olen lukenut Gerritseniltä kaikki, mitä häneltä on ilmestynyt. :)

   Poista
  2. Joo, ei oo tosiaan kirjoilla ja sarjalla paljon tekemistä keskenään; kirjoissahan Rizzolilla on mies ja lapsi ja Rizzolin työkaveri Frost on valkoihoinen, kun taas sarjassa hän oli musta. Tykkään kyllä sekä kirjoista että sarjasta. Toisaalta hyväkin, etteivät ole ainakaan liian samanlaisia. :-)

   Poista
  3. En osaa tuohon sen kummemmin sanoa, kun olen tosiaan vahingossa joskus yhden jakson tuota sarjaa nähnyt, ja siitä on vuosia. En ylipäätään katso tv:tä nykyään ikinä, ja varsinkin kaikki sarjat ovat aika kaukana mun mieltymyksistäni. Käytän senkin ajan mieluummin kirjojen parissa. :)

   Poista
 2. Ihanaa, että koukuttelet noita sytomyssyjä! Oletko laskenut, kuinka monta olet niitä kaiken kaikkiaan tehnyt? Minä en ole tehnyt (häpeäkseni) vielä yhtäkään, mutta ihailen teitä, jotka teette.
  Kiinnitin jo aiemmassa postauksessasi huomioni kauniiseen (surinapuiseen?) virkkuukoukkuusi. Olen nähnyt noita muillakin, mutta itselläni ei ole yhtään puista virkkuukoukkua. Onko tuo hyvä kädessä ja kestävän tuntuinen? Minä olen onnistunut katkomaan useita bambuisia sukkapuikkojani. Pidän bambupuikoista, mutta tiukka käsialani taitaa olla niille liian kova koetus... :(
  Kerroin joskus blogisi innostamana kokeilla neulomista tai virkkaamista kuntopyöräillessä. Virkkasin muistaakseni tuolloin 1,5 mm:llä koukulla pussukkaa käsialalleni tyypillisesti napakkaa "peltipintaa" tehden. Ei luonnistunut sen ja rivakan pyöräilyn yhdistäminen... ;-) Joko tarvitsen enemmän harjoitusta tai sitten pitää hidastaa pyöräilyn vauhtia... Kuinka Sinä pystyt yhdistämään kuntopyöräilyn ja lukemisen/käsillä tekemisen? Hidastuuko pyöräilyvauhti?
  Sari

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen merkinnyt ylös myssyjen kokonaismäärän aina sitten, kun toimitan uuden satsin myssyjä eteenpäin. Eilen juuri mietinkin, että kun edellinen käsityöpäiväkirjani tuli täyteen viime vuoden lopulla, niin täytyy muistaa sieltä katsoa aiempi sytomyssyjen kokonaislukema ja laittaa nyt uusi lukema uuteen päiväkirjaan. Nyt olen siis 187 myssyä kaikenkaikkiaan tehnyt vuosien aikana, vielä on ainakin yksi myssy tulossa tänä keväänä. :)

   Minä en tuosta puisesta koukusta oikein tykkää, varsinkin kun tuo käyttämäni lanka oli helposti säikeentyvää, eli tuolla koukulla tahtoo jäädä aina joku säie ottamatta koukulle. Menetteleehän tuo kuitenkin hätätapauksessa, enkä sitten edes muistanut vaihtaa kotona metalliseen, kun olin reissussa puisella aloittanut. Se metallinen 3,5 mm koukku onkin kyllä kiinni toisessa virkkuutyössä, joten senkin puolesta hyvä käyttää "varakoukkua".

   Minä en polje kuntopyörällä mitään mahdottoman kovaa vauhtia, lähinnä samaan tapaan kuin polkisin tavallisella pyörällä ulkona. Lisäilen vastuksia välillä, jolloin vauhti muutenkin hidastuu. En ole siis siinä mielessä havainnut virkkaamisen vaikutusta pyöräilytahtiin - pikemminkin niin päin, että jos lisään vauhtia jalkoihin, niin alan neuloa tai virkata nopeammin. :)

   Mitähän muuten kuntosalilla tuumaisivat, jos ottaisin kutimen mukaan, ja kutoisin aina kerroksen sarjojen välissä... ;) Se sarjojen välillä pidettävä tauko kun on vähän tylsä, ei ole mitään tekemistä. :D

   Poista
 3. Viidet sukat valmiina hyväntekeväisyyteen ja blogattuna. Saa laittaa kuvat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva juttu! :) Laitatko jatkossa valmiista töistä ilmoitukset siihen PHHT-postaukseen, niin saan ne sieltä paremmin sitten poimittua lopuksi. Toki pistän nuo nyt itselleni myös vihkoon muistiin. :)

   Poista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)