Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

sunnuntaina, maaliskuuta 15, 2015

188.

Sytomyssyilyinto iskee minulle yleensä näin talvisaikaan/alkuvuodesta, ja tänä vuonna jouduin sitä intoani vähän pidättelemäänkin, että oli jotain virkattavaa viime maanantaina (ks. pari postausta aiemmin). Nyt sitten, kun olen vauhtiin päässyt, on ollut ihan pakko tehdä samantien kaikki sytomyssykelpoiset langat myssyiksi. Virkattujen myssyjen jälkeen oli neulotun vuoro:

Sytomyssy
Tehty ajalla: 13.-15.3.2015
Malli: Perusmyssy
Lanka: Novita Hanko luonnonvalkoinen (010) purkulanka
Langankulutus: 92 g
Puikot: 5 mm
Koko: n. 58-60 cm
Muuta: Oysiin 


Vuosien varrella olen tehnyt aika monta sytomyssyä, tämä on 188. minun tekemäni sytomyssy. Kahdensadan myssyn rajapyykki häämöttää siis hyvin lähellä, mutta se raja taitaa rikkoontua vasta ensi vuoden puolella, sillä enempää sytomyssylankoja minulle ei tällä hetkellä ole, ja koska en tänä vuonna aio lankaa ostaa, niin eipä sitä myssylankaakaan pääse tänne rantautumaan. Mutta kunhan lankalaatikot alkavat paistaa tyhjyyttään, niin eiköhän tämäkin asia korjaannu ja päästään juhlistamaan sitä 200. myssyäkin. Kaikki aikanaan. :)


Ei minulla olisi näitäkään lankoja ollut, jollen olisi päättänyt purkaa pari kelvottomaksi osoittautunutta puuvillaneuletta. Kuten ne korallinpunaiset virkatut myssytkin, myös tämä on tehty purkulangasta. Tämä onkin varsinaista kierrätyslankaa, sillä Novitan Hanko on 50% kierrätyspuuvillaa + 50% akryylia, ja lisäksi tämä lanka on jo kertaalleen neulottua ja purettua. Hyvin siitä vielä myssyn sai aikaan! :)


Kuten kuvasta huomaa, tämä myssy on minulle aivan liian iso, sillä pääni meinaa upota sen sisään kokonaan. ;) Isokokoisia ja peittävämpiä myssyjä on kuitenkin toivottu syöpäosastoille, joten tämä toivottavasti täyttää sen tarpeen.


Yksivärinen valkoinen myssy tuntui vähän ankealta, joten laitoin "piristykseksi" pari nappia, nekin taatusti jostain kierrätettyjä. :) Kun napitkin ovat tuollaiset aika neutraalit, tämä myssy kelvannee sekä miehelle että naiselle, kumpi sitten tämän ehtiikään itselleen napata.

http://heivatutkudelmat.blogspot.fi/2015/02/paastonajan-haaste-hyvan-tekemiseen-182.html

Ylläolevaa kuvaa klikkaamalla pääset lukemaan PHHT-haasteesta, johon minäkin tällä myssylläni taas osallistun. Siihen postaukseen kommentoimalla ja hyväntekeväisyystöistäsi raportoimalla olet sinäkin mukana haasteessa! :) Voi niitä käsitöitään toki muihinkin postauksiin raportoida, mutta itse pysyn paremmin kirjanpidossa mukana, kun ne laitetaan vain tuohon PHHT-postaukseen. Kiitos! :)


Iloista uutta talviviikkoa! :)

10 kommenttia:

 1. Komea myssykasa noista 188. myssystäsi tulisikin, jos ne kaikki olisivat yhtä aikaa esillä. Nuo napit muuten pukevat tätä myssyä, ilman niitä se olisi aika vaisu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Laitoin tuon tekemieni myssyjen lukeman siksi postaukseen, kun sitä edellisessä postauksessa kysyttiin, ajattelin että jos muitakin kuin kysyjää kiinnostaa. :) Nappien alkuperästä minulla ei ole mitään aavistusta, tuolta nappilaatikostani ne vain löytyivät, ja isot napit tuntuivat sopivan hyvin tällaiseen paksumpaan ja isompaan myssyyn. :) Iso kasa noita myssyjä on Oysiin toimitettu, mutta se kasa hupenee melkoista vauhtia, valitettavasti.

   Poista
 2. Hui kuinka teillä on lunta!
  Etelässä on jo KEVÄT ja katulakaisu meneillään, pyörällä ihana huristella ja narsisseja laittaa.....:)
  Hyvää kevättä!
  T. Mari

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oulussa lumen syvyys Forecan mukaan 38 cm. :) Pyörällä huristeleminen on täälläkin sujunut hyvin koko talven ajan, sehän ei ole vuodenajoista kiinni. :) Mukavaa syksyn odotusta! ;)

   Poista
  2. Ei, se on auraresursseista kiinni....;D
   Syksy on raikasta ja hapekasta aikaa, mutta nautitaan tämä n 4kk hyvää keliä 5-8/15 siinä ensin puutarhaa vaalien kun semmoinen on tullut vaivalla hankittua!

   Poista
  3. Minä nautin nyt vielä pitkään TALVESTA, sen jälkeen laitan muutamaksi kuukaudeksi kaihtimet kiinni ja lukkiudun sisälle, sitten nautitaan taas syksystä. :) Syksy ja talvi! ♥♥♥♥♥

   Poista
 3. Kiitos vinkistä. Arvoin blogatessani ja kommenttia laittaessani kumpaan laitan haastepostaukseen tai viimeisimpään. Ensi kerralla (toivottavasti saan vielä valmista) laitan haastepostaukseen. Onhan tässä onneksi vielä pitkät bussimatkat Hettaan ja takaisin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, ei se mitään, kyllähän minä kaikki kommentit joka tapauksessa luen ja varmuuden vuoksi kirjaan nuo PHHT-osallistumiset ihan kynällä ja paperilla vihkoon sitä mukaa, kun niitä minulle ilmoitetaan. Hetassa on varmaan hiihtokelit parhaimmillaan! :)

   Poista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)