Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

torstaina, maaliskuuta 05, 2015

Intohimoinen ristipistelijä

Minua voisi kai kuvailla intohimoiseksi ristipistelijäksi. Sellaiseksi Couleur d'Etoilen suunnittelija on tämänkin tyttösensä nimennyt:

Passionnément ...Brodeuse
Tehty ajalla: 16.2.-4.3.2015 (ei vielä viimeistelty)
Malli: Couleur d'Etoile: Passionnément ...Brodeuse
Kangas: 20 ct aida antique white
Langat: DMC 107 ja 321
Pistot: Risti- ja jälkipistoja
Koko: 163x131 pistoa
Viimeistely: Tulee osaksi Vuoden 2015 Ristipistoprojektia, ei vielä viimeistelty
Muuta: Liukuvärjätty lanka sopii hyvin osaksi tätä pistelytyötä! :)
 

Siinä tämä intohimoinen kirjonnan harrastaja istuu. Ei liene enää kenellekään yllätys, että tästäkin mallista tällainen käsityöntekijä löytyy. ;) Joko tämän Vuoden 2015 Ristipistoprojektin teema on alkanut kaikille selkiytyä?


Tämänkin mallin yksityiskohdista löytyy noita käsityöaiheisia juttusia. Tästä "roikkuvasta" langanpätkästä tykkään eniten.


Alkuperäinen malli oli yksivärinen, mutta olen nähnyt Couleur d'Etoilen samantyylisiä malleja tehdyn myös liukuvärjätyllä langalla, ja ehdottomasti halusin ainakin jonkun näistä malleista toteuttaa siihen tapaan. Tässä mallissa monivärinen lanka toimii aivan loistavasti tuossa reunuskuvioissa, kun taas keskellä istuva hahmo yksivärisenä rauhoittaa kokonaisuutta. DMC:n liukuvärjätty lanka nro 107 toistaa täydellisesti projektin viimeistelykankaan värejä, joten sekin tuki päätöstäni käyttää juuri tuota lankaa. Projektiin tulevat yksiväriset punaiset ja pinkin sävyt nappasin puolestaan tämän monivärisen langan sävyistä, jotta lopputulos on - toivottavasti - harmoninen kokonaisuus.


Intohimoisesti jatkan pistelyä vielä kahden mallin verran ennen kuin pääsen tämän projektini suurimpaan eli viimeistelyvaiheeseen. Seurana on ollut sen verran pitkiä äänikirjalevyjä (yleensä 75-77 minuutin mittaisia), että tämäkin pistely on yhden illan aikana ehtinyt edistyä paljonkin. Tätä menoa saanen seuraavan mallin pistellyksi vielä maaliskuun aikana, ja sitä seuraavan huhtikuussa. Eiköhän tämä koko projekti ole jo ennen syksyä käyttövalmiina! :)

Intohimoisia käsityöhetkiä kaikille blogini lukijoille! :)

8 kommenttia:

 1. Hyvältä näyttää tämäkin osa...

  VastaaPoista
 2. Ihastuttava ristipistelijä! <3 Intohimoisia pistelyhetkiä Sinulle! Sopiiko kysyä, mitä äänikirjoja olet pistellessäsi kuunnellut?
  Sari

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Tällä hetkellä kuuntelussa on Virpi Hämeen-Anttilan Yön sydän on jäätä, ei ole ainakaan alun perusteella mikään suosikkini, mutta kyllähän tuon varmaan läpi kuuntelee. Tätä pistellessäni taisi enimmäkseen olla kuuntelussa Jonas Jonassonin Satavuotias joka karkasi ikkunasta ja katosi, ja se oli kyllä ihan hervottoman hauska! :) Sitä ennen taisin kuunnella Kai Ekholmin Niiden kirjojen mukaan teidät on tuomittava, joka oli taasen vähän sellainen, että ajatukset karkasivat omille teilleen. Tänä vuonna olen kuunnellut myös Katja Ketun Hitsaajan, Anja Snellmanin Parvekejumalat, Juha Nummisen Kyyhkynen (öö... en muista siitä edes mitään, mutta listallani lukee, että sellainen on tullut kuunneltua), John Steinbeckin Hiiriä ja ihmisiä (klassikko!), Tommi Kinnusen Neljäntienristeys (aivan huippu, suosittelen!) ja Sophie Hannahin Nimikirjainmurhat (Hercule Poirot -romaani, joka ei siis ole Agatha Christien kirjoittama). Suunnilleen puolet kirjoista tulee nykyään kuunneltua äänikirjoina, puolet luettua. Jatkuvasti on joku kirja kuuntelussa ja toinen tai kenties parikin luettavana (luettavana voi olla samanaikaisesti esim. tietokirja ja romaani). Äänikirjojen suhteen en ole kovin kranttu, vaan napsin matkaani melkein kaikki, mitä kirjastosta vaan löytyy, ja mikä vähänkään kiinnostaa. Luettavien kirjojen kanssa olen sitten vähän tarkempi. :)

   Poista
  2. Kiitos kirjasuosituksista! :) Minä olen lukenut noista mainitsemistasi kirjoista ainoastaan Hiiriä ja ihmisiä -romaanin. Taisin olla tuolloin 15-17-vuotias. Muistelen pitäneeni kirjaa oikein hyvänä ja puhuttelevana. Luinkin heti sen jälkeen kaikki kotikylän kirjaston Steinbeckit (ja melkein kaikki muutkin pienen kirjaston romaanit... ;-)).
   Minä en ole juuri kuunnellut äänikirjoja, sillä vaikka isossa kaupungissa asutaan, on täällä mielestäni hyvin suppea äänikirjahylly - vai onkohan itselläni vain turhan valikoiva maku? ;-) Viimeksi olen itse lukenut Camilla Läckbergin rikosromaanin Enkelintekijä - ja sitä myötä kirjailijan kaikki tähän mennessä suomennetut kirjat. Olen ollut lukemaan opittuani lukutoukka... ;-)
   Sari

   Poista
  3. Minä myös olen melkoinen lukutoukka. Äänikirjat ovat pistellessä mukava seuralainen, muita käsitöitä voi tehdä sitten ihan perinteisen kirjan ääressäkin.

   Poista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)