Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

keskiviikkona, maaliskuuta 04, 2015

Hirvittävät sukat!

Huomasin kirjanpidostani, että viimeksi olen saanut valmiiksi neule- tai virkkuutyön 23.1. - melko pitkä tauko siis valmistuneissa! Kuten helmikuun raportissanikin kerroin, olen tehnyt nyt yhtä aikaa sekä isompaa virkkuutyötä (aloitettu 23.1.) sekä pienempää neuletyötä (aloitettu 1.2.). Virkkuutyö on kokonsa vuoksi jäänyt lähinnä kotona tehtäväksi, ja tuo neuletyö on ollut puolestaan näppärämpi ottaa käsilaukkuun tai reppuun mukaan kodin ulkopuolelle. Aika pitkään pidinkin tiukasti kiinni siitä, että neule pysyy "reissukäsityönä", ja kun noita "reissuja" ei ihan mahdottoman paljon ole ollut, ja nekin vähäiset kuljen nykyään mieluiten pyörällä, niin ei se reissuneulekaan ole päässyt usein työn alle. Viimein täytyi alkaa laskea kuntopyöräilytkin "reissuiksi", vaikkei siinä touhussa pääsekään eteenpäin, vaikka kuinka polkisi. ;) Mutta reilun kilon painoista virkkuutyötä ei oikein jaksa enää kuntopyöräillessä pitää sylissään, ja kainalossa kannatellessa kramppaa hartiat, mikä ei mielestäni täytä hyvän liikuntaharrastuksen kriteereitä. Siksi siis olen nyt jonkin aikaa tehnyt tätä neuletta myös kotona - mutta vain kuntopyöräillessä. Mikä on kyllä johtanut siihen, että joinakin päivinä en ole sitten ehtinyt virkata ollenkaan, kun nuo kuntopyöräilyhetket ovat usein ainoat käsityöhetkeni koko päivän aikana...

Näin siis olen saanut tuhraantumaan yhteen sukkapariin yli kuukauden ajan, mikä on ainakin henkilökohtainen ennätykseni (ei nopeus- vaan hitausennätys...). Tänään sain onneksi "reissussa" (kodin ulkopuolella, ei kuntopyörällä) tehtyä viimein toisen sukan terän lähes valmiiksi, vaikkakin sen verran pimeä reissu oli, että jouduin ihan sokkona sen tekemään, mutta eipä tuo ollut ensimmäinen kerta pimeäneulontaa. :) Kotimatkalla bussissa ja perillä kotona tein enää kärkikavennukset ja päättelyt, ja vihdoin oli tämäkin sukkapari valmiina!

Tulipa muuten hirvittävät sukat! ;)

Hirvisukat
Tehty ajalla: 1.2.-4.3.2015
Malli: Perussukat, hirvikuvio Dropsin sukista
Lanka: Drops Fabel musta (400), Drops Fabel Spray Print happovärjätty oranssi (pohja ruskea/beige 714)
Langankulutus: 111 g
Puikot: 2,5 mm
Koko: 43
Muuta: Lahjaksi menevät jossain vaiheessa. 

Sukat ovat menossa lahjaksi tässä jossain vaiheessa tämän vuoden aikana. Sukkien pitäisi olla sopivat 43-numeroiseen jalkaan, mutta koska meidän perheestä ei niin suuria koipia löydy, täytyi tyytyä isännän 40-numeroiseen jalkaan kuvia otettaessa. Hieman ovat siis löysät kuvan jaloissa, mutta toivon mukaan sukkien oikealle saajalle täysin sopivat.


Sukkien oranssinruskea lanka on itsevärjättyä, toissasyksyisen happovärikurssin tulosta. Värjättävänä lankana oli Drops Fabel Spray Print -lankaa ruskea/beige värityksenä; halusin testata, kuinka tuollainen valmiiksi monivärinen lanka käyttäytyy värjätessä. Värinä oli aika ärhäkkä oranssi, joka värjäsikin valkoisen langan ihan porkkananväriseksi, mutta tämä alunperin beigen ja ruskean sävyinen värjäytyi enemmän ruskeanoranssiksi. Värjäystuloksen nähtyäni tiesin heti, kenelle tästä langasta sukat tekisin mustaan yhdistettynä, sillä eikös vain näistä tulekin mieleen syksyinen metsä, jossa hirvet tallustelevat aavistamatta kohtaavansa pian loppunsa hirvimiehen luodista...? ;) Ja kun kyseisellä hirvimiehellä sattuu tänä vuonna olemaan pyöreät synttärit, niin ei tarvinnut edes vuositolkulla tätä lankaa jemmata oikeaan käyttötarkoitukseensa. (No, nyt olen melkein paljastanut, kenelle nämä sukat tulevat, mutta minä nyt en muutenkaan ymmärrä, miksei lahjaneuleita voisi esitellä blogissa etukäteen - eihän lahjojen tarvitse olla yllätys, eihän?)


Hirvikuvion löysin Dropsin sukista. Olisihan tuo Dropsin sukkamallikin ollut kaunis, mutta luulen miesväen arvostavan enemmän perussukkia kuin sieviä kirjoneulesukkia. Ja onhan näissä kuitenkin nuo hirvet. :)

Ei ole muuten enää edes puolta vuotta syksyyn! ♥ Nautitaan nyt kuitenkin ensin tästä talvesta, vaikka nämä sukat ovatkin näin syksyiset. Näitä katsellessa tuli kuitenkin jo syksyäkin vähän ikävä... :)

Hirvittävän hienoa hiihtoloman jatkoa! :)

10 kommenttia:

 1. Ihanat hirvisukat. Kivan näköinen malli noissa sukissa ja ne ovat itsevärjättyinä ja neulottuina arvokkaat saajalleenkin

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Toivottavasti saaja niitä osaa arvostaa ja myös käyttää.

   Poista
 2. Hirviän hienot on:) Ja tosiaan, syksyyn on puolisen vuotta....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Sää varmaan arvaatkin, kelle oon nää tehnyt... ;) Eihän syksyyn ole enää edes puolta vuotta, eiköhän se elokuusta ala viimeistään koulujen alun myötä. :)

   Poista
 3. Hirvimies saa kyllä hienot, syksyiset sukat!
  Mieheni jalat ovat kokoa 41-42. Olen pitänyt niitä varsin pieninä, kun suvussa muilla miehillä jalat ovat vähintäänkin kokoa 43. Sinulla on siis myös pienijalkainen mies. Neulotko sukkia miehellesi?
  Sari

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Mieheni välillä ihmettelee, kun mulla voi jotkut lenkkarit olla samankokoiset kuin hänellä (esim. talvilenkkareissa pitää olla tilaa villasukille), vaikka mulla on 38-39 -kokoinen jalka. Mieheni ei pidä villasukkia ikinä, olen hänelle reilun 15 vuoden aikana tasan kahdet villasukat neulonut. Huvittaa vain, kun 11 v kummitytöllä on samankokoinen jalka kuin miehelläni, mutta nythän voin sitten sovittaa kummitytölle tulevia sukkia isännän jalkaan. :D

   Poista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)