Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

maanantaina, maaliskuuta 30, 2015

Pilkkeenä silmäkulmassa

Kotiseurakuntani viettää vuonna 2016 juhlavuottaan, minkä kunniaksi kaikille ensi vuoden aikana kastettaville uusille seurakunnan jäsenille lahjoitetaan kastesukat. Sukat syntyvät tietysti vapaaehtoisten neulojien voimin. Halusin ehdottomasti osallistua kastesukkatalkoisiin, mutta minulla ei ole lankakaapissani tällä hetkellä lainkaan ns. vauvalankaa, enkä ole ajatellut tänä vuonna uusia lankoja ostaa, niin se on hieman jarruttanut neulomisaikeitani. Ensin ajattelin käydä hakemassa seurakunnasta lankaa, josta kutoisin noita kastesukkia, mutta toisaalta onhan sekin uuden langan hankkimista, vaikken sitä varsinaisesti itse ostaisikaan. Sitten aloin miettiä, että missään ei ole varsinaisesti kyllä sanottu, että kastesukkien pitäisi olla nimenomaan vauvalankaa. Tai ylipäätään tiedän noiden kastesukkien "vaatimuksista" hyvin vähän, koska en ehtinyt jäädä kuuntelemaan siihen liittyvää infotilaisuutta viime syksynä neulekirkon jälkeen, eikä asiasta ole tiedotettu sen koommin seurakuntalehdessä tai netissäkään. Huomasin vain kirkon eteisessä neulekirkon jälkeen Novitan Woolia olevan korissa (ilmeisesti jaossa kastesukkien tekijöille?), ja siitä itse päättelin, että kenties kastesukat on tarkoitus tehdä vauvalangoista.

Nyt kuitenkin päätin tehdä kokeeksi parit sukat ihan tavallisesta ohuesta sukkalangasta. Vien ne tarjolle kotiseurakuntaani, josko ne kastesukiksi kelpaisivat, ja jolleivät kelpaa, niin eiköhän sukille löydy seurakunnan kautta sitten joku sopivampi kohde! Vaikka luulenpa, että aika moni muukin kutoja taitaa ihan kaikenlaisia kätköistään löytämiään lankoja kastesukiksi neuloa.

Kastesukat 2 paria
Tehty ajalla: 28.-30.3.2015
 Lanka: Drops Fabel Mouline luonnonvalkoinen-beige (800), Austermann Step classic punainen (1004)
Langankulutus: 40 g
Puikot: 2,5 mm
Koko: 1-3 kk
Muuta: Kastesukiksi kotiseurakuntaani. 


Ensimmäinen sukkapari syntyi Dropsin Fabel Moulinesta.


Toiseen sukkapariin otin Fabelin kaveriksi punaista Austermann Stepiä. Yhdessä nämä langat riittivät juuri ja juuri kahteen sukkapariin, ja tulipa jälkimmäisistä vielä ihan samankokoiset - samalla silmukka- ja kerrosmäärällä siis - kuin ensimmäisistäkin, eikä jäljelle jäänyt kuin toista lankaa pikkupätkä, jolla sain solmittua sukat yhteen parien löytämistä varten. Hyvin kyllä arvioitu langanmenekki! :) Ja kaksi jämäkerää on nyt taas pois kaapista pyörimästä.

Ohje sukkiin löytyi Dropsin sivuilta, ja koko on pienin mahdollinen eli noin 1-3 kk ikäiselle vauvalle.

Sukkia kutoessani ajattelin, että jos kastesukkia jaetaan vuoden 2016 aikana, niin sehän tarkoittaa sitä, että näiden sukkien saajat eivät todennäköisesti ole vielä edes saaneet alkuaan, vaan ovat vasta pilkkeenä vanhempiensa silmäkulmassa. ;) Tai kenties sukat menevätkin vasta loppuvuonna 2016 syntyville vauvoille, silloinhan voi olla ihan mahdollista, etteivät heidän vanhempansa ole tällä hetkellä vielä edes tavanneet toisiaan! Onkohan sukkien saaja perheensä esikoinen vai kenties jo viidestoista? Syntyykö hän yksinhuoltajaäidille, uusioperheeseen tai sateenkaariperheeseen? Niin tai näin, se on ainakin varmaa, että vauvoja syntyy tähän maailmaan ja meidänkin seurakuntaamme niin kauan kuin maailmassa riittää rakkautta - ja sitä pilkettä silmäkulmassa. ;)

http://heivatutkudelmat.blogspot.fi/2015/02/paastonajan-haaste-hyvan-tekemiseen-182.html

Nämäkin sukat voi lukea PHHT-haasteeseen (lisää tietoa kuvaa klikkaamalla!). Käyn huomenna kävelylenkilläni läheisellä seurakuntakodilla käsityökahvilan aikaan viemässä sinne sekä neulomani nutut että nämä sukat. En ole tuolla käsityökahvilassa koskaan käynyt aiemmin, koska se kokoontuu minulle huonoon aikaan, mutta sen verran ehtinen siellä pyörähtää, että saan toimitettua neuleet eteenpäin.


Hiihtokausikin tuli avattua eilen näillä laduilla! :) Hyvä oli hiihtäjän hiihdellä, vaikkakin vain ehkä 5 kilometrin lenkin kävin pyörähtämässä. On sekin jotain, kun edellisestä hiihtoretkestäni on kuitenkin jo 11 vuotta (tänä talvena poikien kanssa pihalla ja metsässä pyörimisiä ei lasketa), ja suurin haasteeni oli jaksaa kävellä ensin 1,5 kilometriä lähimmän ladun varteen. En varmaan tänä talvena ihan pääse samaan, mihin joskus lapsuudessani, jolloin saatoin hiihtää yli 500 kilometriä talven aikana, siis joskus 10-vuotiaana. :) Silloin hiihdin kouluunkin vielä huhtikuun viimeisellä viikolla, ja onpa minulla muistoja toukokuun alkupuolenkin hiihtoretkistä. :) Mutta hyvin luisti suksi eilenkin, olin jo ehtinyt unohtaa, kuinka mukavaa tuo sivakoiminen onkaan!

Pilkettä silmäkulmaan ja luistoa suksenpohjaan! :)

2 kommenttia:

  1. Hyvät langat olet kastesukkiin valinnut. Ihanan ohutta, konepesun kestävää ja kauniita värejä. Olen kymmenittäin juuri tuon kokoisia sukkia pieniin jalkoihin neulonut ja niihin käy parhaiten ohuehko lanka (7-veikka on ihan liian paksua). Toinen kriteeri on se että lanka ei saa nyppyyntyä käytössä, kun vauveli potkii ja hinkkaa jalkojaan alustaa vasten. Yhdet sukat menivät viikossa sen näköisiksi, niinkuin ois raastinraudalla vedelty pintaa. Lanka oli Scholler&stahlin Merino mixiä, villa-akryylia. Toisia sukkia en siitä langasta tehnyt. Tyttäriltäni ja miniöiltäni kyselin kerran mimmoisia sukkia toivovat kastelahjoiksi, niin vastaus oli mustia, valkoisia ja kirkkaita puhtaita värejä. Ei mitään perinteistä vaalean punaista ja vaalean sinistä. Näin meillä, mutta uskon että noillekin vaaleille sinisille ja punaisille ja vaalean keltaisille on kuitenkin ihailijansa. Neulo vain ihan rauhassa kaikista muista kuin vauvalangoista.:):)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Niin minäkin ajattelin, että nämä langat kelpaisivat kastesukkiin. Mutta kun kävin viemässä sukat seurakuntaan, niin sieltä sanottiin, että kastesukkiin käy vain 100% villaa oleva vauvalanka eli Novitan Wool tai vastaava. Nämä sukat päätyvät siis myyjäisiin. Ilmeisesti ovat halunneet jonkinlaisen yhteinäisen linjan ottaa noihin kastesukkiin. Sain mukaani ohjeetkin neljänlaisiin sukkiin, eli noilla neljällä mallilla niitä kastesukkia tehdään. Tosin, kun syksyllä kirkon eteisessä pikaisesti asiasta kysyin lähetyssihteeriltä, niin sain sellaisen käsityksen, että vapaaehtoiset seurakuntalaisethan voivat lahjoittaa kastesukiksi ihan millaisia sukkia vaan. Ja täytyyhän huomioida sekin, että joka vuosi kastetaan myös aikuisia sekä isompia lapsia jonkin verran, kyllähän heillekin täytyy kastesukat neuloa, eikä siihen kyllä mikään vahvikkeeton lanka enää sovi. Nututkin otettiin ilolla vastaan, mutta samalla huomautettiin, että "meillä on kyllä ollut tapana tehdä jokaiseen nuttuun yhteensopiva myssy ja sukatkin". ;) Mutta eiköhän niille sukille ja nutuille kohde löydy - voisihan ne sukatkin lähettää vaikka samaan kohteeseen nuttujen kanssa.

      Poista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)