Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

tiistaina, maaliskuuta 31, 2015

Maaliskuun raporttia ja huhtikuun suunnitelmia

Talvi on jatkunut läpi koko maaliskuun, ja tietysti aina vaan lisääntyvä lumi on houkutellut ulkoilemaan. Talvi on ihan parasta aikaa ulkoiluun, eikös vaan? :) Toisaalta valon lisääntyminen näkyy myös käsitöiden määrän lisääntymisessä, kun ainakin kirkkaimpina päivinä on täytynyt jättää ulkoilut väliin ja sulkeutua sisälle kaihdinten taakse käsitöiden pariin. Pilvisempinä päivinä taas ei ole tullut juurikaan käsitöihin koskettua, kun aika on mennyt ulkona. Mutta valmista on silti saatu aikaan ihan hurjan paljon! :)


Maaliskuussa valmistuivat:

 • 2.3. Barbien mekko (ommellen)
 • 3.3. Barbien toppi ja hame (ommellen)
 • 4.3. Hirvisukat (neuloen), langankulutus 111 g
 • 4.3. Couleur d'Etoile: Passionnément ...Brodeuse (ristipistellen)
 • 8.3. Etiopianuttu (neuloen), langankulutus 83 g
 • 10.3. Sytomyssyt 3 kpl (virkaten), langankulutus 203 g
 • 13.3. Sytomyssyt 2 kpl (virkaten), langankulutus 117 g
 • 15.3. Sytomyssy (neuloen), langankulutus 92 g
 • 16.3. Tiskirätti (neuloen), langankulutus 35 g
 • 18.3. Torkkupeitto (virkaten), langankulutus 1395 g
 • 18.3. Couleur d'Etoile: Une histoire de Coeur (ristipistellen)
 • 21.3. Etiopianuttu (neuloen), langankulutus 68 g
 • 22.3. Etiopianuttu (neuloen), langankulutus 71 g
 • 28.3. Etiopianutut 2 kpl (neuloen), langankulutus 162 g
 • 30.3. Kastesukat 2 paria (neuloen), langankulutus 40 g

Lankaa kului maaliskuussa huimat 2377 grammaa, mutta koska helmikuussa langankulutus oli pyöreä nolla, niin periaatteessa tämä on kahden kuukauden langankulutus, jolloin kuukautta kohden tulee vain 1188,5 grammaa. Ja näinhän se täytyy laskeakin, koska tuota torkkupeittoa tein jo tammikuusta alkaen, sehän tuota kuukausikulutusta niin valtavasti tässä kasvattaakin. Eli varsinaisesti mitään erityistä käsityömaniaa ei ole ollut ilmassa, olen vain saanut valmiiksi yhden valtavan ison ja lisäksi monia paljon pienempiä käsitöitä.

Lankavarasto ei lisääntynyt maaliskuussa, sillä yhtään lankaa tai muutakaan käsityömateriaalia en ole tässäkään kuussa ostanut, ja lopulta tein myös päätöksen olla ottamatta vastaan lahjoituslankaakaan, vaikka olisinkin niistä voinut hyväntekeväisyyteen kutoa. Niin kauan kun kaapissa on materiaalia, niin uutta ei tarvita! :) Alkukuusta tuntui ihan toivottomalta, kun lankavaraston koko pysyi aina vaan yli 10 kilossa, mutta kun tuo peitto viimein valmistui, niin yhtäkkiä lankaa olikin enää vain alle 9 kiloa, ja tällä hetkellä vajaat 8,5 kiloa! :) Mutta silti riittää varmasti materiaalia ainakin loppuvuodeksi...

Ristipistotkin ovat edistyneet hyvää vauhtia, kiitos jättipitkien äänikirjalevyjen. Tässäkin kuussa sain kaksi tilkkua valmiiksi Vuoden 2015 Ristipistoprojektiini, ja viimeinen tilkku valmistunee huhtikuussa. Mitä sen jälkeen? Ainakin se projekti pitää ommella valmiiksi, mutta siihen täytynee varata runsaasti aikaa - ja hermoja. ;) Jokailtaista ristipistosessiota on kuitenkin tarkoitus jatkaa tilkkujen jälkeenkin, enkä ole vielä yhtään miettinyt uusia projekteja. Vaikka ei niissäkään ole ainakaan pulaa materiaalista...!

http://heivatutkudelmat.blogspot.fi/2015/02/paastonajan-haaste-hyvan-tekemiseen-182.html

Neule- ja virkkuupuolella ehtinen tehdä huhtikuussa vielä yhden PHHT-haastetyön (lisätietoa ylläolevaa kuvaa klikkaamalla), sillä muutama päivä on vielä haaste- ja paastonaikaa jäljellä. Sen jälkeen taidan palata jälleen lahjaneuleiden pariin, niiden tekeminen kun vähän keskeytyi hyväntekeväisyysinnostuksen iskettyä. :) Onneksi nuo tämän vuoden lahjaneuleet on tarkoitus antaa vasta loppuvuodesta saajilleen, mutta silti tuntuu, että saisivat olla jo valmiina. Inhoan jättää asioita viime tinkaan. ;) Onhan noita projekteja suunnitelmissa ihan jokaiselle vajaalle 8,5 kilolle lankoja, kun vaan osaa laittaa ne tärkeysjärjestyksessä puikoille. Nähtäväksi jää, teenkö huhtikuussa sitten sukkia, villapaitoja vai peittoja - riippuu tietysti vähän siitäkin, onko luvassa enemmän neulomista kotona kirjan ääressä vai kulkevatko neuleet käsilaukussa. Vaikka reissuneulomistakin on aina vaan vähemmän luvassa, kun kuljen nykyisin melkein joka paikkaan pyörällä. :)


Maaliskuun viimeisen päivän kunniaksi saimme jälleen lunta lisää - ihanaa! ♥ Sehän tarkoittaa tietysti sitä, että pääsemme aloittamaan huhtikuuta yhä talvisemmissa merkeissä. Rakastan lunta ja talvea, en varmaan kyllästy valkoisen maiseman katseluun koskaan! :) Mutta toisaalta: syksyyn on enää 4 kuukautta! :) Tänä vuonna minulla onkin syytä odottaa syksyä vieläkin hartaammin kuin koskaan aiemmin... Nautitaan sitä ennen kuitenkin tästä ihanan lumisesta talvesta! ♥

Huimaavan huikeaa, hulvattoman hurmaavaa, huolettoman hupsua ja hullun hupaisaa huhtikuuta!

4 kommenttia:

 1. Nyt uteliaisuuteni heräsi. Mitähän kivaa sinulle on tapahtumassa, kun odotat syksyä erityisen innokkaana?!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkäpä se liittyy tähän terveyteni kohenemiseen... :)

   Poista
 2. Hyvin suunniteltu on jo puoliksi tehty! Ompa muuten mielenkiintosta nähä, miten paljon hyväntekeväisyyksiin on osallistuttu, kun saat kasattua siitä yhteenvedon. Joka tapauksessa paljon, koska haastekuvaakin on näkyny niin monessa paikassa. Ja lieneekö kaikilla blogiakaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuohan on minun mottoni - tykkään suunnitella kaikkea mahdollista ja vieläpä hyvinkin pitkällä tähtäimellä. ;) En ole vielä laskenut noita haastekäsitöitä, mutta osallistujia on tähän mennessä yli 20, ja aika moni on tehnyt useamman kuin yhden käsityön. Blogittomat ovat laitelleet kuvia sähköpostiin, eli kaikki ei näy edes siellä haastepostauksen kommenteissa. Ja muistavatko kaikki lopulta edes ilmoittaa käsitöitään minulle. :)

   Poista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)