Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

sunnuntaina, maaliskuuta 29, 2015

Vielä pari nuttua

Tällä viikolla olen kutonut vielä pari etiopianuttua - tai minne päin maailmaa nämä sitten matkustavatkin.

Etiopianutut 2 kpl
Tehty ajalla 23.-28.3.2015
Lanka: Novita Nalle happovärjätty oranssi-pinkki (pohja valkoinen 011), kirkas liila (757), Dylon-värjätty Jungle Green 26 (pohja luonnonvalkoinen 010), Drops Karisma vaalea beige (71)
Langankulutus: 162 g
Puikot: 3 mm
Koko: Vauva
Muuta: Oman seurakuntani kautta eteenpäin.


Pinkki-oranssi lanka on itse värjäämääni. Se toimi ihan kivasti virkattuna pintana isommassa neuleessa, mutta neulottuna näin pieneen nuttuun lanka läiskittyi aika rajusti. Pelkäsin tästä tulevan kaikkien aikojen rumimman nutun...


... mutta ei tämä nyt läiskittymisestä huolimatta mikään ihan kamala ole. Persoonallinen vain. :) Ja lämmittävyyshän on tärkeintä! Nuttuun upposi helmaan myös liilan Nallen jämät, lisäksi käytin beigeä Dropsin Karismaa. Yritin raidoittamisella vähän hillitä läiskittymistä, mutta kyllähän tuo silti selkeästi silmiin pistää. ;)


Läiskälankaa riitti vielä toiseenkin nuttuun. Nyt kudoin tuon pinkki-oranssin osuuden niin, että joka toisen kerroksen otin kerän toisesta päästä. Se hieman hillitsi läiskittymistä, mutta kyllä tätäkin voi aika persoonalliseksi nutuksi kutsua. :)


Sähäkkä pinkki-oranssi kului tähän nuttuun loppuun, samoin kuin edellisessä nutussa käyttämäni beige Karisma. Loput nutusta on kudottu niin ikään itse värjäämälläni Nallella, vihreänsävyisellä Dylonilla olen tuon aikoinaan värjännyt (ja sitä lankaa sitten riittääkin vielä aika moneen projektiin, kun väristä ei tullutkaan sellainen, jota olin tiettyä isompaa juttua varten ajatellut...). Tuokin lanka läiskittyy omituisesti, siksi nutun yläosassa on tuollaisia tummia raitoja. Mutta eiköhän tämäkin lämmitä vauvaa maailmalla! :)


Kerroinkin aiemmin, että nuttuprojektissa on tullut ongelmia Etiopian tullin kanssa, ja uusi kohde on etsinnässä. Lisää voit lukea nuttujen Facebookista. Tuohon nuttukeräykseen otetaan kyllä edelleen vastaan nuttuja, joita voi lähettää linkeistä löytyvien ohjeiden mukaan Tuuriin. Itse kuitenkin kysyin oman seurakuntani lähetyssihteeriltä, voinko toimittaa seurakunnan kautta nutut eteenpäin, ja vienkin nämä lähipäivinä yhteen seurakuntamme käsityökahvilaan. Kohdemaa ei ole vielä selvillä, mutta yleensä nutut ovat matkanneet perille lähetystyöntekijöiden tai missionuorten matkalaukuissa. Eivätpä ainakaan jää silloin kiinni tulliin! Kuvassa vasemmanpuoleiset neljä nuttua olen kutonut jo viime vuoden puolella, ja viisi nuttua kuvassa oikealla ovat tämän PHHT-haasteen aikana tehtyjä.

http://heivatutkudelmat.blogspot.fi/2015/02/paastonajan-haaste-hyvan-tekemiseen-182.html

Vielä on vajaa viikko aikaa osallistua PHHT-haasteeseen, josta saat lisää tietoa ylläolevaa kuvaa klikkaamalla! Muistathan, että osallistua voi myös muutoin kuin käsitöitä tekemällä! :)

Tässä vaiheessa muistutan osallistujia, että olethan käynyt raportoimassa jokaisen valmiin PHHT-käsityösi tai muun osallistumisesi haasteen postaukseen (johon siis pääsee kuvaa klikkaamalla). Vaikka olisit tehnyt postauksen omaan blogiisi, en ole välttämättä sitä sieltä bongannut. Voit tehdä myös haasteen lopuksi yhteenvedon valmiista käsitöistäsi tai muista osallistumisistasi haasteeseen, ja ilmoittaa sen haastepostauksen kommenteissa. Aikaa osallistumiseen on vielä ensi lauantaihin saakka, mutta jos jostain käsityöstä jää langat päättelemättä, voit toki tehdä sen vielä pääsiäisaamun puolella, ei ole niin minuutin tarkkaa. :) Osallistumisesta ehdit raportoida vielä molempien pääsiäispäivien aikana, eli odottelen rauhassa ainakin maanantaihin 6.4. saakka, ja alan tehdä yhteenvetoa pääsiäispyhien jälkeen. Arvonta osallistujien kesken tapahtuu sitten jossain vaiheessa pääsiäisen jälkeen. :)Tällä viikolla on kyllä saanut todeta, että talvi on kauneimmillaan ja parhaimmillaan! :) Olenkin tässä tuumaillut lähteä tänään ensimmäistä kertaa tälle talvea hiihtämään ihan oikeille laduille, ettei tarvitse tyytyä koulun pihalla pyörimiseen. ;) Hiihtokauden avajaiset siis tänään! :)


Avasin tällä viikolla kauden toisessakin liikuntalajissa. Olin tiistaina palaamassa kuopuksen kanssa kotiin kävellen kohti bussipysäkkiä odottamaan, josko sieltä joku bussi kohta saapuisi. Yhtäkkiä pysäkille ajoikin tuttu bussi, enkä edes ehtinyt tajuta tapahtunutta, ennen kuin bussin ovella kuopus hihkaisi: ÄITI JUOKSI!!! :) Ajatelkaa - vasta kaksi kuukautta sitten ripustin kävelykepin naulaan! :) Onnen kyyneleet valuvat tätäkin kirjoittaessani, tuntuu niin käsittämättömältä, että voi saada vielä liikuntakyvyn takaisin! :) Ehkä minä vielä jonain päivänä juoksen sen maratonin... 


Onnellisia ja rentouttavia hiihto- ja juoksuhetkiä kaikille hiljaisen viikon keskellä! :)

4 kommenttia:

 1. Neulot kyllä nättejä nuttuja. Siellä on vielä noin hyvät hiihtokelit. Keväisin tuntuu niin hassulta lukea toisten blogeista, kun toisilla kukkii jo krookukset pihoilla ja toiset pääsevät hiihtämään. Meillä täällä Lahden leveysasteilla ei ole vielä kumpaakaan. Ja onnittelut juoksuaskelista :) Mä voin juosta kanssa noin kymmenen metriä, mutta enempää ei koskaan enää pysty. Onneksi kävelemään ja hiihtämään sentään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Noin 5 km hiihtolenkiltä palasin juuri, sitä ennen oli oikeastaan suurempi koitos eli 1,5 km kävely lähimmälle ladulle! Se onkin ollut isoin este, miksi hiihtokauden aloitus on minulla venynyt, kun en ole uskaltautunut ilman apuvälineitä kävelemään noin kauas. Kävelysauvojen kanssa olen käynyt lenkeillä sen jälkeen, kun kepistä sain luopua, niistä on kuitenkin saanut tarvittaessa tukeakin. Mutta pari kertaa olen käynyt ilmankin kävelysauvoja kodin ulkopuolella, jos olen mennyt esim. bussilla kaupunkiin, ja kun nekin matkat ovat onnistuneet ihan omin jaloin, niin nyt sitten tohdin käydä laduilla. Hyvät hiihtokelit täällä vielä on! :) Saa nähdä, pystynkö minäkään juoksemaan koskaan enempää kuin ne muutamat metrit bussiin ehtiäkseni, en ole koskaan juoksua edes harrastanut, joten ei ole oikeastaan siihen edes vertailukohtaa. Mutta jos pystyisin elokuussa sauvakävelemään Likkojen Lenkin 7,5 km, niin se olisi jo hyvä tavoite kuntoutumiselle. :)

   Poista
 2. Monta kaunista nuttua oletkin valmistanut.
  meilläkin vois nyt hiihtää, lunta on tullut ja tulee koko ajan lisää.
  Oikein rauhallista suurtaviikkoa siulle .

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Viikko menee kyllä vielä ihan arjen tohinoissa, mutta täytyy yrittää ainakin mieli hiljentää jo suureen juhlaan, vaikka menoa riittääkin.

   Poista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)