Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

sunnuntaina, helmikuuta 08, 2015

Se oli paimentyttö

Vuoden 2015 Ristipistoprojekti etenee todellakin vauhdilla! Olin ajatellut, että jokaisen mallin pistelemiseen menisi noin kuukausi kuhunkin, mutta tähänkään ei mennyt edes kahta viikkoa. No, passaa tämä näinkin. :)

Il était une bergère
Tehty ajalla: 25.1.-6.2.2015 (ei vielä viimeistelty)
Malli: Couleur d'Etoile: Il était une bergère
Kangas: 20 ct aida antique white
Langat: DMC 3799, 414, 601, 603
Pistot: Risti- ja jälkipistoja
Koko: 159x98 pistoa
Viimeistely: Tulee osaksi Vuoden 2015 Ristipistoprojektia, ei vielä viimeistelty
Muuta: Värit vaihdettu yksivärisestä moniväriseksi

Aiemmat mallit tähän projektiin ovat olleet valmiiksi monivärisiä, mutta loput malleista ovat alunperin yksivärisiä, tämä mukaan lukien.


Ylläolevassa kuvassa on mallin suunnittelijan näkemys siitä, millainen mallin tulisi olla. Mutta eipä tuon muuttaminen neliväriseksi ollut tavattoman vaikeaa, itselläni kun oli jo valmiiksi visio siitä, miten tuon muutoksen tekisin. :)


Halusin korostaa päätähteä pistelemällä hänet eri värillä kuin taustan. Tämä malli poikkeaa muuten muista projektini malleista sikäli, että tämä tyttö ei tee ristipistoja tai ompelutyötä, vaan hänellä on sukankudin kädessään! :) Huomaatko, että tytön hiusrusetti on samaa sävyä kuin tekeillä oleva sukka? ;)


Kuten mallin nimikin "Il était une bergère" kertoo, kyseessä on paimentyttö. Toinen päätähti on siis paimennettavana oleva lammas, jonka senkin halusin korostaa taustasta erottuvaksi.


Vaaleammalla pinkillä kirjoin sukan ja hiusrusetin lisäksi myös kukkaset sekä nurmen keskelle että tervetulotoivotuksen yhteyteen (katso ensimmäisestä kuvasta tarkemmin). Tähän pistelytyöhön tuli siis vain neljä väriä, jätin tummimman punaisen tästä pois. Kahdessa aiemmassa pistelyssähän on ollut viisi väriä. Jatkossa kaikista tilkuista ei kuitenkaan tule näinkään monivärisiä, vaan käytän näitä projektiin valitsemiani värejä harkiten, osasta tilkuista tulee näin ollen ehkä vain kaksivärisiä. Seuraava tilkku on jo työn alla... :)


Pari päivää meni, ettei täällä satanut laisinkaan lunta, ja se tuntui oikeastaan varsin harmilliselta. Tuli jo pelko, että nytkö tämä talvi jo loppuu, kun lumen syvyyskin on laskenut 59 senttiin! :( Voi, toivottavasti sataisi vielä paljon lisää lunta, ja pakkastakin saisi tulla enemmän, kiitos! :) Kaamosaikaakin ikävöin... Onneksi illat ovat vielä nautinnollisen pimeitä, vaikka päiväsaikaan on joutunutkin pistämään kaihtimia kiinni. Ihanaa muuten, kun on niin paljon lunta, että voi saunasta hilpaista omalle parvekkeelle pyörimään lumihankeen! :D Mitenkäs muuten kerrostaloasuja pääsisi tästä ilosta nauttimaan? ;) Hoksasin kyllä, että yläkerran asunnon ikkunasta taitaa olla suora näkymä sinne meidän parvekkeen lumikasaan, mutta jos sieltä nyt sattuu joku meidän saunailtana juuri kurkistamaan, niin siinähän maahanmuuttajaperhe tutustuu suomalaiseen kulttuuriin samalla. :D

Ei muuta kuin kaikki lumihankeen pyörimään - vaatteiden kanssa tai mieluiten ilman! :D

12 kommenttia:

 1. Ihan paimentyttö, tykkään tuosta "värittömyydestä" se antaa sellasen vanhanaikasen tunnelman.
  mahtaa ne tei yläkertalaiset pitää meitä suomalaisia ihan kahjoina jos nyt sattuvat näkemään teidät lumikylvyssä :))) mutta mikä sen parempaa kuin kunnon pyörähdys hangessa ja takas saunaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Itse asiassa minä en mene enää lumessa pyörimisen jälkeen takaisin saunaan, vaan viileään suihkuun, loppuhuuhteluna niin kylmää vettä kuin vain hanasta tulee. :) Mulle tulee saunassa huono olo, vaikka lämpötila on vain n. 40-50 astetta, enkä heitä löylyä, joten tuo lumikylpy ja jäinen suihku helpottaa oloani. Normi-iltoina, jolloin ei ole saunaa, otan sitten vain sen jäisen suihkun. :) Avannossa en ole vielä alkanut käydä, mutta uimahallin kylmäaltaassa käyn joka uintireissulla, enkä silloin käy lainkaan saunassa, vaan senkin jälkeen vain viileässä suihkussa, ja sitten pakkaseen pyörän selkään! :) Ehkäpä tässä piilee yksi syy, miksi vointini on alkanut viime aikoina kohentua! :) Kunpa olisi aina vain talvi, niin ei tulisi niitä huonoja jaksoja välissä ollenkaan, mitkä lämmin kesä väistämättä aiheuttaa. Ja lisää lunta parvekkeelle! ;)

   Poista
  2. Varmasti noissa kylmistä suihkuista ym. on apua. Miulle on monet lääkärit suositelleet avantouintia avuksi kipuihin, mutta kun niihin avantoihin on matkaa yli 20km. niin se on jäänyt, mutta kun jalkojani oikein pakottaa kävelen paljain jaloin lumessa ja sitten villasukat jalkaan ,se helpottaa.

   Poista
  3. Meillä on matkaa talviuintipaikalle vain noin 3,5 - 4 km, mutta kun tuota liikuntaa tulee viikon mittaan muutenkin sen verran, että on jo kropan kestävyys koetuksella, niin se pyörälenkki avantouintiin ei oikein enää tahdo mahtua liikuntakalenteriin. Lepopäiviäkin kun on oltava välissä. Kylmä kyllä auttaa moneen vaivaan, vaikka eipä tuo 2,5 vuotta kestänyt toisen jalan turvotus silti ole vielä laskenut. Pitäisi kai kulkea jatkuvasti toinen jalka paljaana hangessa, että alkaisi sen suhteen hellittää. :D

   Poista
 2. Minua sykähdyttivät taitavasti ristipistotyöhösi vaihtamasi väritys ja erityisesti herttainen, sukkaa tikutteleva paimentyttö ja hänen kuuliainen lampaansa. <3
  Taisit vasta suunnitella ristipistoprojektiasi, kun kyselin arviotasi siitä, mahtaako pihlajissa olla jo uudet marjat, kun työsi on valmis. Nyt kyselen, saattaisitko saada projektin loppuun pihlajien kukkiessa tai jo jopa sitä aiemmin?
  Minä olen käynyt aikoinaan paljonkin avannossa uimassa ja tiedän myös kokemuksesta, kuinka mahtavaa on sukeltaa saunan jälkeen lumihankeen. Minulla ei vaan ole koskaan riittänyt rohkeutta pyöriä kerrostalon pihalla ilkosillaan. Aiemmin, kun oli lasitettu parveke, ei ollut lunta, mihin loikata. ;-)
  Sari

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :)

   Nämä kolme mallia ovat olleetkin aika nopeita pisteltäviä. Muut mallit ovat vähän samantyylisiä kuin ne Couleur d'Etoilen vuodenaikasydämet, jotka sinä taisit minulta taannoin ostaa. Eli niissä on hahmo keskellä ja sitten sydämen muodossa erilaisia kuvioita ympärillä. Minulla meni niiden vuodenaikamallien pistelyyn noin kuukausi kuhunkin, joten siitä olen arvioinut, että näissä menisi kuukausi kussakin. Mutta voi toki olla vaikutusta silläkin, että pistelin ne vuodenaikamallit pellavalle yhden langan yli, joka on hitaampaa kuin tämä aidalle pistely, vaikkakin 20 ct aida on aika tiheää. Vaikka niissä lopuissa neljässä menisikin se kuukausi mallia kohden, niin aika lähelle pihlajan kukinta-aikaa osutaan silloinkin. Eri asia sitten, milloin saan työn ommeltua täysin valmiiksi...! ;) Tosin toivoisin ehtiväni sen tehdä ennen syksyä, koska haaveissani on tehdä syksyllä jotain ihan muuta kuin käsitöitä. :)

   Minä voisin kerrostalon pihallakin pyöriä ilkosillani, mutta olisi ehkä turhan pitkä matka palata sisälle viidenteen kerrokseen sieltä hangesta, varsinkin kun meillä ei ihan oven edessä ole mitään kunnon hankea. ;) Ja saattaisi kyllä olla, että pääsisin aika nopeasti vilkkuvaloauton kyytiin, jos sen tekisin. :D

   Minäkin olen joskus satunnaisesti käynyt talvella avannossa tai jossain purossa, mutta varsinaiseen avantouintiin en ole vielä alkanut. Meiltä on sen verran pitkä matka talviuintipaikalle, ja sinne pitäisi lunastaa 20 e arvoinen kausikortti, jolla pääsee pukutiloihin, että se on vielä vähän jarruttanut tätä harrastusta. Siellä kun pitäisi sitten oikeasti ehtiä käydäkin, jos sen kausikortin hankkii. Mutta kyllä tuolta hanastakin saa aika kylmää vettä laskettua! :)

   Meillä muuten lapset innostuivat siitä parvekelumessa pyörimisestä niin, että käyvät ainakin kolme kertaa saunaillan aikana lumessa, minulle riittää ihan yksikin kerta. ;) Vaikka eihän se ihan samanlaista ole kuin jossain Lapissa koskemattomassa metrin korkuisessa hangessa, sellaisenkin olen joskus kokenut. Ja lapsena hilpaistiin ihan takkahuoneen ovesta kotipihan hankeen. :)

   Poista
  2. Selvennykseksi vielä, että asumme kerrostalon ensimmäisessä kerroksessa, ja meillä on "oma", pieni ja pensailla aidattu piha. Talvisin pensaat ovat vain sen verran paljaita, että emme ole tohtineet alasti pihamaalle... Voi olla, että mekin pääsisimme pian vilkkuvaloautoihin - en tiedä, että hoitoonko vaiko poliisilaitokselle vai kumpaankin... Ei tee mieli kokeilla... ;-)
   Sari

   Poista
  3. Ok, no tuo vähän selvensi asiaa. :D

   Minä kyllä ajattelin, että jos ne Oulun komeat palomiehet (jotka tekevät perinteisesti mieskalenterin joka vuosi...) tulisivat minut noutamaan, onhan paloautossakin vilkkuvalot. :D

   Poista
 3. Parvekelumipyörähtely kuulostaa aika nykyaikaselta. :) Lapsena pyörittiin aina lumessa saunailtoina. tosin ei parvekkeella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luovuus käyttöön tässäkin asiassa! :D

   Poista
 4. Sievä ja taas niin tunnelmallinen paimentyttö.
  Uskon myös tuohon kylmähoitoon. Työkaverilla on auttanut lumessa kävely jalkapohjan hoidoksi ja itse yritän mahdollisimman paljon antaa kipuilevalle kädelle kylmähoitoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :)

   Kummallisesti tuolla lämmöllä tai kylmyydellä ihmisiä hoidetaan. Olen lukenut, että jotkut edistyneemmät lääkäriklinikat käyttävät myös infrapunasaunaa samanlaisten oireiden hoitoon kuin minulla. Minulla ei ole varaa siihen infrapunasaunaan, joten olen yrittänyt olla ihan kuivassa, löylyttömässä ja "viileässä" (eli n. 40-50 astetta) saunassa, jos se vaikka vähän ajaisi saman asian. En muuten ole mikään saunan tai lämpimän ystävä, mutta ihan kokeiluluontoisesti tuotakin nyt yrittänyt. Ja sitten sinne lumeen tai kylmään suihkuun viilenemään! :) Hierojatkin aina suosittelevat kipeisiin lihaksiin kylmägeeliä tai ihan pakastepussia. Ja kyllähän noihin kaikenlaisiin muksahduksiinkin ensimmäisenä hakee sen pakastehernepussin ensiavuksi. Talvella voi kuopaista lunta pussiin parvekkeelta ja hoitaa kipualueet sillä. :)

   Poista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)