Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

tiistaina, joulukuuta 30, 2014

Vuoden viimeinen kuukausiraportti

Mitähän tästäkin menneestä kuukaudesta nyt oikein tuumaisi? Tavallaan elämä rauhoittui samalla, kun luontokin laskeutui talven lepoon - itsekin olen tässä kuussa ihan vaan levännyt, vähän niin kuin pakonkin sanelemana. Toisaalta ajatukset ovat pyörineet nyt lähes kokonaan oman terveydentilan ympärillä, mikä ei välttämättä ole mikään huono asia. Sehän kertoo vain siitä, että olen saanut keskittyä ihan kaikkein tärkeimpään muiden asioiden jäädessä huoletta taka-alalle. Ja onhan sen tiimoilta nyt tapahtunutkin pikkuriikkinen askel eteenpäin, ei siis ihme, jos se on täyttänyt mielen ja kielen. :) Kuitenkin päällimmäisenä on tainnut tästä kuusta jäädä mieleen paitsi lepäily, myös lukeminen - lähes joka päivä olen saanut merkata luettujen kirjojen listaan uuden teoksen, ja poikkeuksellisen paljon on mahtunut kaunokirjallisuuden sekaan myös tietokirjoja, nyt on ollut selkeästi taas niiden aika. :) Ja minähän teen lukiessani käsitöitä, jos vain jaksan - tässä kuussa on ollut kyllä tavallista enemmän myös niitä hetkiä, jolloin olen vain lukenut ja jättänyt kutimet koppaan. Silti on saatu vähän valmistakin:


Joulukuussa valmistuivat:

 • 5.12. Little House Needleworks: Snowflakes (ristipistellen)
 • 16.12. Villahousut (neuloen), langankulutus 380 g
 • 25.12. Etiopianutut 4 kpl (neuloen + virkaten), langankulutus 252 g
 • 26.12. Kännykkäpussi (virkaten + pesukonehuovuttaen), langankulutus 47 g
 • 29.12. Little House Needleworks: Yesteryear (ristipistellen)

Kuukauden langankulutussaldoksi jää 679 grammaa, mikä taitaa olla vuoden neljänneksi pienin kuukausikulutus. Lankaostoksilla en käynyt lainkaan, kun en käynyt oikeastaan minkäänlaisilla muunlaisillakaan ostoksilla (paitsi yhden reissun luontaistuotekaupassa normaalien lähikaupan ruokaostosten lisäksi), joten mitenpä sitä lankaa olisi vahingossakaan tarttunut matkaan. ;) Toivon mukaan onnistun tulevana vuonna kiertämään lankahyllyt vähintäänkin yhtä kaukaa!

Ristipistoilua jaksoin jatkaa huonompivointisenakin jokaisena kuukauden iltana (uskon myös tänään ja huomenillalla pisteleväni samaan malliin), joten pari ristipistotyötä valmistui myös tässä kuussa. Ihan tyytyväinen olen siihenkin "saavutukseen". :)

Kuukausiraportti jää tällä kertaa näin lyhykäiseksi, koska teen huomenna koko vuoden yhteenvedon, ja vasta ensi vuoden puolella alan miettiä tammikuun ja koko tulevan vuoden käsityösuunnitelmia. Ei kaikkea yhteen postaukseen. :)

Valmistuminen on aihe iloon, ei pelkkä siirtymävaihe uusiin suorituksiin.
- Maija Paavilainen: Villasukkavoimaa -

Nyt siis iloitaan näistä valmiista käsitöistä! :) Iloisia tämän vuoden viimeisiä käsityöhetkiä sinullekin!

10 kommenttia:

 1. Oikein hyvää vuotta 2015 sinulle ja perheellesi. Toivottavasti saat apua sairauteesi ja voimiasi takaisin. Olen sitä mieltä, että olet hirveän ahkera ja aikaansaava ihminen kaikista vaikeuksistasi huolimatta, mitä tulee terveydentilaasi siis! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos samoin! :) Minä uskon, että tuleva vuosi tuo avun. Niin kyllä uskoin tästä ja edellisestä vuodestakin. Ja ainahan sitä jollakin tavalla mennään eteenpäin, vaikka vain hitaasti hissutellen. Elämä ei voi pysähtyä vain siksi, että sattuu olemaan sairaana, mieluisasta tekemisestä saa iloa elämään. Ja tietysti myös arjen pitää pyöriä entiseen malliin. Sellaisella "päivä kerrallaan" -asenteella tässä on menty ja laiteltu asiat tärkeysjärjestykseen, kummasti sitä sitten saa tehtyä sen mitä täytyy ja mitä pitää tärkeänä. :)

   Poista
 2. Paljon kaunista olet tehnyt tämänkin kuukauden aikana! Mukava myös, että olet voinut lukea ja levätäkin vain. Ja hienoa, että olet pitänyt muutenkin huolta itsestäsi. :)
  On mukava lukea näitä kuukausiraporttejasi, vaikka olisikin lukenut myös postauksesi kuukauden aikana valmistuneista käsitöistäsi.
  Sari

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Tuo on hyvä sanavalinta, että on "voinut" lukea ja levätä vain, vaikka monesti sitä suhtautuu yllättäviin sairastumisiin hirveän negatiivisena asiana. Minä otan virustauditkin vastaan sillä asenteella, että voi ihan hyvällä syyllä perua kaikki menonsa, käpertyä peiton alle ja kaivaa hyvän kirjan esille - ja ottaa torkut tasan silloin kuin huvittaa. :) Aika jännä juttu myös sekin, että usein ne pöpöt iskevät juuri silloin, kun takana on ollut ajanjakso täynnä tohinaa ja touhua - ihan kuin luonto haluaisi muistuttaa, että nyt täytyy vähäksi aikaa hiljentää tahtia. Vaikka kummasti tässä viime vuosina olen oppinut pitämään sen tahdin mukavan tasaisena, kun ei pääse sattuneesta syystä ihan hirveällä vauhdilla eteenpäin. ;)

   Poista
 3. Oikein paljon Onnea ja Iloa Uuteen Vuoteesi ♥
  Aivan ihanat nämä sinun villapökät ♥♥♥=)

  VastaaPoista
 4. Villasukkavoima-kirja pitänee lainata kirjastosta - ihania juttuja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lainaa vaan! :) Minä kirjoitin itselleni parhaita paloja muistiin joskus tässä vuoden aikana samaan muistikirjaan, jossa pidän myös käsityökirjanpitoa - se on selvästikin myös vähän sellainen sekalainen vihko. Nyt kun kaivelin kirjanpitoani esille, niin sieltähän se sivullinen Maija Paavilaisen ajatuksia pompahti silmiini, joten päätin laitella niitä myös tänne. Mutta vasta ihanien piirrosten kanssa ne avautuvat täydellisesti!

   Poista
 5. .Paljon olet kauniita, värikkäita ja huolella tehtyjä käsitöitä tehnyt. Oikein Hyvää ja käsityörikasta Tätä Vuotta!

  VastaaPoista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)