Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

keskiviikkona, joulukuuta 31, 2014

Käsityövuosi 2014

Näin vuoden lopussa olen perinteisesti tehnyt uudenvuodenmeemin, jossa olen vastannut yhteen jos toiseenkin ei-käsitöihin liittyvään kysymykseen. Nyt tämä perinne kuitenkin katkeaa.

Menneen vuoden aikana olen yrittänyt yksinkertaistaa elämääni hankkiutumalla eroon kaikesta turhasta, eikä se koske ainoastaan materiaa, vaan myös aineettomia asioita, jotka vievät tilaa ajankäytössäni ja ajatuksissani, ja jotka eivät ole niin tarpeellisia. Blogin pitäminen ei ole välttämätöntä, mutten halua tätä kuitenkaan kokonaan jättää. Niinpä päätin jossain vaiheessa vuotta keskittyä blogissa vain käsitöihin tai niitä läheisesti sivuaviin asioihin, lähinnä kuitenkin valmiiden töiden esittelyyn ja niiden herättämien ajatusten kirjoittamiseen. Joskus kevään ja kesän aikana totesin myös blogien lukemisen vievän liikaa aikaani kuitenkaan saamatta vastineeksi riittävästi mielihyvää. Siksi myös karsin aika isolla kädellä blogien lukulistaani jättäen jäljelle vain ne, joista saan jotain lisäarvoa käsityöharrastukselleni, sen vuoksihan aikoinaan tähän blogimaailmaan lähdin. Myös kesän jälkeen olen vähitellen nappaillut lukulistaltani pois blogeja, joissa puutarhaa, sisustusta tai leipomista on alkanut olla useammin kuin käsitöitä, tai joita lukiessa on muuten vain tullut sellainen olo, etten halua siellä enää vierailla. Toivon myös oman blogini olevan sellainen paikka, josta jokainen lukija saa hyvää energiaa, en haluaisi kenenkään käyvän täällä vierailemassa vain mieltänsä pahoittaakseen. Vaikka Mielensäpahoittaja sinänsä onkin suorastaan rakastettava hahmo! ♥


Elämä on kaunis ihme, pysähdyn kiitollisena ihmettelemään.
- Maija Paavilainen: Villasukkavoimaa -


Ei siis enää höpöhöpömeemejä - mutta katsauksesta käsityövuoteen en luovu! :)Käsityövuoden 2014 hupaisia numerotilastoja

Vuonna 2014 käsitöitä valmistui yhteensä 115 kappaletta! Käsitöiden kappalemäärä vähenee vuosi vuodelta, sillä vuonna 2013 tein 173 käsityötä ja sitä edellisenä peräti 230. Näkyykö elämän yksinkertaistaminen myös tässä?


Hitaasti neulomalla ehdin olemaan läsnä jokaisessa silmukassa.
- Maija Paavilainen: Villasukkavoimaa -


Näistä käsitöistä valmistui:

 • Neuloen 32 kpl (edellisvuonna 73)
 • Virkaten 52 kpl (edellisvuonna 75)
  • joista yhdessä virkkauksessa pesukonehuovutusta (varsinaisia huovutustöitä ei lainkaan; edellisvuonna tein peräti 5 huovutustyötäkin)
 • Sekä neulomista että virkkaamista sisältäviä käsitöitä 8 kpl (edellisvuonna 8)
 • Ristipistellen 19 kpl (edellisvuonna 5)
 • Kanavatyönä 1 kpl (edellisvuonna 0)
 • Ommellen 3 kpl (edellisvuonna 6 + 1 ompelua ja virkkausta sisältävä)

Virkkaaminen on jälleen noussut neulomista suositummaksi käsityömuodoksi, vaikka molempien määrä on ollut selvästi laskusuunnassa.

Sen sijaan ristipistotyöt pomppaavat tuosta listasta esiin, niitä olen viimeinkin saanut tehtyä sen verran, kuin nyt yleensäkin toivoisin pistelyjä tekeväni. Huomionarvoista on myös se, että lähes kaikki pistelyt ovat olleet vähän isompia kuin pelkkä yhdessä illassa tehtävä onnittelukortti. Ja sainpas sen yhden kanavatyönkin tehtyä pois kaapista kuljeksimasta! :)

Ompelukone ei ole tänä vuonna juurikaan kutsunut, ja edellisvuoden huovutusinnostus (huovutuskurssin ansiosta) ei ole kantanut hedelmää tälle vuodelle saakka.


Käsityö on olemassaolon taidetta.
- Maija Paavilainen: Villasukkavoimaa -


Näitä erilaisia tekniikoita hyödyntäen sain aikaiseksi:

 • Puseroita, toppeja, jakkuja, liivejä yms. 6 kpl (edellisvuonna 18)
 • Päähineitä 34 kpl (edellisvuonna 55) 
 • Sukkia, tossuja, säärystimiä yms. 9 kpl (edellisvuonna 39)
 • Lapasia ja kämmekkäitä 8 kpl (edellisvuonna 5) 
 • Mekkoja ja hameita 3 kpl (edellisvuonna 5) 
 • Villahousuja 3 kpl (edellisvuonna 3)
 • Sisustukseen liittyvää 24 kpl (edellisvuonna 14) 
 • Ponchoja, huiveja ja kaulureita 4 kpl (edellisvuonna 5) 
 • Etiopianuttuja 18 kpl (edellisvuoden lukemaa ei ole, vaan ne on ilmeisesti laskettu silloin noihin puseroihin tms.)
 • Kortteja 1 kpl (edellisvuonna 5) huom! tähän laskettu vain kortit, joissa on virkkausta, neuletta, huovutusta tms., ei siis pelkkiä askarreltuja kortteja!
 • Muuta 5 kpl (edellisvuonna 24)

Ensimmäisenä tuosta pomppaa silmiin se, että sukkia ja muita jalanlämmittimiä olen kutonut selvästi vähemmän kuin aiemmin. Oikein itsekin hätkähdin. Seuraavaksi hämmästyin sisustusjuttujen suurta määrää, mutta se taitaa selittyä noilla ristipistotöillä, joista suurin osa on päätynyt kotimme koristeeksi. Kohdassa "muuta" taitaa olla sellainen positiivinen ilmiö, että nyt on tullut tehtyä vähemmän jotain määrittelemätöntä, jota en ole osannut selkeästi johonkin kategoriaan sijoittaa. :)


Neulon maailmaa valmiiksi yhden sukan kerrallaan.
- Maija Paavilainen: Villasukkavoimaa -


Käsitöille on aina olemassa jokin kohde, ja tänä vuonna ne kohteet ovat olleet seuraavanlaisia:

 • Itselle tai omaan perheeseen 65 kpl (edellisvuonna 72)
 • Hyväntekeväisyyteen 46 kpl (edellisvuonna 60)
 • Lahjaksi 4 kpl (edellisvuonna 41)

Etkö saanut tänä vuonna minulta itsetehtyä lahjaa? No, ei saanut kovin moni muukaan! ;) Itse asiassa kaikki neljä tekemääni lahjaa ovat menneet aikuisille kummitytöilleni, nuoremmat kummiteltavat ovat joutuneet raukat tyytymään ostolahjoihin. ;) Olihan tuossa alkuvuodesta kahdetkin isonumeroiset pyöreät synttärit, mutta niihin valmistui lahjat jo viime vuoden puolella (ei olisi ehtinytkään tälle vuodelle, kun molemmat juhlat olivat tammikuun ensimmäisenä viikonloppuna). Ja sitten oli tasan yhdet ylioppilasjuhlat. Pienemmät synttärit olen tainnut kuitata tekstareilla. No, ensi vuonna on kyllä sitten ylioppilasjuhlia ja viisikymppisiä, joten ehkä tuo lahjakäsitöiden määrä taas kasvaa...

Hyväntekeväisyyskohteista sytomyssyily piti edelleen pintansa, mutta rinnalle on tullut myös etiopianuttuilu.Neulon mielelläni: ilo kannustaa tekemään niin kaunista kuin suinkin osaisin.
- Maija Paavilainen: Villasukkavoimaa -Mitä lankavarastolle tapahtui vuonna 2014

 • Vuoden alussa 1.1.2014 lankavarastoni painoi 15580 g.
 • Lankaa kului vuoden aikana 11361 g (9274 g vähemmän kuin v. 2013).
 • Tavoitteenani oli kuluttaa lankaa reilusti vähemmän kuin aiemmin, ja siinä kyllä onnistuin! :)
 • Eniten kului lankaa maaliskuussa (2166 g); yli kilon pääsin huhtikuussa (1271 g), lokakuussa (1245 g), toukokuussa (1113 g), marraskuussa (1071 g) ja elokuussa (1026 g).
 • Heikoimmat langankulutuskuukaudet olivat syyskuu (258 g), kesäkuu (337 g), tammikuu (647 g), joulukuu (679 g), helmikuu (681 g) ja heinäkuu (867 g).
 • Keskimääräinen langankulutus oli noin 947 g kuukaudessa. Edellisvuonna kulutin keskimäärin 1,7 kg lankaa kuukaudessa, eli reippaasti on tultu siitä alaspäin.
 • Alaspäin on tultu myös lankaostosten määrässä. Ostin, sain tai purin vanhoista neuleista takaisin lankakeriksi vuoden aikana 7497 g lankaa (oikeastaan 7597 g, mutta lahjoitin yhden 100 g vyyhdin villalankakolehtiin, niin se näkyy lankaostostilastoissa miinusmerkkisenä). Tuo määrä on joka tapauksessa yli 20 kiloa vähemmän lankaostoksia kuin edellisvuonna! Pistäkää paremmaksi! ;)
 • Lankaostoksilla kävin tammikuussa (1950 g), helmikuussa (1800 g), toukokuussa (1600 g) ja elokuussa (1050 g). Lisäksi ostin lokakuussa käsityömessuilta lankaa 300 g ja purin vanhoja käsitöitä 592 g edestä (lankavarasto kasvoi lokakuussa siis 892 g). Huhtikuussa lankavarasto kasvoi pelkästään purkulangasta (305 g). Lankaostosten kertaostosmäärä on selkeästi laskenut vuoden loppua kohden - hyvä suunta! :)
 • Lankaa en ostanut lainkaan maaliskuussa, kesäkuussa, heinäkuussa, syyskuussa, marraskuussa enkä joulukuussa, ja lisäksi marraskuussa lahjoitin villalankakolehtiin sen 100 g lankaa, eli sen kuukauden ostossaldo on -100.
 • Keskimäärin lankaa tuli lisää 625 g kuukaudessa, mutta osa on tosiaan sitä purkulankaa...
 • Lankaa ostin 20158 g vähemmän kuin edellisenä vuonna.
 • Tästä huolimatta lankavarastoni pieneni vuoden aikana ainoastaan 3864 grammalla. Ostoksia on ollut vähän, mutta niin on ollut vähäistä neulominenkin.
 • Lankavarastoni painaa 31.12.2014 11716 grammaa.

Olen iloinen sekä siitä, että sekä lankaostosten että kulutuksen määrä on vähentynyt. Se tarkoittaa sitä, että elämässäni on jäänyt aikaa muillekin ihanille asioille, eikä vain käsitöille. Sillä lopultahan käsityöt ovat vasta kolmanneksi tärkein harrastukseni - ja harrastukset tulevat aika kaukana tärkeysjärjestyksessä muun elämän jälkeen. Yksinkertaistamista tässäkin. :)


Puikot ja villakerät kutsuvat meditaatioon, jonka tulokset näkyvät.
- Maija Paavilainen: Villasukkavoimaa - 


Suunnitelmien toteutuminen

Tein vuosi sitten uudenvuodenpäivänä tälle vuodelle kaksi käsityölupausta:

1. Pyrin kuluttamaan vuoden aikana reilusti vähemmän lankaa neuleisiin ja virkkuisiin kuin aiempina vuosina, jotta minulle jää aikaa myös ristipistoille.

Tämä lupaus toteutui kaikilta osin: lankaa kului totisesti aiempia vuosia vähemmän, ja ristipistoja tein huomattavasti enemmän. Haaveilin pisteleväni jokaisena vuoden iltana aina yhden äänikirjalevyllisen verran, mutta valitettavasti sain pisteltyä ja kuunneltua äänikirjaa vain 358 iltana. ;) Vuodessa jäi siis seitsemän iltaa vaille ristipistoja (ja äänikirjaa), ja syykin on selvä: alkuvuodesta olin kolme yötä reissussa, jossa ei ollut mahdollisuutta pistellä, enkä jaksanut paluuiltanakaan vielä kaivaa ristipistoja esiin (jäi siis neljä iltaa väliin), ja alkukesästä jäi niin ikään kolme iltaa väliin reissun vuoksi. Neuleita tuli kyllä reissun päälläkin tehtyä.

2. Annan inspiraatiolle tilaa aina, jos sellainen sattuu iskemään, vaikka sitten muiden käsitöiden kustannuksella.

Sainkohan minä yhtään tällaisia ex tempore -inspiraatioita koko vuonna? Sellainen olo on, että kaikki käsityöt olen onnistunut tekemään suunnitelmallisesti ilman, että siihen olisi tullut päälle mitään äkillisiä inspiksiä tai akuutteja tarpeita kummittelemaan. Jotain pientä ehkä, mutta kyllä nekin ovat joutaneet pari päivää aina odottamaan. :)


Varaudun koviin pakkasiin, vaikka niitä ei tulisikaan.
- Maija Paavilainen: Villasukkavoimaa -


Vuoden alussa tein listaa neule- ja virkkuutöistä, jotka aion vuoden aikana toteuttaa. Periaatteessa kaikki listalla olleet jutut olen tehnytkin, yksi listalla olleista on vielä työn alla. Yksi suunnitelmista muuttui, kun en sitä enää halunnutkaan tehdä. Sukkalankavaraston pienennys ei onnistunut kovin hyvin, mutta sentään muutaman sukkaparin sain tehtyä. To do -lista on myös kasvanut vuoden aikana, mutta näyttäisi siltä, että kaikki kohdat on siitäkin listasta tällä hetkellä yliviivattuja. On siis aika kirjoittaa uusi lista huomenna ensi vuodelle. :)

Ristipistotöiden osalta listan lyhentäminen onnistui odotettua paremmin! Monen pistelyhaaveen kohdalle olin kirjoittanut, että jos saisi siitä ja siitä sarjasta tai parista tehtyä edes yhden, mutta lopulta sain pisteltyä kaikki ylös kirjaamani haaveet ja vielä enemmänkin! :)

Vuosi ei oikeastaan pitänyt sisällään juurikaan käsityöyllätyksiä tai mitään uutta käsitöiden saralla. Eteenpäin ollaan menty vanhojen taitojen ja pääasiassa myös vanhojen materiaalien ja välineiden varassa. Tarvitseeko sitä aina niin hirveästi kehittyäkään, eikö jo opittujen taitojen ylläpitäminen riitä? Ehkä isoimmat muutokset ovat olleet Novitan tilauksen lopettaminen, luopuminen suurimmasta osasta käsityölehtiäni ja päätös olla muutenkin etsimättä aktiivisesti uusia malleja, materiaaleja ja inspiraatioita. Yksinkertaistamista jälleen... kuten sekin, että olen alkanut vähitellen kiinnostua neule- ja virkkausmallien tekemisestä saumattomina, ihan vain siksi, että miksi tekisin jotain, mitä ei ole pakko. :)


Kun päätän osata, osaankin.
- Maija Paavilainen: Villasukkavoimaa -


Blogitilastot

Tänä vuonna Heivattuihin Kudelmiin ilmestyi 184 postausta, mikä on 136 postausta vähemmän kuin edellisvuonna. Se on tietysti selviö, kun on ollut vähemmän käsitöitäkin esiteltävänä, mutta koska postausten määrä on enemmän kuin valmiiden käsitöiden määrä, niin ilmeisesti olen vähän turhiakin lätissyt. Anteeksi. ;) Keskimäärin postauksia on ollut 3-4 kappaletta viikossa, vaikka loppuvuotta kohti sanainen arkkuni onkin ehtynyt - yksinkertaisesta syystä.

Bloggerin tilastojen mukaan kävijöitä on ollut vuoden aikana noin 180 000, kävijälaskurin mukaan noin 109 000 - KIITOS KAIKILLE! Suurimmat kävijäpiikit ovat tammi-, maalis- ja lokakuussa, itse asiassa samat kuukaudet kuin edellisvuonnakin - keksittekö tälle selitystä? Kesäkuukaudet ovat olleet käyntien puolesta hiljaisia, niin myös alkusyksy sekä ihan tämä loppuvuosi tuota lokakuista piikkiä lukuunottamatta. Tietysti kun jututkin ovat vähentyneet, niin eipä se lukijoitakaan houkuttele. ;)

Tervetuloa blogiini myös ensi vuonna - toivottavasti saan silloinkin nostettua hymyn jokaisen huulille. :)


Jos päivän muoti ei miellytä, voi aina paeta perinneneuleisiin.
- Maija Paavilainen: Villasukkavoimaa -

14 kommenttia:

 1. Näitä tilastoja lueskelee aina hymy huulilla. Miksikö? No siksi, että omassa järjestelemättömässä elämässäni on ihailtavaa katsoa, kuinka tarkasti sinulla on kaikki ylhäällä suunnitelmista, tavoitteista, toteutumista ja aikeista lähtien. Jotenkin tuntuu, että vuoden sato asettuu ihan erilaiseen kontekstiin, kun sen pystyy tuolla tavalla yksilöimään. Samalla tietysti erittäin kiistattomasti huomaa, mitä kaikkea onkaan tehnyt - tai jättänyt tekemättä. Onnea uuteen käsitö- ja muuhunkin vuoteesi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista! :) Mukavaa, että hymyilyttää - en minäkään näitä tilastoja tee otsa rypyssä! Silloin, kun aloin näitä vuosikatsauksia tehdä, laskeskelin ties mistä blogipostauksista yms., että mitä olen tehnyt, ja taatusti meni laskut sekaisin. Sitten aloin pitää taulukkolaskennan avulla kirjaa lankavarastosta, tekemistäni käsitöistä ja ostamistani langoista, mikä auttoi jo suunnattomasti, kun kaikkea ei tarvitse käsin (tai laskimella) laskea. Muutaman vuoden ajan olen hoksannut pistää ihan vihkoon tukkimiehen kirjanpidolla ylös, mitä, miten ja kenelle olen jotain tehnyt, eli kun teen kuukausiraportin, niin sitä poimin nopeasti, montako puseroa, sukkaa, lapasta jne. olen siinä kuussa tehnyt, minne ne ovat menneet (itselle, lahjaksi, hyväntekeväisyyteen) ja mikä on ollut tekniikka. Vuoden lopussa laskee vain nopsasti ne tukkimiehen kirjanpidon viivat yhteen, ja se on sitten siinä. :) Ja näissä vuosiraporteissa käytän edellisvuoden raporttia hyödykseni niin, että copypastetan sieltä tekstin tämän vuoden raporttiin, vaihdan vuosiluvut ja lukemat uusiin ja muokkailen vähän noita muita lätinöitäni sinne väliin. No, systeeminsä kullakin... ;) Voihan ne hommat olla levälläänkin, ja elämä silti yhtä mukavaa! :D

   Poista
 2. Ihanaa: tilastot. Pitäisi varmaan itsekin koota edes sukkien lukumäärä. Kiitos vinkistä, miten pitäisi toimia, että saisi helpsoti kokoon tilastot.
  Siunattua vuotta 2015!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos samoin! Hyvä, jos hoksasit tuosta ylempää vinkkejä poimia itsellesi. Minä olen töissäkin se, jolla on tilastot valmiina siinä vaiheessa, kun muut alkavat vasta huokailla niiden perään. Siellä kun pidän samalla tavalla ympäri vuoden kirjanpitoa kuten käsitöissäkin, ettei tarvitse sitten laskea tai arvata vuoden lopussa. Tiedät varmasti, mitä tarkoitan, molemmilla meillä kun on kokemusta työstä paikassa, jossa tehdään tilastoa ihan joka ainoasta asiasta. ;) Aikoinaan minun piti kirjata tilastoihin myös kotikäynnit, joita minun tehtävässäni tuli yleensä yksi vuodessa, ja sekin omassa kodissa. :D

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Kiitos - minä toivottelen uutta vuotta varsinaisesti vasta huomenna, koska silloinhan se on. :)

   Poista
 4. Olet ollut super ahkerana.
  Ihanaa alkavaa vuotta sinulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi rakas ystävä, kun enhän minä tee käsitöitä kuin laiskotellessani - sitä se yksinkertaistaminen juuri on, että ollaan vaan ja möllötellään, ja pidetään ahkeruus mahdollisimman kaukana! :) Mukavaa tulevan vuoden odotusta!

   Poista
 5. Täällä on aina ilo piipahtaa. Kiitos! <3
  Mielessäni hymyillen ajattelen: on kai lievästi outoa olla kiinnostunut tai suorastaan innostunut toisen ihmisen langankulutus- tai käsityötilastoista. Silti olen. ;-) Olet tehnyt ihania käsitöitä! Erityisen viehättynyt olen ristipistotöistäsi, siitä, kuinka kurinalaisesti olet pysynyt tavoitteissasi käsitöiden saralla (mm. lankaostosten vähentäminen) ja siitä, että olet järjestänyt itsellesi päivittäisen, säännöllisen ajan käsitöille. :)
  Sari

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos itsellesi! :)

   Minä en kyllä ajattele noiden ostosten vähentämisen vaativan minkäänlaista "kuria", koska kun se nousee omasta sisäisestä tarpeesta, niin on täysin vaivatonta olla ostamatta lankaa. Itse asiassa en vuosi sitten päättänyt ostaa tai olla ostamatta, olen ostanut silloin, kun on mieli tehnyt, ja loppuvuodesta ei ole tehnyt mieli. Nyt ei tee mieli sitten ostaa ollenkaan.

   Ristipisto- ja äänikirjatunti joka ilta on mukava tapa rauhoittua ja rentoutua ennen nukkumaanmenoa. Siksi olen pitänyt siitä kiinni aina kotona ollessani. Neulomis- ja virkkaushetkiä en niinkään suunnittele, paitsi että kun päivittäin poljen kuntopyörällä, niin siinä neulon tai virkkaan samalla. Samoin meillä on kerran viikossa lauantain alkuillasta koko perheen elokuvahetki, lapsilla samalla karkkipäivä, niin minulle on silloin tärkeää tehdä käsitöitä samalla, vaikkei se elokuva niin tärkeä olisikaan. Paitsi eilen kyllä nauroin hervottomana elokuvallekin, katsoimme Nalle Puhin (2011) ja sen jälkeen ehdimme vielä katsoa pari Mr. Bean -jaksoa. :) Tuli siinä samalla sitten virkattuakin, monta kärpästä yhdellä iskulla.

   Rutiinit eivät tarkoita minusta kurinalaisuutta, vaan nekin ovat osa elämän yksinkertaistamista. Mukaville ja tärkeille asioille täytyy järjestää aikaa tavalla tai toisella, ja minulle se on helpointa niin, kun ne laittaa viikko- tai päiväohjelmaan tavanomaisten muiden toimiensa sekaan. Minä en varmaan saisi aikaan mitään, jos tekisin fiiliksen mukaan. ;)

   Poista
  2. Kirjoittaessani ajattelin, että sanavalinta kurinalaisuudesta on huono, mutta jäi kuitenkin kommenttiini.
   Oma elämänikin on (varmaankin monen, jopa itseni, mielestä) varsin yksinkertaista (ja onnellista). Itsekin ajattelen niin, että itselleen merkityksellisille ja mukaville asioille saa kyllä järjestettyä aikaa. Monesti kuitenkin tuntuu, että tahtoisin ehtiä/jaksaa tehdä vielä enemmän kuin mihin työpäivien jälkeen on aikaa ja usein erityisesti voimia. Taidanpa minäkin kokeilla kuntopyöräillessä neulomista tai virkkaamista. Jos ne eivät onnistu, niin lukemista... ;-)
   Sari

   Poista
  3. Niin, loppujen lopuksi onni syntyy pienistä ja tavallisista asioista, ei valtaisasta yltäkylläisyydestä ympärillä. Yltäkylläisyys pikemminkin aiheuttaa pahaa oloa, oli se sitten kehon ulko- tai sisäpuolella. ;)

   Siksi en koe tekeväni mitään "uudenvuodenlupauksiakaan", koska niihin yleensä liittyy sellainen kaiku, että täytyy sinnitellä ja pinnistellä ja kestää epämukavaa oloa, jotta voi vastustaa houkutusta, oli se houkutus sitten lankakerä, suklaapatukka, viinapullo tai tupakansavut. Minulle itselleni ei tee tiukkaa olla ostamatta vaikka sitä lankakerää, koska en vain halua ostaa.

   Tottakai kaikilla ihmisillä on niitä asioita, joita haluaisi tehdä enemmän ns. pakollisten juttujen sijaan. Minä olisin tänä iltapäivänä halunnut tehdä käsitöitä ja lukea, mutta oli tärkeämpää käydä ostamassa wc- ja talouspaperia ja täyttää 15-sivuinen kaavake lääkärille. Tällaisia valintoja täytyy tehdä päivittäin, ja sitten vain elää niiden kanssa. Yksinkertaistaminen on minusta juuri sitä, että osaa laittaa asiat tärkeysjärjestykseen, vaikkei se olisikaan aina mukavuusjärjestys. Koska jos olisin päättänyt käyttää tänään aikani siihen, mikä eniten houkutteli, olisin jossain vaiheessa joutunut tekemään nuo toiset hommat viime tingassa, kiireellä ja pahalla tuulella, enkä leppoisasti ulkoilmasta nautiskellen tai rauhassa ja ajatuksen kanssa. Kyllä niitä käsitöitä ehtii tehdä sitten myöhemminkin, niiden kanssa ei ole aikataulua. :)

   Poista
  4. Voi, kuinka viisaasti kirjoitit yllä. Voin vain yhtyä kaikkiin sanoihisi ja sanoa, että "aamen". ;-)
   Sari

   Poista
  5. Jaa, no kiva, että tästä päästä on lähtenyt sitten edes yksi viisas ajatus tänä vuonna. ;) Suusta kun tuntuu pomppivan vain sammakoita. :D

   Poista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)