Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

keskiviikkona, lokakuuta 08, 2014

Syksyn kauneimmat värit

Uuden käsityön valmistuttua minusta tuntuu aina siltä, että juuri se käsityö on kauneinta mitä olen koskaan saanut aikaan. Siltä tuntui edellisenkin käsityön kohdalla, mutta niin se vaan jää kakkoseksi, kun uusi entistä ihanampi työ putoaa puikoilta tai koukulta. Kunnes sitä seuraava työ on taas se kaikkien aikojen mahtavin.

Ihan käsittämätöntä, kuinka voin aina vaan saada toinen toistaan ihanampia käsitöitä tehtyä! :) On tämä käsityöharrastus vaan niin palkitsevaa, se antaa onnistumisen tunteen uudestaan ja uudestaan!

Tässä tämän kertainen maailman ihanin käsityö:

Nappivarsisukat
Tehty ajalla: 5.-8.10.2014
Malli: Novita Sukkalehti malli i
Suunnittelija: Minna Metsänen
Lanka: Austermann Step 6 Irish Rainbow Colours sateenkaari (624)
Langankulutus: 97 g
Puikot: 3 mm
Koko: 38/39
Muuta: Nappeja 6 kpl ohjeen neljän sijaan. Tuli tosi ihanat! ♥


Mallissahan ei sinänsä ollut mitään uutta ja ihmeellistä, olen tehnyt tällä samalla nappivarsisukkien ohjeella yhdet sukat aiemminkin. Vaan syystä jota tiedä en (♫♪ sain hältä suklaasydämen... ♪♫), ne sukat ovat jääneet minulta kokonaan käyttämättä. Kenties ei vain ole tullut sopivaa tilaisuutta niiden pitämiseen, tai sitten ne eivät houkuttele löysyytensä takia.


Ohjehan on kirjoitettu 7 veljekselle, ja koska niistä aiemmista sukista tuli hivenen löysät, rohkenin kokeilla samaista mallia hieman ohuemmalla langalla. Austermann Step 6 on jonkin verran ohuempaa kuin 7 veljestä, mutta aavistuksen paksumpaa kuin Nalle. Minun makuuni siis oikein sopivan vahvuista (pidän eniten sekä 7 veljeksen että Nallen vahvuudesta). Nyt sukista tuli juuri oikealla tavalla napakat, kun lanka oli hivenen ohuempaa, mutta silmukkamäärä sama kuin aiemmissa.


Näiden sukkien ihanuus ei kuitenkaan taida olla sukkamallissa, vaan näissä väreissä! :) Ihastuin tähän värimaailmaan jo viime syksynä Somikissa pyörähtäessäni. Silloin en kuitenkaan vielä lankaa ostanut, mikä jäi vaivaamaan mieltäni niin, että päätin ostaa langan Oulun Kädentaitomessuilta, jos sitä vaan siellä on. Nyt siis puhutaan viime syksyn messuista, tämänvuotisethan ovat vielä edessä. Ja niin tämä ihanainen lankapallero tarttui niiltä messuilta matkaani!


Samoilla messuilla kävin myös nappikojulla ostamassa jos minkälaisia nappeja (sinne täytyy suunnata tulevana sunnuntainakin, jos koju on tällä kertaa messuilla mukana...), ja nämä napit lähtivät ihan vain tämän samalla reissulla ostamani langan kaveriksi. Päätös nappivarsisukkien neulomisesta syntyi jo siellä messuosastolla. :)


Jos vielä muistatte muutama päivä sitten esittelemäni liivin ja hameen, niin niissähän vilahti samanmoiset napit liivin kauluksessa. Nappipaketeissa (joita ostin siis kaksi samanlaista) oli seitsemän nappia kummassakin, joista kuitenkin päätin pinkit napit käyttää liiviin, mutta jäihän näihin sukkiin vielä kuusi nappia kumpaankin. Alkuperäisessä ohjeessa nappeja on vain neljä, mutta äkkiäkös noita napinläpiä neuloo pari lisää. Joskin napinlävet ovat ihan turhia, koska eivät nämä napit niiden läpi kuitenkaan mene.


Muuten minä teinkin sukat kutakuinkin ohjeen mukaan, pienet omat muunnoksethan ovat aina sallittuja. :)


Tämä lanka ihastutti minut jo kerällä ollessaan, mutta kyllä tämä pääsee sukissa parhaiten oikeuksiinsa. En muista, milloin viimeksi olisin nähnyt näin ihanaa itsestään raidoittuvaa lankaa! :)


Vaikka tietysti nuo napit ovat se juttu, joka kruunaa koko ihanuuden! :)


Nämä sukat suorastaan hehkuvat kilpaa syksyn kanssa! :) Ihanaiset, oikeat syksysukat! ♥


Kuten jokainen valmistunut käsityö tuntuu aina edellistä ihanammalta, niin on myös syksyn kanssa. Joka vuosi hämmästelen, miten ruska voikin olla aina vaan edellisen vuoden väriloistoa upeampi! Jokainen syyspäivä tuntuu siihen asti kauneimmalta - kunnes seuraava päivä hehkuu vieläkin loistokkaampana!


Miten maailma voikin näin syksyisin muuttua päivä päivältä kauniimmaksi? Tuntuu, kuin kulkisin jossain satumaailmassa tämän epätodellisen väriloiston keskellä!


Voi, kuinka onnekkaita me olemmekaan - maailma on täynnä kauneutta ja mahtavia värejä! Eihän tämän kaiken keskellä voi tehdä muuta kuin vähintään yhtä värikkäitä ja kauniita käsitöitä! :)

 
Nyt iloitsen tästä sukkaparista ainakin siihen saakka, että seuraava vielä ihanampi valmistuu! :)

http://sukkasato.blogspot.fi/

Onnellisena ja ylpeänä kiikutan sukkani Sukkasatoon, siellä tietysti Perunalaariin. Tämä on Sukkasadon ja koko vuoden neljäs sukkaparini - ja jokainen niistä on juuri sillä hetkellä tuntunut maailman ihanimmalta!


Kaikkien aikojen kauneinta ja värikkäintä syyspäivää sinullekin! :)

30 kommenttia:

 1. Iloisen väriset nappisukat ☺!!

  VastaaPoista
 2. Et turhaan hehkuta sukkiasi -ja syksyn värejä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Pitää hehkuttaa silloin, kun aihetta on!

   Poista
 3. No nyt on kyllä ihanat syksyn väriset sukat ja napit on täydelliset.
  Messuille olisi mulla myös tarkoitus mennä sunnuntaina, jos töistä sen verran elpyy :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Ehkäpä sitten sunnuntaina törmätään!

   Poista
 4. Vau,mitkä värit ja nuo napit ovat piste i:n päälle!

  VastaaPoista
 5. No ovat kyllä ihanat! Ja napit tuovat sukkiin kivan jujun :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Nappivarsisukissa voisi jo ihan nimen perusteella olettaa, että napit on se juttu. ;)

   Poista
 6. Todella kauniit sukat ja ihgut napit niissä!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Nuo napit olivat kyllä löytö!

   Poista
 7. Vastaukset
  1. Kiitos! :) Voihan ne olla aurinkoisetkin, vaikkei niissä ole lainkaan keltaista! :D (paitsi yhdessä napissa)

   Poista
 8. Tahtoo samanlaiset! Valloittavat värit ja nuo napit tosiaan kruunaavat kokonaisuuden. Ei muuta kuin lanka ja napit messuostoslistaan Tamperetta varten.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että ihastuit! :) Langan ostin oululaisen Somikin osastolta, joka tuskin Tampereelle tulee, mutta kyllähän Austermann Stepiä myydään muissakin putiikeissa. Tämä on siis sitä paksumpaa Stepiä. Tarkistin vuoden takaisesta messupostauksestani, että noita nappeja myi Nami Supplies -niminen osasto. Toivottavasti niitä löytyy Tampereelta, nämähän ovat kuitenkin vuosi sitten hankittuja, eli valikoima on voinut muuttua tänä aikana.

   Poista
 9. Oi kuinka ihanat sukat. Kiva langan väri ja napit kruunaa koko komeuden.

  VastaaPoista
 10. Ihanat värit sukissa ja napit ovat tosi hauskat.

  VastaaPoista
 11. Tosi kauniit sukat ja napit on kuin piste i:n päällä! :)

  VastaaPoista
 12. Vallan ihanat sukat minunkin mielestäni! =)

  VastaaPoista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)