Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

sunnuntaina, lokakuuta 12, 2014

Messuilla

Tänä aamuna hyppäsin puoli kymmenen maissa pyöräni selkään ja veivasin itseni Raksilaan.


Tämä olikin ensimmäinen kerta, kun kävin messuilla pyörällä. Aiemmin olen yleensä mennyt bussilla tai pari kertaa äidin kyydillä. Pyörän valitsin alleni tällä kertaa siksi, että koska messuilla tulee muutenkin oltua aivan liikaa jalkojen päällä - jalat ovat tällä hetkellä niin huonossa kunnossa, että pelkästään aamutoimien aikana ne kipeytyvät niin paljon, että päivän seisomiset ja kävelemiset ovat sitten siinä - niin pyöräillessä ei sentään tule koko kropan paino jalkojen alaosiin. Bussilla liikkuessa taas kävelyä tulee väkisinkin, sen vuoksi nykyään kuljen pyörällä aina kuin mahdollista, sillä pääsee sentään paikkaan kuin paikkaan ihan oven eteen, ja voimia säästyy askelten vähentyessä. Pyörällä sain näppärästi myös kuljetettua ostokseni ilman, että hartioita tarvitsi rasittaa reppua kantaessa - eikä ollut parkkipaikkaongelmaa tai riippuvuutta aikatauluista. :)

Oli ihana syksyinen, kirpeä ja harmaa aamu - mikäpäs siinä polkiessa! :)

Olin paikalla hieman kymmenen jälkeen, ja ensimmäistä kertaa jouduin jopa jonottamaan messulippuja! :) Monena vuonna minulla on ollut liput jo valmiina (suhteilla saatuna), viime vuonna taisin ostaa liput vasta luukulta, mutta kun tulin silloin paikalle jo noin varttia vaille kymmenen, ei jonoa ollut laisinkaan, vaan pääsi suoraan ostamaan liput ja odottamaan porttien avautumista sisätiloihin. Kannattaa siis nähtävästi jatkossa olla ajoissa! Oli tarkoitus toki olla ajoissa nytkin, mutta jotenkin se aamu vaan venähti... No, jono eteni tosi vauhdilla, ja kyllähän tuolla raittiissa syysilmassa ihan mielellään oleskelee vaikka vähän pidempäänkin. :)

Etukäteen minulla oli mielessäni muutama ostos, jotka sainkin hankittua:


Tarkoituksenani oli ostaa muutamia lahjoja messuilta, ja juurikin jonkinlaista korusettiä ja paria pyyhettä sinne lähdin tässä mielessä hakemaan. Kaikki tulevat eri pakettiin: pyyhkeet kahdelle eri vastaanottajalle ja korusetti kolmanteen pakettiin. Pyyhkeet ostin kemiläiseltä Lissukka-nimiseltä yritykseltä, vaahtokarkin muotoiset korut puolestaan vihtiläiseltä Elvarilta. Korujen kaveriksi löysin kotimatkalla marketista tismalleen noiden korujen näköisiä vaahtokarkkeja, ja pyyhkeidenkin mukaan löytyi jotain kivaa - kotiin tullessani pakkasinkin kaikki nämä jo lahjapaketteihin valmiiksi. :) Enää tarvitsee vain muistaa lähettää paketit ajallaan!


Vuosi sitten mieltäni jäi kaivertamaan se, etten tullut ostaneeksi pellavakankaita Raijan Aitasta. Silloinhan me äidin kanssa kovasti ihailimme messuilla valmiina myytäviä pellavatunikoita ja -mekkoja, ja monta kertaa ajattelin, että eiköhän tuollaisen osaisi ommella itsekin. Tietynlainen tunika/mekko on ollut tämän koko vuoden ajan mielessäni, mutta tänään sain yhdestä valmiista mekosta vieläkin paremman idean, jonka toivon mukaan osaan toteuttaa näistä kankaista. Värit ovat siis turkoosi ja kirkkaan vihreä, vaikka tuo vihreän sävy tuossa kuvassa aika rajusti vääristuukin.


Kolmas suunnitelma messuja ajatellen oli ostaa kerrankin jotain syötävää hyvinvointimessujen puolelta. Yleensähän niiden purkkien ohi tulee mentyä pysähtymättä. Tuliaiskarkit ovat tosin jo perinne, ne ostin jälleen kerran Makeidonilta. Tuolla ne odottavat nyt kaapissa ensi lauantaita, jolloin ainakin osa karkeista jaetaan poikien kesken, ja loput sitten seuraavina lauantai-iltoina. Hunajalähteen kojulla maistelin vähän erilaisia hunajalaatuja todeten, että on niissä vaan eroja riippuen siitä, minkä kasvin mettä mehiläinen on imenyt. Päädyin ostamaan valkomesikkähunajaa, joka on kuulemma erittäin harvinaista - tuota purkkia säästelläänkin nyt sitten ainakin seuraavat 50 vuotta ja käytetään vasta todellisessa erityistilanteessa. ;) Luomutuotantoa olevat yrttiteen sekä kalalle sopivan yrttimausteen ostin kojulta, joka ilmeisesti oli Vesalan Marjatilan nimissä, vaikkakin noista tuotteiden etiketeistä löytyy sellaisiakin nimiä kuin Yrttiaika ja Ryytiranta. Teetä täytynee testata tänä iltana ja yrttimaustetta heti seuraavan kalaruuan kanssa!


Musta kana oli yksi tavallaan suunniteltu ostos, olen haaveillut tästä jo vuosia. Samalla tämä oli kaikkein kipein ostokseni. Olen ostanut Teddysetiltä laadukkaita käsintehtyjä käsinukkeja jo vuosien ajan, joskus useammankin käsinuken vuodessa. Niitä on kertynyt minulle jo toista kymmentä, ja erinomainen kokoelma alkaa olla kasassa. Töissä olen näitä käyttänyt ja todennut ihan ylivertaisiksi! Mustaa kanaa olen kuitenkin vielä kaivannut valkoisen kanani kaveriksi - se voi tarvittaessa esittää kukkoa, tai olla toisena kanana vaikkapa "Musta ja valkoinen kana" -nimisessä laulussa. Valitettavasti mustaa kanaa ei ole Teddysetillä ollut silloin, kun olen sitä käynyt etsiskelemässä. Teddysetin tädin kanssahan olemme jo vanhoja tuttuja, kun olen häneltä niin paljon eläimiä ostanut, joka vuosi messuilla täytyy hänen kanssaan jutustella. :) Nyt hän hihkaisi heti minut nähdessään: "Arvaapa, mitä olen sinulle tehnyt: Mustan kanan!" Ajatella, hän muisti! :) Samalla minulle tuli vähän suru, ja kerroinkin tilanteestani Teddysetin tädille. Mietin pitkään, voinko hankkia mustan kanan, kun en tiedä, pystynkö enää työhöni palaamaan. Mutta jos tämä kana oli varta vasten minulle tehty, niin en voinut jättää sitä ostamatta. Tämä saa olla minulle nyt "tsemppikana", joka antaa uskoa ja toivoa siihen, että vielä pääsen tätä työssä käyttämään. Toivottavasti tämä ei kuitenkaan osoittaudu kukoksi, sillä muuten meillä pyörii kohta iso lauma tipuja... ;) Muniahan meillä jo onkin yllin kyllin eri värisiä - rytmimunia nääs. :) Ai vitsi, miten hauskaa onkaan tunkea käsinukkekana täyteen rytmimunia, sitten vähän kotkottaa "Pooooot-pot-pot-pot-pot!", ja hupsista vaan - kanan sisältä plumpsahtaakin rytmimuna! Ja taas "Pooooot-pot-pot-pot-pot!", ja niin tupsahtaa toinenkin muna. Tätä voi jatkaa niin kauan kuin munia suinkin riittää, ja mitä enemmän niitä kanan sisältä tipahtaa, sitä remakammin lapset nauravat! :D Uskokaa minua tässä asiassa, kokemusta on! ;) *ikävä töihin*


Muutama vähemmän suunniteltu ostoskin tuli tehtyä. Tai ehkä puolisuunniteltu, nimittäin jonkinlainen ajatus kivoista korteista pyöri mielessäni ennen messuille menoa, ehkä vähän joitakin tulevia päivänsankareitakin ajatellen. Gepetton kojulla myytiin kortteja kuuden kappaleen kimppahintaan, ja päädyin kasaamaan korttisatsini kolmesta erilaisesta tekstistä; noita kahvikuppikortteja on kaksi samanlaista (pitää muistaa vaan laittaa ne eri henkilöille eikä esimerkiksi samalle henkilölle kahtena vuonna peräkkäin...), kissakortit ovat muuten samanlaisia ja samalla tekstillä, mutta eri värityksellä, ja nuo pinojen alimmat kortit ovat samalla tekstillä, mutta täysin erilaisella kuvalla. Noissa oli sillä tavalla kivat tekstit, että mieleeni tuli heti tietyt henkilöt, joille nämä sopisivat. Muutamissa korteissa mainitaan myös villasukat, mistä sain idean, että tuollainen kortti sopii silloin, jos antaa lahjaksi villasukat jollekin. Kortit eivät näy tässä minun kuvassani kokonaan, mutta varmaankin tuolta firman nettisivulta ne näkee halutessaan paremmin.


Tässä ovat oikeastaan ainoat varsinaiset heräteostokseni, koska en tiennyt tällaisia olevan olemassa. :) Nauhat ovat siis tuollaisia juttuja, joista voi leikata omiin käsitöihinsä (varsinkin lahjaksi meneviin) tuollaisen tuotemerkin, joka kertoo lahjan olevan käsintehty. Sama idea on myös noissa metallilaatoissa, joissa lukee "Made with Love". Nauhojen tekstit ovat "Handmade" tai  "Homemade with Love". Minusta on ihan kiva idea laittaa lahjoihin jokin merkki, että kyse on käsityöstä (jollei lahjan saaja sitä itse hoksaa, kun saa lahjan nimenomaan minulta...), mutten halua kuitenkaan liikaa korostaa sitä esimerkiksi teettämällä jotain "Marin omin söpöin pikkukätösin hirveällä vaivalla juuri sinulle ja sinua ajatellen rakkaudella ja hiellä väännetty lahja jota sinun pitää osata arvostaa ja olla siitä ikuisesti kiitollinen" -tuotelappuja. ;) Ihan tällainen riittää, senhän voi sitten vaikka napata poiskin, jos se häiritsee.

Edit 14.10.: Anteeksi, unohdin laittaa myyjän nimen ja linkin, eli kauppa oli Askartelutukku Farnia.

Lankaa minun ei ollut tarkoitus ostaa näiltä messuilta. Mutta ajatukseni oli silti vähän katsella lankoja. Lähinnä mielessäni oli löytää juuri sopivanväristä sukkalankaa, josta saisin sukat kaveriksi hiljattain valmistuneelle "makkarankuori"-setilleni, eli siksak-kuvioiselle liiville ja hameelle, jotka olivat muuten messuilla päälläni ihan vain siksi, että voin verrata värisävyä settiin, jos sopivaa lankaa satun löytämään. Muutenhan voisin tehdä setistä ylijääneistä langoista sukat, mutten usko 100% alpakkalangan kestävän sukissa. Tarkoitukseni oli siis ihan vain katsoa sopivaa lankaa ja käydä ostamassa se joskus myöhemmin, koska messuillahan oli lähinnä vain näitä paikallisia lankakauppoja.

Ensiksi törmäsin Sandnesin alpakkasukkalankaan, josta olisi kyllä löytynyt sopiva värisävy, ja kaksi kerää olikin jo käsissäni valmiina päätymään maksettaviksi. Totesin kuitenkin langan olevan turhan paksua tarkoitukseeni, koska saatan ehkä käyttää niitä setistä ylijääneitä lankoja sukanvarteen raidoiksi, jolloin vain ohuempi sukkalanka tulisi kysymykseen. Niinpä ne alpakkasukkalangat palautuivat takaisin koppaan jonkun toisen ostettaviksi.

Dropsin Fabeliakin mietin, mutta siinä oli hivenen vääränsävyinen punainen tähän tarkoitukseen. Luonnonvalkoinen tietysti olisi käynyt, mutta valkoiset sukat eivät yleensä pysy kovin kauaa valkoisina... Voi, kun siitä olisikin löytynyt sopiva ruskea väri!

Olin jo kiertämässä messualuetta toiseen kertaan (välillä kävin syömässä yläkerrassa), kun silmiini osui yhtäkkiä Somikin osastolla yksi ainokainen kerä juuri oikeansävyistä punaista Austermann Stepiä. Sen lähemmäksi tuskin pääsisin oikeaa värisävyä, ja kun sitä oli tosiaan vaan se yksi kerä, niin päädyin sen ostamaan, samaa väriä en välttämättä enää kaupasta löytäisi!


Kuvassa tuo punainen näyttää ainakin omalla koneellani oranssinpunaiselta, mutta oikeasti se on hivenen pinkkiin taittava punainen. Somikin kojulta lähtiessäni ajatukseni palasivat Kippovalimo Böökin osaston Fabel-tarjoukseen. En ole vielä päättänyt, millaiset sukat tuosta punaisesta Stepistä tekisin, raidoittaisinko/kuvioisinko sen vartta niillä ylijäämä-Alpacoilla, vai tekisinkö kenties vain vaikka luonnonvalkoista kirjoneulekuviota - vai ihan vain yksiväriset sukat? Siksi aloin siis miettiä vielä luonnonvalkoisten Fabeleiden hankkimista. Toisaalta mielessäni oli myös pari ensi vuoden lahjaprojektia, joihin tarvitsen lankaa - miksen ostaisi niitä sitten nyt, kun langat ovat tarjouksessakin? Musta Fabel tulee projektiin, joka on tarkoitus antaa lahjaksi ensi kesänä, ja jos tuota mustaa jää yli, saatan käyttää sen vuoden 2015 loppupuoliskolle tarkoitettuun lahjaprojektiin, tai jos sitä ei jää riittävästi yli, käytän noita luonnonvalkoisia. Mutta luonnonvalkoiselle on aina tarvetta myös itselleni tulevissa neuleissa tai värjäyksissä (toisin kuin mustalla ei ole mitään käyttöä itselle), joten siinä mielessä sitä on hyvä olla vähän niin kuin varallakin.

Messujen lankavalikoima oli kyllä tänä vuonna todella suppea, lankamyyjien tarjonta ei oikeastaan edes houkutellut lähemmäksi hypistelemään ja ihastelemaan. Voi tietysti olla, että suurin osa langoista oli myyty jo eilen lauantaina, ja meille sunnuntaikävijöille jäi vain rippeet. Vaikka eihän se niin saisi mennä, kyllä molemmille päiville pitäisi riittää mielenkiintoista nähtävää ja ostettavaa.


Messupäivä oli kiva, mutta olen nyt todella väsynyt ja jalat edelleen toivottoman kipeät, vaikka olen kotona levännyt jo viitisen tuntia. Kävin messuilta palatessani vielä hankkimassa uudet talvilenkkarit marketista, joten sekin osaltaan vielä söi voimia. Mietin myös kaikkia ostoksiani, että enhän vain ole ostanut mitään turhaa ja harkitsematonta. Yritin tehdä messuostokseni harkiten (kuten teen yleensäkin kaikki hankinnat), mutta silti tuollaisessa tavarapaljoudessa tulee helposti tehtyä impulssiostoksia. Montaa kivaa juttua hypistelin ja kokeilin, mutta jos minulla oli vähänkin epävarma olo sen suhteen, jätin sen ostamatta. Toisaalta väkipaljoudessa ei edes tehnyt mieli kauheasti jäädä tutkailemaan turhuuksia, mieluummin suuntasin sinne, missä näin jotain sellaista, jota olin ennakkoon ajatellut ostaakin. Kyllä messuillekin voi mennä ostoslistan kanssa ja myös pitäytyä listassaan! :)


Ihastuttavaa uutta lokakuista viikkoa kaikille! :)

14 kommenttia:

 1. Todella kivoja messuostoksia! Toivottavasti saat nyt levättyä ja palauteltua voimia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista ja toivotuksesta! Huomiseksi ei ole onneksi menoa vasta kuin iltapäivällä lapsen kitaratunnille vieminen. Nyt on ollut vähän tällainen touhuviikonloppu, kun olin eilenkin menossa (mistä johtuen en päässyt messuillekaan vasta kuin tänään). Kyllä tää tästä...! :)

   Poista
 2. Hienoja ostoksia olet tehnyt! Meilläkin on noita teddysetin erilaisia pehmoja ja käsinukkeja öolen ostanut omille lapsille, kummilapsille ja nyt lastenlapsille. Ne on ihania ja tosi hyvin tehytjä ja kestävät sukupolvelta toiselle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista! :) Teddysetin pehmot ovat tosissaan laadukkaita ja taatusti kotimaista käsityötä. Eräillä messuilla olen tämän saanut omin silmin todistaakin, sillä halusin sillä kerralla ostaa koiran, ja kaikkein suloisin luppakorva oli vielä hieman keskeneräisenä tiskin alla. Siinä odotellessani Teddysetin täti lisäsi koiraan vielä vähän täytettä, ompeli täyttöaukon käsin kiinni sekä lisäsi koiran kuonoon ommellen vähän ilmettä. :) Ja jokainen pehmo on hiukan eri näköinen, monesti olen vertaillut kahta tai kolmea saman lajin eläintä toisiinsa ja sitten valinnut sen, joka itseäni eniten miellyttää - joskus se voi olla jokin pieni värivivahde-ero, ilme tai nokan asento, joka ratkaisee sen, mikä eläin kotiini on lähtenyt.

   Kun käytän noita käsinukkeja töissä, niin kyllä haluan panostaa laatuun, koska tiedän pärjääväni noilla ihan ikuisesti. Kaikenlisäksi ne voi pestä koneessa, eli voin antaa niitä myös jopa kuolaavien vauvojen rutisteltaviksi huoletta. :) Pupu ainakin on saanut melkoisen monta suukkoa, se on kaikkien suosikki (myös itseni).

   Poista
 3. Tosi kivoja ostoksia sait sinäkin tehtyä.
  Siellä oli kyllä hienoja ne pellavamekot, saas nähdä mitä saat noista kankaista aikaseksi.
  Ja täytyy kyllä ihmetellä, miten olet jaksanut päivän siellä kierrellä, vaikka taukoa olet pitänytkin. Kun itselläkin tuntui jo reilun parin tunnin kiertely...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista! Kiva oli nähdä sinua! :) En minä siellä ihan koko päivää kiertänyt, marketeilta lähdin ajamaan muistaakseni varttia vaille kolme, joten messuilta poistuin varmaankin jo ennen kahta. Jalat ovat kyllä edelleen kipeät...

   Poista
 4. Huh huh, eipä ole kumma vaikka sinua alkoikin väsyttää, kun olet noin paljon hankkinut tarkkaan tutkailtuasi ja harkittuasi. Mutta kaikki niin kivoja ostoksia ja kaikelle suunnitelma käytöstä. :) Tuota pellavatunikaa jään odottamaan mielenkiinnolla, sillä itsekin olen sellaisen tekoa harkinnut. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ostopäätösten tekeminen kävi kyllä nopeasti, kun oikealle kojulle osuin, ainoastaan noita lankoja mietin pidempään, ja pyyhkeitäkään en ensimmäisellä kierroksella hoksannut. Ruokatauon aikana tutkin näytteilleasettajien luetteloa, kävin kartasta katsomassa sopivalta vaikuttavan myyjän, ja suuntasin suoraan sille kojulle pyyhkeiden ostoon. :) Pellavatunikaan ei tule taatusti niin paljoa yksityiskohtia kuin messuilla myynnissä olleista, ainakin jätän kaikki muotoilut yms. pois. Mutta jotain pientä on kuitenkin toivottavasti luvassa... tai sitten ei. :)

   Poista
 5. Kivoja messujuttuja Mietin, pitäiskö lähteä Tampereen messuille tänä vuonna. Viime vuonna en käyny, kun siel on aina ihan hirvee ryysis. Nyt on semmonen harmitus jo vähä laantunu, ja voisin ehkä taas yrittää. :)
  Pyöräilyssä on sekin hyvä puoli, et kyytiin mahtuu paljo vähemmän tavaraa kotiin palatessa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista! :) Minä en ole koskaan Tampereen messuilla käynyt, ja tuskin lähdenkään ainakaan niin kauan, kun kuntoni on tämä mikä on. Oli tuolla Oulun messuillakin paljon väkeä, vaikka sunnuntai muka on hiljaisempi päivä. Olisi ihanaa olla sellaisilla messuilla, joissa saisi ihan rauhassa katsella ja kierrellä... eikä tarvitsisi kuitenkaan ostaa mitään. ;) *menee museoon*

   Minun on kyllä helpompi tuoda pyörällä enemmän tavaraa kuin bussilla, kun en jaksa oikeassa kädessä kantaa mitään, ja vasemmassa on keppi. ;) Bussilla jos käyn ostoksilla, niin käytän perässä vedettävää kärryä, mutta en sitäkään jaksa vetää, jos siinä on ihan hirveästi tavaraa. Pyörän kyytiin saan yhden laukun tarakalle lastenistuimeen, toisen etukoriin ja repun selkään, tarvittaessa vielä myös sankoihin kassit. Siinä on myös se etu, että saan ajettua pyörällä suoraan ulko-ovelle ja nostaa kassit sisään, jolloin tarvitsee vain kantaa pikku matka hissiin, kun taas bussipysäkiltä on useampi sata metriä kotiin sen perässävedettävän kanssa. Näille ostoksille riitti kyllä ihan hyvin reppu, joka ei ollut edes painava. :)

   Poista
 6. Oijoi, kivat messuostokset. Minäkin olisin voinut tuollaista nauhaa ostaa, mutta enpä muista sitä edes nähneeni. Muistatko myyjän nimeä ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista! Ja anteeksi, olen unohtanut laittaa myyjän nimen, se oli Askartelutukku Farnia, laitankin samantien tuohon tekstiin lisäyksen. www.farnia.fi

   Poista
 7. Voi miten haikea fiilis välittyi kaipuustasi töihin. Toivon sinulle voimia ja kestävyyttä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Toisaalta, meillä on töissä vähän niin kuin lentävänä lauseena "Näillä mennään!" (käytetään suunnilleen joka palaverissa), joten olen ihan samalla asenteella suhtautunut sairauteenikin. Näillä mennään. :)

   Poista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)