Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

tiistaina, lokakuuta 14, 2014

Auringonlasku sinisellä laguunilla

Olisipa tehnyt mieli kuvata nämä sukat sinisellä laguunilla auringonlaskun aikaan. Asun kuitenkin aika kaukana laguuneilta, ja muutenkin "sininen laguuni" tuo mieleeni vain sen teinielokuvan, jonka olen tietysti teini-iässä nähnytkin. Siispä läheinen merenranta sai korvata tänään laguunin - enkä malttanut odottaa auringonlaskuakaan. ;)

Auringonlasku sinisellä laguunilla -sukat
Tehty ajalla: 8.-13.10.2014
Malli: Perussukat varpaista alkaen
Lanka: Drops Fabel blue lagoon (340) ja sunset (310)
Langankulutus: 83 g
Puikot: 2 mm
Koko: 38/39
Muuta: 8-aloitus, tiimalasikantapää. Tykkään! ♥


Kaikki tämä höpötys auringonlaskusta ja sinisestä laguunista johtuu tietysti sukkien värimaailmasta: Drops Fabelin värit ovat blue lagoon (sininen laguuni) sekä sunset (auringonlasku).


Olen ihaillut pitkään monissa blogeissa näitä raitasukkia, jotka on kudottu kahdesta itsestäänraidoittuvasta kerästä. Haaveissa on ollut tehdä samanlaiset, kunhan vain löydän mieluisat värit.


Vuosi sitten Oulun kädentaitomessuilta ostin nämä kaksi kerää raitasukat mielessäni, ja viime viikolla ne pääsivät puikoilleni. Vaikka olihan siinä haastetta kerrakseen. Minä halusin tietysti "samaa paria" olevat sukat, eli raitojen täytyy täsmätä molemmissa sukissa.


Se tarkoitti tietysti pientä esivalmistelua, eli kerin sekä sinisävyisestä että punasävyisestä kerästä kaksi pienempää kerää, joiden aloituspää oli täsmälleen samassa kohdassa väriraporttia. Sinisen kerän jakamisessa ei ollut isompia ongelmia, mitä nyt pikkuisen solmujen selvittelyä...


... ja kuvittelin punaisenkin kerän jakamisen onnistuvan samoin. Vaan eiköhän ollutkin kerässä solmu! Eikä se raidoitus tietenkään jatkunut samasta kohdasta mihin solmun toinen osapuoli loppui, eihän se ikinä jatku. Aikani ihmettelin, että miten minä löydän oikean jatkokohdan, kunnes hoksasin, että kerän loppupäässä kulki värit toisinpäin kuin alkupäässä. Olen kuullut, että näin on joskus jollekin sattunut, mutta koskaan ei ole tullut moista vastaan omalla kohdallani.


Kun hoksasin tämän seikan, sain viimein jatkettua lankaa oikeasta kohdasta, eikä tarvinnut edes katkaista kovin pitkästi lankaa välistä pois. Onneksi se solmu oli siinä päässä kerää, josta aloitin pikkukeriksi kerimisen, sillä olisi ollut aika kenkkumaista huomata solmu siinä vaiheessa, kun toinen kerä oli jo valmiina.


Huolellinen esivalmistelu kannatti, ja sain ihanan sukkaparin, jossa värit kulkevat ihan riittävän identtisesti, jotta ne minulle kelpaavat. :)

http://sukkasato.blogspot.fi/

Sukkasadon Perunalaari saa jälleen värikästä täytettä! :) Taitavat olla viidennet sukat minun puikoiltani.


Vaikken auringonlaskun aikaan käynytkään kuvausretkelläni, niin aurinko sentään paistoi. Mutta täytyihän se auringonlaskukin kuvata illemmalla omalta parvekkeelta, tuolla talojen takana merikin pilkottaa:


Kaunista viikon jatkoa! :)

24 kommenttia:

 1. Raitojen neulominen kahdesta itsestäänraidottuvasta langasta on aina yhtä jännää. Neulomista ei meinaa malttaa millään lopettaa, koska on hauska nähdä, millaiset värit asettuvat vierekkäin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, olihan se jännää siihen asti, kun ensimmäinen värikierros oli molemmissa menossa. :) Sittenhän ne samat yhdistelmät toistuivat uudestaan, koska oli saman valmistajan ja saman merkkinen lanka, eli yhtä pitkät väriraportit molemmissa langoissa. Mutta ihanaahan se kutominen on aina, vaikkei edes katsoisi lopputulosta! :)

   Poista
 2. Kauniit sukat! Nuo raitasukat on tekemättä itsellä vielä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Minusta tuntuu, että voisin siirtyä tekemään pelkästään tällaisia. ;)

   Poista
 3. Minä tykkään niiden väristä ☺. Aloitaisin heti neuloa itselleen ihanat värikkäät sukat, mutta minullaon aivan liikaa muita keskeneräisiä tällä hetkellä. Haittaisiko jos olisi yksi lisää?? Enpä usko, hih.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Minulla taasen on ihan liikaa sukkia, pitäisi jossain vaiheessa ymmärtää lopettaa uusien kutominen...

   Poista
 4. Kylläpä ovat ihastuttavat nuo raitasukkasi - ja niissä on niin Sinulle sopivat värit! Olet ottanut taas kovin kauniita kuviakin. Tulee ihan ikävä merenrantakallioille ja käkkärämäntymaisemiin.
  Sari

  VastaaPoista
 5. Hieno väriyhdistelmä. Fabel on hienoa lankaa ja todella riittoisaa. Sait hienot ja kevyet sukat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Fabel on parasta sukkalankaa!

   Poista
 6. Kauniita sukkia sinullakin putkahdellut puikoilta.

  VastaaPoista
 7. Nätit sukat ja niin lämpösen näkösetkin.

  VastaaPoista
 8. Kauniit sukat kauniissa ympäristössä!

  VastaaPoista
 9. Kauniit raitasukat, kuvattu hienossa maastossa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! On ihanaa asua meren rannalla, kauniita kuvauspaikkoja löytyy taatusti!

   Poista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)