Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

sunnuntaina, heinäkuuta 13, 2014

Hatuttaa!

Näin järkyttävillä helteillä alkaa väkisinkin hatuttaa!

Afrikankukkahattu
Tehty ajalla: 10.-13.7.2014
Malli: Ihan omasta päästä ja omaan päähän kehitetty, afrikankukan ohje Kodin Kuvalehden nettisivuilta 
Lanka: Novita Kotiväki Kartano vihreä (318), liila (743), keltainen (227) ja pinkki (537), Novita Kotiväki Huvila lime (306) ja oranssi (243)
Langankulutus: 75 g
Virkkuukoukku: 2 mm
Koko: Omaan 54 cm päähän sopiva
Muuta: ♥ 


Hattua aloittaessa ei ollut oikeastaan mitään suunnitelmaa, vaan siitä tuli tasan sellainen kuin tuli. Päälaelle tein ensin afrikankukan, josta muokkasin vähitellen ympyrän ja siitä myssyn muodon. Raidoitus on ihan "hatusta vedetty", yritin käyttää kaikkia kuutta väriä tasapuolisesti, mutta ei kuitenkaan niin, että kaikki kuusi olivat kertaakaan tulleet hattuun peräjälkeen, vaan kuuden suoraa täytyi tulla rikkomaan väliin joku muu väri viimeistään viiden suoran jälkeen. Toisaalta myös pidin huolen, että sama väri sai toistua aikaisintaan kahden muun värin jälkeen. Ja kun jonkun värin vieressä oli ollut edellisellä kerralla kaksi muuta väriä, niin seuraavalla kerralla siinä piti olla kaksi jotain eri väriä. Osan kerroksista tein vaihtelun vuoksi kiinteillä silmukoilla, niissäkään ei ole mitään säännöllisyyttä, vaan tein vähän fiiliksen mukaan.


Kun tekele ulottui päälaelta korvien yläpuolelle, tein lisäyksiä sen verran, että hattuun syntyi myös lieri. Viimeisen kerroksen tein rapuvirkkauksella. Koska hatusta tuli kaikista laskelmistani huolimatta hieman liian löysä, virkkasin kaksinkertaisella langalla ketjusilmukkaketjun, jonka pujotin hatun ympäri nyöriksi. Nyörin saa solmittua hatun taakse rusetiksi.


Päälaen afrikankukka näytti vähän orvolta, joten se sai itselleen kaveriksi toisen kukan hatun sivulle. Siinä kukassa on samat värit kuin päälaen kukassakin. Jotain säännöllisyyttä sentään muuten niin epäsäännöllisessä tekeleessä.


Edellisessä päähinepostauksessani mainitsin käyttäneeni lierihattua pyöräilykypärän kanssa. Myös tämä mahtui kypärän alle, eikä tuo edes näytä kovin hassulta. Koska en pääse hattujani peilaamaan kypärä päässäni, niin kuvan ottamallahan näkee, miltä ne näyttävät yhdessä. :) Tosin en välttämättä suosittele selfien ottamista ajaessa, etenkin jos kamera pitää kaivaa ajon aikana pyörän takaistuimella kököttävästä käsilaukusta about sadan muun tavaran seasta... Onneksi minulla ei ole kameraa kovin usein mukanani, niin ei tule tällaiseen sorruttua. ;)

Helteet valitettavasti jatkuvat, ja sen myötä myös hatutus! Hattumaista viikkoa vaan teillekin! ;)

26 kommenttia:

 1. Ihanan värikäs myssy! Perusteellisesti marimaiseen tapaan toteutettu tuo raidoitus, vaikka aloitettaessa ei sinulla suunnitelmaa ollutkaan, niin kerroit. Ihailen tapaasi. Minä en kai koskaan tee mitään noin harkiten, raidoitankin kaikki tekeleeni ihan summan mutikassa. Mutta ainakin yhden myssyn muistan tehneeni samoin, että afrikan kukka tulee myssyn päälaelle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Niin siis ei tuossa ole todellakaan mitään säännöllisyyttä, vaan aina yhden raidan tehtyäni mietin, mikä olisi seuraava ja teenkö sen pylväillä vai kiinteillä silmukoilla. Sen verran vain katsoin, että joku väri ei toistu liian usein tai liian harvoin tai että samat värit eivät ole aina rinnakkain. Minusta se jos mikä on epäsäännöllisyyttä! :)

   Poista
 2. Ompa tosiaan kaunis hattu, niin kesäisen värinenkin. Afrikankukka on tosi hyvä apu hattujen teossa:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Täytyy näitä tänä kesänä jo moneen kertaan virkkaamiani lankojen jämiä johonkin kuluttaa... ;)

   Poista
 3. Hattu on kyllä tärkeä näillä keleillä. Iloisen värinen, jälleen. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No totisesti, sitä ei passaa unohtaa! :) Vaikka muunkinlainen päähine toki suojaa, niin hattu antaa kasvoille mukavasti varjoa, isompilierinen suojaa sitten niskaa ja rintaakin. Kiitos kommentista! :)

   Poista
 4. Riemastuttavan värikäs hattu. Jos tekisit tilaustöitä, niin tilaisin sulta saman tyylisen;) Nyt on kyllä hatulle käyttöäkin riittänyt, sen verran lämmintä on.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Rouva on hyvä vaan ja opettelee itse virkkaamaan. ;) Nyt on kyllä ihan liian lämmintä olla ulkona (tai yhtään missään), mutta täytyyhän se hattu olla päässä edes sen pikkuhetken, mikä asioilla käydessä menee.

   Poista
  2. Oi voi...ei taida ruuti riittää virkkaamisen opetteluun. Ei ainakaan vielä;)

   Poista
  3. No, eihän sitä tiedä, vaikka se virkkauskärpänen puraisee jossain vaiheessa. ;) Sehän saattaa jo tietämättäsi kierrellä teidän taloa odottaen vain sopivaa tilaisuutta iskeä...

   Poista
 5. Hattu on niin sinun näköinen, pirteä ja iloinen! Minulle käy usein näin, että käsityötä aloittaessa ei tiedä, mitä siitä tulee, työ elää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Minä kyllä tiesin, että hattua olen tekemässä, mutta lopputulos jäi sattuman varaan. :)

   Poista
 6. Tosi kesäinen (vaikket ehkä adjektiivista pidäkään) hattu. Minusta jo sitä katsoessa tulee hyvälle tuulelle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Juu, "kesäinen" ei ole minun mielessäni millään tavalla positiivinen adjektiivi, käyttäisin sitä lähinnä kuvaillessani asiaa, josta en pidä. ;) Toisaalta, kesäkäyttöön tämä on tarkoitettu, joten onhan tämä kesäinen, tarkoitti sillä sitten mitä hyvänsä.

   Poista
  2. Onpa ihanan pirteä lierihattu. Nyt jos koskaan hattua tarvitsee. Virkkauksessa on se mukava puoli, että helposti pystyy esimerkiksi Afrikan kukasta tai mummon neliöstä kehittelemään kaikkea kivaa :)

   Poista
  3. Kiitos! :) Minä osaan virkkaamalla tehdä hyvin ihan omasta päästäkin kaikenlaista, neulomiseen tarvitsee aina ohjeet. Virkatessa voi myös sovittaa helpommin kuin neuloessa.

   Poista
 7. Onpa hauska hattu! :) Harmi hieman, ettet kesästä nauti. Minusta taas se on ihan parhainta aikaa, kun on lomaa ja voi istua terassilla auringossa ja tehdä käsitöitä. :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Minä nautin puolestani syksystä ja talvesta, eli saan nauttia paljon pidempään kuin ne, jotka vain odottelevat kesää. ;) Kyllä minäkin teen kesällä käsitöitä - sisällä.

   Poista
 8. Tosi kiva hattu ja tykkäsin tuosta virkatusta huivistakin tuolla alempana. Mullakin on kypärä päässä aina kun pyöräilen ja tunnen olevani väliin jopa kummajainen kun niin moni pyöräilee ilman kypärää. Kyllä se oikeasti kuitenkin on vain viisasta ..koskaan ei tiedä mitä voi tuolla liikenteessä tapahtua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :)

   Oulussa kyllä aika moni ymmärtää käyttää pyöräilykypärää (sehän on lain mukaan pakollista!), mutta valitettavan monta on niitä, joilla ei nähtävästi ole pääkopassaan mitään suojaamisen arvoista, koska lähtevät pyörän selkään ilman. Meidän lapset eivät saa edes kotipihalla pyöräillä eivätkä potkulautailla ilman kypärää! Sitten näkee äitejä, jotka kuljettavat lasta pyörän lasten istuimessa, eikä ole kypärää kummallakaan...

   Eräälle ystävällemme sattui viime kesänä pyöräilyonnettomuus, solisluu murtui ja kypärä halkesi - mietipä, mikä olisi haljennut, jos olisi ajanut kypärättä! Moni ajattelee, ettei hänelle voi sattua mitään, koska ajaa itse niin varovasti, mutta kun siellä liikenteessä on niitä muita törttöilijöitä, vaikkapa rattijuoppoja. Tai viime viikolla tässä ihan meidän kulmilla sattui onnettomuus, jossa syynä oli sairauskohtaus. Olin itse tulossa juuri noihin aikoihin pyörällä kaupasta, ja jostain syystä päätin tulla vaihtelun vuoksi eri reittiä kuin yleensä. Sitten uutisista katsoin tuon onnettomuuden ajankohdan ja totesin, että jos olisin ajanut tavanomaista reittiäni, niin olisin ollut onnettomuuden silminnäkijä, ellen peräti joutunut siihen osalliseksi. Eli kaikkea voi sattua.

   Ja tosiaankaan sillä ei ole mitään väliä, miltä se pipo tai hattu siellä kypärän alla näyttää, minä pistän sinne alle mielelläni sen lakin, jota aion sitten perillä ollessani (eli pyörän selästä laskeuduttuani) pitää, vaikka se näyttäisi kuinka hassulta tahansa. :) Meidän pojilla taas on tapana laittaa lippis pyöränsarveen ajon ajaksi, koska lippiksen kanssa kypärä ei asetu päähän oikealla tavalla.

   Poista
 9. No mutta siinähän se on! Piti oikein tulla etsimään :) Ja NIIN ihana ja värikäs, ai juku minä tykkään! :)

  VastaaPoista
 10. Kiva, riittävän värikäs kesähattu ja sopii vallan hyvin yhteen siun tunikan kanssa. Ja tosi kiva kuva suusta kypäräpäässä, eloisa ja nuorekas...vaan olehan varovainen moisia ottaessa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Tunikan jämälankojahan tuohon hattuun on upotettu. Juu, liikenteessä pitää ehdottomasti keskittyä vain ja ainoastaan liikkumiseen ja mahdollisen ajokkinsa ohjaamiseen. Tuota kuvaa ottaessani oli kyllä ihan suora ja tasainen tie, ei muuta liikennettä, ja vauhti tosi verkkainen, muuten en olisi toki tuohon ryhtynyt. :)

   Poista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)