Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

perjantaina, heinäkuuta 11, 2014

Ei viikon pistoja, vaan...

Olen totuttanut blogini lukijat siihen, että perjantai-iltaisin tulee "viikon pistot" -päivitys seitsemän päivän aikana tehdyistä ristipistoista. No, nyt se perinne loppuu ainakin joksikin aikaa perjantai-illalta, sillä aloitin uuden ristipistotyön keskiviikkona, joten siitä viikko eteenpäin osuu tiistai-illalle tai keskiviikkoaamulle, siispä myös "viikon pistot" -katsaus on jatkossa silloin, ainakin nyt tekeillä olevan pistelyn kohdalla. Seuraavan pistelyn kohdalla voi taas olla ihan joku muu päivä. :)

Mutta jotta kestäisitte tämän muutoksen, niin laitetaan vielä tänä perjantai-iltana jonkinlaisia pistoja näkyviin. Nämä eivät tosin ole viikon pistoja, eivät edes tällä viikolla tehtyjä, vaan jo viime viikolla yhtenä päivänä pistettyjä. Ristipistoistakaan ei ole kyse tällä kertaa.

Tuli mieleeni nimittäin kortti-idea ompelukuva-tyyliin. Siis tiedättehän niitä lasten ompelukuvia, joihin pistellään neulalla reiät annettuihin kohtiin ja sitten pistellään kuvan ääriviivat langan kanssa. Tai näin siis minun lapsuudessani - nykyisissä ompelukuvissahan on ne reiätkin valmiina... No, minä päätin tehdä asian vielä vaikeammaksi, ja piirtää ommeltavan kuvan itse. Joskin ainoa asia, jonka osaan piirtää niin, että siitä jopa tunnistaa, mitä se esittää, on KUKKA. :)


En esittele tätä askartelemaani korttia siksi, että tämä olisi jotenkin poikkeuksellisen hieno - minähän en yleensä noita korttiaskarteluitani edes blogissa näytä, jollei niissä ole mukana jotain käsityötekniikkaa, kuten nyt tässä tapauksessa ompelua; joskushan korteissani on saattanut olla virkkausta tai ristipistoja. Vaan vilautan tätä ihan vain siksi, että jos joku saisi tästä itselleen idean, että tälläkin tavalla voi kortin toteuttaa.


Pääsinpä samalla testaamaan noita muutama vuosi sitten ostamiani kirjaintarroja, joissa on myös valmiit reiät (tai ainakin reiän paikat) ompelua varten. Aika monta arkillista noita tuli silloin ostettua eräästä askarteluliikkeestä, mutta en ole jaksanut niitä aiemmin käyttää, on helpompi vaan lätkäistä sellainen valmis onnea-tarra korttiin kiinni. Sekä nuo kirjaimet että kukkanen on ommeltu muliinilangan yhdellä säikeella ihan tavallisella terävällä ja ohuella neulalla, ei siis tylppäkärkisellä ristipisto-/kanavaneulalla.

Kortin sisälle ei mahtunut kirjoittamaan kaikkea, mitä halusin kortinsaajalle sanoa, joten kirjoitin hänelle kirjeen, jonka kätkin tuonne pienen punaisen kirjekuoren alle. :)

Ja kyllä, ostin joskus keväällä kuvioleikkurisarjan, kun niitä oli Lidlissä... Nyt noita kuvioita pitää tunkea kaikkiin tekemiini kortteihin. ;)

Toivottelen kaikille hyvää viikonloppua! :)

ps. Yritin liittää tähän postaukseen myös erästä videota ja kirjoitin siitä muutaman lauseen, video ei kuitenkaan toiminut, mutta postaus ehti olla ehkä minuutin verran julkaistuna. Jos siis joku on ehtinyt sen nähdä ja ihmettelee pätkän häviämistä, niin poistin sen tosiaan tuon toimimattomuuden vuoksi. Yritän joskus uudelleen paremmalla onnella.

2 kommenttia:

 1. Tervehdys Mari
  Tulin pitkästä aikaa visiitille katsomaan mitä olet näperrellyt. Ja onhan täällä vaikka mitä hienoa uutta sitten viimenäkemän.
  Oikein hyvää kesää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, kun kävit! :) Mukavaa loppukesää ja syksyn odotusta!

   Poista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)