Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

tiistaina, huhtikuuta 15, 2014

Twinset

Olen viime aikoina puhunut paljon tarveneuleista: vaikka jokin neulemalli olisi ihana ja "pakko saada", niin täytyisi miettiä myös sen tarvetta. Ehkä myös monikäyttöisyys olisi hyvä ottaa huomioon, ettei tulisi tehtyä hirveästi vaatteita, joita voi käyttää vain yhden tietyn vaatteen kanssa. Vaan voisi yhdistää monen kanssa eri tavalla.

No, tämä nyt valmistunut twinset ei todellakaan ole sellainen. Tai minä en ainakaan osaa näitä kaksi- tai useampiosaisia neulesettejä käyttää muutoin kuin keskenään. Ja voin vakuuttaa, että tällaisella "setti-ihmisellä" näitä settejä riittää kaapissa... Ja käytettäväksi pelkästään keskenään, ei yhdisteltävissä muiden vaatteiden kanssa. Tai no, toki niiden kanssa täytyy jotain muutakin vaatetta yhdistää, en sentään pelkässä topissa + jakussa tai pipossa + kaulahuivissa + lapasissa lähde liikenteeseen... ;) Mutta ehkä ymmärrätte, mitä tarkoitan.

Puolustuksekseni tälle setille sanon, että tämän langat ostin jo reilu vuosi sitten ja päätin silloin tämän setin tehdä. Silloin en vielä ajatellut niin järkevästi kuin tänään. :)

Neuletoppi- ja jakku
Tehty ajalla: 23.3.-15.4.2014
Malli: Novita Kesä 2013 mallit nro 30 ja 31
Suunnittelija: Lea Petäjä
Lanka: Novita Bambu turkoosi (312) ja vadelma (562)
Langankulutus: Toppiin 196 g ja jakkuun 365 g, yhteensä 561 g
Puikot: 3 mm
Koko: M
Muuta: ♥

Tämän setin päädyin tekemään ennen kaikkea noiden ihanien värien vuoksi, joita uuteen Novitan Bambuun ilmestyi viime keväänä. Muistan silloin harkinneeni päinvastaista väritystä eli toppi turkoosina ja jakku vadelmaisena, mutta koska kaupasta ei löytynyt ainakaan samaa värierää riittävästi vadelmanväriä, niin tähän päädyttiin.


Toppi ihanine mallineuleineen ihastutti minua tietysti enemmän kuin tuo jakku, mutta koska minun pitää saada aina koko setti, niin en voinut jättää jakkuakaan tekemättä... ;)


Topissa on mukavana yksityiskohtana nuo turkoosit reunukset sekä tällainen hauska solmusysteemi toisella olkapäällä. :)


Jakku on oikeastaan kokonaan ihan sileää neuletta, ainoastaan reunukset ovat ainaoikeaa, ja nappilistan molemmin puolin kulkee samanmoinen palmikko kuin topin keskelläkin. Napit olivat jälleen nappivalinta Nappi-Kikasta. :)


Kyllä tälle setille varmasti kaapista kavereita löytyy, alaosiksi ainakin. Pinkit housut sattuivat olemaan tänään valmiiksi jalassa, mutta löytyy kyllä sitten niitä turkoosejakin ja farkunsinisiä alaosiakin joka lähtöön. Toivottavasti tätä tulee muuten pidettyä - aiemmin tekemäni bambuiset neuleet kun ovat tupanneet jäädä ns. parempaan käyttöön, ja mullahan ei tunnetusti niitä "parempia" tilaisuuksia ole käytännössä ikinä. Mutta saahan sitä nätteihin neuleisiin pukeutua ihan kotonakin omaksi ilokseen. :)

Rauhaisaa viikonjatkoa!

19 kommenttia:

  1. Onpa sievät! Ja ihanat värit. Kiva tuollainen vähän italialaishenkinen poseeraus :)
    Olen miettinyt usein, viimeksi viikonloppuna, että se mitä neulon, ei välttämättä ole sitä, mitä tarvitsen. Töissä tarvitsisin muutaman ohuen villatakin tai sen tyyppisen liipokkeen ja ennemmin puuvillasta kuin villasta. Villaisia on vain niin paljon kivempi neuloa, sukat on mukava välityö ja kirjoneuleet ne vasta mukavia onkin. Kaapit täyttyy...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Juuri näin, on aika haastavaa löytää neulemalli, joka täyttäisi sekä tarpeen että sen neulottavuuden. Koska yleensä sellaisissa malleissa, joita on mukava neuloa, täytyy olla jotain mielenkiintoa ylläpitävää kuviota tms. (no okei, ei tässäkään jakussa ollut enimmäkseen muuta kuin sileää neuletta!), ja sellaisista tulee monesti jotenkin liian hienoja arkikäyttöön, johon yleensä sitä tarveneuletta tarvitsee. Sitten tällaiset nätit kesäneuleet jäävät tosi vähälle käytölle, koska no, kesällä yleensä ollaan joko ilman vaatteita tai sitten sadevaatteissa. ;) Tai jossain pelto-/metsävaatteissa.

      Poista
  2. Voi vitsi, miten hieno setti! Väritkin on ihanan raikkaat. Ja toi topin solmusysteemi; VAU!

    VastaaPoista
  3. Setti on todella kaunis! On muuten jännä, miten kaikki tekemäni päätyvät joillekin toisille. En kai tykkää kauheasti tehdä itselleni. Ja villasukkiakin on jo riittävästi (4-5 paria), kun käytän niitä vain kireimmillä pakkasilla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Ja minä taas tykkään tehdä itselleni, kun yleensä ne miellyttävimmät langat ovat niitä "mun värejäni". :) Villasukkia mulla on itsellä 81 paria... ;)

      Poista
  4. Kaunis setti, älä vain unohda sitä kaappiin sillä ihan vissisti muidenkin pitää se nähdä! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Minä en pidä vaatteita näytelläkseni niitä muille vaan lämmittääkseni kehoani ja pitääkseni tietyt paikat näkymättömissä. ;)

      Poista
    2. En minä sitä niin tarkoittanutkaan, harmi jos viestini on tulkittavissa niin. Yritin vain sanoa että älä unohda noin kivaa settiä kaappiin.

      Poista
    3. En unohda, eiköhän sille käyttöä löydy sopivalla säällä. :)

      Poista
  5. Voi kuinka ihanat! En ole ikinä tajunnut tehdä twinsettiä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) No, mulla näitä piisaa... ei nyt näitä toppi + jakku -yhdistelmiä ihan hirveästi (ehkä 5-6 kpl tällä hetkellä), mutta sitten on hame + toppi -yhdistelmiä, tai niitä pipo + kauluri + lapaset -yhdistelmiä. Ja suosikkini tietysti sukat ja neulepusero samaa sarjaa! :D (niitä on siis yhtä monta kuin neulepuseroitakin...)

      Poista
  6. Onpa nätti setti, ihana mallikuvio topissa :)

    VastaaPoista
  7. Kiva setti ja topissa tosiaan kaunis kuvio sekä yksityiskohtia. Blogissani on siulle haaste.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Kiitos myös haasteesta, jätän kuitenkin sen tällä kertaa väliin, koska sen tyyppinen haaste ei oikein sovi yhteen elämänfilosofiani kanssa. :)

      Poista
  8. Kaunis setti ja niin hehkeä rouva siinä! :)
    Mutta kylläpä tuli kaunis tuosta alempana esittelemästäsi ommellusta mekosta. Eipä olisi moni arvannut siitä kankaasta ennen värjäämistä, että siitä kehkeytyy noin upea asu. Sinulla on silmää näkemään piilossakin oleva kauneus. :)

    VastaaPoista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)