Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

maanantaina, huhtikuuta 14, 2014

Kesän Amor

Maanantaiseen tapaan tänne pitäisi pläjähtää "Viikon pistojen paluu osa 5". Vaan eipäs pläjähdäkään! Tai tavallaan se tässä tulee samalla. Aloitetaan siis ensin siitä "viikon pistot" -osuudesta:


Viikko sitten otettu kuva on ylempänä, eilen illalla pääsin alemman kuvan esittämään vaiheeseen. Joku sanoisi, että se on valmis, mutta eihän se vielä ole, kun ei ole viimeistelty.

Mutta sain minä tänään myös viimeisteltyä pistelyni. NYT se on siis valmis! :)

Couleur d'Etoile: Amour d'été
Tehty ajalla: 10.3.-14.4.2014
Malli: Couleur d'Etoile: Amour d'été
Kangas: 30 ct luonnonvärinen pellava, yhden langan yli pisteltynä
Langat: DMC 3685 ja 115, yhdellä säikeellä
Pistot: Risti- ja jälkipistoja
Koko: 160x144 pistoa, n. 13x12 cm
Viimeistely: Sydämenmuotoinen pinkeep
Muuta: Nyöri Nappi-Kikasta, rusettinauha Tiimarista (R.I.P.)

Arvioin jossain vaiheessa, että tämän pisteleminen kestäisi seitsemän viikkoa, tein laskelmani siltä pohjalta, että keskimäärin yhden tuollaisen kukka- tai lehtikuvion ehdin pistellä yhden illan / tunnin aikana. Osa kuvioista oli kuitenkin nähtävästi nopeampia pistellä kuin aluksi pistelemäni kuviot, tai sitten vain työhön tottuminen lisäsi pistelyvauhtia, sillä tämän tekemiseen ei mennyt lopulta kuin tasan viisi viikkoa! :)


Laitan tähän vielä mittakaavan muistutukseksi kuvan, jossa tulitikku näyttää suunnilleen näiden pistojen kokoluokan. Nyt, kun olen taas näihin pikkuruisiin pistoihin tottunut, aion tehdä heti perään vielä viimeisen osan tästä sarjasta. Tai en heti perään, vaan pistelen yhden "välityön" näiden kahden välissä, mutta siihen menee todennäköisesti vain yksi ilta.

Viimeistelytarpeita leikatessani varauduin jo sarjan viimeisenkin työn viimeistelyyn, sillä leikkasin jo siihenkin valmiiksi kaikki viimeistelyyn tarvittavat osaset, samalla kun tähän nyt valmistuneeseenkin. Samalla vaivallahan ne siinä tulivat, kun tarpeet olivat kaivettuina esiin kaapista.


Tässä vielä viime kesänä otettu kuva sarjan kahdesta aiemmasta työstä, jotka ovat jo seinällä. Tätä uusinta en laittanut vielä seinälle, vaan laitan sen sitten, kun viimeinen osa eli syksy valmistuu. Tarkoitukseni on laittaa nämä eri seinälle, jossa nuo kaksi aiemmin valmistunutta tällä hetkellä ovat, mutta hahmottelen niiden paikat vasta sitten, kun kaikki neljä ovat valmiina. Mutta jos viimeinen osa on yhtä joutuisa pisteltävä kuin edellinen, ja pystyn yhä pistelemään tunnin päivässä, kuten tähänkin saakka, niin viiden viikon päästä pitäisi olla sitten koko sarja seinällä. :)

Hiljainen viikko on alkanut, ja päätin jo aikoja sitten rauhoittaa tämän viikon mahdollisimman pitkälti kaikesta arjen tohinasta. Lisäksi elämään kuuluvat erilaiset käänteet ovat järjestäneet asiat niin, että ihan vihoviimeisetkin merkinnät on saatu pyyhkiä kalenterista pois. Rauhallinen hiljainen viikko on siis luvassa - mutta eiköhän samaan aikaan vietettävä taidon ja käsityön viikko tule jonkin verran näkymään myös minun arjessani. :)

Rauhallista ja rentouttavaa hiljaista taidon ja käsityön viikkoa sinullekin!

10 kommenttia:

 1. Ompa ne kauniit.
  Oikein siunattua hiljaista viikkoa.

  VastaaPoista
 2. Suloisia sydämiä, ihania enkeleitä. Tykkään myös tuosta pelkistetystä värimaailmasta, ovat hillityn kauniita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tämän värimaailman ainoa huono puoli on se, että jotkin pienet kuviot eivät tahdo kunnolla erottua, ja varsinkin yksittäisten pistojen erottaminen työskentelyvaiheessa on hankalaa. Olen nähnyt kuvia myös erilaisilla väreillä toteutetuista samoista malleista, ja hieman harmittaa, ettei itselläni riittänyt mielikuvitusta tehdä toisilla väreillä kuin alkuperäisessä ohjeessa. Toisaalta yksi syy, miksi näihin aikoinaan ihastuin, oli juuri tuo herkkyys - ja yksi pieni punainen sydän kussakin mallissa. :)

   Poista
 3. Kauniita pistelyitä; niistä tulee varmasti oikein hieno ryhmä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Kyllä minä odotan näkeväni pian nämä kaikki seinälläni, varsinkin kun olen nyt keksinyt niille paremman paikan. :)

   Poista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)