Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

keskiviikkona, huhtikuuta 16, 2014

Korttipäivä

Lähipiiriin ollaan odotettu juhlia tälle keväälle, ja onpa minullakin ollut niitä ajatellen jo jonkin aikaa lahja valmiina. Viime viikolla kuulin, että juhlat ovat ihan varmasti toteutumassa, joten uskalsin viimein tehdä myös kortin. Minulla kun ei ole tapana jättää mitään edes lähellekään viime tippaa. ;) Yleensä kaikki lahjat ovat paketissa vähintään kuukautta ennen h-hetkeä, ja niiden suunnittelukin aloitetaan noin vuotta ennen. :D Olen minä tätä korttiakin hahmotellut jo pitemmän aikaa, kunnes viime viikolla sain viimein sen lopullisen idean. Ja eikun toteuttamaan! :)

Yo-kortti
Tehty ajalla: 14.-16.4.2014
Malli: SK 5/2001 (osa yo-kortin mallista)
Kangas: Plastic Canvas 14 ct
Langat: DMC B5200, 310, 535, 762, kulta-metallilanka
Pistot: Risti- ja jälkipistoja
Koko: 21x15 pistoa
Viimeistely: Kortiksi
Muuta: Kevään ylioppilaalle

Minulla ei ollut aluksi oikeastaan muuta ideaa kuin tuo ristipistoilla tehtävä ylioppilaslakki plastic canvasille. Plastic canvas on siis muovinpala, jossa on reiät ristipistoja varten. Valmis pistely on helppo leikata ääriviivoja mukaillen tästä muovista, minulla on tapana leikata yhden ruudun päästä uloimmasta pistosta.

Ihan pelkkää lakkia en voinut kuitenkaan korttiin laittaa, ja sitä muuta osiota olenkin kuukausitolkulla pohtinut. Tuo vaaleanpunainen käsintehty korttipohja oli alusta alkaen mielessäni, mutta epätasaiselle pinnalle ei ihan mitä tahansa voi laittaa, ja toisaalta sitä ei halua peittääkään. Tällaiseen lopputulokseen päädyin. Plastic canvasille pistelty lakki on kiinnitetty 3D-tarroilla, eli se jää korttiin kivasti koholle. Pinkki kakkupaperi on ostettu viime käsityömessuilta muistaakseni Kirjokkaan puodista, ääriviivatarrat ovat peräisin mikä mistäkin. :)

Tänään sain postitse myös itse kortin:


Tämä olikin todellinen yllätys! Minulla ei ollut hajuakaan kortin lähettäjästä, mutta sekin kyllä selvisi kortin luettuani. Marjo-Riitta (ei blogia), joka voitti joitakin viikkoja sitten blogini arvonnassa, yllätti minut tällaisella hauskalla kanakortilla! :) Tuntuu ihan hassulta saada tuntemattomalta ihmiseltä kortti, varsinkin kun nykyään ei postista tule enää muuta kuin mainoksia ja ilmaisjakelulehtiä (laskujakaan ei tule, koska olen tilannut kaikki e-laskuina). Tämän syvällisemmin avautumatta voin vielä kertoa, että juuri tänä päivänä tällainen yllätys piristi minua tavallista enemmän, se tuli siis täsmälleen oikeaan aikaan. Paljon kiitoksia! :)

Hiljainen viikko jatkuu rauhallisissa merkeissä - levollista viikon jatkoa myös sinulle!

8 kommenttia:

 1. Kiva kortti! Pari viikkoa sitten melkein ilmoittauduin kortti -kurssille, mutta muiden päälle painavien asioiden vuoksi jätin kurssin toiseen kertaan. Meillekin tuli tänään pääsiäiskortti; en edes muista, koska edellinen olisi tullut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Minä en ole mitenkään vihkiytynyt korttiaskartelija, mutta teen sellaisia omannäköisiäni. Joskus oon jonkun korttiaskartelukirjan lainannut, mutta ne tuntuvat niin monimutkaisilta, en jaksa alkaa mitään ponnahduskortteja tekemään. Saati sitten nämä 3D-kortit, joita kaikki tekevät, eivät tunnu yhtään minun jutultani. Tykkään tällaisista yksinkertaisista, kuvastavat hyvin tekijäänsä. ;)

   Poista
 2. Kivoja kortteja molemmat-- tuon pääsiäiskortin idean voisi napata.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Saa tuon yo-kortin ideankin napata. ;)

   Poista
 3. Kauniin kortin olet tehnyt. Niitä pitääkin olla varastossa, tulevien juhlien varalle !

  Oikein hyvää Pääsiäistä ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Minä en tee koskaan kortteja "varastoon", vaan aina vasta sitten, kun on kohde tiedossa. Samoin, kuin minulla ei ole mitään "lahjalaatikkoa", jonne kutoisin lahjoja varastoitavaksi ja sieltä sitten tarvittaessa esiinkaivettavaksi, vaan teen lahjatkin aina tietylle henkilölle ja tiettyä merkkipäivää ajatellen. Hyvissä ajoin tietysti. :) Minusta olisi hassua askarrella muuten vaan kortteja ilman, että tietäisin tehdessäni, kuka sen tulee saamaan.

   Poista
 4. Loistava idea tuo canvasille pistelty ylioppilaslakki, sitä on ehdottomasti kokeiltava. Minä tykkään tehdä ja lähetellä kortteja ja toki myös saada. Oli mukavaa, jos korttini piristi päivääsi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vielä kerran sinulle kortistasi, kuten jo kirjoitin, se tuli juuri sopivaan aikaan! :) Plastic canvas on hieman työläämpi pistellä kuin kangas, mutta on ehdottomasti kokeilemisen arvoinen esim. kortteihin tai koristeisiin.

   Poista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)