Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

sunnuntaina, huhtikuuta 20, 2014

Sukkasunnuntai

Eilen lankalauantaina päästin teidät kurkistamaan lankalaatikoihini. Kurkistelu jatkuu vielä tänään sukkasunnuntaina, sillä nyt ovat vuorossa sukkalangat ja sukkasuunnitelmat! :)

Sukkasuunnitelmani ovat huomattavasti epämääräisemmät kuin muiden neuleiden suunnitelmat, vaikka niidenkin joukosta löytyy niitä itsevärjättyjä vyyhtejä, joille en ole vielä keksinyt käyttökohdetta. Sukkalankaa puolestaan tulee ostettua vielä hatarampien suunnitelmien kanssa - kun lankaa ostaa yksien sukkien verran, niin luotan, että se malli vielä joskus kävelee vastaan. Ja kyllähän niitä malleja aina vastaan käveleekin - mutta kuinka osata pariuttaa ihanat mallit ja oman kaapit keskenään, se onkin jo ihan toinen juttu.

Toivoisin tämän sukkasunnuntain sukkalankapostaukseni selkiyttävän myös omia ajatuksiani siitä, mitä mistäkin lankakerästä tulevaisuudessa muotoutuu. Muistikirjassani nämä ajatukset ovat hajallaan siellä ja täällä, joten tällainen mallit ja langat kokoava postaus tulee tarpeeseen! :)


Nämä itse Kool Aidilla värjäämäni Novitan Ticotico -kerät ovat sukkien to do -listallani heti kärjessä. Johtuen ihan siitä, että näiden värjäämisestä on jo pari vuotta, joten minusta näiden olisi korkea aika muuntautua sukiksi. Yleensähän kulutan langat ostojärjestyksessä, ja nämä ovat minun kaikkein vanhimmat lankani! :)

Minulla on vain ollut vaikeuksia päättää, minkä sukkamallin näille langoille valitsisin. Viime syksynä sain jo kirjattua ylös kolme suosikkimalliani. Kuvissa näkyvien kahden sukkamallin lisäksi listalla on Cookie A:n In and Out. Mutta minkä mallin tekisin mistäkin langasta, kas siinäpä varsinainen pulma! Näin pitkällä olen kuitenkin jo suunnitelmissani näiden lankojen suhteen, luultavimmin se lopullinen värin ja mallin yhdistäminen tapahtuu arpomalla... ;) Minusta tuntuu, että virkatuilla varsilla olevat sukat tulevat olemaan punaiset tai oranssit, Cookie A:n sukat turkoosit tai oranssit, ja nuo kolmannet (kuvassa raidalliset) sukat turkoosit tai punaiset. Eli yksi väri on jo kustakin mallista karsittu pois, on sekin jo jotain... :D

 

Toiset langat ovat sitten helpompia. Näiden Fabeleiden kohdalla päätin jo ostohetkellä, että teen näistä tasaraitasukat.


Tämän Viking Nordlysin kohdallakin on ollut lähes ostohetkestä alkaen selvää, että niistä tulee Spider's Web -sukat Dropsin sivuilta.


Austermann Step 6 -langasta haluaisin tehdä nappivarsisukat, koska minulla on sopivat napit valmiina. Kysymysmerkki on vain siinä, voinko toteuttaa sukat Novitan Sukkalehden ohjeella, joka on 7 veljekselle, joka on paksumpi lanka kuin tämä Step 6. Voihan niitä toki soveltaa tälle langalle... Toinen nappivarsisukkien ohje löytyisi Suvikumpu-blogista, sekin kyllä 7 veljekselle.


Minä olen varmaan ihastunut vihreän ja oranssin / vihreän ja puna-keltaisen yhdistelmään. Viime syksynä ostin käsityömessuilta vihreää ja oranssista Cascade Heritagea sekä värjäsin Novitan Pikkusiskoa puna-keltaiseksi ja vihreäksi. Molemmista yhdistelmistä suunnitteilla kirjoneulesukat. Kun vain osaisin päättää, mitkä näistä Dropsin malleista tekisin... Noistahan kolmet sukat ovat aika lailla samantyyliset, joten tuskin tekisin kaksia samantyylisiä. Onneksi on valinnanvaraa! :)

 

Näiden itsevärjäämieni Fabeleiden suhteen mallin valinta on taas helpompi, näistä haluan tehdä Vellamo-sukat Ullasta.


Nämä väripadassani uineet Fabelit tuntuvat selkeästi kuuluvan yhteen. Aiemmin ajattelin tekeväni näistä ihan vaan raitasukat, mutta nyt noita lankalaatikoita tonkiessani sain idean toteuttaa näistä langoista nuo Novita-lehden kirjoneulesukat. Luonnonvalkoista vaan kaveriksi...


... koska sitäkin löytyy yksi täysi ja yksi vajaa kerä. Näitä tulee aina osteltua värjäyksiin tai muihin projekteihin, ja ovat jääneet yli tai muuten vaan käyttämättä.


Sitten on taas näitä keriä, joista ei oikein tiedä, mitä niistä tekisi. Zauberball Stärke 6 -lanka on sitä vahvempaa Zauberballia. Sukathan näistä olisi tarkoitus tehdä, mutta minkälainen malli tällaiseen lankaan sopii? Todennäköisesti paras vaihtoehto on jokin ihan yksinkertainen, jottei kuvio huku värien joukkoon.

Saman ongelman kanssa painin myös näiden itsevärjättyjen Nalle-kerien kohdalla. Alin kerä on muistaakseni raidoittuvaa lankaa, joten siitä saa luvan tulla ihan vaan perussukat. Kaksi muuta ovat tyypiltään pätkävärjättyjä, joihin ei myöskään voi mitään ihan kovin monimutkaista kuviota tehdä. Jostain syystä minulla on Nalle-vahvuisten lankojen sukkamallit ihan hukassa tai ne eivät vaan ole minuun kolahtaneet. Tuo Zauberball on myöskin samaa vahvuutta, eli jos jostain löytäisin jonkun Nalle-sukkamallien aarreaitan, niin alkaisi varmasti näillekin malleja löytyä.


Tässä myös samaa vahvuutta olevaa Vanhalan lammastilan sukkalankaa, sekin väripadassa uinutta. Etsii myös kaverikseen mieluista mallia. Tosin tämä on varmasti helpoin ratkaista, kun tämä on kutakuinkin tasavärinen.


Tähän mennessä esittämäni sukkasuunnitelmat ovat sukkia, joita olen ajatellut tehdä pelkästään itselleni, kenellekäs muulle? ;) Mutta nämä nyt kuvissa olevat värjäysteni tulokset eivät omaan makuuni kolahda, joten voin jo vakuuttaa tekeväni näistä sukkia jollekin muulle. Ruskean Fabelin kohdalla sainkin hetki sitten idean, kenelle niistä sukat teen, nimittäin reilun vuoden päästä olisi tarkoitus erästä henkilöä sukilla lahjoa, ja väri sopisi hänelle mainiosti. Mutta kaveriksi pitäisi hankkia jotain toista väriä, koska suunnitteilla on kirjoneulesukat... :) Murretut vihreä ja violetti Pikkusisko tuntuvat olevan selvästi toistensa kaverit, ehkä ihan kahdestaan tai sitten hankitaan kolmiodraamaan mukaan jotain muuta lankaa. Saa nähdä, kenen värimaailmaan nämä lopulta voisivat sijoittua...


Yleensä en säilyttele jämäkeriä kovin pitkään, vaan pyrin ne tuhoamaan mahdollisimman pian. Eilen näitte, että minulla ei pahemmin jämänyssäköitä olekaan, ja tässä näette sitten ne loputkin. Nämä ovat ohuiden sukkalankojen jämiä, joita olen nyt ihan tarkoituksella alkanut kerätä. Kunhan saan noista muistakin ohuista sukkalangoista sukkia neulottua niin, että jämäkeriä on lopulta yhteensä ainakin 150 grammaa, niin näette, mitä olen näistä suunnitellut... ;) Siihen menee tosin vielä vähän aikaa.

Sukkalankaa minulla on olemassa yhteensä 2264 grammaa, joten saan näistä itselleni noin 20 paria sukkia. Eihän minulla vielä olekaan kuin 81 paria villasukkia, joten täytyyhän se 100 paria saada täyteen. ;) Ja olihan tässä läjässä lankaa kaksiin sukkiin, joita en aio tehdä itselleni. :D

Muuta kuin sukkalankaa minulla on 13 263 grammaa, eli lankaa minulla on kaikenkaikkiaan 15 527 grammaa. Kyllähän näiden kuluttamisessa joku tovi vielä vierähtää. Pitäisikö vuoden päästä tehdä uusi lankalauantain ja sukkasunnuntain katsaus, onko mitään muutosta tapahtunut. ;) Toivottavasti ensi syksyn Sukkasato-tempaus auttaisi minua parittamaan mahdollisimman monta sukkalankaa ja -mallia keskenään, ja onhan tässäkin postauksessa jo listattuna melkoisen hyvä suunnitelma! :)

♥♥♥

Sukkasunnuntain lisäksi toivottelen teille kaikille riemullista Kristuksen ylösnousemuksen juhlapäivää sekä tänään alkanutta pääsiäisviikkoa ja helluntaihin kestävää pääsiäisaikaa! :)

Aurinkomme ylösnousi,
paistaa voittovuorella.
Lämmin valo sieltä loistaa,
surut, murheet hajottaa.
Kokoon tulkaa, taivaan linnut,
suvi-ilmaan puhtaaseen.
Visertäkää, pienet leivot,
viinipuussa tuoreessa.

16 kommenttia:

 1. Upeita lankoja :O
  Sukkasunnuntain jätän sovinnolla väliin, mutta jos mulla ois vaikka suklaasunnuntai :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sukkalangat on yleensä niitä lankakopan ihanimpia. :) Varsinkin nuo itsevärjätyt! ♥♥♥

   Minä söin eilen yhden Mignon-munan - ensimmäinen syömäni karkki tai muu makea yli puoleen vuoteen! :) Ei kyllä iskenyt vieläkään makeanhimoa, mutta kyllä tänään pitää pashaa maistaa. Mulla on ollut kaapissa ties kuinka pitkään suklaatakin, mutta ei vaan tee mieli syödä.

   Poista
 2. Kivoja sukkamalleja! Niitä Dropsin kirjoneulesukkia haluaisin minäkin neuloa, minä vaan en voi tehdä näin pitkän aikavälin suunnitelmia. Tulee levoton olo, kun on tekemättömät työt odottamassa. Siksi elän asenteella, että ehkä joskus... Suunnitelmat muuttuvat usein: ostan sukkalankaa ja joku päivä siitä tuleekin pipo.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minusta on ihanaa etsiä malleja ja haaveilla, miettiä mistä langasta tekisi mitäkin. Välillä ne suunnitelmat vaihtuvat, ja jonain päivänä sitten vaan oikea malli ja lanka löytävät toisensa. Kyllä nämäkin suunnitelmat voivat vaihtua, eikös suunnitelmien ole tarkoituskin elää? :)

   Poista
 3. Hienoja lankoja ja hienoja suunnitelmia. Itselläni on nyt sukkatouko ja virkkausbuumi jyllää.... Milloin mitäkin. Hyvää pääsiäisen jatkoa Sinulle ja perheellesi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En minäkään ole sukkia kutonut kuin viimeksi viime Sukkasadossa, ja seuraavan kerran kudon varmaan seuraavassa Sukkasadossa. :)

   Poista
 4. Ihana lukea nämä sinun suunnitelmasi. Kerrassaan ihastuttavia sukkia tulossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kun ei ole valmiita sukkia esitellä, niin täytyy vaan julkistaa haaveensa. :)

   Poista
 5. Kristus nousi kuolleista ja voitti pahan ja pimeyden vallat! Tämä on niin suuri asia, ettei edes aavistus siitä tule kovin nopeasti mieleen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totisesti nousi! :) Näin suurta sanomaa ei voi jättää vain yhteen päivään vuodessa, vaan se saa onneksi olla läsnä joka päivä.

   Poista
 6. Hienoja lankoja ja hyviä suunnitelmia. Matkoilta olen ostellut lankoja ilman suunnitelmaa, mutta nyt niitäkin on tullut käytettyä eri tarkoituksiin. Valitettavasti vain varasto ei hupene tarpeeksi nopeasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sehän se taitaa olla itse kunkin ongelmana, kuinka saada pidettyä varaston täyttyminen ja kulutus tasapainossa. :) Usein tahtoo tulla enemmän lankaa kuin kulua.

   Poista
 7. Oon luullut, että mulla on paljon villasukkia (muiden kutomia), mutta tuohon sun määrään verrattuna mulla on niitä aika vähän...
  Langat on kyllä valloittavan värisiä.
  Soittelen sulle tässä jossakin välissä. Mitä mahdatte puuhata tulevana viikonloppuna?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla pitää olla tietysti joka vaatteen väriin sointuvat villasukat, ja sitten vähän sellaisia villasukkia, jotka sopii ihan minkä kanssa vaan... ;)

   En viitsi julkisesti vastata tuohon viikonloppukysymykseen. :)

   Poista
 8. Tuo on kaunein pääsiäisvirsi, mitä tiedän. Kuorossahan sitä tuli laulettua ja toista ääntä laulaneena sekin melodia palasi mieleeni. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meidän kyläläisille tuo on varmasti rakas virsi sattuneesta syystä, sitä on paljon kotikirkossa laulettu. :)

   Poista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)