Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

sunnuntaina, maaliskuuta 23, 2014

Lempikukkia

Huomaa kyllä, että kevät on jälleen tulossa. Mitä valoisammaksi päivät tulevat sitä vähemmän minulla on virtaa tehdä yhtään mitään, ja päätäkin särkee aina vaan useammin, ainakin aurinkoisina päivinä. Ikävä on syksyä, ihania pimeitä iltoja ja hämäriä päiviä - ja sitä valtaisaa energiamäärää, joka minussa aina syksyisin ja vielä pimeimpinä talvijaksoinakin virtaa. Mutta kyllä minä väsymyksenikin keskellä jaksan ajatella positiivisesti ja uskoa parempaan: valoisa jakso on aina ennenkin vilahtanut nopeasti ohi, ja pian ollaan taas rakastamassani syksyssä. :)

Kevätväsymyksen keskelle täytyy keksiä tietysti jotain piristystä, ehkä vähän syksyisiä värejäkin. :) Lempikukkani gerberat ja narsissit houkuttelisivat, mutta kun en ole voinut niitä enää aikoihin meille ostaa perheenjäsenen allergian vuoksi, täytyy keksiä jotain muuta. Viime keväänähän askartelin silkkipaperista narsisseja, jotka ovat meillä tälläkin hetkellä maljakossa, mutta ovat säilytyksessä ollessaan vähän kärsineet - mikä todistaa sen, että minä en onnistu pitämään edes tekokukkia hengissä... ;) Mutta jospa nämä uudet kukkaset pysyisivät virkeinä vähän pidempään!

Kukka-asetelma
Tehty ajalla: 19.-23.3.2014
Malli: Narsissi Möhönasun blogista, gerbera Garnstudiolta, pienet lehdet Garnstudiolta, maljakko omasta päästä
Lanka: Novita Virkkauslanka luonnonvalkoinen (010), musta (099), vihreä (381), reaktiivivärjätty oranssi (pohja luonnonvalkoinen), Puppets Eldorado no 10 tummankeltainen (07524), Novita Gold (239)
Langankulutus: 52 g
Virkkuukoukku: 1,5 mm (narsissit) ja 4 mm (kaikki muut; 2-kertaisella langalla virkattu)
Koko: Maljakon korkeus 15 cm, gerberan halkaisija 8 cm, narsissin halkaisija 10 cm
Muuta: ♥ 

Samaan aikaan, kun olen kaipaillut jotain kukkasia kotiimme, olen pähkäillyt ohuiden virkkauslankojeni jämiä, mihin saisin ne mukavasti upotettua. Kun sitten molemmat ajatukset sattuivat yhtä aikaa päähäni, niin arvaahan sen, mitä siitä syntyy. :) Ensin löysin narsissin ohjeen Möhönasun blogista, ja sain kahteen narsissiin kulutettua melkein kokonaan tuon tummankeltaisen virkkauslangan.


Sitten muistin nähneeni myös Garnstudion/Dropsin sivuilla virkattujen kukkien ohjeita, ja sieltä bongasin gerberan ohjeen. Ohje oli paksummalle langalle, mutta kun virkkasin kaksinkertaisella langalla, sain sovitettua sen näille langoilleni. Kukkien keskustasta tuli erityisen kiva, kun yhdistin siihen sekä mustaa että keltaista - keltainen lanka riittikin näin lopulta jopa viiden gerberan keskustaan. Oranssin itsevärjäämäni langankin sain melkein kulutettua näihin kukkiin loppuun saakka. Käsinvärjätty lanka tuokin näihin kukkiin paljon elävyyttä. :)

Vaaleanvihreääkin lankaa oli pikkuinen nöttönen, josta sain virkattua kukkiin pienet lehdet (niistä ei ole valitettavasti nyt lähikuvaa) niin ikään Garnstudion ohjeella ja kaksinkertaisella langalla.


Kukat tarvitsivat tietysti varret, enkä aluksi millään meinannut keksiä, mistä sellaiset tähän hätään loihtisin. Vihreä askartelupunos olisi ollut siihen parasta, mutten halunnut sellaisia lähteä ostamaan, kun tässä muutenkin oli ideana kuluttaa kaapinpohjalta löytyneitä materiaaleja pois. Valkoisia askartelupunoksia minulla kyllä oli vaikka millä mitalla, mutta eiväthän ne oikein kukkien varsilta näyttäneet... Sitten muistin yhtäkkiä, että olen saattanut joskus vuosia sitten tehdä jotain kankaanpainantaa vihreällä kangasvärillä (itseasiassa kuopus oli silloin vauva ja painoi kangasvärillä kädenjälkiään kankaalle). Löytyihän se kangasvärikin tasan siitä paikasta, missä sen kuvittelinkin olevan, ja eikun kokeilemaan! Dippasin askartelupunoksen molempia päitä kangasväripurkissa, levittelin värin koko punokseen ja TADAA: minulla oli yhtäkkiä kasa vihreitä kukanvarsia! :D Näissäkin on mukavasti elävyyttä, kun eivät ole kauttaaltaan samanvärisiä. Jokaisessa kukassa on kaksi punosta kiedottuna toisiinsa, näin varsista tuli vähän jämäkämpiä ja kukat pysyvät paremmin pystyssä.


Kukille tarvittiin tietysti maljakko, ja tällainen vanhus löytyi kaapistani. Virkkauslankakoppaa kolutessani aloin kuitenkin pohtia, enkö saisi johonkin ujutettua myös muutamaa grammaa kullanväristä metallilankaa pois kopanpohjalta pyörimästä. Muistin nähneeni hiljattain jossain käsityölehdessä (Suuri Käsityö?) virkatun maljakonpäällisen, ja siitähän alkoi taas visioita herätä...


Maljakko uudistui näinkin tyylikkääksi. :) Minullahan oli noiden kukkien kanssa vähän ongelmaa, kuinka saisin ne asettumaan maljakkoon nätisti, etteivät roikkuisi velttoina, mutta sekin ongelma ratkesi maljakon valmistuttua. Nimittäin sen kultalangan loppuessa minulle jäi langan sisuksena ollut tyhjä kartio pöydälle. Hetken aikaa sitä käsissäni pyörittelin ja taisin kertaalleen käyttää sitä roskiksessakin, kunnes hoksasin työntää kartion maljakon sisälle - ja näin sain kukille juuri sopivan tuen, että pysyvät maljakossa pystyssä. :) Kaikki tuntui kyllä nyt menevän nappiin tämän projektin kanssa! :)

Sain tähän kukka-asetelmaan upotettua tosiaankin monta pikkunöttöstä virkkauslankoja, mutta tuota oranssia itsevärjättyä lankaa jäi vielä kaksi grammaa kukkien valmistuttua. Enpä kyllä kauaa miettinyt, mihin ne grammat käyttäisin...

Pari munaa
Tehty: 23.3.2014
Malli: Lea Lahja-aitta nro 1/2007 mallit nro 34 ja 39; mustan munan kukka omasta päästä
Lanka: Novita Virkkauslanka reaktiivivärjätty oranssi (pohja luonnonvalkoinen), musta (099)
Langankulutus: 5 g
Virkkuukoukku: 1,5 mm
Koko: Munat 6 x 4,5 cm
Muuta: Kivoja!


Ostin viime keväänä pääsiäisen jälkeen (minäkö myöhäisherännäinen?) ison läjän noita muna-aihioita ajatuksena, että tässä pitkin vuotta voisin virkkailla jämälangoista munia. On se ajatus aina välillä käynyt mielessä, mutta niitä sopivia jämälankoja ei oikein ole ilmestynyt eteeni. Ohuesta virkkauslangasta virkattuja munia olen myös ihaillut virkkauslehdissä. Nyt sitten kaivoin kaikki "munalehteni" esiin (puhun siis edelleen virkkauslehdistä... ;) ), ja lähdin kokeilemaan paria mallia. Tähän munaan sain melkein ujutettua ne kaksi grammaa oranssia lankaa...


... mutta vieläkin sitä jäi muutama metri, jostain sain virkattua pienen kukkasen. Pitihän sille kukkaselle sitten jokin pohjakin kehitellä, joten virkkasin mustasta langasta toisen munan. Ja kyllä, se on oikeasti MUSTA, uskokaa tai älkää! Nyt on sekin päivä nähty, että minä teen vapaaehtoisesti jotain mustaa, joka jää vielä oman kotini koristeeksi! ;) Mutta meillä on kyllä keittiössä jonkin verran mustaa esimerkiksi tekstiileissä ja tuoleissa, joten ihan hyvin tällainen musta munakin istuu ympäristöönsä.

Oikeastaan ajattelin tätä virkatessani mustalle munalle myös syvällisempää merkitystä. Musta munahan voisi symboloida pitkäperjantain tapahtumia, kun taas oranssi muna olisi pääsiäisen ja ylösnousemuksen muna. Munahan on pääsiäisenä nimenomaan haudan ja ylösnousemuksen symboli.

Vaikka munat ovat perinteisesti pääsiäiskoristeita, meille nämä jäävät ihan ympärivuotisesti ikkunaan. Sillä ainakin minun elämässäni pääsiäinen on läsnä joka päivä, ei ainoastaan kalenterin määräämänä ajankohtana. :) Ja muutenkaan meillä nyt ei ole tapana vaihtaa sisustusta vuodenaikojen tai juhlapyhien mukaan, vaan se mikä kerran esille laitetaan, se saa siinä myös olla niin kauan kunnes toisin määrätään. ;) Onhan meillä keittiön seinällä ollut hamahelmistä tehtyjä pääsiäismuniakin ties kuinka monta vuotta - oikeastaan ne ovat vain peittämässä rumaa kohtaa seinässä, joten ei niitä voi poiskaan ottaa. ;)


Eiköhän näiden avulla nyt jaksa tämän väsyttävän valoisan ajan yli, syksyä odotellen! :) Tietysti jaksamista tukee päivittäinen liikunta ja ylipäätään terveydestä huolehtiminen, ne ovat elämässäni ehdottomalla ykkössijalla, eikä välttämättä aikaa ja voimia edes muuhun riitä. Mutta jos riittää, niin antavathan sitten muutkin harrastukset paljon iloa ja hyvää mieltä elämään, myös väsymyksen keskellä. :)


Ihanaa uutta viikkoa kaikille! :) Nautitaan vielä näistä talvisista päivistä ja lumesta, jota tänne Ouluunkin on viimein tälle talvelle saatu - parempi myöhään kuin ei milloinkaan! :)

14 kommenttia:

 1. Kauniit kukat ja maljakko. Varmasti pysyvät hengissäkin.
  Hyvää alkavaa viikkoa Ouluun!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Yritän pitää nämä elossa parhaani mukaan - täytyy varmaan alkaa jutella niille. ;)

   Poista
 2. UPEA kukkakimppu!
  MInä tykästyin ihan täysillä kimppuun ja jokaiseen sen yksityiskohtaan!
  Olen samanlaista kimppusysteemiä pitkin talvea mietiskellyt. Meillä on ensikesänä (viimeiset) rippijuhlat ja aina juhlien jälkeen on harmittanut kauniit pöytäkimput (laitan useamman pöydän), joita juhlan jälkeen enimmäkseen eteisessä säilyttelen, kun kissatkin niistä tykkäisi ja säälihän niitä on muutaman tunnin esilläolon takia laittaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Kiva, jos tästä olisi sinulle jotain ideaa. Käy ihmeessä tuolla Garnstudion sivuilla kurkkaamassa. Sinne jos laittaa hakusanaksi "kukat", niin noita erilaisia malleja alkaa löytyä. Virkattujen ruusujen ohjeitahan löytyy sitten netistäkin esim. englanniksi, kun jaksaa vaan googlettaa.

   Rippijuhliin tosin tuppaa tulemaan kukkia vierailtakin, harvoin tarvitsee itse edes kukka-asetelmiin panostaa. :)

   Poista
 3. Voi, miten hauska idea tehdä kestokukkia.

  VastaaPoista
 4. Olet kyllä mestari hävittämään jämäkeriä ja vielä noin kauniilla tavalla :)

  VastaaPoista
 5. Allergiat on kyllä kurja juttu, mutta eipä niille mitään voi. Mutta kun niiden vuoksi valmistui jotain näin nättiä niin se on kiva se. Tykkään etenkin noista narsisseista - ne kun ovat minunkin lempparikukkia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Itsekin olen joillekin kukille todella pahasti allerginen (mm. joulutähti ja orvokki; jälkimmäistä en voi ajatella edes ulkokukkana). Aiemmin tykkäsin tuoda ainakin noita narsisseja ja gerberoita keväisin maljakkoon, mutta kun toinen alkaa oireilla välittömästi, jos on kukkivia kasveja sisällä, niin en niitä väkisin halua kotiin kantaa. Onneksi tällaiset kukat eivät ihan niin pahasti allergisoi. :)

   Poista
 6. Ovat kyllä tosiaankin kauniita kukkia! Ja kestäviä, ei tarvitse muistaa kastella/leikata/vaihtaa vettä... :)
  Minunkin lempikukkiini kuuluu gerbera, oli meillä häissäkin kimpussani ja pöytäkukkina.

  VastaaPoista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)