Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

lauantaina, maaliskuuta 22, 2014

Jämät myssyiksi

Edellisessä postauksessa olleesta neuletakista jäi tietysti jonkin verran jämälankoja. Nehän täytyi samantien tuhota pois, joten mitäpäs muutakaan niistä tein kuin sytomyssyjä. :)

Sytomyssy
Tehty ajalla: 19.-20.3.2014
Malli: Perusmyssy päälaelta alkaen
Lanka: Novita Kaste luonnonvalkoinen (010) ja Novita Puro Batik kelta-vihreä-liila (823)
Langankulutus: 72 g
Virkkuukoukku: 3,5 mm
Koko: n. 60 cm
Muuta: Oysiin 

Tämän myssyn värit ovat neulejakusta tuttuja. Puro Batik kului ihan loppuun asti, Kastetta jäi vielä jonkin verran jäljelle.

Sytomyssy
Tehty ajalla: 20.-21.3.2014
Malli: Perusmyssy päälaelta alkaen
Lanka: Novita Kaste luonnonvalkoinen (010), Crelando Spring roosa (17-1927 TCX)
Langankulutus: 51 g
Virkkuukoukku: 3,5 mm
Koko: n. 55 cm
Muuta: Oysiin

Tähän myssyyn sain sitten upotettua kokonaan lopun Kaste-langan. Toinen lanka on Lidlistä ostamaani puuvillalankaa. Näin pääsin korkkaamaan sitten uudenkin kerän. Jatkossa tulen varmaan aika monta myssyä noista Lidlin langoista tekemään, ostinhan niitä tammikuussa peräti kilon verran ihan vaan sytomyssyjä ajatellen. :)

En ole jaksanut nyt aloittaa vielä uutta isompaa neuletyötä, joten näitä myssyjä on tullut tässä virkkailtua ihan muuten vaan kotosallakin, ei pelkästään kodin ulkopuolella tai kuntopyörän selässä. On tässä myssyjen rinnalla menossa yksi toinenkin jämälankaprojekti, mutta siitä lisää sitten, kunhan se projekti valmistuu. Se vaatii minulta lähes 100% keskittymistä, joten myssyt saavat toimia nyt käsitöinä niissä tilanteissa, joissa haluan tehdä samalla jotain muutakin (= lukea kirjaa tai blogeja). Mutta eiköhän tässä piakkoin tule laitettua uusi neulekin puikoille, ja jos se osoittautuu myös hyväksi reissuneuleeksi, niin ehkäpä myssyt jäävät sitten vähäksi aikaa syrjäänkin. Katsotaan... :)

Mukavaa viikonlopun jatkoa kaikille!

10 kommenttia:

 1. Upeita myssyjä.
  Ihanaa viikonloppua sinulle.

  VastaaPoista
 2. Nättejä myssyjä taas ja tuolla edellä varsinkin huippu nätti jakku! Minä aina harmittelen "kuumaverisyyttäni" ihaillessani toisten neulevaatteita, kun en itse niitä voi käyttää juurikaan, kun heti on hiki. Mutta minkäs teet, sopeuduttava siihen vaan on.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Mullakin on tämän sairauden (vai iänkö?) myötä tullut huonompi lämmönsietokyky, en ole enää kääriytyneenä ympäri vuoden viiteen villavaatekerrokseen, vaan ihan hyvin pärjään sisällä jopa ihan kalsarisillani (hienommat ihmiset kutsuvat niitä legginsseiksi ;) ). Nyt siis voin käyttää neuleliivejä ja hihattomia mekkojakin, ei ole aina pakko olla sitä paksua villatakkia.

   Poista
 3. Sinulla on varsinainen myssyputki päällä, upeaa vapaaehtoistyötä. Blogissani on sinulle haaste, jos haluat osallistua. http://prusiluska.blogspot.fi/2014/03/juhlava-yksinkertainen-arjen-piristys.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Koitan tehdä näitä ikäänkuin "välitöinä" tai isompien töiden rinnalla, eli en ihan pelkkänä "myssyputkena". :)

   Kiitos haasteesta, käyn kurkkaamassa.

   Poista
 4. Kivoja myssyjä. Tuo eka on oikein pirtsakka ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Se näissä myssyissä on ihanaa, että voi tehdä hyvinkin erilaisia, osan värikkäämpiä, osan hillitympiä - myssyjen saajat kun ovat hekin erilaisia, löytyy sitten jokaiselle mieluinen myssy.

   Poista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)