Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

torstaina, maaliskuuta 20, 2014

Kasteinen puro

Yleensä jonkun uuden langan värin tai väriyhdistelmän nähdessäni tiedän heti, pidänkö siitä vai en. Tämän Puro Batikin suhteen en ollut ihan varma. Kun reilu vuosi sitten näin sen Novitan värikartassa, kuvittelin sen olevan jotenkin pastellisempi ja aloin heti nähdä silmissäni siitä tehtyjä neuleita. Kaupassa kuitenkin järkytyin, sillä värit eivät olleetkaan pastellivärejä vaan kirkkaampia ja voimakkaampia. Ensiksi ajattelin, että yäk - kirkkaat värit ovat kyllä muuten mieleen, mutta mielikuvani oli ollut toinen. Sitten näin siitä tehtyjä neuleita, ja yhdistelmä alkoikin tuntua kivalta. Viime huhtikuussa päätin ostaa langan tiettyä neuletta varten, ja luottaa siihen, että opin väriyhdistelmästä vielä pitämään. Tämän vuoden aikana se on tuntunut aina vaan kivemmalta, mitä enemmän olen siihen törmännyt blogeissa. Hyvä, että tuli ostettua. :)

Kohoneulejakku
Tehty ajalla: 25.2.-19.3.2014
Malli: Novita Kesä 2013 malli nro 27
Suunnittelija: Lea Petäjä
Lanka: Novita Kaste luonnonvalkoinen (010), Novita Puro Batik kelta-vihreä-liila (823)
Langankulutus: 500 g
Puikot: 3 mm
Koko: M
Muuta: Tuli tosi hyvä, vaikkei ollut mikään mieluisa tehdä. 


Kaiken varalta yhdistin värikkään langan valkoisen kanssa, jos vaikka se sittenkin alkaisi tuntua vähemmän kivalta, niin valkoinen sentään vähän pehmittää vaikutelmaa. En kyllä tässäkään suhteessa tehnyt huonoa ratkaisua. :)


Tästä tulikin ihan hurjan hyvä neule, sillä kaapista löytyy useampia vaatteita, joiden kanssa tätä voi yhdistellä. Neuleen (ja käyttäjän ;) ) ilmekin muuttuu ihan toiseksi riippuen siitä, minkä värinen paita tai alaosa on kaverina.


Itse tekeminen ei ollut niin mukavaa puuhaa, sillä langat olivat koko ajan sotkussa keskenään, neule tuntui raskaalta ja silmukat luistivat puikoilta. Välillä tuntui, että aikaa meni enemmän lankojen selvittämiseen ja silmukoiden pyydystämiseen kuin itse neulomiseen. Lankoina olleiden Novitan Kasteen ja Puro Batikin tuhman käyttäytymisen seurauksena en taidakaan vähään aikaan näihin lankoihin koskea. Kaste saa minun puolestani poistua Novitan tuotannosta (ja luultavasti se poistuukin, onhan se ollutkin jo toista vuotta markkinoilla... ;) ). Puro Batikista voin ehkä virkata joskus vielä jotain, mutta neulepuikoille tuskin sitä enää laitan.

Olenkin erittäin ilahtunut, kun kenkkumaisesta neuleesta tuli lopulta aivan täydellinen käyttövaate! :)

Iloista päivän ja viikon jatkoa sinulle!

38 kommenttia:

 1. Hyvältä näyttää! Kuvat ovat hauskoja.

  VastaaPoista
 2. Onpa hieno neule, valkoiset raidat eivät olleet ollenkaan huono idea. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Mallissa oli myös valkoista Kastetta raidoitettuna vähän neutraalimmansävyisen Puro Batikin kanssa. Eli ei ollut sinänsä "oma idea". :)

   Poista
 3. Käytän Novitan lankoja vähän, en osaa ottaa kantaa, neulesi on joka tapauksessa oikein onnistunut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Minäkin olen yllättynyt, että vaikka langat eivät mitään lemppareita olleetkaan, niin neuleesta tuli näinkin hyvä. :)

   Poista
 4. Nätti neuletakki, tykkään varsinkin selkäpuolella näkyvistä selkeistä tummemmista raidoista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Selkäpuolellehan tulee tavallaan useammin noita tummempia raitoja, kun se on leveämpi, eli väriraportti ehtii vaihtua useampaan kertaan.

   Poista
 5. Mahtavan letkeä tunnelma kuvissa. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Kerrankin olin ihan yksin kotona kameran itselaukaisimen kanssa, niin sain rauhassa pelleillä. ;) Miesväki jos on kameran takana, niin pitää kertalaakista onnistua, ei siinä hirveästi silloin hymyilytä. ;)

   Poista
 6. Tosi hyvännäköinen vaate. Itse en huomannut Puro Batikin neulomisessa mitään outoa. Kastetta en ole kokeillutkaan. Sinulla taitaa olla kampauskin muuttunut:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Ja viimein joku huomasi uuden tukkani! :D (viikko sitten lähti varmaan 25 cm) Puro Batik on ihan ok lankaa, mutta vähän liukasta ja aika sähköistä myös. Se liukkaus tekee myös sen, että lanka purkautuu herkemmin kerältä, jolloin se myös tahtoo mennä sotkuun. Näin ainakin mulla tällä kertaa. Aiemmin Puro Batikista tehdessäni en muista mitään ongelmaa olleen, mutta siitä nyt on ainakin pari vuotta, kun viimeksi olen siitä mitään tehnyt.

   Poista
 7. Kiva jakku ja sopii hienosti Sulle!

  VastaaPoista
 8. Kokonaisuutena kerältä tulleet värit näyttää usein ihan toisenlaisilta. Joskus ne näyttää kerällä tosi ihanita, mut neuleena ei. Tässä on kyllä ihan hyvännäkönen yhdistelmäkokonaisuus. Toi neulemallikin sopii sinulle hyvin.
  Alempana olleessa peitossa on melkosen silmiinpistävät sahalaidat. Kuvaa liikutellessa ne suorastaan vilisee. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Kerällä ei tämäkään lanka näyttänyt kovin kivalta, mutta ne valmiit neuleet, mitä oon varsinkin blogeissa nähnyt, ovat olleet ihan hyvännäköisiä. Ja toimiihan tuo väritys tässäkin. :)

   Kuvassa nuo sahalaidat tosiaan näyttävät rajummilta, mitä luonnossa. Ei siis ole oikeasti noin silmiinpistävä, vaan värit liukuvat harmonisemmin. Esimerkiksi yksi raita näyttää kuvassa tosi sinertävältä, vaikka se on ihan sellainen lähes väritön harmahtava oikeasti. Harmillista, etten voi teille näyttää peittoa luonnossa, täytyy vaan tyytyä kuviin!

   Poista
 9. Hyvän näkönen jakku. Monesti langat on kerällä ihania, mutta sitten työssä eienää miellytäkkään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Tässä juuri päinvastoin, että kerällä ei kovin kiva, mutta työssä aivan ihana. :)

   Poista
 10. HIh, mulla osui ensin silmään sun uusi kampaus, tosi pukeva ja onnistunut! Vei muuten monta vuotta iästäkin! Kiva on toi neulekin, ei sen puoleen. :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :)

   Voi ei, ja mun kun oli tarkoitus saada itseni näyttämään vihdoin viimein ikäiseltäni eikä aina vaan parikymppiseltä... harmi, ei sitten kampaus onnistunut. Täytyy koittaa seuraavaksi jotain, mikä toisi reippaasti ikää lisää ulkoiseen olemukseen, oon niin totaalisen kyllästynyt "tytöttelyyn", varsinkin kun koen olevani ainakin viisi vuotta vanhempi, mitä oikeasti olen. ;)

   (mua siis oikeasti loukkaa, jos joku sanoo minua nuoreksi tai nuoren näköiseksi)

   Poista
  2. Au, anteeksi, ei todellakaan ollut tarkoitus loukata! Mun mielestä nyt näytät erittäinkin ikäiseltäsi, ja se entinen frisyyri toi kosolti ylimääräisiä vuosia, ainakin valokuvien perusteella, eli edelleen tämä uusi on mun mielestä onnistunut, kaunis aikuisen ihmisen kampaus! :-)

   Poista
  3. Juu, siis tottakai ymmärsin sinun sanovan sen kohteliaisuutena. :) Monesti vaan siihen "nuoreksi" kutsumiseen liittyy vähättelyä. Esimerkiksi lankahyllyillä mummot sanovat, että "miten noin nuori tekee käsitöitä" tai joissain yhteydessä sanotaan, että "sää oon vasta nuori..." Vaikka mun mielestä neljääkymppiä lähestyvä ei nyt enää ole mikään mahdottoman nuori.

   Minusta pitkät hiukset ovat aika "tyttömäiset" siinä mielessä, että minähän pidän niitä yleensä letillä, ponnarilla tai saparoilla. Se yhdistettynä kirkasvärisiin vaatteisiin tuo ainakin minun mielestäni nuoremman vaikutelman. Olen kyllä enemmän pitkien hiuksien ystävä, mutta leikkautin tällä kertaa reippaasti lyhyemmäksi ihan vaan siksi, että nyt saan antaa hiusten taas rauhassa kasvaa, eikä tarvitse ihan heti käydä kampaajalla. Yleensä käyn kerran vuodessa lyhentämässä, ja jos käsken ottaa 10-20 cm pois, niin kohta ne ovat taas tuolla selässä menossa. Sellaiset vähän hartioiden alapuolelle ylettyvät hiukset ovat minusta parhaat, niitä saa laitettua sitten leteille yms. Ja kyllä minä näistäkin yhä ponnarin tai saparot saan halutessani. :)

   Poista
  4. Siis harmaaksi värjätty rullakampaushan pitäs sitte listalla olla...;)
   Oikeesti toi sopii sulle ja päinvastoin mielestäni on paljon "uskottavampi" "rouva hyvällä tavalla" ja samalla siistimpi kuin päätä myöten hiirimäisempi...
   Siis erittäin onnistunut valinta, äläkä vaan kasvata " roipaksi" ei minkään malliseksi olkapääpituiseksi se vanhentaa tylsyttää väärällätavalla!!!!
   Toi pilke sun silmissä on se paras, ei elämä oo niin tosikko vaikkei aina jaksa mutta pehmeyttä pehmeyttä oot nyt palkon naisellisempi, taitaa perhekin tykätä kröhöm kehuiko mies?
   - lilliputti-

   Poista
  5. Itse asiassa kampaaja jätti tukan ihan vaan "päätä myöten". Mää ite laittelin tuon tukan niin, että kihartelin latvoja ja laitoin tököttejä. En kuitenkaan tykkää läträtä noitten aineitten kanssa, siksi pidän enemmän pitkistä hiuksista, kun ne tarvii vaan pestä ja kammata ja sitaista ponnarille. Makuja on monia, minä olen enemmän luonnonlapsi kuin sellainen, joka viitsisi seistä peilin edessä enemmän kuin 2 minuuttia päivässä. ;) Kuten sanottua, leikkautin tämän tukan ihan vaan siksi näin reilusti lyhyemmäksi, ettei tarvitsisi välttämättä edes vuoden välein käydä kampaajalla, vaan riittäisi pidempikin väli. Olin valmis myös siihen, että isäntä saksaisee tukan vähän lyhkäisemmäksi, mutta hän ei uskaltanut. ;)

   Minusta ei saa tosikkoa tekemälläkään! ;)

   Poista
 11. Kauniin jakun olet tehnyt! Sinullahan on neulemallin lahjoja: hauskoja kuvia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) No siis, totuushan on se, että yhtä onnistunutta kuvaa varten tarvitaan kymmenen kamalaa kuvaa. ;) Blogiin päätyvät vain parhaat, huonoimmat deletoidaan. Siinä missä ammattimallit näyttävät seksikkäältä, minä näytän samaa ilmettä yrittäessäni lähinnä vihaiselta. ;) (varsinainen miestenkarkoittaja siis) Mutta kun riittävän kauan yrittää ja jaksaa räpsiä, niin aina niistä joku onnistuu edes vähän sinne päin.

   Poista
 12. Kiva neule. Tykkään vähän löysistä, joten minua ei mitenkään häiritse että olis iso.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ei tämä ole kylläkään yhtään iso minulle, ihan sopiva. :) Ei toki mikään vartalonmyötäinen, mutta juuri sellainen kuin neuletakin kuuluu ollakin.

   Poista
 13. Tosi kiva jakku ja ja kiva uusi tukkakin!Ootko huomannu että mullakin on taas blogi.:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Olen huomannut, sinähän laitoit siitä sähköpostinkin. Olisin kyllä huomannut siitä vanhasta blogistakin, sen päivitykset tulevat myös Blogloviniin minulle automaattisesti.

   Poista
  2. Ok..mietin vain että onko sinulla menny sposti ohitse kun ei ole näkynyt "puumerkkiäsi" blogissani.:)

   Poista
  3. Juu, siis en ole viime aikoina kauheasti kommentoinut blogeissa, hädin tuskin saan silmäiltyä kuvat ja tekstit läpi. Blogien lukeminen ja kommentointi ei ole tällä hetkellä ihan tärkeysjärjestyksessä ykkösenä. Yleensä kun hoidan näitä blogiasioita vähän siinä sivussa, kuten nytkin samalla, kun syön iltapalaa...

   Poista
 14. Pirtsakka jakku ja niin mukavat kuvat! =)

  VastaaPoista
 15. Kaunis monikäyttöinen jakku, ja mahtavat kuvat kruunaa kaiken :).
  Minua jäi mietityttämään että mikä kastelangoissa tökki pahiten? nimim. sitäkin löytyy lankakopasta, mutta vielä ei ole tullut testattua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :)

   Kaste on aika "rispaantuvaa" lankaa, eli siitä tahtoo ne langansäikeet erota toisistaan, ja varsinkin sellaista ohutta haituvaa aina välillä purkautuu toisista säikeistä erilleen. En osaa sitä näin sanallisesti selittää. Minulla on yksi Kasteesta tehty jakku, jonka neuloin viime kesänä, samoin olen siitä virkannut hatun, ja jopa niistä valmiista neuleista aina välillä purkautuu sellaisia haituvia, jotka täytyy sitten vain koittaa työntää nurjalle puolelle piiloon. Erityisesti langanpäissä tämä ongelma on melkoinen, usein kerän lopussa onkin ihan pitkät pätkät neulomiskelvotonta lankaa. Plus että sitten valmiissa neuleessa ne langanpäät on vähän ongelmallisia päätellä, pitäisi ehkä laittaa niihin lakkaa päihin, että pysyisivät siistimpinä, mutta ei ne lakalla kovetetua langanpäätkään mitään kivoja ole.

   Ylipäätään en ole kauheasti noiden viskoosilankojen ystävä, ei tuo ole pelkästään Kasteen ongelma, vaan olen muissakin viskoosia sisältävissä langoissa huomannut vähän samanlaista käyttäytymistä.

   Poista
 16. Ihanan pirtsakan värinen takki :)

  VastaaPoista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)