Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

tiistaina, maaliskuuta 18, 2014

Käsilaukku- ja kuntopyöräkäsityö

Pari viikkoa sitten jouduin ottamaan muiden käsitöiden rinnalle itselleni käsilaukkukäsityön, jota teen vain kodin ulkopuolella ollessani. Nyt sitten kävi niin, että neuletyöni on viimeistelyvaiheessa, enkä voi sitä tehdä samalla, kun kuntopyöräilen, joten tarvitsin myös kuntopyöräkäsityön! Onneksi reissukäsityö kelpaa myös kuntopyöräilyyn - sitä paitsi, eikö se ole reissaamista, kun pyörä mittaa ajamiani kilometrejä? ;) - niin ei tarvinnut aloittaa vielä jotain eri käsityötä, vaan sytomyssyvirkkuu kelpasi siihenkin. Vaikka niinhän siinä sitten kävi, että huomasin jossain vaiheessa tosi ison virheen, ja niinpä yhden pyöräilysession aikana sain purkaa kaiken, mitä olin ehtinyt virkata yhdellä reissulla kodin ulkopuolella ja parilla kuntopyöräkerralla. No, hyvä vaan, etteivät käsityöt etene liian nopeasti, niin ei tarvitse koko aikaa olla pähkäilemässä, mitä sitä seuraavaksi aloittaisi. ;) Huomiseksi on nähtävästi pakko sitten keksiä uusi reissukäsityö - eli päättää, mitkä sytomyssylangat käsilaukkuuni pakkaan. ;)

Sytomyssy
Tehty ajalla: 6.-18.3.2014
Malli: Perusmyssy päälaelta alkaen
Lanka: Schachenmayr Catania Color sinivihreä (0053)
Langankulutus: 49 g
Virkkuukoukku: 3,5 mm
Koko: n. 56 cm
Muuta: Oysiin

Myssy muistuttaa paljon edellistä myssyä, onhan ne tehty samasta langastakin. Tätä lankaa oli käytössäni vain vajaa kerä, kun edelliseen meni reilu kerä, joten täytyi tehdä tähän vähän enemmän "reikiä" kuin edelliseen.


Hassua minusta kuitenkin on, että vaikka molemmissa myssyissä on yhtä paljon silmukoita ympäriinsä, lanka, koukku ja virkkaajakin ovat samoja, niin siitä huolimatta ensimmäinen myssy (kuvassa vasemmalla) on selvästi isompi ympärysmitaltaan kuin tämä jälkimmäinen. Mallivirkkaus ei mielestäni voi tätä eroa selittää. Mutta hyvä vaan, että tulee erikokoisia myssyjä tehtyä. :)

Toivottavasti saisin pian tuon neuleenikin valmiiksi, niin voisin sen jälkeen pitää sytomyssyt taas pelkkinä käsilaukkukäsitöinä, ja kotona tehdä jotain muuta käsityötä myös kuntopyöräillessä. Minä kun en välttämättä ehdi päivän aikana muulloin edes neuloa muutoin kuin pyörän selässä. :) Mutta hyvä, että edes silloin, niistä hetkistä en luovu!

Mukavaa viikon jatkoa!

6 kommenttia:

 1. Kuntopyöräkäsityö ?! Minulle tulee ainakin siinä hommassa sen verran hiki, etten voisi käsityötä tehdä samalla. (Jotta kuitenkin saan polkiessa aikani kulumaan katson yleensä telkkaria.)
  Itse huomasin vauvanpipoja tehdessäni, että vaikka olikin tehty ihan samalla tavalla kaikki niin hieman oli kuitenkin valmiissa kokoeroa. Mutta hyvä niin, eiväthän vauvatkaan ole saman kokoisia syntyessään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No minulla ei tule hiki, otahan huomioon, etten sairauteni vuoksi pysty kovin rajusti polkemaankaan. Tosin minä kyllä olen tehnyt käsitöitä kuntopyöräillessäni myös terveenä ollessani. En nähtävästi vain ole hikoilevaa tyyppiä. Sitä paitsi ei siinä kuntopyörän päällä ole pakko niin kovasti polkea, että hiki lentää, voi siinä polkea kevyemminkin. :)

   Poista
 2. Minulla ei ole kuntopyörää, mutta jos sellaisen joskus hankin, voisin kokeilla neulomista/virkkaamista sen päällä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen kyllä! :) Kun keskittyy käsityöhön, niin tulee poljettua ihan huomaamatta. :) Paitsi oon huomannut sellaisen, että jos käsityössä tuleekin jokin ongelmakohta (silmukka putoaa tms.), niin jalat alkavat polkea hitaammin - mutta toisaalta jos käsitöissä on vauhti päällä, niin kyllä ne jalatkin sitten vispaavat vauhdikkaammin. Siksi kannattaakin ottaa kuntopyöräkäsityöksi jokin, mikä sujuu helposti ja kummemmin ajattelematta. :)

   Poista
 3. Nätit myssyt.
  No en ole kyllä itse keksinyt että kuntopyörällä polkiessa.voisi virkata.
  On kyllä pakko kokeilla :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Minä taas en ole koskaan polkenut kuntopyörää ilman, että olisin tehnyt käsitöitä samalla. :) Paitsi kuntoutuksessa, sinne en viitsi käsitöitä viedä mukanani, ja kylläpä on aina pitkä kymmenminuuttinen se, minkä siellä kuntopyörällä lämmittelen! Kotona tuntuu, että ehtii juuri ja juuri pyörän selkään nousta, kun se jo piippaa ajan loppumisen merkiksi. :) Lankakerät kannattaa muuten laittaa johonkin koriin pyörän etupuolelle ja kulkemaan sarvien yli, muuten sotkeutuvat niihin polkimiin. ;)

   Poista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)