Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

keskiviikkona, maaliskuuta 05, 2014

IIIIIIK!!! ♥♥♥

Viikko sitten kirjoittelin tänne jotain ympäripyöreää ompelusuunnitelmistani. En ole vielä päässyt ompelupuuhiin, mutta kaikkein mieluisimman työvaiheen tein tänään...


Pari viikkoa sitten kävin tuossa meidän lähikirpparilla, joka on helluntaiseurakunnan ylläpitämä kirppari, minne myytävät tavarat tulevat lahjoituksina. Itse asiassa kävin tuolloin viemässä sinne kassillisen meidän perheelle tarpeettomaksi jääneitä tavaroita, mutta samalla kiersin katsomassa kirppiksen tarjontaa. En tosin ehtinyt kuin kangashyllyille asti, sillä siellä vierähtikin sitten hyvä tovi... ;) Löysin ohkaista valkoista painokuvioista kangasta, joka suorastaan huusi päästä värjättäväksi. :) Onneksi löytyi myös valkoista vuorikangasta - jota en aio värjätä - jota voin käyttää tämän ohuen kankaan alla. Isot kangaspalat maksoivat yhteensä kaksi euroa. :)

Kotona pohdiskelin, mitä haluaisin noista kankaista ommella. Kirjastosta löytämieni käsityölehtien selailu sai minut tekemään päätöksen: näistä kankaista tulee minulle mekko. Mutta minkä värinen?


Jo kävellessäni kirjastosta kotiin käsityölehtien kera, alkoi mielessäni hahmottua kuva keltaisesta mekosta. Oikein sellaisesta auringonkeltaisesta, joka häikäisee vastaantulijoita. :) Tänään minulla oli mahdollisuus viimein käydä hankkimassa väriaine sillä aikaa, kun esikoinen oli elokuvissa - meidän koulun oppilaille tarjoutui mahdollisuus päästä keskellä hiihtolomaviikkoa ihan ilmaiseksi elokuviin, pakettiin kuului vielä ilmaiset popparit ja limukin. :) Käytettiin ilman muuta tilaisuus hyväksi, ja niin käytti 29 muutakin (30 nopeinta mahtui mukaan), ja minä käytin hyväkseni tilaisuuden käydä hoitamassa asioita keskustassa. "Sunflower Yellow" kuulosti juuri siltä häikäisevältä väriltä, josta olin ehtinyt jo pari viikkoa haaveilla.

Kotona aloin heti värjäyspuuhiin. Sen verran paljon olen ehtinyt jo värjäystä harrastaa ja erilaisia värjäyskurssejakin käydä, että tiedän vallan hyvin, ettei lopputulosta voi tietää vielä värjäysvaiheessa. Silti meinasi usko loppua, kun väriaineliuos ei ollut ollenkaan kirkkaankeltainen, vaan pikemminkin oranssi. Siinä liemessä kangas alkoi värjäytyä hyvin tummankeltaiseksi, melkein oranssiksi, oikeastaan sellaiseksi ihan likaisen keltaiseksi. Ensin ajattelin, että "mie romahan", mutta sitten tuumasin, että hitokseen kyllä värjään tämän loppuun ja romahan vasta sitten. Huuhteluvaiheessa kangas oli jo vähän paremman näköinen, ei likaisen keltainen, mutta silti vielä minun makuuni turhan tumma. Vielä oli edessä pyöräyttäminen pesukoneessa, ja jännityksellä odotin, millainenhan kangas sieltä lopulta ulos tupsahtaa...

Jos kuulit tuossa vähän ennen puolta seitsemää ihan valtaisaa kirkumista, niin se olin minä. ;) Silloin nimittäin avasin pesukoneen luukun...


IIIIIIIIIIIK!!! ♥♥♥ :) :) :)

Siitä tuli sittenkin prikulleen sellainen keltainen, josta olin haaveillut! :) Kuvassa kangas on aavistuksen tummempi kuin luonnossa, oikeasti se on justiinsa sellainen ihana, kirkkaan keltainen. Sitruunan värinen! :) Tosin vielähän se tuosta saattaa hitusen muuttua, kunhan se kuivaa. Oon kyllä nyt niin onnellinen! :) Melkeinpä niin onnellinen, ettei olisi enää väliä, vaikken ompelisi tätä edes mekoksi, voisin vaan kietoutua tähän kankaaseen... ;)

Joko muuten nyt ymmärrät, miksi tämä kangas halusi päästä värjättäväksi? Katsopa uudelleen kuvia värjäämättömästä kankaasta, ja yritä löytää siitä nuo lehtikuviot. Niinpä. :)

Aivan lähipäivinä en ehdi tätä alkaa ommella, mutta katsotaan tulevina viikkoina, missä välissä siihen tarjoutuisi sopiva ajankohta. Mikään kiire tällä ei ole, ei minulla mitään akuuttia mekontarvetta edes ole... Oikeastaan minun vain teki mieleni päästä pitkästä aikaa värjäämään, ja se on tehty varsin onnistuneesti. :)

Ihanaa viikon jatkoa kaikille! :)

30 kommenttia:

  1. Tuollaista värjäyksen tulosta on lupata ihailla pitemmänkin aikaa. Ihana!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, parasta ihailla sitä nyt, ennen kuin menen tärvelemään kankaan ompeluyrityksilläni... ;)

      Poista
  2. Ihana väri! Ihmettelin kuvia katsellessa että miten olet saanut kauniit lehtikuviot kankaaseen, kunnes lopussa sen kerroit. Pitipä sitten rullata kuvia takaisinpäin ja näkyihän siinä alkuperäisessä kankaassa kuviot kun oikein osasi etsimällä etsiä. En olisi arvannut että väri toimii noin hienosti. Todella onnistunut värjäys, ero alkuperäisen ja lopputuloksen välillä on huimaava. Saat tästä varmasti ihanan mekon.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) En ehtinyt viime kesänä värjäyskurssilla testata kuin yhtä kangasta, jossa oli valmiiksi painokuvioita, siinäkin värjäyksestä tuli hiukan epätasainen, niin tämä painokuvioefekti ei oikein toteutunut. Olen siis koittanut pitää silmäni auki kirppareilla tämäntyyppistä kangasta ajatellen, ja nyt se käveli vastaan. Vähän niin kuin olisi taikatempun tehnyt, kun nuo kuviot pulpahtivat esiin. :)

      Poista
  3. Kaunis kangas, hienosti näkyvät nuo kuviot värjäyksen jälkeen . Tulee varmasti ihanan aurinkoinen mekko :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Toivottavasti myös ompelu onnistuu - otan varmuuden vuoksi mahdollisimman simppelin mallin, etten pääse kovin pahasti töpeksimään. ;)

      Poista
  4. Oi mikä ihanuus sieltä koneesta tulikin:)) Tuosta sie saat tosi upean mekon.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Tarkennan vielä, että itse värjäyksen tein käsin, mutta värjäyksen jälkeen vielä pyöräytin koneessa irtovärit pois.

      Poista
  5. Ihan alko hymyilyttämään tämä postaus, kiitos! Hieno värjäystulos.

    VastaaPoista
  6. Upea, kaunis, keväinen, aurinkoinen väri ja mikä kuvio!!! :) Jonkun toisen kommentoijan tapaan ihmettelin, että miten tuo kuvio tuohon ilmaantui ja mietin, että mikä kohta tekstistäsi jäi lukematta. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Juu, siis tuo painokuvio on tehty jollain millä-lie, mihin ei väri tartu. Tästä muistutettiin värjäyskurssilla, että jos värjää painettua kangasta (vaikkapa kuvallisen t-paidan), niin se painokuvion väri ei muutu, mutta toisaalta sitä voi sitten myös tällä tavalla hyödyntää. :)

      Poista
  7. Aivan ihana värjäys! oikea ilonaihe!

    VastaaPoista
  8. Onnittelut. Onnistuit taas kerran, kerrassaan ihana kangas!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Tähän jää koukkuun... pitää vältellä tuota kirpparia, ettei taas kohta joudu värjäämään... ;)

      Poista
  9. Vau, tuli kyllä tosi ihana kangas, en malta odottaa että kuinka ihana mekko siitä tuleekaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Minun ompelutaidoillani siitä voi tulla ihana - tai sitten ei. ;)

      Poista
  10. Hih, kuului se riemunkiljahdus tännekin asti, siis Äkäslompoloon! :D Eikä ollenkkaan aiheetta, kun sait noin hienon lopputuloksen. :) Kuten joku tuossa edellä sanoi, tuo vaikuttaa melkein taikatempulta vaikka sen verran värjäykseen olen perehtynyt, että tiedän miten tuo syntyi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Luotin kyllä siihen, että kuvio jää hienosti näkyviin, mutta se värin sävy sai ne kiljaisut aikaan. :)

      Poista
  11. Kylläpä parani huomattavasti tuo kangas värjäämällä. Ihana!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Kyllä tulee hyvä mieli näistä kaikista kehuista, se antaa vähän lisämotivaatiota suunnitella sitä mekkoakin... ;)

      Poista
  12. Aika hienoa, että värjäystulos oli noin onnistunut:)

    VastaaPoista
  13. Huippu-uudistus kankaalle! Eihän tuollaiset kuviot pääse valkoisessa oikeuksiinsa. Mahtavan kirkas ja keväinen lopputulos.

    Harmi, kun en eilen teihin törmätessäni ehtinyt pysähtyä juttelemaan, olin jo myöhässä sovitusta tapaamisesta! Toivottavasti loma on sujunut mukavissa merkeissä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Juu, ei mekään oltais ehditty jutella, oli kiire viedä kauppakassissa olleet pakasteet kotiin. :) Oltiin just tulossa elokuvista/asiointireissulta, eli tuo keltainen väriaine oli kauppakassissa myös. Ihan kivasti ollaan saatu viikko kotosalla vietettyä.

      Poista
  14. Siis aivan mieletön <3 Ihana! En edes ekasta kuvasta huomannut noita lehtiä, piti selata edestakaisin että hetkonen, teitkös sinä jotakin painotöitä samalla vai mitenkäs sinne ilmestyi noita kaunokaisia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Et ole ensimmäinen, joka tätä on hämmästellyt. :)

      Poista
  15. Vastaukset
    1. Kiitos! :) Nyt pitäisi jostain repiä aikaa ompeluun. Kaavat olen saanut jo piirrettyä, sekin on jo jotain! :)

      Poista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)