Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

lauantaina, maaliskuuta 08, 2014

Käsilaukkukäsityö

Neljä keskeneräistä/työn alla olevaa käsityötä on minulle ihan liikaa! Siinä tuntuu olevan ainakin kaksi ylimääräistä. Yksi ristipistotyö ja yksi neule- tai virkkuutyö tuntuu hyvältä. Ehkä näiden lisäksi voi olla yksi "käsilaukkukäsityö", jota voi tehdä bussissa tms., jos tekeilläoleva neule- tai virkkuutyö tuntuu liian isolta mukaan otettavaksi. Miten sitten minulla voi olla kesken peräti neljä käsityötä?! Yksi on tietysti se ristipistotyö. Toinen on iso virkkuutyö, jota en pysty tekemään kotona kuin oikeastaan sohvalla, ja niitä hetkiä ei ole kuin muutama kerta viikossa. Kolmas on neuletyö, jota voin tehdä kotona muuallakin, mutta koska siinä on useampi kerä kiinni - ja nekin langat useimmiten tuhannen solmussa - niin ei sitä voi käsilaukkuun pakata. Oli siis aivan pakko ottaa työn alle myös neljäs käsityö bussireissuille. Mutta vain sillä ehdolla, että saan tehdä sitä ainoastaan kodin ulkopuolella, koska muuten ne muut isommat - ja tärkeämmät! - käsityöt jäävät tekemättä.

Käsilaukkukäsityöksi valitsin tietysti sytomyssyn! :)

Sytomyssy
Tehty ajalla: 3.-6.3.2014
Malli: Sytomyssy päälaelta
Lanka: Schachenmayr Catania Color sinivihreä (0053)
Langankulutus: 51 g
Virkkuukoukku: 3,5 mm
Koko: n. 60 cm
Muuta: Oysiin

Tällä viikolla noita bussireissuja on ollut peräti kolme kappaletta, tämä on tehty kokonaisuudessaan bussissa ja parina odotushetkenä. Ainoastaan langanpäiden päättelyn jätin kotiin - sen verran voin joustaa periaatteesta tehdä reissukäsityötä vain reissun päällä. Langanpäätä vaille valmiiksi myssy tuli torstaina bussin ollessa keskustassa. Ehdin pistää vielä keskustan ja kodin välillä alulle seuraavankin myssyn samasta langasta:


Ensi viikolla bussimatkoja näkyy olevan kalenterissa vain yksi, seuraavalla viikolla kaksi tai kolme, joten tässä myssyssä voi hyvinkin kestää pari viikkoa...

Oikein hyvää naistenpäivää kaikille! :)

14 kommenttia:

 1. Minulla parhaillaan 2 työtä kesken ja molempien valmistuminen kestää pitkään. Välillä olisi kiva tehdä joku nopeasti valmistuva, mutta sellaista ei nyt ole näköpiirissä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No juuri näin, kun on useampi iso käsityö kerrallaan kesken, niin sitten ei mikään tahdo valmistua. Pienemmän käsityön kanssa tulee tehtyä nopeammin, kun tietää sen olevan ihan kohta valmis.

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Kiitos, tämä löytyi joskus viime syksynä lankakaupan alekorista, ajattelin heti sytomyssyjä kerät nähdessäni.

   Poista
 3. No kyllä se ainakin yksi reissukässätyö pitää olla kesken, mitä voi autossa tikuttaa tai virkata. Minulla on aina myös autossa neule mukana kun "asioille" lähdetään. Kun sitä matkaa on kymmeniä kilometrejä yleensä ja jos tunninkin istuu autossa vänkärin paikalla, niin työ edistyy kunnolla.
  Tuo Catania on minusta mukavaa neulottavaa. Kivan näköisen myssyn olet virkannut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla myös kestää yleensä nuo bussimatkat sen verran, että saa jo paljon aikaan. Riippuu vähän reitistä ja minne on menossa, mutta hyvinkin 20-25 minuuttia voi suuntaansa tulla bussissa istumista. Ja jos on yhtään odotusaikaa, niin teen kyllä perillä ollessakin.

   Poista
 4. Oli tosiaan sama liinan malli.
  Se mistä itse otin ohjeen, oli kelta-ruskea :)
  Mukavaa alkavaa viikkoa ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No näitä liinoja on sitten muutkin hoksanneet tehdä kaksivärisenä. :)

   Poista
 5. Mullakin vauvanpeite kesken kun lanka loppui mutta piti Oulusta asti hakea.Virkattavana oleva matto kesken kun kude loppui mutta ostin lisää sitä.Hyvä olla useampi käsityö jos kyllästyttää tekeminen.T:marjalellu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mulla ei tule koskaan kyllästymistä mihinkään käsityöhön. Tykkään siitä, että käsityö valmistuu suhteellisen ripeässä tahdissa. Siksi useampi käsityö tekee sen, että joku käsitöistä jää vähemmälle huomiolle. En osaa tehdä niin, että teen vuorotellen useampaa työtä. Nyt olen tosin ison virkkuutyön halunnut pitää pitemmän ajan projektina, koska en pysty sitä kerrallaan virkkaamaan pitkiä aikoja tai useita päiviä peräkkäin. Nautin kyllä käsitöiden tekemisestä niin suunnattomasti, etten voisi koskaan kuvitellakaan sanaa "kyllästyminen" liitettynä käsitöihin! :D

   Poista
 6. Kylläpäs taas tuli virikkeitä ja vihjeitä, jotka tässä arjen tuoksinassa tuppaa unohtumaan.
  Nuukailu on meille tuttua, vaikka hurjan paljon on parantamisen varaakin.
  Heti kotimaahan palattua käyn varaamassa ton Honkasalon toisen kirjan, sen toisen olenkin jo lukenut.
  Pidän kovasti sinun ajatuksia herättävistä kirjoituksista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että kirjoitukseni puhuttelevat. Vaikka saattavat ne joitakuita ärsyttääkin. Itse yritän nyt muutaman viikon ajan ihan tosissani "nuukailla", en välttämättä rahaa säästääkseni, vaan auttaakseni itseäni näkemään, mitä oikeasti tarvitsen, ja mitkä ovat vain mielitekoja. Alkuvuodesta kun tuli vähän osteltua sitä ja tätä, vaikka osasin kyllä perustella niiden tarpeen, mutta toiselta kantilta katsottuna eivät silti ole ihan niin tärkeitä. Eilen oli juuri tilanne, jossa olin yhden klikkauksen päässä hankkimassa jotain ihan herätemielitekoa, mutta päätin pitää pienen jumppatauon ennen lopullista klikkausta, ja jumpan aikana tajusin, että eihän siinä mieliteossani ollut mitään järkeä. Jätin sitten sen klikkauksen klikkaamatta - ja hyvä niin, sillä juuri tänään hajosi eräs erittäin tärkeä laite, jonka tilalle piti hankkia uusi, ja yllättäen se maksoi kutakuinkin sen verran, mitä se eilen melkein-ostettu olisi maksanut... Sain siis muistutuksen siitä, että aina kannattaa nukkua yön tai kahdenkin yli ennen klikkaamisia. ;)

   Poista
 7. Jaahas, siellä on käynnistynyt sytomyssyjen tuotanto! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hah-hah-hah! :D Varsinaisesta "tuotannosta" nyt ei voi vielä puhua, jos teen näitä pelkillä bussimatkoilla... ;)

   Poista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)