Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

lauantaina, helmikuuta 01, 2014

Lumisadetta

Eilen illalla esittämäni toive lumen määrän lisääntymisestä toteutui heti tänä aamuna, kun ulkona oli ihan kunnon lumisade. Päivän tunnelmaan sopiikin mainiosti tänään viimeistelemäni ristipistotyö. :)

Lumisadepallo
Tehty ajalla 15.1.-1.2.2014
Malli: Svarta Fåret AMA 642 -ristipistopakkaus
Kangas: 14 ct valkoinen aida
Langat: Pakkauksessa DMC 312, 334, 352, 741, 743, 762, 775, 815, 817, 3022, 3023, 3325, 3345, 3347, 3371, 3787
Pistot: Risti- ja jälkipistoja
Koko: 38x64 pistoa = 7,5 x 12,5 cm
Viimeistely: Lumisadepallo
Muuta: Muutin mallia "yleistalvisemmaksi". 

Tässä on kyse siis yhdestä työstä, joka on ainoastaan kaksipuoleinen. :) Pistelyt liimattiin vaahtomuovinpalalle, joka työnnettiin tuollaisen lumisadepallon väliin. Voin valita, kumpaa puolta pidän kulloinkin näkyvillä.

Muutin hieman alkuperäistä mallia, jossa muutamat yksityiskohdat toivat mielleyhtymiä erääseen talven ajalle osuvaan juhlapyhään. Jätin nämä yksityiskohdat pistelemättä ja vaihdoin paikoin hieman värejä, sain tällä tavalla tästä enemmän koko talveen sopivan kauniin koristeen. Ja vaikka tämä talvinen onkin, aion tätä pitää ihan ympäri vuoden esillä - talvi on niin ihana vuodenaika, että mielelläni sitä ihastelen myös lumettomina aikoina. :)


Ja nyt minulla on talvi kotonani jatkuvasti! :) Tämähän on sellainen perinteinen lumisadepallo, jota ravistelemalla saan molempiin maisemiin lumipyryn aikaiseksi. :) Lapsena olisin halunnut itselleni tällaisen lumisadepallon, mutten sellaista koskaan saanut, enkä tullut itse ostaneeksikaan, luulin näiden varmaankin olevan hirveän kalliita, koska kaiken ihananhan täytyy olla myös kallista. ;) Nyt minulla on viimein yksi lumisadepallero - ja itse asiassa aion tehdä kaveriksi vielä toisenkin. :)


Sekä ristipistomalli että tuo lumisadepallo ovat peräisin Ateljé Margarethasta, muistaakseni se oli jonkun kuukauden kerhopakettina tilattavissa. Myöhemmin tätä on tullut myyntiin myös ihan ei-kerholaistenkin ulottuville. Olen ennenkin maininnut blogissani, että Margarethalla näyttää olevan tapana plagioida itseään, ja nyt voin tämän taas havainnollistaa. Kollaasin yläkuvassa on yksityiskohta nyt valmistuneen työn toiselta puolelta. Alhaalla vasemmalla on erään pienen seinävaatteeni osa, alhaalla oikealla puolestaan yhdestä pikkutaulusta. Nuo rekikuvathan ovat täsmälleen toistensa kopiot - ainoastaan värit on vaihdettu - ja kolmannen kuvan hevonenkin on ihan sama, mutta vain peilikuvana. Ei silti, mukavahan näitä on muuten pistellä, mutta näissä pienissä hevosissa on ihan hiiskatin haasteelliset jälkipistot! ;) Täytynee koittaa valita jatkossa Margarethalta sellaisia pistelytöitä, joissa ei olisi hevosta... :D Jostain syystä näissä talvimaisemissa usein on.

Huomasin myös, että molempien nyt pistelemieni puoliskojen kuuset ovat keskenään identtiset, mutta sama kuusi löytyy myös siitä seinävaatteesta, josta tuo toinen rekikuvakin on peräisin. Toistoa siis siinäkin. Ihan fiksua kylläkin siinä mielessä, että jos sama valmistaja on jo suunnitellut toimivan kuva-aiheen, mikseipä sitä voisi käyttää sitten muissakin malleissa. Huvittaa vaan huomata nämä yhtäläisyydet. :)

Hiljattain kommenteissa toivottiin "Viikon pistot" -postauksia takaisin blogiini. En ole pitänyt tällaista väliraportointia nyt tarpeellisena, koska tekemäni ristipistotyöt ovat olleet sen verran pieniä, että ovat valmistuneet noin viikossa, niistä ei olisi viikkokatsausta edes saanut. Aiempiin "Viikon pistot" -postauksiin tuli aika vähän kommentteja, joten siitä päättelin myös, etteivät ristipistot blogini lukijoita kovin paljon kiinnosta, ja suurin osa teistä taitaakin olla neulojia. Ovatpa nuo ristipistojen väliraportit keränneet suurimman osan "tylsä"-rasteistakin postauksen alareunassa... ;) Haluankin käyttää aikani ja voimavarani mieluummin käsitöiden tekemiseen kuin koneella istumiseen - jokaista risahdusta ei tarvitse blogiin raportoida, esittelen mieluummin käsityöt sitten valmiina. Kun jossain vaiheessa aloitan jotain isompaa ristipistotyötä, saatan tehdä siitä sitten väliaikakatsauksia viikoittain tai kuukausittain. Nyt kuitenkin teen jonkin aikaa vielä pienempiä ristipistotöitä, jotka saatte nähdä vasta kokonaan valmiina. :)

Lumista lauantain jatkoa kaikille! :)

38 kommenttia:

 1. Kaunis ja ajankohtainen kuva, tuossa pallossa. Siinä on tunnelmaa.
  Kivoja pieniä yksityiskohtia.

  ps. kyllä minä olen nukkunut ainakin 7 tunnun yöunet. Ja joka päivä lenkinkin tehnyt :)
  Mukavaa alkanutta helmikuuta ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Yksityiskohtia tuosta kyllä löytyy, siinä mielessä nämä Margarethan pienet ristipistotyöt on tosi kivoja, vaikka niitä pienimpiä yksityiskohtia ei aina olekaan niin hirmu kiva pistellä. :)

   Huh, minä jo olin huolissani, ettet ole ehtinyt nukkua, kun olet vaan tehnyt peittoa! :D

   Poista
 2. Ihana lumisadepallo. Äitinikin on tehnyt vastaavaa, mutta muistaakseni enempi punasävyisenä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Alkuperäisessä mallissa ei kyllä ollut tämän enempää punaista, keltaista ja oranssia kyllä oli reippaammin, mutta jätin ne kohdat pois. Margarethalla on kyllä myynnissä toinenkin pakkaus lumisadepalloon, siinä on punapukuisia hahmoja, muttei sitten puolestaan talvimaisemaa.

   Poista
 3. Kaunis pallo ja ihana lumisade. Vielä ei kuitenkaan meillä ole tullut oikeasti lunta niin, että tarvitsisi lumitöihin lähteä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Tänä talvena ei varmaan kovin paljon tarvitse lumitöitä tehdä, mutta jospa nyt sen verran saataisiin lumipeitettä, että lapset pääsisivät hiihtämään.

   Poista
 4. Ihastuttava lumisadepallo. Tuollaista minäkin lapsena halusin kun ystäväni kotona oli vastaava. En vain saanut :( Lunta tupruttaa täälläkin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Noissa on kyllä oma viehätyksensä, minun tekee nytkin mieleni ravistaa palloani vähän väliä. :)

   Poista
 5. Kauniita töitä olet tehnyt ja tuo lumipallo tuo mieleen myös lapsuuden itsellä ei ollut mutta naapuurin tytöillä oli ja sitä piti ravistella usein.sitten omalla lapsellakin ollut pitänee varastosta tarkistaa onko tallessa ja antaa tyttären omalle tytölle.Ihailen Käsityö tarmoas ja piipahdan aina sivuillas..hyvää Helmikuuta ja voimia ja terveyttä toivotan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista! :) Jännä lukea, kuinka moni muukin muistaa ihailleensa tuollaista palloa lapsena, vaikkei ole itsellä sellaista ollutkaan. Mukavaa helmikuuta sinullekin!

   Poista
 6. Voi miten ihana ja vähän erinlainen tapa käyttää ristipistotyötä! Kauniita ovat nämä lumisadepallot. Minullakaan ei ole koskaan sellaista ollut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Minustakin tämä tuntui ihan hämmästyttävältä, että tällaisia lumisadepalloja on olemassa, joihin voi laittaa ristipistotyön sisälle. Ensimmäinen ihmetys on se, että kuinka se työ ei kastu. :)

   Poista
 7. Ihana lumisadepallo ! Muistelen, että meillä olisi joskus kotona ollut vastaavanlainen silloin kun olin lapsi. En oikein tiedä, miksen ole koskaan hankkinut sitä omaan kotiini. Jos näen tällaisen kaupassa, minun on pakko käydä heilauttamassa lumihiutaleet liikkeelle (ja mies seisoo nolona siinä vieressä...) ja nauttia hetkestä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Mukavaa huomata, että on muitakin höpsöjä kuin minä. :)

   Poista
 8. Tuollaiset pallot ovat hienoja, kun niihin voi nykyään itse laittaa millaisen kuvan haluaa. Ja mikä parasta, että sait vihdoinkin oman lumisadepallon kauneimmalla mahdollisella kuvalla. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Tosin olen tekemässä toistakin lumisadepalloa, johon tulee mielestäni vieläkin kauniimmat kuvat. :)

   Poista
 9. Upeat työt, nuo rekikuvat on niin nostalgisia, noinhan sitä joskus ennen kuljettiin...lumisadepallo on hauska.

  VastaaPoista
 10. Hieno lumisadepallo! Itsekin ihailin tuota Margarethan kuvastosta, mutta kun pistelyt on jäänyt viime aikoina vähemmälle, en viitsinyt hommata.

  VastaaPoista
 11. Ihana lumisadepallo! Lapsena mummolassa oli tuollainen, mihin lie hävinnyt? Taas yksi asia, jonka olisi voinut mummolaa tyhjentäessä etsiä käsiinsä.

  Mulla oli aiemmin yksi lumisadepallo, mutta se putos ja meni rikki (lasinen kupu). Sen jälkeen en oo saanu uutta ostettua, vaikka nuo ihania onkin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Ehkäpä joskus sellainen lumisadepallo tulee sinullekin vastaan, jonka haluat itsellesi. :)

   Poista
 12. Kaunis lumisadepallo! Ja ajankohtainen, ainakin täällä meilläpäin on nyt vasta maa kunnolla valkoisena. Minäkin pistelin yhtenä talvena vastaavanlaisen, siinä oli toisella puolella talvinen kirkkomaisema ja toisella kauris. Se on tuossa käsityölipaston päällä nytkin, ja aina välillä joku laittaa lumipyryn päälle.
  Ihanan värikkäitä nuttuja olet neulonut!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Mulla on tulossa toinen lumisadepallo tuolla sinun mainitsemallasi aiheella. Tykkään siitä enemmän kuin tästä, mutta silloin kun tämän ostin, en vielä tiennyt sen toisen olemassaolosta.

   Poista
 13. Aivan ihana tuo lumisadepallo! Niihin monsterisetteihin käytin viimeset turkoosit seiskaveikat, toivottavasti ottasivat sen takasin värikarttaan kun on niin ihana väri :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Kyllä sillä turkoosilla on tapana tulla värikarttaan noin joka toinen vuosi, ainakin johonkin lankaan. Mullakin on paha tapa hamstrata turkoosia aina, kun sitä novitalaisissa on tarjolla. Tai no, ostan kyllä melkein kaikki näkemäni turkoosit valmisvaatteetkin... ;)

   Poista
 14. Vautsi, minä en ole koskaan edes törmännyt noihin lumisadepallo-ristipistoiluihin! Aika hieno systeemi kyllä, tykkään lopputuloksesta!

  Itselläni vaihtelee kiinnostus eri töihin aivan hurjasti. Ristipistojen kutsu on yleensä jostakin kumman syystä alkuvuodesta, sitten se taas hiipuu pitkäksi toviksi. Jossakin vaiheessa tein pelkkiä pistelyitä, mutta sitten opettelin uudelleen neulomaan ja pistot jäivät hieman paitsioon. Minusta on kyllä hauska katsella pistelyitäkin, mutta totta lienee se, että keskeneräisiä tulee varmaan itsekin vähän harvemmin kommentoitua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :)

   Mulla yleensä iskee ristipistointo loppuvuodesta, marras-joulukuussa. Ehkä siksi, etten halua jättää kauheasti "vanhan vuoden töitä" uudelle vuodelle, tulee tehtyä niitä pistelyjäkin silloin loppuun. Nyt kuitenkin päätin jatkaa myös uuden vuoden puolella tätä ristipistoilua, kun se pääsi niin hyvään vauhtiin. Tai oikeastaan aika monenakin vuonna se into on jatkunut vielä alkuvuoden, mutta sitten se jossain vaiheessa tyssää. Ehkä ne neuleet vain kutsuvat enemmän syksyllä, kun täytyy varustautua talveen. :)

   En minäkään juuri keskeneräisiä kommentoi. Ei millään ole aikaa kommentoida kaikkia postauksia, vaikka ne luenkin läpi, joten yritän kehua sitten niitä valmiita. Vaikka joskus tietysti varsinkin ison ristipistotyön kohdalla on mukava antaa tsemppauksia ja välikehujakin. :)

   Poista
 15. Täällä on aina kiva vierailla,kun löytyy niin mukavia töitä. Nytkin tuo talviaiheinen pistely lumisateineen on niin ihana.

  VastaaPoista
 16. Minä olen periaatteessa vain neuloja tai virkkaaja, mutta on minusta kiva katsella toisten taitavia ristipistojakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan niitä kiva katsella. :) Kyllä minäkin ihailen esim. vaativia ompelutöitä, kun itselläni riittää sinni juuri ja juuri verhojen käänteisiin. ;) Harvemmin vaan sitten osaan kommentoida toisen taitavasti ompelemaa vaatetta tms., kun en ole siihen hommaan niin perehtynyt.

   Poista
 17. Onpas suloinen! En ole tiennytkään, että tuollaisia systeemejä lumisadepallojen tekemiseen on, taidan nyt kyllä varastaa ideasi, tuo on nimittäin ihana!

  Mun mummolla oli lapsena ollessani lumisadepallo, jonka sisällä oli Tuhkimo kurpitsavaunuissaan. Sitä olen välillä haikaillut, ja joskus ääneen toivonutkin lumisadepalloa itselleni. Tuossa pari vuotta sitten sitten mieheni ilmeisesti vitsiksi sellaisen oli minulle hankkinut lahjaksi. Se oli Tiimarin Halloween-aikaan kaavailtu pallon, jonka sisällä oli merirosvon aarrearkku ja arkun päällä pääkallo ristikkäisine reisiluineen! En tiennyt oisinko nauranut vai itkenyt kun se oli niin järkyttävän ruma... Mutta tuollainen täytyy nyt alkaa olla jonkinlainen pakko tehdä! :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Käypäs kurkkaamassa Ateljé Margarethasta, sieltä näitä ainakin löytyy!

   Poista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)