Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

perjantaina, tammikuuta 31, 2014

Tammikuun raporttia ja helmikuun suunnitelmia

Vuoden ensimmäinen käsityökuukausi on takana! Tosin en voi väittää tämän olleen erityisemmin käsityöpainotteinen kuukausi. Monenlaista poikkeavaa on mahtunut tähän kuukauteen, ja toisaalta omasta terveydestä ja kuntoutumisesta huolehtiminen vie minulla yhä enemmän aikaa - ja myös voimia, jotta jaksaisin enää tehdä käsitöitä tai muita harrastuksia. Mutta ei kannata verrata tätä tilannetta menneeseen, nyt eletään tätä päivää niillä voimavaroilla, jotka on annettu.


Tammikuussa valmistuivat:

 • 1.1. Etiopianuttu (neuloen), langankulutus 72 g
 • 3.1. Etiopianuttu (neuloen ja virkaten), langankulutus 79 g
 • 4.1. Etiopianuttu (neuloen), langankulutus 70 g
 • 8.1. Etiopianuttu (neuloen), langankulutus 72 g
 • 14.1. Etiopianuttu (neuloen), langankulutus 75 g
 • 15.1. Kitara & saksofoni -taulu (ristipistellen)
 • 16.1. Talvinen kanavatyö (kanavatyö)
 • 19.1. Etiopianuttu (neuloen ja virkaten), langankulutus 79 g
 • 20.1. Pianojakkaran päällinen (ommellen)
 • 22.1. Soikea liina (virkaten), langankulutus 28 g
 • 26.1. Etiopianuttu (neuloen), langankulutus 77 g
 • 28.1. Oranssi pitsiliina (virkaten), langankulutus 25 g
 • 31.1. Etiopianuttu (neuloen), langankulutus 70 g

Lankaa kului tammikuussa 647 grammaa, mikä on noin kilon vähemmän kuin viime vuoden kuukausittainen keskikulutus. Toisaalta marras-joulukuussa vointini heikennyttyä myös langankulutus laski reippaasti alle aiemman keskitason, joten ei tämä nyt pelkästään tämän tammikuun juttu ole. Ehkä tässä on nyt sitten se uusi langankulutustaso, johon voi tulevissa kuukausiraporteissa peilata. Tätä menoa kyllä pysyn hyvin uudenvuodenlupauksessani kuluttaa tänä vuonna vähemmän lankaa kuin viime vuonna... ;)

Lankaa tuli ostettua tammikuussa 1950 grammaa, eli aika reippaasti on lankavarasto kasvanut. Vaan onpa tuolla tilaakin kasvaa. :)

Uudenvuodenlupauksenani päätin tänä vuonna painottaa käsitöissäni ristipistoja, ja siinä olen kyllä päässyt hyvään alkuun! :) Tammikuussa oli laskujeni mukaan ainoastaan viisi päivää, jolloin en pistellyt lainkaan: neljä päivää reissun vuoksi ja yksi päivä olohuoneen mööblaamisen vuoksi. Muina päivinä - tai pikemminkin iltoina - olen uskollisesti istunut noin 60-75 minuuttia pistelemässä äänikirjaa kuunnellen. Kaksi pistelytyötä on tullut tässä kuussa valmiiksikin (joista toinen on kanavatyö), ja yksi työ on muutamaa jälkipistoa ja viimeistelyä vailla. Siitä tuleekin todennäköisesti ensimmäinen valmis työ helmikuulle. :)

Helmikuun käsityösuunnitelmat ovat vielä hieman avoimia. Ristipistopuolella toivon saavani pisteltyä tuon melkein valmiin työn lisäksi ainakin yhden työn lisää, toinenkin pistely varmasti pääsee alkuun. Suuri Virkkausprojektini on kesken, siihen toivon saavani helmikuun aikana paljon lisää kerroksia, mutten vielä uskalla ehkä haaveilla sen valmistumisesta. Neulerintamalla jatkuu etiopianuttujen tekeminen vielä ainakin viiden-kuuden nutun verran. Sytomyssyily on vakavassa harkinnassa, mutta se saattaa jäädä myös tuonnemmaksikin. To do -listalta löytyy joitakin kesävaatteita, niitäkin voisi alkaa vähitellen jo tekemään. :)

Toivon helmikuulle vielä reippaammin lunta ja kunnon talvikelejä - ja kaikille tietysti ihania käsityöhetkiä! :)

4 kommenttia:

 1. Hyvältä näyttää saavutukset ja suunnitelmat!

  Tuohon edelliseen postaukseen viitaten, ostin itsekin sitä Lidlin "sukkalankaa" paketillisen, ja toinen sukka on jo kohta valmiina. Tosi erikoinen sormituntuma siinä on, se puuvilla luo jotenkin melkein tekokuituisen tunnun! Itse ostin sitä turkoosi-violettia vaihtoehtoa, ja ainakin mun makuun siitä tulee ihan kaunis neulepinta, mutta sen verran kirjava, että päädyin purkamaan mallineuleisen version, ja tein ihan perussukan sileällä varrella, kun tuntui, että tuo kirjavuus peittää kaiken mallineuleen. Mutta jännä nähdä, miten tuo materiaali sitten toimii käytössä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista! :)

   Minusta se lanka myös tuntuu ihan jännältä käsissä, en tosin ole vielä päässyt sitä neulomaan, ja tuskin nyt aivan heti sitä otankaan työn alle. Samaa kyllä ajattelin, että tuskin kannattaa mitään kovin monimutkaista mallineuletta tuohon suunnitella. Saatanpa jopa päätyä sitä lankaa virkkaamaan neulomisen sijaan. :)

   Poista
 2. Kivat nutut ja muut käsityöt.
  Löysin siivotessa pussin pohjalta lankoja, joista olisi mukava neulos nuttuja. Ehkäpä seuraavan sukan jälkeen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Ei muuta kuin nuttuilemaan!

   Poista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)