Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

tiistaina, helmikuuta 04, 2014

Lista hukassa

Tänään Tokmannille lähtiessäni sujautin ostoslistan takintaskuuni, vaan sepäs oli sieltä pompannut itsekseen jonnekin hukkateille. Täytyi siis suoriutua ostoksista ihan vaan muistin varassa. Olin kyllä ihan varma, että listassa oli kuusi tavaraa, mutten millään muistanut niistä kuin viisi. Niinpä haahuilin ympäri kauppaa yrittäen palauttaa mieleeni, mikä se kuudes olisi ollut - jos niitä ylipäätään kuusi oli, saatoin muistaa väärinkin. Lopputuloksena oli, että kotiin palatessa niitä tavaroita oli sitten vähän enemmän kuin viisi tai kuusi...


Kauppalistan ulkopuolelta mukaan lähti muun muassa uutta 7 veljestä Raita -lankaa. Näin jonkun blogissa tästä langasta tehdyt lapaset, ja aloin heti haluta itselleni samanlaiset ruskean mokkatakkini kaveriksi. Minulla on kyllä tämän takin kaverina olemassa kahdet ruskeat asusteet, mutta olisi kiva välillä käyttää jotain värikkäämpiäkin asusteita. Tämän langan ruskea raita toi minulle mieleeni takkini, joten näistä tulee ehkä ensi syksyksi jo asusteet takin kaveriksi.


Meillä ei ole vuosikausiin ollut minkäänlaista viherkasvia kodissamme, koska minä onnistun sellaiset tappamaan alta aikayksikön. ;) Monena keväänä olen kyllä ostanut ruukkugerberan, jonka olen saanut pysymään elossa pari kuukautta, ja leikkokukkiakin tuli yhteen aikaan osteltua silloin tällöin. Nyt on kuitenkin kukkivien kasvien ostaminen jäänyt, sillä yksi perheenjäsenistämme saa kaikista mahdollisista kukista allergiaoireita, itsekin oirehdin muutamista.

Viime viikkoina olen alkanut haaveilla jostakin viherkasvista. Sitä en tiedä, onnistummeko elämään saman katon alla kiduttamatta toisiamme, mutta ainahan voi kokeilla. Tämä yksilö saa nyt toimia testikappaleena - valitsin sen ihan vain noiden oranssien lehtien vuoksi (sopii sisustukseen ;) ).


Googlettamalla löysin tälle nimeksi ihmepensas, mutta jos jollakulla teistä on tälle oikeampi nimitys, niin kertokaa ihmeessä! :) Ostin tälle isomman ruukunkin, mutta enpäs löytänytkään meiltä kukkamultaa, vaikka luulin sitä olevan varastossa. Se päätyy sitten seuraavalle kauppalistalle. Enkä kyllä tästedes hukkaa listaa, tulee osteltua kaikkea höpöä! ;)

Vaihdoin huvikseni blogipostausten alapuolelle tulevat "pikapalautteet". Samalla tietysti ne vanhat katosivat, joten en voi enää käydä katsomassa, mitkä postaukset ovat olleet hauskoja, kiinnostavia, tylsiä tai ärsyttäviä. Vaan eipä tuo minua haittaa, joten tuskin teitäkään. :)

Mukavaa viikonjatkoa! :)

12 kommenttia:

 1. Miulla on just tuosta langasta sukat puikoilla, ihanat värit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva juttu, mukava nähdä, millaiset sinulla tulee!

   Poista
 2. Minä onnistun tappamaan melkein kaikki huonekasvit, vain sellaiset, jotka kestävät kuivumisen ennen seuraavaa kastelua, selviävät. Kokemukseni perusteella ehdotan kokeiltavaksi lehtikaktuksia, vehkapalmua tai tota yhtä ihmeloiraketta (jonka nimeä en tiedä), joka tekee pitkiä laihoja lehtiä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen tappanut sekä lehtikaktuksia että sellaisia tavallisia piikikkäitä kaktuksia. Piikikäs kaktus minulla on joskus mädäntynyt, lehtikaktus kuivunut. ;) Palmujakin on tainnut olla joskus viime vuosituhannella. Jonkun vehkan sain tuparilahjaksi v. -99, lähdin samantien kolmeksi viikoksi töihin leirille, ja kotiinpalatessa vehka oli entinen. ;) Oon jo alistunut siihen, että mulla nuo kasvit kestävät muutamasta päivästä muutamaan kuukauteen - todennäköisesti onnistuisin kuihduttamaan myös muovikasvit! :D

   Poista
 3. Kiva kuulla, ettei sinullakaan kasvit elä: minullakin ovat loistaneet poissaolollaan jo vuosia: nyt otan yhden sesonkikukan kerrallaan ja yritän vaalia sitä parhaani mukaan =) niin ja kyllä kaktuksetkin kuolee minulla ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla kyllä viime kesänä kesti parvekekukat ihmeen pitkään, lopulta piti osa kasveista viedä ihan elävänä roskiin, kun tuli jo pakkaset ja lumet, ja piti se parvekekin saada talvikuntoon. Tai ne siis oli jotain kukkimattomia parvekekasveja, mitkä sinnitteli pitempään. Siksi aattelin nyt uskaltautua kokeilemaan huonekasvia. Aika moni mun edellisistä huonekasveista on päätyneet lopulta parvekkeelle kuolemaan, kun on tullut niitä allergiaoireita.

   Poista
 4. Kaunis kasvi, onnea kasvatukseen :) Oon huomannut, että mulla myös kuolee melko heti kaikki kaupasta ostetut kasvit, mutta tutuilta pieninä alkuina saadut ja varastetut alut vain menestyvät. Niitä ei vain kovin montaa ole. Yksikin kasvi on jo 15 vuotta vanha, eikä sen ruukkua ole vaihdettu vuosiin. Jouluna totesin, että juuret on kasvaneet siitä pohjareiästä 20 senttiä ulos. Täytyy vissiin vaihtaa ruukku tänä keväänä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Kait sen viherpeukalonkin voi opetella itselleen kasvattamaan - toisaalta kaikkien ei tarvitse olla hyvä kaikissa asioissa. ;)

   Poista
 5. Onnea uusimmalle yritykselle viherkasvirintamalla.Minullakin on ollut huonoa onnea kukkien kanssa.Jospa syy ei olekaan meissä kasvattajissa,vaan esim. kuivahkossa huoneilmassa,koneellisessa tuuletuksessa tms.Näillä yritän itseäni lohdutella.Kevätauringon kera taas uutta yritystä! - Onpa kivan raikkaat värit tuossa uudessa seiskaveikassa.- Hyvää Runebergin päivää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista ja hyvää Runebergintorttua... eikun -päivää sinullekin! :) Juu, ehkä tosiaan vaan olosuhteet ovat tappaneet kasvit, eikä kasvattaja. ;)

   Poista
 6. Lapsuudenkodissani on ollut tuollainen ihmepensas "aina", ja minusta tuo on sille ihan virallinen nimi. Se oli sellaisessa isossa altakasteltavassa ruukussa ja oli ainakin metrin korkuinen puu. Sen kohtaloksi koitui pari vuotta sitten se, että kissa käytti sitä vessanaan kun ei halunnut kovien pakkasten aikana mennä ulos. Hajua ei saanut enää pois, joten ihmepensas joutui lähtemään.Tällainen tarina tuli vaan mieleen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No en minäkään muuta nimeä löytänyt, kun googlettelin viherkasvia, jossa on oranssit lehdet. :) Hämäsi vain se, että ihmepensaiden kuvissa kasvit ovat hyvinkin erinäköisiä, lehdet erimuotoisia kuin tässä minun kasvissani. Mutta löysin sellaisenkin tiedon, että ihmepensaille on tyypillistä juuri tällainen "monimuotoisuus".

   Meillä ei onneksi ole kissaa, mutta kyllä minunkin lapsuudenkodissani kissat tekivät tarpeitaan kukkaruukkuun, varsinkin pentuina.

   Poista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)