Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

keskiviikkona, helmikuuta 05, 2014

Kolmastoista

Helmikuun nuttusaldokin on nyt korkattu. Kaikkiaan näitä on nyt tehty kolmetoista, ja vielä on lankaa muutamaan...

Etiopianuttu
Tehty ajalla: 3.-5.2.2014
Lanka: Novita Wool turkoosi (369) ja petrooli (191)
Langankulutus: 71 g
Puikot: 3 mm
Koko: Vauva
Muuta: Etiopiaan

Vaikka tämä on jämälankaprojekti, niin tällä kertaa kumpikaan nutun väreistä ei kulunut loppuun, molempia kun oli aivan paria grammaa vaille täysi kerä olemassa. Vaihteeksi oli kiva tehdä nuttu näinkin, ettei raidoitus määräytynyt pelkästään sen mukaan, miten lankaa riitti.

Olen noita pikkunöttösiä kuluttanut niin mukavasti, että jäljellä on enää vain vähän isompia jämäeriä. Pahoin pelkäänkin, että viimeisestä nutusta tulee yksivärinen, kun ei riitä enää raitalankoja... ;) Täytyy koittaa välttää sitä, ja ottaa viimein niitä isompiakin värisatseja käyttöön. :)

Hyvää viikon jatkoa!

14 kommenttia:

 1. Oot kyllä ahkerasta kutonut nuttuja. Vauvat ja äidit Etiopiassa kiittää:) Ja tokihan saat samalla omia lankavarastoja kulumaan. Hyvää viikon jatkoa myös sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Näillä nutuilla houkutellaan äitejä sairaalaan synnyttämään, kotona synnyttäminen kun on varsinkin niissä oloissa melkoinen riski sekä äidille että vauvalle. Vaikka harva sinne sairaalaan pääsee, kun matkat on pitkiä ja nekin kuljettava mahdollisesti jalan. Mutta jos näillä muutamaa perhettä saa autettua, niin se on jotain sekin.

   Poista
 2. Ihana ajatus, että tämänkin on jonkun pikkuisen päällä ja tulee varmaan tarpeeseen antamaan lämpöä!

  VastaaPoista
 3. Kiva raidoitus tässäkin nutussa. :) Huomasin, että olet vaihtanut tunnelmaa-kohdan mielipiteet. Mukava idea. :) Mä ainakin tykkään käydä napsauttelemassa noita mielipiteitäni tuota kautta, vaikka aina ei tule kommenttia jättäneeksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Juu, vaihdoin nuo ihan huvin vuoksi, kiva jos niitä joku napsauttelee. :)

   Poista
 4. Minä olen myös tehnyt muutaman näitä Etiopian-nuttuja, mutta en ole aivan varma, että mihin osoitteeseen ne pitäisi lähettää. Internetistä löytyi tietoa vuodelta 2012 ja olen yrittänyt saada vahvistusta, pitääkö se tieto vielä paikkansa, mutta vielä vähän heikolla menestyksellä. Olisiko sinulla uutta tietoa osoitteesta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen siinä käsityksessä, että se Tuurissa oleva osoite olisi oikea lähetysosoite, kun muutakaan tietoa ei ole ilmoitettu.

   Poista
 5. Hyvän siniset sävyt tässä nutussa.
  Mie tuhosin jämälangat siihen pojan peittoon, ostin uusia lankoja sukkiin ja nuttuihin ja nyt on taas jämälankoja, tää on päättymäyön kierre:))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!

   Mulla ei ole tähän projektiin ostettu yhtään uusia lankoja, enkä aio ostaakaan tämän vahvuisia uusia, ennen kuin nämä kaikki on tuhottu nuttuihin. Toki mulla on kaapissa korkkaamattomia Nalleja, jotka on varattu muihin projekteihin, mutten aio niitäkään aloittaa ennen näiden nuttujen valmistumista ja lähettämistä. Syy siihen, miksi mulla on näihin nuttuihin käytössä isompiakin satseja jotakin värejä (eli jopa korkkaamattomia keriä), on ihan se, että olen ostanut niitä johonkin toiseen projektiin, johon olen kuitenkin arvioinut langanmenekin reilusti yläkanttiin. Minusta ne on kuitenkin jämälankoja, jos ne ovat jääneet yli siitä työstä, mihin ne on alunperin ostettu.

   Poista
 6. Varsinaista nuttuvillistystä oot näköjään potenu. :)
  Tommonen kukka kestää varmaan vähän kuivempiakin kausia, kun on noin kovan näköset lehet. Mulla tuppaa olemaan vähän samanlainen suhde noihin kukkiin. Lopulta aina ulkoistan ne. Amppelissa minul on useita vuosia ollu ylhäällä kituva suippolehtijuoru ja sen alla kultaköynnös. Se on aika kiva, kun olen nostellu niitä kasvaneita oksia taas ylös lenkille sinne amppeliin. Näin se näyttää melko runsaalta, vaikka joukossa on suoraa, lehetöntäkin vartta. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, jämälangat täytyy saada käytettyä johonkin, ja mieluummin käytän ne hyväntekeväisyyteen kuin paisutan omia kaappejani. :) Kyllähän nuo nutut alkavat jo vähän kyllästyttää, mutta kun olen päättänyt ne tehdä, niin minä myös teen. Samahan se loppujen lopuksi, mitä sitä tekee. ;) Ja on näitä väriyhdistelmiä ihan mukavaakin miettiä.

   Poista
 7. Tosi kivoja nuttuja olet saanut aikaiseksi! Ihania väriyhdistelmiä ja raidoituksia. Varmasti menevät siellä kohteessaan tarpeeseen.
  En ole oikein saanut itseäni kommentoimaan, vaikka jokaisen postauksen suurella mielenkiinnolla luenkin. On muka aina niin kiire johonkin... Sinä kommentoit ihailtavan aktiivisesti blogissani. Kiitos siitä! :)
  Käsityörikasta ja mahdollisimman toimintakykyistä helmikuun loppua sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi! Kyllä minunkin kommentointini on vähentynyt, mutta ehkäpä sinun blogissasi vaan on niin hyviä käsitöitä, etten voi olla kommentoimatta! ;)

   Poista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)