Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

tiistaina, helmikuuta 25, 2014

Kohti kevättä

Minulla ei totisesti ole mikään kiire käydä kevättä tai kesää kohti. Mieluummin nauttisin vaikka ympärivuotisesta lumesta, pakkasesta ja pimeästä, jos sillä vaan voisi välttää kevään ja kesän. Tai no, ympärivuotinen syksy olisi tietysti kaikkein parasta. :) Mutta koska se kevät ja kesä valitettavasti joka vuosi tulee - ja tänä vuonna nähtävästi tavallista aikaisemmin - niin täytyyhän siihenkin jollain tavalla varautua. Haaveilen mahdollisimman viileästä kesäjaksosta, jolloin tarvitaan tietysti kesätakkeja ja niihin sopivia asusteita. :)

Sormikkaat
Tehty ajalla: 19.-21.2.2014
Malli: Drops 108-42, ilman liehukereunaa ja kapeimmilla ranteilla
Lanka: Crelando Nina Sock Yarn pastellivärit (313)
Langankulutus: 44 g
Virkkuukoukku: 3 mm
Koko: M (oma käsi)
Muuta: Tykkään ♥

Sormikkaiden malli on sama kuin edellisissäkin sormikkaissani, myös samoin muutoksin, paitsi että varsissa on pari kerrosta vähemmän. Vaikka tein kahdet sormikkaat peräjälkeen samalla mallilla, näiden jälkimmäistenkin tekeminen oli vähintään yhtä hauskaa kuin ensimmäisten. :) Nämä on myös todella nopeat tehdä, laskujeni mukaan sormikasparissa menee vain noin 3,5 tuntia aikaa. Sormikkaathan virkataan pylväillä, joita ei ole yhdellä kerroksella kovin montaa. Näiden sormikkaiden sormissa on 10-14 pylvästä per kerros, ja kussakin sormessa 7-10 kerrosta, eli yhteen sormeen menee noin 10 minuuttia. Hansikkaan ympäri kulkee keskimäärin 40 pylvästä per kerros, yhteen kerrokseen menee aikaa reilut pari minuuttia, ja kerroksia on sormien jälkeen parisenkymmentä. Vaikka nämä ovat näinkin nopeat tehdä, niin sain jaettua tekemisen peräti kolmen eri vuorokauden ajalle... tunti per päivä siis. ;) No, tietysti pitää laskea vielä kaikki ylimääräiset sähläämiset, sovittamiset yms. tuohon virkkausajan päälle.

Yksinkertainen kolmiohuivi
Tehty ajalla: 21.-25.2.2014
Malli: Myhrer&Brandal: Virkkaus - vanha konsti, uudet mallit
Lanka: Crelando Nina Sock Yarn pastellivärit (313)
Langankulutus: 156 g
Virkkuukoukku: 3 mm
Koko: Leveys yläreunassa 140 cm, korkeus keskellä 62 cm
Muuta: Reunukset poikkeavat ohjeesta, en tehnyt hapsuja

Klikkaa kuvaa suuremmaksi nähdäksesi huivin paremmin.

Tämä huivi aloitettiin aika monta kertaa. Yritin ensin "omasta päästä" muutamaan kertaan, mutten ollut yrityksiini tyytyväinen. Lopulta aloin etsiä malleja eri kirjoista, ja löysin etsimäni Myhrer&Brandalin "Virkkaus - vanha konsti, uudet mallit" -kirjasta. Malli on todellakin "yksinkertainen kolmiohuivi", kuten kirjaan painettu huivin nimikin sanoo, mutta juuri sen tyylistä halusinkin tehdä, koska en jaksanut ajatella mitään monimutkaisempaa.


Kirjassa oli ohje yläreunan virkkaamiseen. Teinkin ensimmäisen kerroksen ohjeen mukaisesti, mutta toisen kerroksen ohjeella en saanut reunasta nättiä, eikä kirjassa ollut lainkaan kuvaa tästä huivin yläreunasta, että olisin siitä voinut tarkistaa. Virkkasin siis yläreunan toisen kerroksen pelkkiä kiinteitä silmukoita ja päätin keskittyä sen jälkeen vain sivureunuksiin. Ohjeen mukaan niihin olisi pitänyt solmia hapsut, mutta sellaisia en halunnut tehdä, joten virkkasin "omasta päästä" tällaisen piparkakkureunuksen. Johon muuten käytössäni oleva lanka riitti jälleen kerran juuri ja juuri, langanpäätä jäi pääteltäväksi noin 7 cm. :) Näin tuli käytettyä sormikkaisiin ja huiviin tasan tarkkaan ne neljä kerää Lidlin sukkalankaa, jotka hankin tammikuussa.


Lankahan on puuvillan, villan ja keinokuidun sekoitusta, ja ostohetkellä kuvittelin vielä tekeväni siitä sukkia - sehän oli sukkalankaa nimeltäänkin. Mutta jo kotiin pyöräillessäni hoksasin langan värien sopivan hyvin kesätakkeihini. Parhaiten tämä sopii vaalean ja pinkin takin kanssa, mutta ei hassummin myöskään korallinpunaisen takin kanssa. Minulla onkin tähän mennessä olleet kesätakkien asusteet vähän "eri paria", nyt tarvitsee laittaa vain eriparinen hattu näiden kaveriksi. :) Ja jos vielä joskus onnistun löytämään joltain kirpparilta sellaisen farkkutakin, jonka kelpuutan itselleni, niin tuo huivin sininen väri sointuu sitten senkin kanssa. :) Nämäkin takit taitavat muuten kaikki olla kirpparilöytöjä! Ei kai ihmisellä muuten olisi peräti kolmea kesätakkia... ;)

Mutta kyllä minä edelleen aion kesällä käyttää myös kaupan sormikkaita ainakin pusikoissa rämpiessäni... ;) Polttaraisten ja ohdakkeitten keruuseen ne ovat ihan omiaan. :)

Mukavaa viikon jatkoa!

18 kommenttia:

 1. Edelleen kiva tuo käsinemalli. Luultavasti itsellenikin tekisin juuri noin yksinkertaisen huivin päivittäiseen käyttöön. Nätti on sekin.

  Mutta ajattele, jos ei olisi kevättä/kesää, et saisi materiaalia kasvivärjäyksiin :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Oon huomannut, että yksinkertaisimmat mallit on lopulta käytännöllisimpiä ja mukavimpia tehdä, kun ei tarvitse kauheasti ajatella. Ja juu, viime kesä tuntui ajoittain jopa siedettävältä, kun oli sitä värjäyspuuhaa! ;) Vielä on pitkä matka varsinaiseen kesästä tykkäämiseen, mutta onpahan jotain aktiviteettia, jolla sen yli selviää. ;) Voi tosin olla, etten ensi kesänä ihan samanlaiseen värjäyshommaan ala. Katsotaan. :)

   Poista
 2. Kaunis huivi ! Mutta kuinka ihmeessä sinulla voi olla eri paria , kun olet niin sukkela sormistasi ja kova tekemään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Siksi, etten ole viitsinyt kesäasusteisiin hirveästi panostaa, niitä kun käytetään niin paljon vähemmän kuin talviasusteita. Kesähanskat mulla on niitä kaupan akryylihanskoja - lastenosastolta ostettuja, koska vain sieltä löytyy mieluisia värejä. ;) Ehkä yksi kesäinen virkattu huivi löytyy takin kanssa kaulaan kietaistavaksi, sitä lankaa oli vain sen verran, että siitä sai vaan sen huivin. Kesälakkeja on tullut virkattua jämälangoista, joista on saanut juuri ja juuri sen yhden lakin. Toisin sanoen en ole koskaan varta vasten ostanut lankaa kesäasusteisiin, vaan ne on tehty siitä ja tästä ja tuosta. Toisin kuin talviasusteisiin ostan reilusti lankaa, että saan siitä koko setin.

   En ole enää sukkela sormistani, toinen kätenihän on halvaantunut ja todella, todella hidas. Eli tunti päivässä virkkausta on tällä hetkellä todellakin jo paljon minulle! Toisaalta minulla ei ole muutakaan tekemistä, kun en voi käydä töissäkään. Nämä hanskat virkkasin muuten suurimmalta osalta bussissa matkalla kuntoutukseen - tosin paluumatkalla olin niin väsynyt, etten jaksanut kaivaa virkkuuta laukusta.

   Poista
 3. Todella kiva setti ja monikäyttöinen! Sopii hyvin monenlaisen takin kaveriksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Juuri siksi tämä lanka olikin niin ihana löytö, kun siitä löytyy noiden kesätakkieni värit. Ei viitsi joka takille omaa settiä tehdä, kun loppujen lopuksi on niin vähän sellaisia kesätakkikelejä, jolloin tarvitsisi kuitenkaan hanskoja ja huivia. :)

   Poista
 4. Ompas nopeaa toimintaa. Nää käy tosi hyvin ton takin kanssa. Hillittyä, mut kuitenkin väriä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Just näin ajattelinkin, että varsinkin tuon vaalean takin kanssa ei viitsikään käyttää mitään kovin hypervärikästä (jos haluan, niin sitä varten mulla kyllä on sitten vähän kirkkaampiakin huiveja), ja noiden vahvojen punaisten kanssa taas saa olla välillä jotain rauhallisempaakin kaverina.

   Poista
 5. Nätti setti, nopeastipa olet saanut valmiiksi. Niin se saattaa langan käyttötarkoitus muuttua matkan varrella :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kirjaimellisesti "matkan varrella", kun muuttui matkalla kaupasta kotiin. :D Minähän en yleensä osta lankaa, jollen tiedä tarkasti, mitä siitä aion tehdä (sukkalangat ovat poikkeus, niissä riittää, että tiedän tekeväni sukat, vaikkei malli ole vielä tarkentunut), joten kyllä näillekin langoille piti nopeasti se käyttötarkoitus saada, kun en halunnut alkaa kaksia samanvärisiä sukkiakaan tekemään, vaikka sekin kävi kaupassa mielessäni.

   Poista
 6. Ompa kaunis tuo alimainen kuva, sormikkaat ja huivi sopivat niin hyvin tuon takin kanssa.

  VastaaPoista
 7. Kyllä on tullut kauniit asusteet ja sopii molempiin takkiin mainiosti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Tai noita takkejahan on kolme. :)

   Poista
 8. Sormikkaat virkaten!Enpä ole tullut ajatelleeksikaan.Nyt tekee mieli kokeilla,kunhan malttaisi nuo pienet pienet neuleet laittaa hetkeksi sivuun.Niitäkin on niin hauska tehdä.

  VastaaPoista
 9. Nuo virkatut sormikkaat on kyllä yritettävä minunkin tehdä joskus. Nyt vain käteni on sellaisessa kunnossa ettei se virkkaa yhtään mitäään. Neuloo kyllä, se on erilaista liikettä kuin virkkuu, missä joutuu ranneliikkeellä tekemään.
  Ihailen kyllä sitkeyttäsi, kun käsi toimimattomana jaksat kuitenkin käsitöitä väkertää. Mutta onhan se niinkin, et niinkauan kuin sormet vielä liikkuu, niin neulomista harrastetaan. Eikös se ole hyvää jumppaakin käsille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä en liikuta oikeaa kättäni lainkaan, kun virkkaan tai neulon. Pidän koukkua/puikkoa vaan kevyesti kiinni oikealla kädellä ja vasen käteni tekee kaiken ranneliikkeen. Tosin kun oikeassa kädessä ei ole juurikaan puristusvoimaa, en jaksa kerralla kovin pitkään pitää koukkua tai puikkoa kädessä. Sormista minulla ei liiku oikean käden nimetön ja pikkusormi kunnolla, kolmella muulla sormella saan vielä jonkinlaisen otteen. Ja kyllä ehdottomasti käsityöt ovat hyvää liikuntaa! :) Vaikka toki treenaan kättä sitten ihan muillakin harjoituksilla.

   Poista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)