Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

keskiviikkona, helmikuuta 26, 2014

Kirjastossa

Tänään hieman iltakuuden jälkeen tuli ihan pakottava tarve päästä ulos haukkaamaan happea. Päätin lähteä käymään kirjastossa, jossa ehdin piipahtaa juuri ennen sulkemisaikaa (poistuin klo 18.58). Tuli palautettua repullinen kirjoja ja lainattua repullinen lisää. :)


Uusi Moda oli tullut lehtihyllyyn, ja pikaisesti sen selailin läpi. Muutamia kivoja malleja näytti olevan, muttei niin kivoja, että ostaisin lehden itselleni. Vaan kun olin eteisessä lähdössä, huomasin samaisen lehden kirjaston kierrätyskärryssä - siis siinä, jonne saa tuoda omia kirjojaan ja lehtiään sekä ottaa ilmaiseksi toisten tuomia. Tässä lehdessä tosin oli kirjaston osoite. Kysyin asiasta kirjaston tädiltä, joka kertoi heillä olleen alkuvuodesta ongelmia lehtitilauksissa (tammikuussa minä kaipailin vuoden ensimmäisiä Suuri Käsityö- ja Moda-lehtiä, isäntä puolestaan oli etsinyt turhaan Tekniikan Maailmaa, sillä jostain syystä nämä numerot tulivat kirjastoon vasta viikkoja ilmestymispäivän jälkeen). Nyt heille oli sitten tullut lehtiä kaksin kappalein, joten olivat tämän Modan tuplakappaleen laittaneet kierrätyskärryyn. Enhän minä voinut sitä siihen jättää, kun ilmaiseksi sai ottaa. ;) Kannatti lähteä ulkoilemaan! :)


Muutama ihan mukava neulemalli tässä lehdessä oli. Mulla on joku neulemekkomania meneillään, koska bongaan nykyisin vain ihania mekkomalleja joka paikasta... Raitapaita puolestaan ihastutti värikkyydellään. Tuskin noita neuleita tulen toteuttamaan, vaikka tuo valkoinen pitsimekko kyllä houkuttelisi... ♥

Yllättäen kuitenkin tykkäsin eniten tuosta pinkistä pellavamekosta, joka on siis ompeluohje! Tai no, ei mitenkään yllättäen minulle itselleni, mutta ehkä teille blogin lukijoille se on yllätys, sillä ei täällä blogissa kauheasti ompelutöitä näy. Johtuen ihan siitä, etten ompele. Tai jos ompelen, niin kiroilen koko ajan ja päätän sen jälkeen, etten enää ikinä ompele yhtään mitään. Paitsi vuoden-parin tauon jälkeen huomaan taas ompelevani ja kirolevani ja päättäväni, etten enää ikinä... ja niin edelleen. ;) No nyt olen taas alkanut ajatella ompelemista jostain syystä. Viime syksynähän käsityömessuilla ihastelimme äidin kanssa valmiita pellavamekkoja, jolloin tuumasin, että kyllähän tuollaisen ompelisi itsekin. Tuosta Modan mallista voisi napata kaavan, jos joskus vielä alan pellavamekkoa himoita. Jollei se sitten ole minulle liian haastava. Tarkoittaa sitä, että on enemmän kuin kaksi suoraa saumaa ommeltavana. ;)


Oikeastaan nämä ompeluajatukset ovat olleet jo pidempään päässäni. Nämä neljä lehteä lainasin viime viikon kirjastoreissullani. Mekkomalliahan minä näistäkin etsin. Lopulta paras malli löytyi kotoa jostain parin vuoden takaisesta Modasta, tai ainakin siinä on hyvä (= helppo) yläosa, mutta alaosa täytyy joko soveltaa tai napata se jostain näistä lainatuista lehdistä. En ole kylläkään ihan heti alkamassa ompelupuuhiin. Mekkokangas minulla kyllä on jo olemassa - kirpparilta löydetty, siitä ne ompeluajatukset päähäni ovat putkahtaneetkin - mutta se pitäisi ensin värjätä... ja sitä ennen ostaa väriaineet, kun vain jaksaisi lähteä keskustaan asti niitä hankkimaan. Mutta eipä tässä ole sen kanssa mitään hätää. :) Ja JOS se mekko sattuisi onnistumaan, niin sitten voisin harkita pellavamekkoakin... tai sitten perinteiseen tapaan kiroilen ja päätän, etten enää ikinä kaiva ompelukonetta kaapista. ;)

Mutta kyllä kirjastoreissulla kaikista eniten virkisti se ulkoilma! :)

Reippaita helmikuun viimeisiä päiviä sinullekin!

8 kommenttia:

 1. Oli kiva nähdä muutama malli tuosta lehdestä. Itse sen lopetin, kun oli niin kallis.

  Minua kuule naurattaa aina kommenttisi minulle. Vaikka olisi kuinka KIRJAVAA, ne ei sinun mielestäsi ole tarpeeksi värikkäitä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä en hirveästi Modan malleista tykkää, välillä siellä on yksi tai kaksi "ihan kivaa", muttei sen vuoksi kannata lehteä ostaa, vaan mieluummin sitten lainaa kirjastosta, jos haluaa mallin ihan oikeasti toteuttaa.

   Ei ne sinun käsityösi oikeasti ole värikkäitä eikä kirjavia nähneetkään. ;) Minusta ne ovat hillittyjä, mutta sellaisina kauniita tietysti. :)

   Poista
 2. Aika paljo esteitä olet kasannu itelles ennen ompelun alottamistakaan. Ensi värjäystä, värien ostoa jne.
  Minusta ompelutyö pitää lisäks saada valmiiksi ns. yheltä istumalta, tai se jää nurkkaan pyörimään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mutta onhan mulla jo kangas! :D Ja periaatteessa mallikin. Ei mulla jää suunnitellut hommat koskaan tekemättä, niitä pitää vain valmistella usein pidemmän aikaa. Näillä käsitöillä kun ei ole aikarajaa, niin ei niillä ole niin kiire. :) Kuten olet huomannut, niin usein kun ostan lankaa neuletyöhön, niin minulla on tarkasti tiedossa, minkä mallin aion siitä tehdä, mutta saatan aloittaa työn vasta vaikka vuoden päästä. Noudatan yleensä to do -listani järjestystä. :) En siis todellakaan näe tuota värjäystä minkäänlaisena esteenä, se on pikemminkin vain yksi ihanimmista työvaiheista, jota odotan innolla! :) Enhän sentään valkoista mekkoa itselleni halua. ;)

   ps. Olen jo päättänyt päivän, jolloin käyn ostamassa Dylon-väriä: ke 5.3. klo 12.30-13.45 välisenä aikana Anttilasta. ;)

   Poista
 3. Olipa erikoinen sattuma, se lehti oli aivan varmasti sinulle tarkoitettu :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin minäkin ajattelin. :) Ja kun olen siitä tehnyt sen, mitä aion tehdä (jos teen mitään), niin voin aina kiikuttaa sen takaisin samaan kierrätyskärryyn. :) Kyllä siellä aika hyvin tavara kiertää, aina on jotain uutta ja vanhat lähteneet uusille omistajille.

   Poista
 4. Pitkästä aikaa tulin katsomaan mitä olet aikaan saanut ja huh-huh oletpa ollut ahkerana. Hämmästyttävä tuo nuttumäärä jonka olet neulonut puhumattakaan kaikesta muusta.

  Samaa mieltä tuosta viimeisimmästä Modasta joka tulee minulle tilattuna, ei oikein mikään malli napannut, taidankin viedä sen kiertoon minäkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllähän tuo käsitöiden määrä on vain murto-osa siitä, mitä pystyin tekemään ennen kuin nämä halvausoireeni pahentuivat loppuvuodesta. Enkä pidä käsitöiden tekemistä ahkeruutena, koska teen käsitöitä vain laiskotellessani. ;) Paljon käsitöitä = paljon laiskottelua. ;)

   Aika jännä, miten eri tavalla ihmiset tulkitsevat kirjoittamaani tekstiä. Minusta tässä Modassa oli kivoja malleja jopa niin paljon, että halusin napata ilmaisen lehden itselleni. Jos yhtään kivaa mallia ei olisi ollut, olisin jättänyt lehden tietysti kierrätyskärryyn. Yleensä käyn selaamassa Modan kirjastossa, enkä löydä siitä tekemistä kuin ehkä yhden mallin vuodessa. Minusta tämä oli siis poikkeuksellisen kiva numero, mutta ilmeisesti ilmaisin itseni huonosti, kun sinulle jäi sellainen mielikuva, etten tästä lehdestä tykännyt. ;)

   Poista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)