Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

perjantaina, helmikuuta 28, 2014

Helmikuun raporttia ja maaliskuun suunnitelmia

Helmikuu on jatkanut kutakuinkin tammikuun aloittamaa linjaa käsitöiden suhteen. Toisaalta ei myöskään muussa elämässä ole tapahtunut isompia muutoksia - paitsi että kuntoutuksessa olen käynyt helmikuussa kahdesti viikossa aiemman kerta viikossa sijaan. Yksi viikko maaliskuuta menee vielä tässä kuntoutusryhmässä, sen jälkeen palaan jälleen vanhaan ryhmääni ja yhteen viikkokertaan. Käsityöaikaa tuo kuntoutus ei ole syönyt, pikemminkin bussimatkat ovat tarjonneet mukavasti niitä neulomis- ja virkkuuhetkiä. :) Kunhan on muistanut pitää työn koon sen verran pienenä, että se on mahtunut käsilaukkuun yhdessä liikuntavaatteiden kanssa.


Helmikuussa valmistuivat:

 • 1.2. Lumisadepallo (ristipistellen)
 • 5.2. Etiopianuttu (neuloen), langankulutus 71 g
 • 8.2. Etiopianuttu (neuloen), langankulutus 77 g
 • 10.2. Lumisadepallo (ristipistellen)
 • 11.2. Etiopianuttu (neuloen), langankulutus 70 g
 • 12.2. Etiopianuttu (neuloen), langankulutus 74 g
 • 16.2. Etiopianuttu (neuloen), langankulutus 72 g
 • 18.2. Etiopianuttu (neuloen), langankulutus 69 g
 • 19.2. Sormikkaat (virkaten), langankulutus 48 g
 • 21.2. Sormikkaat (virkaten), langankulutus 44 g
 • 25.2. Yksinkertainen kolmiohuivi (virkaten), langankulutus 156 g

Lankaa kului helmikuussa 681 grammaa, mikä on jopa hiukan enemmän kuin tammikuun langankulutus. Yhteensä olen kuitenkin kuluttanut kahdessa kuukaudessa reilusti vähemmän kuin viime vuonna kulutin keskimäärin yhden kuukauden aikana. Mutta iloitsen näistä pienistäkin neulomuksistani ja siitä, että jaksan edes sen 10-15 minuuttia kerrallaan neuloa tai virkata. :)

Lankaostokset eivät noudata ihan kulutuksen tasoa, vaikken ole mielestäni lankakaupoissa kierrellytkään. Mutta ihan kuin olisin jonkun nettitilauksen tehnyt... ;) Lankaa tupsahti taloon helmikuun aikana 1800 g. Aiemmin olisin sanonut, että tuon määränhän neulaisee pois kuukaudessa, mutta nykyisellä tahdillani olen onnistunut tilaamaan kerralla kolmen kuukauden lankasatsin. Ja mitä todennäköisimmin ne kolme kuukautta eivät ole edes vielä tämän vuoden puolella. :D

Ristipistoilussa olen pysynyt tavoitteessani pistellä tunnin päivässä, ja ilokseni voin todeta, että helmikuussa olen oikeasti pistellyt jok'ikisenä päivänä! :) Kaksi ristipistotyötä valmistui (ensimmäisestä tein pelkän viimeistelyn helmikuussa) ja kolmaskin on juuri valmistumassa (siitä jäänee pelkkä viimeistely maaliskuun puolelle). Maaliskuussa yritän jatkaa samalla linjalla, nytkin uskallan toivoa kahden työn valmistumista kuukauden aikana.

Isompi virkkausprojektini on edistynyt helmikuussa ihan mukavasti. Uskoisin sen valmistuvan maaliskuun aikana, mikä tietääkin sitten maaliskuulle hurjia langankulutuslukemia. :) Neuleosastolla olen käynyt nyt puuvillalankojen kimppuun: päätin, etten osta tämän kevään uutuuslankoja (varsinkaan puuvillaisia) ennen kuin olen neulonut viime keväänä ostamani puuvillalangat valmiiksi neuleiksi. Sen kummempia suunnitelmia minun ei sitten tarvitsekaan maaliskuulle tehdä, noissa nimittäin riittää taatusti puuhaa kuukaudeksi tai pariksikin.

Oikein hyvää kalevalanpäivää kaikille! :) Mukavaa maaliskuuta myös! Ja näin kun saatiin sopivasti hiihtolomaviikon kynnyksellä lisää luntakin, niin on oikein passelia toivotella oikein lumista hiihtolomaa! :)

4 kommenttia:

 1. Todella paljon olet saanut ihanaa aikaan. Minulla hurahti helmikuusta puolet influenssan kourissa.
  Mukavaa viikonloppua sinulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kyllähän pienikin määrä käsitöitä tuntuu paljolta tässä nykytilanteessani - on ylipäätään ihme, että pystyn mitään tekemään. :) Hyvää viikonloppua!

   Poista
 2. Hetki meni tajutessa, mihin tämä kommenttiloota hävis. Vain sehän vaan hupsahti yläreunaan, eikä heti näkynyt :)
  Paljon olet tehnyt. Mulla on kaikki laskematta ja taitaa jäädäkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Välillä nuo kommenttilootat tuntuvat elävän omaa elämäänsä. Joskus saattaa olla sellainen tilanne, etten pysty kommentoimaan "vastaa"-toiminnolla, mutta jos odottelen 15 minuuttia, niin sitten se yhtäkkiä taas toimiikin. "Kerta kaikkiaan: koneella on koneen tahti", kuten Kirsi Kunnas runoilee. ;)

   Minusta on ihan mukavaa tehdä tällaisia väliaikakatsauksia, vaikka ei tässä harrastamisessa toki ole tärkeintä se, paljonko tekee. Pääasia, että nautin tekemisestä - ja sen pystyy tekemään, vaikkei käsitöitään ylös kirjaisikaan. :)

   Poista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)