Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

lauantaina, maaliskuuta 01, 2014

Talvi jatkukoon! :)

Olen jo vuosia kuulunut Ateljé Margarethan kerhoon. Joka toinen kuukausi saan kotiin kerhoesitteen, jossa esitellään kuukauden kerhokäsityöt. Yksi kerhotöistä on sellainen, että sen halutessaan ei tarvitse tehdä mitään, vaan se tulee kotiin automaattisesti parin kuukauden kuluttua. Kerhotyön voi kuitenkin vaihtaa toiseen esitteessä olevaan, tai perua kokonaan kuukauden kerhopaketin. Useimmiten nuo paketit tulee peruttua, mutta aina silloin tälloin saatan jotain tilatakin. Kerhossa on se etu tavalliseen Margarethan tilaukseen nähden, että kerhokäsitöihin ei tule koskaan toimituskuluja. Lisäksi kerhokäsitöinä on usein sellaisia, joita ei tule missään vaiheessa Margarethalle muuten myyntiin, tai tulevat kerhoon aiemmin.

Tykkään kirkkoaiheisista ristipistotöistä, ja luultavasti siksi tulin tämänkin tilanneeksi muutama vuosi sitten. Mutta enpäs nähtävästi ajatellut asiaa riittävän pitkälle - tämähän on valokranssi! Ja minä en noista valokransseista tai muistakaan sisustusvaloista/kausivaloista/kaamosvaloista tykkää yhtään. Jos haluan nähdä hyvin, sytytän ihan kunnon kirkkaat valot päälle - jos taas haluan tunnelmaa, poltan kynttilöitä. Sähköisistä "tunnelmavaloista" ei siis ole kerrassaan mitään hyötyä.

Mutta koska olen tällaisen höperyyden mennyt tilaamaan, niin pitihän se pistellä valmiiksi työksi. Tällainen siitä tuli:

Talviyö
Tehty ajalla: 10.2.-1.3.2014
Malli: Svarta Fåret / Ateljé Margaretha AMA 545 -ristipistopakkaus
Kangas: 14 ct valkoinen aida
Langat: DMC 310, 351, 402, 414, 415, 435, 437, 644, 725, 801, 815, 817, 931, 932, 3345, 3347, 3753, 3776, 3865
Pistot: Risti- ja jälkipistoja
Koko: Pistelyn halkaisija n. 17 cm, 91x90 pistoa
Viimeistely: Valokranssi
Muuta: Ihan kiva

Pistelyt sain valmiiksi jo eilen päivällä, mutta jätin viimeistelyn täksi päiväksi. Näin tästä tuli maaliskuun ensimmäinen valmistunut käsityö. :)


Sijoitin kranssin eteisen seinälle heti ulko-oven viereen. Paikan valintaan vaikutti enimmäkseen se, että tämä oli melkeinpä ainoa paikka lähellä pistorasiaa, johon sain työn sopimaan. ;) Isäntä saa luvan laittaa tuon johdon vielä siistimmin kulkemaan seinänviertä, minä tein kuvausta varten vain hätäratkaisun, kun mies ei ollut kotona. Eteinen tuntui kranssille sopivalta paikalta myös siksi, että nyt se voi toimia "mörönkarkotusvalona" iltaisin lasten mentyä nukkumaan. Tähän saakka olemme joutuneet pitämään vessassa valoja ja ovea raollaan, jotta sieltä on kantautunut lastenhuoneeseen sen verran valonkajoa, ettei se häiritse unentuloa, mutta pitää pimeänpelon loitolla. Nyt ajattelin kokeilla, josko tämä valo auttaisi pitämään möröt poissa. Silloin tämä olisi hyödyllinen kapistus, eikä pelkkä typerä koriste. ;)


Kranssi on kuitenkin kaunis ihan ilman valoakin, ja sellaisenahan sitä on tarkoitus enimmäkseen pitää.

Johtuneeko tästä lauhasta ja vähälumisesta talvesta, mutta minulla on selvästikin ollut nyt tarve tehdä näitä talvisia ristipistoja tuomaan talvea kodin sisälle, kun siitä ei pääse ulkona oikein nauttimaan. Ensin tein kaksi lumihiutalepalloa, nyt sitten tämä talvinen maisema saa muistuttaa lumesta ja pakkasesta myös kesäisin. :) Toivottavasti pääsemme kuitenkin nauttimaan oikeasta talvesta tulevina vuosina myös ulkona!

Vaikken olekaan sisustusvalojen ystävä, aion seuraavaksi pistellä vielä toisenkin valokranssin. Tämän työn ja kranssin mukana tuli nimittäin Margarethalta ilmoitus, että kranssi ei vastaa heidän laatuvaatimuksiaan, mistä syystä he lupasivat lähettää uuden kranssin veloituksetta vielä myöhemmin. En tosin tiedä, mikä tässä kranssissa on huonompilaatuista kuin siinä myöhemmin tulleessa. Sähkövikaa tässä ei ainakaan ole - olen käyttänyt tätä kranssia mm. töissä rekvisiittana, enkä ole huomannut mitään teknistä ongelmaa. Laatuvirhe vaikuttaisi olevan lähinnä kosmeettinen, sillä tässä ja myöhemmin tulleessa on jonkin verran värieroa. Kovin korkealaatuisia eivät kuitenkaan ole kumpikaan, sillä näistä irtoaa jatkuvasti pieniä lasihelmiä. Niitä on tippunut pelkästään säilytyksen aikana jo kymmeniä, nyt irtosi viimeistelyn aikana ainakin sata helmeä ja vielä seinälle kiinnittämisenkin aikana parikymmentä. No, minä liimailin ne irtohelmet takaisin kranssiin, ja varmaan saan sitä harrastaa vielä jatkossakin. :) Voihan tämän sitten joskus tuunata toisenlaiseksi, kun helmien irtoaminen ja takaisin liimaaminen alkaa kyllästyttää. Mutta tosiaan, kun näitä kransseja sattuu minulla olemaan nyt kaksi kappaletta, niin sama se on pistellä siihen toiseenkin ristipistotyö. Se pääsee työn alle tänä iltana.

Ihanaa talven jatkoa kaikille! :) Hyvää viikonloppua myös!

11 kommenttia:

 1. Todella kaunis kaunis.
  Mukavaa viikonloppa sinulle.

  VastaaPoista
 2. Hyvää KEVÄTTÄ!
  Maaliskuuta nääs.
  Onkin tätä jo odotettu, ihanaa valoisaa keveämpää aikaa. Alkaa ihan siivousnäpit kutittaa jo kun aurinko valaisee paikkoja, ei kun kevätkukkia somistamaan ulkoruukkuihin ja hiekkaa lakaisemaan, ikkunoita pesemäänaaahhh...
  -antsku Imatralta-
  Ps toivottavasti kaima voittaa tänään putouksen

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sivullisen kommentti tähän: minä toivon samaa;)

   Poista
  2. No, kevät valitettavasti tulee ennemmin tai myöhemmin, mutta niin kauan kuin on lunta maassa ja tarve toppatakeille, niin minä vietän talvea. :) Syksy ja talvi on parhaita vuodenaikoja. Minä en valoisasta ajasta tykkää yhtään - onneksi voi vetää kaihtimet ikkunan eteen ja kököttää pimeässä syksyä odotellen. ;)

   Poista
 3. Kaamosvalot toimii mitä parhaiten yövaloina. Meillä on roikkunut makuuhuoneen ikkunassa anopin tekemä paperinarukranssi ja lokukuusta lähtien siinä on lähes tauotta palanut pieni valosarja. Ja siinä saa palaa kunnes yöt on valoisia. Eli oot löytänyt mitä parhaimman käyttötarkotuksen kauniille kranssille:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla tämä tulee olemaan siis ihan ympäri vuoden seinällä. En oikein ymmärrä, miksi pitäisi laittaa vaan tiettyyn aikaan vuodesta jotain, jos on ylipäätään laittaakseen. Mutta meillä kun on eteinen ihan ikkunaton, niin passaa siinäkin mielessä tällainen ylimääräinen lamppusysteemi sinne, ja toivottavasti se toimisi lasten yövalona. Tosin meillä ei koko yötä polteta vessassakaan valoa, ainoastaan siihen asti, että lapset ovat nukahtaneet. Eli tämäkin tulee käyttöön vain pariksi tunniksi illassa. Makuuhuoneisiin en voisi yövaloja ajatella, siellä ne ovat vähän liian kirkkaat. Minähän en pysty kesäisin nukkumaan, vaikka olisi pimennysverhot vedetty ikkunan eteen, saati että olisi jotain sähkölamppuja palamassa.

   Poista
 4. Kaunis valotaulu!

  Kiitos osanotostasi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kehuistasi ja vierailustasi. Mukavaa, että jaksat käydä lukemassa blogeja surusi keskelläkin.

   Poista
 5. Tosi nätti kranssi ja tuli vielä hyötykäyttöön yövaloksi, mikä sen parempaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Ensimmäinen testi-ilta takana, eikä vessanvalosysteemiä kaipailtu. Tosin eilen illalla oli sitten muita häiriötekijöitä, mikä viivästytti Nukkumatin tuloa.

   Poista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)