Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

maanantaina, joulukuuta 30, 2013

Vuosi 2013

Vuosi lähestyy loppuaan, ja on aika jälleen tehdä tämä jo perinteeksi muodostunut uudenvuoden meemi. Vuoden käsityökooste tulee sitten huomenillalla, nyt höpötellään muita vuoden aikana tapahtuneita asioita.

1. Mitä sellaista teit vuonna 2013, mitä et ollut tehnyt koskaan aiemmin?

Kehräsin värttinällä. Kävin kuntosalilla (jos ei koulun liikuntatunneilla tehtyjä käyntejä lasketa). Kävin vesijumpassa. Värjäsin kasviväreillä. Valmistin ja söin tomaattikeittoa. Olin selkäydinpunktiossa. Aloin opiskella ranskaa omatoimisesti kirjaston kielikurssien avulla. Tulin isotädiksi. :)

2. Piditkö uudenvuodenlupauksesi, ja teetkö enemmän ensi vuodelle?

En tehnyt uudenvuodenlupauksia. Olen edelleen sitä mieltä kuin vuoden alussakin, että ihminen voi jokaisena vuoden päivänä päättää tehdä asiat paremmin kuin edellispäivänä, siihen ei tarvita uutta vuotta, ensi maanantaita tai edes huomista. Tämä on ollut hyvä periaate, ja samalla tavalla aion elää ensi vuodenkin, päivä kerrallaan. Käsitöiden suhteen osa haaveista toteutui, osa jäi yhä toteutettavaksi ensi vuonna, mutta niiden tilalle on tullut paljon muita haaveita ja hyviä toteutuksia.

3. Synnyttikö kukaan läheisesi?


Kyllä, siskontyttöni synnytti elokuun lopussa pojan ja teki minusta isotädin. :) Muita vauvan saaneita tuttaviani ovat muun muassa eräs lapsuuden kaverini (joka lukee myös blogiani - terkkuja! :) ); kuopuksen "tyttökaverista" tuli keväällä isosisko, ja onpa tämän vuoden aikana syntyneet vauvat sekä meidän ylä- että alakertaan, molemmissa perheissä on meidän lasten ikätovereita, niin nämä vauvaperheet ovat siinäkin mielessä meidän lähimmät naapurimme. :)

4. Kuoliko kukaan läheisesi?


Omia läheisiä ei kuollut, mutta yhden osanottokortin lähetin marraskuussa, kun läheiseni läheinen kuoli 95-vuotiaana. En varsinaisesti tuntenut kyseistä henkilöä, vuosia sitten tapasin hänet pari kertaa, ja silloinkin olen korkeintaan esittäytymisen verran hänen kanssaan jutellut.

5. Missä maissa kävit?

En käynyt edes Ruotsissa tällä kertaa. :) Oulun rajojen ulkopuolelle taisin poistua koko vuonna kahdesti: heinäkuun alussa käytiin mummolassa Keski-Pohjanmaalla ja heinäkuun lopussa papan luona Pohjois-Karjalassa. ;)

6. Mitä sellaista haluaisit vuonna 2014, jota puuttui vuodesta 2013?

En osaa kuvitella mitään, mikä tekisi elämäni paremmaksi kuin se on nykyisellään. Sairauteeni olisi tietysti mukava saada tarkempi diagnoosi kuin "määrittämätön toispuolihalvaus". Sitä toivon eniten, ja sen myötä tietysti myönteistä kuntoutustukipäätöstä - kenties myös jotain parannuskeinoakin sairauteeni.

7. Mitkä vuoden 2013 päivämäärät tulet aina muistamaan ja miksi?

28.8. syntyi sukumme nuorin jäsen.

8. Mikä oli suurin saavutuksesi tänä vuonna?

Olen jaksanut koko vuoden pysyä tyynenä ja toiveikkaana, vaikka sairauteni on mennyt vuoden aikana pahemmaksi, eikä kuitenkaan tarkempaa syytä ole löytynyt. Ihan konkreettinen suuri saavutukseni oli kevättalvella tekemäni kodin kaappien ja varaston siivoaminen ja tarpeettomien tavaroiden toimittaminen kirppareille. Se oli vapauttava kokemus! :)

9. Mikä oli suurin epäonnistumisesi?

En koe epäonnistuneeni, vaikka nykyisen kömpelyyteni vuoksi monenlaisia pikkuisia kömmähdyksiä sattuukin. Suurin minuun kohdistunut epäonnistuminen oli ensimmäinen selkäydinpunktio, joka meni pieleen ja se jouduttiin tekemään myöhemmin uudestaan. Se ei ollut tietenkään minun mokani, mutta minä siitä lääkäreiden huonosta päivästä jouduin kärsimään. Mutta siitäkin selvittiin, ja nyt sitä kokemusta voi jo hymyillen muistella. :)

10. Kärsitkö sairauksista tai vammoista?

Koko vuoden olen ollut sairauslomalla määrittämättömien halvausoireiden vuoksi. Toisaalta olen kyllä sitten säästynyt kaikenlaisilta muilta sairauksilta, kun en ole hirveästi ihmisten keskuudessa liikkunut hakemassa flunssa- tai vatsapöpöjä. Yksi angiina minulla oli alkusyksystä, sekin tosin kivuton ja kuumeeton, mutta streptokokkitesti näytti silti plussaa.

11. Mikä oli paras asia, jonka ostit?


Tämä vuosi on ollut ennemminkin tavaroista eroon pääsemisen vuosi, olen ollut ostoksia tehdessäni tiedostavampi ja välttänyt entistä enemmän heräteostoksia ja turhien tavaroiden haalimista. Yritän muistaa jokaista ostosta tehdessäni, että tästäkin pitää joskus hankkiutua eroon. ;) Paras ostokseni taisi olla kerijälaite, jonka ostin alkuvuodesta, sillä on ollut paljon käyttöä etenkin, kun innostuin värjäämisestä, ja värjättyjä vyyhtejä on pitänyt saada kerälle. Toinen hyvä ostos on ollut uusi laukku, jonka ostin lokakuussa käsityömessuilta.

12. Kenen käytös herätti hilpeyttä?

Lapsethan ne aina saavat suupieleni vetäytymään korviin. :) Isäntäkin on välillä ihan hassu. ;) Oikeastaan löydän hilpeyden aihetta aika monen ihmisen käyttäytymisestä - jos joku käyttäytyy vähän oudosti, niin mieluummin naureskelen sille itsekseni kuin antaisin itseni siitä ärsyyntyä. Varo vain, saatan hihitellä täällä juuri sinun touhuillesi! ;)

13. Kenen käytös masensi?

Eipä ole tullut masentavia ihmisiä vastaan. Voitteko uskoa, että kun olen koko vuoden ajan ravannut yhdellä jos toisellakin lääkärillä, niin vastaan on tullut vain pari tyyppiä, jotka eivät ole olleet ihan supermukavia. Asiallisia hekin, ehkä vähän kiireisiä vain. Vuosi sitten kirjoitin harmistuneeni oman työterveyslääkärini toimintaan, mutta hänenkin kanssaan asiointi sujuu nykyään ihan mukavasti ja leppoisissa tunnelmissa, hänestä on oikeastaan tullut minulle iso tuki ja turva tämän terveydenhuoltoviidakon keskellä. :)

14. Mihin käytit suurimman osan rahoistasi?

Elämiseen: vuokraan, ruokaan, päivittäistavaroihin. Ylimääräiset rahat lankoihin. ;) Säästöönkin on jäänyt.

15. Mistä olit oikein, oikein, oikein innoissasi?

Olen yleensä innoissani kaikesta, mihin ryhdyn. :) Käsitöiden aloittamisesta ja valmiiksi saamisesta. Kirjojen lukemisesta, äänikirjojen kuuntelusta. Tänä vuonna taisin innostua vähän liikaa värjäämisestä. Innostuin käymään kansalaisopiston värjäys-, huovutus- ja kehräyskursseilla. Olen innoissani siitä, että viimeinkin olen ryhtynyt opiskelemaan ranskaa, ja että vielä "vanhoilla päivilläkin" voin oppia uuden kielen. Innoissani olin siitä, että pääsin kuntoutukseen ja löysin liikuntamuotoja, joita voin nykyisessä kunnossani harrastaa. Riemusta hypin joka kerta, kun Oysista tuli kirje, jossa minun kerrottiin pääsevän taas uusiin tutkimuksiin. :) (no okei, en kirjaimellisesti hyppinyt, koska se on tällä hetkellä mahdotonta, mutta siis sisäisesti hyppelin riemusta)

Ja ainahan minä olen innostunut syksystä. :) Kesästä muistan myös hetken, jolloin oli ollut monta päivää läkähdyttävä helle, ja yhtäkkiä sitten alkoi sadekuuro. Minä innostuin siitä niin, että riensin parvekkeelle ja huusin täyttä kurkkua: JEEEEEEE! IHANAA, KUN SATAA!!! :)


16. Mikä laulu tulee aina muistuttamaan sinua vuodesta 2013?

Tähän vuoteen on mahtunut niin paljon erilaisia lauluja, ettei niistä voi nimetä ainoastaan yhtä eikä kahtakaan.

17. Viime vuoteen verrattuna, oletko:

a) onnellisempi vai surullisempi?

Tulen vuosi vuodelta aina vaan onnellisemmaksi. :)

b) laihempi vai lihavampi?

Viime vuonna sairastuttuani kävi niin, että loppuvuodesta paino hiukan nousi, kun liikkumiseni väheni yhtäkkiä rajusti. Tänä vuonna paino on puolestaan pudonnut, kun ruokahalu on ollut hiukan heikompi. Molempien vuosien keskiarvo on siis varmasti pysytellyt suunnilleen samassa. :) Vaatekokoa ei ole tarvinnut missään vaiheessa vaihtaa isompaan eikä pienempään.

c) rikkaampi vai köyhempi?

Hullulta tuntuu, että vaikken ole ollut koko vuonna töissä ja tulot ovat näin ollen reilusti työtuloja pienemmät, niin säästöön on jäänyt enemmän kuin koskaan elämäni aikana. Mihinpä sitä rahaa edes käyttäisi, kun ei kotoaan pysty juuri poistumaan. :) Elämässä on toki muunkinlaista rikkautta kuin materiaa. Henkinen pääoma on kasvanut tänä vuonna runsaasti, ja sitä arvostan enemmän kuin rahallista.

18. Mitä toivoisit tehneesi enemmän?

Ristipistoja. :)

19. Mitä toivoisit tehneesi vähemmän?

Pelannut höpöhöpöpelejä netissä. ;) Välillä vaan ei jaksa tehdä muuta.

20. Kuinka vietit joulua?

Ei poikennut tavallisesta arkipäivästäni muuten kuin että lapsilla ei ollut koulua eikä päiväkotia.

21. Jos voisit mennä ajassa taaksepäin ja muuttaa yhden hetken menneestä vuodesta, mikä se olisi?

Olen kiitollinen kaikista menneistä hetkistä, kaikella on ollut jokin tarkoitus. Mutta jos pitäisi jotain muuttaa, niin menisin takaisin siihen ensimmäiseen selkäydinpunktioon reippaampana ja pistättäisin piikin heti kerralla istuma-asennossa. Tai no, sainhan minä siihenkin toisen tilaisuuden, mutta jos voisin muuttaa sen epäonnistuneen kerran samanlaiseksi kuin sen onnistuneen kerran, niin sen muuttaisin. Toisaalta, sillä ensimmäisellä kerralla tutustuin ihanaan sairaanhoitajaan, joka oli mukana toisellakin kerralla, ja onpa hän pysähtynyt juttelemaan kanssani sairaalan käytävillä myöhemminkin, vaikkei ole ollut edes niillä kerroilla minua hoitamassa. Jos ensimmäinen punktio olisi mennyt oppikirjan mukaan, niin tuskin olisin jäänyt hänen mieleensä. :) Eli mukavia muistoja on jäänyt niistä vähän huonommistakin hetkistä.

22. Rakastuitko vuonna 2013?

Yhä uudelleen samaan mieheen ja yhteisiin lapsiimme. :)

23. Kuinka monta yhdenyön juttua?

Tässä vaiheessa parisuhdetta oma mieskin tuntuu "yhden yön jutulta"... ;) Hän on ensimmäiseni ja ainoani. :)

24. Mikä oli suosikki tv-ohjelmasi?

Samat kuin ennenkin... Katsoin edelleen vain muutamaa ohjelmaa: Putous, Tanssii tähtien kanssa, Dallas, Hyvät ja huonot uutiset, Totuuden torvet, Voice of Finland ja Voice Kids. Siinä koko vuoden aikana katsomani ohjelmat. Suosikkini on Hyvät ja huonot uutiset, sen huumori uppoaa minuun. :)

25. Vihaatko nyt ketään, jota et vihannut viime vuonna tähän aikaan?

En vihannut vuosi sitten, en vihaa tällä hetkellä, enkä ole vihannut tässä välissäkään.

26. Mikä oli paras lukemasi kirja?

Tämä vuosi oli ensimmäinen, jolloin laitoin kaikki lukemani tai äänikirjana kuuntelemani kirjat itselleni muistiin. Lisäksi annoin kirjoille 1-5 tähteä sen mukaan, miten paljon siitä pidin. Suurin osa kirjoista sai kolme tai neljä tähteä, vain pari kirjaa kaksi tähteä. Koko vuoden aikana olen lukenut tai kuunnellut äänikirjana 76 teosta, joiden joukkoon mahtuu kirjallisuutta kolmelta eri vuosisadalta; on huumoria, romantiikkaa, fantasiaa, jännitystä, sotakirjallisuutta, lasten- ja nuortenkirjallisuutta, yksi kansalliseeposkin... miten niitä voi laittaa mihinkään järjestykseen? :) Tykkään niin monenlaisesta kirjallisuudesta, ja mielelläni tutustun jatkuvasti myös itselleni uusiin kirjailijoihin ja tyylilajeihin. Eikä voi verrata toisiinsa vaikkapa Kalevalaa ja Harry Pottereita - tai Tolstoita ja Dan Brownia. :)

Ainoa kirja, jolle oli pakko antaa viisi tähteä, on Pauliina Rauhalan Taivaslaulu. Sen kieli on niin kaunista ja aihe koskettava, puhutteleva. Se on ehdottomasti yksi tämän vuoden puhutuimpia uutuuskirjoja, eikä suinkaan suotta. Olen onnellinen, että älysin varata sen ajoissa kirjastosta ja sain sen ensimmäisten joukossa luettavakseni - kun palautin kirjan, siihen oli sillä hetkellä liki 700 varausta jonossa, ja jossain vaiheessa varausjono taisi käydä tuhannen paikkeillakin. :) Suosittelen!

27. Mikä oli suurin musiikillinen löytösi?

YouTube. :) Sieltä löytyy kaikki. Jonain kesäiltana kuuntelin innoissani kaikkia lapsuuteni renkutuksia Mona Caritasta Frederikiin. Tietokoneella istuessani saatan laittaa Abbaa soimaan YouTubesta, kun en jaksaa kaivaa cd-levyjä kaapistani. Sitä kuunnellessani saatan yhtäkkiä törmätä johonkin Jaakko Teppoon, ja sitä myöten sieltä sitten löytyy aina vaan lisää ja lisää kuunneltavaa. Jossain vaiheessa innostuin kuuntelemaan Edith Piafia ja muutakin ranskaksi laulettua musiikkia. Olen minä tänä vuonna tutustunut vähän kotimaiseen räppiinkin... Oikeastaan se alkoi Voice-ohjelmasta ja Elastisesta. Häntä aikansa tv:ssä katseltuani aloin miettiä, että minkähänlaista musiikkia tuo tekee. Lainasin kyllä kirjastostakin hänen pari levyään - vanhemmasta levystä en tykännyt, mutta uusin levy oli ihan kuuntelukelpoista - mutta kyllä minä mieluummin taidan kuunnella häntä sieltä YouTubesta: siinä kun näkyy se kuvakin!

Yksittäisistä musiikkikappaleista suurin "löytö" taisi olla Queenin Bohemian Rhapsody. Vaikka kyse on vanhemmasta biisistä kuin minä itse, ja olen sen monta kertaa kuullutkin, niin vasta tänä vuonna se on minuun kolahtanut. Kaikki alkoi oikeastaan siitä, kun perheen miesväki innostui pelaamaan Guitar Heroa, josta myös kyseinen kappale löytyy. Esikoinen huomasi, että tässä kappaleessa lauluosuus on kaikkein vaikein, ja hän alkoi kärttää, että äidin pitää se laulaa. No, minähän otin haasteen vastaan, ja vasta silloin tajusin, että enhän minä tunne tätä kappaletta ollenkaan, vaikka se mukamas tuttu onkin. Sisuunnuin siitä niin, että etsin käsiini Bohemian Rhapsodyn nuotit ja opettelin ne lauluosuudet siitä sekä tietysti kuuntelin sitä moneen kertaan. Minulle nimittäin ei musiikki välttämättä aukea aina kuuntelemalla, tarvitsen eteeni myös ne nuotit, joita lukemalla voin analysoida kappaletta hyvin monelta kantilta. Tässä prosessissa tajusin, kuinka hienosta biisistä onkaan kyse! :) Muutenkin olen tuohon Queeniin tutustunut paremmin tämän vuoden aikana, niitä kappaleita on tupsahdellut YouTubesta esiin, ja olen sitten niitä kuunnellut. Olen aina ollut sitä mieltä, että musiikin genrellä ei ole niin merkitystä, jos musiikki on vain tehty täydestä sydämestä, sen kyllä kuulee, ovatko tekijät olleet tosissaan. :)

28. Mitä halusit ja sait?

En minä ole mitään erityistä halunnut... kaikkea pientä vaan. Vaikkapa jos olen halunnut lukea jonkun kirjan tai katsoa tietyn elokuvan, niin pistän sen vaan kirjastoon varaukseen, niin kyllä sen sieltä saa. Tai jos halusin oppia ranskaa, niin senkin kielikurssin sain lainattua kirjastosta. Ei minulla oikeastaan sen suurempia haluja ole. :) No, ehkä suurin juttu oli erään minulla pitkään olleen tavaran myyminen. Olen monta vuotta miettinyt, että haluaisin vaihtaa sen toiseen tavaraan, jolla on kyllä sama käyttötarkoitus, mutta joka olisi minulle käytännöllisempi. En vain ole tiennyt, kuinka pääsisin siitä vanhasta eroon. Sitten tuli yhtäkkiä mieleeni ihminen, kenelle sitä voisin tarjota - ja näin tämäkin asia ratkesi. :) Tosin käytännön puoli hoidetaan vasta ensi vuoden puolella, mutta asiasta on ainakin sovittu tänä vuonna. Tämä nyt vaan on yksi esimerkki siitä, että asiat yleensä selviävät parhain päin, kun jaksaa vähän aikaa miettiä ja tehdä myös töitä ratkaisun eteen.

29. Mitä halusit muttet saanut?

Halusin kokeilla, saanko jollain kasvilla värjättyä vihreää lankaa pelkällä alunapuretuksella. Sitä en onnistunut saamaan. Mutta ei sillä ole väliä - saahan vihreitä lankoja kaupasta. ;)

30. Mikä oli suosikkileffasi tänä vuonna?

Minun elokuvien katsomiset ovat kyllä rajoittuneet koko perheen elokuviin, joita katsomme aina lauantaisin kaikki yhdessä. Niitä olen nähnyt sen 52 kappaletta tämän vuoden aikana, mutta eipä niistä oikein mikään ole jäänyt lähtemättömästi mieleeni - joidenkin japanilaisten animaatioiden aikana olen usein nukahtanut... ;) Hobitti-elokuvan Smaugin autioittama maa kävin katsomassa elokuvateatterissa, ja tykkäsin. Ehkä se oli sitten myös suosikkini. Totta puhuen en ole erityisemmin elokuvaihminen, mieluummin käytän aikani lukemiseen kuin ruudun katseluun. :)

31. Mitä teit syntymäpäivänäsi ja kuinka vanha olit?

36-vuotispäiväni alkoi työterveyden labrassa verikokeissa. :) Sieltä tulin suoraan kotiin ja päivä jatkui ihan tavallisissa arkisissa merkeissä.

32. Mikä yksi asia olisi tehnyt vuodestasi mittaamattomasti tyydyttävämmän?

Tietysti parempi terveys. Jos olisin voinut käydä lenkillä ja liikkua terveen ihmisen tavoin.

33. Kuinka kuvailisit henkilökohtaista pukeutumiskonseptiasi vuonna 2013?


Samanlainen kuin aina ennenkin: farkut tai hame, trikoopaita ja neulepusero sekä asuun sointuvat villasukat. Näin melkeinpä ympäri vuoden; kesällä neule puuvillaa ja muulloin villaa. Ehkä ihan kuumimpina päivinä oli villasukkien tilalla kaupan puuvillasukat. ;) Ulkoilupukeutuminen sään mukaan. Pukeudun aina iloisiin väreihin, minulta ei löydy muuta mustaa kuin huumori. ;)

34. Mikä piti sinut järjissäsi?

Riittävä uni, terveellinen ruokavalio, sopiva määrä liikuntaa, harrastukset, perhe. Normaalit, yksinkertaiset asiat.

35. Kenestä julkisuuden henkilöstä pidit eniten?

Olen ihan hulluna Miika Nousiaisen kuiviin kommentteihin Hyvissä ja huonoissa uutisissa. :) Kyseisen herran kirjallinen tuotanto on vielä lukematta, siinäpä lukulistaa itselle ensi vuodelle!

36. Mikä poliittinen asia herätti eniten mielenkiintoasi?

Ovatko kirkkoherran vaalit politiikkaa? Ainakin niissä saa äänestää, joten kai ne lasketaan mukaan... Oulussa oli tänä vuonna kahdet kirkkoherran vaalit, joissa ensimmäisissä sain itsekin äänestää, ja kovasti seurasin ehdokkaita, että osasin oikean päätöksen tehdä. Naapuriseurakunnan vaalit kiinnostivat tosin vielä enemmän, koska siellä oli tuttu naisehdokas, josta tulikin Oulun ensimmäinen naiskirkkoherra. Muuta politiikkaa en ole jaksanut niin tiiviisti tänä vuonna seurata, vaikka toki tärkeimmät uutiset ovat minutkin tavoittaneet.

37. Ketä ikävöit?

En ole erityisemmin ikävöinyt ketään.

38. Kuka oli paras tapaamasi uusi ihminen?

En ole tänä vuonna tavannut juurikaan uusia ihmisiä. Uudet ihmiskontaktit ovat olleet lähinnä sairaalassa ja kuntoutuksessa, joissa olen kyllä kohdannut ihan mukavia ihmisiä. Lapsilla on alkanut käydä silloin tällöin kavereita kylässä, heihin on ollut kyllä hauska tutustua, lapset ovat niin ihania. :)

39. Kerro arvokas elämänohje, jonka opit vuonna 2013?

Tänä vuonna olen ottanut tavakseni laittaa ylös muistikirjaan hyviä ajatuksia tai lausahduksia, joihin olen törmännyt. Poimin niistä mielestäni kaksi parasta ja itselleni tärkeintä:

"Onnelliseksi ei tee se,
että tekee mitä pitää,
vaan se, että pitää
siitä mitä tekee."

 ***

"Miten ikinä voit tietää
osaatko maalata taulun,
pyörittää firmaa,
suorittaa arvosanan,
pystyä siihen virkaan,
pitää sen puheen,
voittaa pelin,
kirjoittaa kirjan,
rakentaa talon,
leipoa kakun
- jos et yritä?"

(Richard M. Devos)

40. Lainaa sanoituksia, jotka summaavat vuoden 2013.

Tänä vuonna päähäni on hyvin usein tupsahtanut virren sanat:

Käyköön myöten taikka vastaan,
eipä Isä hylkää lastaan.
Herra ohjaa parhaaksemme
kaikki vaiheet päiviemme.

(Lina Sandell; virsi 397:6)

Tähän haluan luottaa myös ensi vuonna.

41. Joka kuukauden ensimmäinen virke:

Tammikuu:
"Tänään on taas se päivä, jolloin saa istahtaa käsityön kanssa sohvalle ja nauttia ihanasta uudenvuoden konsertista!"
Helmikuu: "Lapset näkivät mainoksen Rölli ja kultainen avain -elokuvasta ja halusivat päästä sen katsomaan."
Maaliskuu: "Muutama päivä sitten meemissä kerroin ekopaastosta, jonka toteutan turhasta tavarasta luopumisen ajatuksella."
Huhtikuu: "Minulla ei ole ollut kuukauteen mitään ristipistotyötä kesken, joten halusin korjata tilanteen ja laittaa jotain työn alle."
Toukokuu: "Minä kun olen suoranainen siivoushullu, niin olen koko kevään katsellut meidän ikkunoita sillä silmällä, että tekisi jo mieleni päästä niitä pesemään."
Kesäkuu: "Niinhän siinä kävi, että vaikka kuinka yritin saada vielä toukokuulle yhtä isoa käsityötä valmiiksi, niin väkisinkin sen valmistuminen menee kesäkuun puolelle."
Heinäkuu: "Sain joskus tässä keväällä tai kevättalvella idean ommella penaalin."
Elokuu: "Sain tunnustuksen Ingiltä."
Syyskuu: "On taas Se Aika Vuodesta."
Lokakuu: "Lokakuun ensimmäinen."
Marraskuu: "Nyt on kyllä jäänyt grammarin neula pahasti jumiin!"
Joulukuu: "Yksi pistelyviikko on taas vierähtänyt, ja tahti on pysynyt entisenkaltaisena, eli 1-2 tuntia päivässä tulee pisteltyä; viikon aikana noin kymmenisen tuntia."

(tekstit poimittu siis kunkin kuukauden ensimmäisestä blogipostauksesta)

Hyvää loppuvuotta - palaan pian linjoille käsityöaiheisten kuukausi- ja vuosiraporttien kanssa! :)

8 kommenttia:

 1. Kiva postaus. Sama vuoden paras kirja!
  Siunausta ensi vuodelle! pappilanmummo toivottelee

  VastaaPoista
 2. Nappaan tämän meemin mukaani ja teen sen lähipäivinä. Niin taisin tehdä vuosi sittenkin:) Meillä tulee monesti hyvin toisistamme poikeavia vastauksia näihin kyselyihin, mutta tuohon kirja-kohtaan taitaa tulla aika samantyylinen vastaus.
  On jäänyt kommentoimatta noihin edellisiin postauksiin, mutta kommentoin nyt tähän, että blogin uusi ilme on ihanan raikas -ja syksyinen:)
  Toivotaan, että uusi vuosi toisi tullessaan helpotusta sairauteen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Ja kiva, jos teet tämän meemin, on mukava lukea sinunkin vastauksia. Ja sehän on hyvä, jos tulee erilaisia vastauksia, eihän meitä samasta puusta ole veistetty. :)

   Poista
 3. Kiitos upeasta postauksesta.

  Ihanaa Alkavaa Vuotta Sinulle ja Kiitokset Kuluneesta Vuodesta.

  VastaaPoista
 4. Että meemi, aina oppii uutta... Kivoja tuollaiset vuosikirjeet, joita jotkut laittavat myös sukulaisille vuoden päätteeksi,iänikuisen j.kortin(huomaatkos,en sanonut sitä)asemesta. Toivotan elämänmakuista uuutta vuotta 2014 !!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meemi on siis sellainen juttu, joka kiertää netissä esim. blogista toiseen, eli meemin voi kopioida toisen blogista ja tehdä sen itse. Minä olen napannut tämän vuosia sitten ties mistä, ja aina vaan kopioin sen uudestaan blogiini vuoden lopussa, vaihdan tietysti vaan vuosiluvun ja vastaukset noihin kysymyksiin. :)

   Vuosikirje on erinomainen ajatus! Mulla ja yhdellä entisellä opiskelukaverillani on tällainen tapa, kirjoitamme toisillemme sähköpostin kerran vuodessa, yleensä syksyllä/loppuvuodesta, jossa kerromme toisillemme vuoden aikana kertyneet kuulumiset. Lapsuuden/nuoruuden kaveriporukan kanssa (7 naista) meillä kiertää kirjerinki ihan etanapostissa, johon jokainen kirjoittelee kuulumisiaan ja lähettää sen ja kaikkien muiden kirjeet ringin seuraavalle jäsenelle. Oma kirjoitusvuoro tulee noin vuoden - puolentoista välein, silloin poistetaan pinosta edellinen oma kirje ja laitetaan uusi kirje tilalle. Tulevathan ne kuulumiset sillä tavalla vähän viiveellä, mutta jossain vaiheessa kuitenkin. Osan kanssa sitten pidetään tietysti muutenkin yhteyttä ja kuullaan tärkeimmät juorut toisistakin. ;)

   Mukavaa tulevaa vuotta sinullekin! :)

   Poista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)