Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

perjantaina, joulukuuta 20, 2013

Laukkanen ja syksy saa...

Näin vuoden lähestyessä loppuaan alkaa syyskauden to do -listastakin olla tehtynä ainakin kaikki akuuteimmat neuleet, tai nehän tehdään tietysti muutenkin aina ensin. Nyt on hyvää aikaa kurkkia sinne listan häntäpäähän, jossa tuppaa roikkumaan aina ne samat käsityöt, siirtyvät monesti seuraavallekin listalle. Häntäpään käsityöt ovat yleensä vähemmän tarpeellisia eivätkä missään nimessä akuutteja, vaan ihan vain mielitekoja, joita olisi kiva tehdä - joskus. Ja jotteivät ne aina vaan siirtyisi edellisen listan hänniltä seuraavan listan hännille, täytyyhän nekin mieliteot toteuttaa. Nyt oli sitten se "joskus". :)

Ikkunakoriste
Tehty ajalla: 17.-19.12.2013
Malli: Lea Virkkausideoita nro 1/2013, malli 34
Lanka: Novita Virkkauslanka vihreä (381), reaktiivivärjätty oranssi (pohjana luonnonvalkoinen 010), Puppets Eldorado no 10 tummankeltainen (07524)
Langankulutus: 11 g
Virkkuukoukku: 1,5 mm
Koko: Halkaisija 18 cm
Muuta: Keittiön ikkunaan

En ole ennen noita kehikkoihin laitettavia ikkunakoristeita tehnyt, mutta tämä malli pääsi to do -listalle heti, kun sen näin. Tästä tulikin kyllä varsin mieluinen, onnistui heti kerralla nappiin!

Ikkunakoriste
Tehty ajalla: 18.-19.12.2013
Malli: Lena Special Filethäkeln (v. 2006), malli nro 57 omin sovelluksin
Lanka: Novita Virkkauslanka reaktiivivärjätty oranssi (pohja luonnonvalkoinen 010), Puppets Eldorado no 10 tummankeltainen (07524)
Langankulutus: 8 g
Virkkuukoukku: 1,5 mm
Koko: Halkaisija 22 cm + reunus (yhteensä halkaisija n. 24 cm)
Muuta: Olohuoneen pikkuikkunaan

Tämän koristeen kanssa kaikki ei sujunut ihan suunnitelmien mukaan. Alkuperäisessä ohjessa oli vain tuo keskellä näkyvä tähti, jonka olisi pitänyt olla halkaisijaltaan 20 cm, sen jälkeen ohjeessa tuli kehikko + reunus. Käyttämäni lanka kyllä oli metrimäärien perusteella samanvahvuista kuin ohjeen lanka, mutta minun tähdestäni tuli vain noin 10 cm kokoinen eikä 20 cm, kuten ohjeessa... No, virkkasin sitten tuollaisia ketjusilmukkalenkkejä ensin yhden kerroksen, mutta vieläkään se ei mahtunut 20 cm kehikkoon. Lisäsin toisen kerroksen ketjusilmukoita, ja nyt se olikin siihen kehikkoon liian suuri. No, onneksi minulta löytyi vielä 22 cm kokoinen kehikko, johon tämä sopikin täydellisesti. :) Tästä tuli tällä tavalla itse asiassa paljon kivempi kuin alkuperäisestä mallista! :)


Molemmissa koristeissa käyttämäni oranssi lanka on viime kesän reaktiivivärjäyskurssin tuotosta. Tosi ihanalta tämä lanka näyttää virkattuna, tulee hauskoja läikkiä ja elävyyttä työhön. :) Tämä lanka tulee teille blogin lukijoille tulevan vuoden aikana taatusti tutuksi, kunhan saan blogin ulkoasun jossain vaiheessa vaihdettua. Tavoitteena on luoda tämän langan avulla blogiin ympärivuotisen syksyn tunnelma... :)

Nämä molemmat koristeet antavat kotiimme vielä vähän lisää "syksyn värejä", vaikka kyllähän niitä tällä riittää entuudestaankin, sattuneesta syystä... ;)


Kukallinen koriste pääsi keittiön ikkunaan - keittiössä toistuukin aika pitkälti nuo ikkunakoristeen vihreä, oranssi ja keltainen, vaikka kyllähän tuonne mahtuu nykyisin vähän muitakin värejä... :)


Olohuoneessa oranssi ja keltainen ovat vahvemmin vallalla, joten tuo toinen koriste sopi sen pikkuikkunaan paremmin. Tämä olikin ainoa ikkuna olohuoneessa, josta vielä puuttui ikkunakoriste, keltaista ja vihreää on sitten muiden ikkunoiden koristeissa.

Minulla on tapana pitää sama sisustus ympäri vuoden, eikä tämäkään sisustus ole hirveästi muuttunut viimeisen vuoden aikana. Jonkin verran mattoja on taidettu vaihtaa edellisten mentyä huonokuntoisiksi. Nyt on kyllä suunnitelmissa tehdä lähiaikoina vähän isompaa muutosta, koska nykyinen järjestys ei vastaa tämänhetkisiä tarpeita. Näitä kuvia ottaessani tulikin räpsittyä vähän enemmänkin kuvia kodista - ihan vaan omaksi muistoksi, ei blogiin laitettavaksi - ihan vaan siltä varalta, että jos muutama myynnissä oleva huonekalu lähtee vaikka jo viikonlopun tai ensi viikon aikana täältä kävelemään, niin onpahan olemassa "ennen"-kuvat tallessa, jos innostutaan yhtäkkiä pistämään järjestystä uusiksi. :) Vaikka olen kyllä koittanut isännälle sanoa, että mietitään ja suunnitellaan ensin ihan rauhassa... vaan kun se tahtoo mennä aina niin, että kun jonkun asian ottaa puheeksi, niin toinen on jo puolitiessä sitä toteuttamassa. ;) Vaikea varmaan uskoa, mutta minä olen se meidän perheen "jarru", joka ei tykkää äkillisistä muutoksista. :) Niin kuin nyt nämä ikkunakoristeetkin - ne ovat ihan syystä olleet siellä to do -listan hännillä, että olen saanut ihan rauhassa harkita, haluanko kotiimme tällaisia "radikaaleja uudistuksia". ;)

Otsikko tulee osittain näiden koristeiden syksyisistä väreistä, mutta liittyen myös meneillä olevaan perjantaipäivään. Perjantaihan on meidän viikkosiivouspäivä, ja jostain syystä aina imurin pärähtäessä käyntiin, päässäni alkaa soida Jaakko Tepon "Hilma ja Onni", josta tuo otsikon lause on peräisin:


Tätä minä siis aina perjantaisin hoilotan Jaakko Tepon ääntä imitoiden - koska vain silloin imuri peittää ääneni alleen. ;)

Pirtsakkaa perjantai-iltaa ja hyvää viikonloppua! :)

30 kommenttia:

 1. Kauniit ikkunakoristeet. Keittiön verhot on minusta jotenkin tosi kivat ja muutenkin kaunis koti teillä ihan tälläisenaakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Kyllä minäkin kodissani viihdyn, mutta kun perheen tarpeet koko ajan muuttuvat, niin välillä täytyy miettiä muutoksiakin. Ja onhan täällä paljon muutosta tapahtunut aina pikku hiljaa, pitäisi kaivaa jostain esiin kuvat heti muuton jälkeen, niin sen huomaisi. :)

   Poista
 2. Kauniit ikkunakoristeet ja kaunis koti! Lämpimät värisävyt kaikkialla! =)

  VastaaPoista
 3. Kivat koristeet ja kaunis koti. Mutta muutos on joskus välttämätön.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Nyt näyttää pahasti siltä, että se muutos oikeasti tapahtuu ensi vuoden puolella, sillä pari ylimääräistä huonekalua saatiin tänä iltana alustavasti sovittua myydyiksi. :) Jospa sen myötä saataisiin kotia taas enemmän käytännölliseksi.

   Poista
 4. Onpas kauniita ikkunakoristeita, ja sisustuksen oranssi väri on piristävä myös tähän pimeään vuodenaikaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Oranssi sopii kyllä minun mielestäni mihin vuodenaikaan tahansa, tai no, mikä väri vaan sopii milloin vaan. :)

   Poista
 5. Mie muistan, että meillä oli kotona noita ikkunakoristeita lapsuudessani joskus hyvin kauan sitten - ne oli mummun tekemiä. Silloin ne ei varhaisteinin silmiin näyttäneet niin kivoilta, mutta nyt niitä katsoo kyllä ihan uusin silmin ja mielellään. Kauniita ovat. Ja oranssi on kyllä hyvä väri, miekin olen tänä syksynä ripotellut sitä kotiini.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulle nämä kehikkoon istutetut koristeet ovat ihan uusi juttu, toki niitä on lehdissä aina silloin tällöin näkynyt. Ikkunakoristeet ovat siitä hauskoja, että jos tulee virkattua liinoja yli oman tarpeen, niin nehän voi aina tärkätä ja ripustaa ikkunaan. :)

   Poista
 6. Voi kun kauniita. Etenkin tuo ensimmäinen on minun mieleeni.
  On se kivaa kuinka erilaisia koteja meillä on. Minulla valkoista ja sinulla värikäs. Olisi se tylsää jos kaikkilla olisi samanlaista !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En yhtään ihmettele, että sinä tykkäät juuri tuosta ensimmäisestä. :) Minä tykkäisin varmaan kodistani vielä enemmän, jos saisi maalarinvalkoisen vaihdettua johonkin vähän pehmeämpään; saisihan vuokra-asunnossa maalata seinät, mutta pitäisi maalata sitten valkoinen katto ja ikkunapuut ja ovetkin, eikä ihan sellaiseen taitaisi lupa irrota... ;) Varsinkaan, kun kumpikaan meistä ei tykkää minkäänlaisesta remontin tekemisestä, mieluummin katselemme sitä maalarinvalkoista. Saahan sen peitettyä niillä värikkäillä tekstiileillä! :) Mutta makuja on tosiaan monenlaisia, ja niin pitääkin olla.

   Poista
 7. Kauniita ikkunakoristeita ja kaunis koti :) En tiedä onko kotoa opittu tapa,mutta mulla on kevät/kesä/syksy/joulu verhot,tyynynpäälliset ym. Välillä oon yrittäny olla vaihtelematta esim. syksyksi verhoa,niin ei... pari viikko voin saada sinniteltyä ja sitten tulee vaihdettua verhot ja muut :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Minä käytän aikani mieluummin johonkin muuhun kuin verhojen vaihteluun, samat verhot menee ympäri vuoden. Toukokuun ensimmäisenä päivänä ne toki puistellaan samalla, kun pesen ikkunat, mutta sitten laitetaan samat verhot takaisin. En muutenkaan ymmärrä sisustuksen vaihtamista huvin tai vaihtelun vuoksi, ainoastaan käytännön tarpeista voin vaihtaa järjestystä, tai verhot voin vaihtaa siksi, että edelliset verhot olivat epäkäytännölliset. :)

   ps. Hupsista, kommentissasi livahti sana, joka on blogissani pannassa; vihje: alkaa j:llä. ;)

   Poista
 8. Oli pakko kuunnella tuo Jaakko Tepon kappale - uusi tuttavuus mulle ja pakkohan tälle on hihittää. Onko tämä sun suuri siivousinspiraatiobiisi? Meillä oli kotona lapsuudessa kulunut C-kasetti "Humppatyttö Berit", jonka tahtiin tanssitettiin moppia. Lieköhän hengissä se kasetti vielä. Hyvää joulua teidän perheelle! Oranssi on hyvä jouluväri!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En tiedä, mistä tuo Jaakko Teppo aina putkahtaa mieleen siivotessa. Uskoakseni se on saanut alkunsa saman artistin Pamelasta, jossa lauletaan "on viimeinkin tullut taas perjantai-ilta...", koska meillä siivotaan perjantaisin, niin se tulee silloin mieleen. Ja siitä sitten alkaa kohta soida päässä Hilma ja Onni. :)

   Mulla on periaate, etten mainitse blogissani tuota j:llä alkavaa sanaa, enkä sitä myöskään kenellekään toivota, en blogissa enkä oikeassa elämässä. Oranssi on hyvä väri, mutta se ei liity tuohon mainitsemaasi sanaan kyllä millään tavalla. Sinulle toivotan oikein hyvää ARKISTA loppuvuotta! :) Meillä ainakin ensi viikko on ihan tavallinen arkiviikko.

   Poista
 9. Nättejä koristeita! Syksyn värit, mutta ensimmäisestä tuli mieleen myös kevät. Liekö sitten siitä syystä, että siinä on kukkia... Teillä on ihanan selkeän näköistä. Meillä ei.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) On teilläkin minusta ihan selkeän oloinen sisustus, ainakin olohuoneessa, johtuu varmaan huonekalujen tyylistä. Meillä on nuo huonekalut vähän sitä sun tätä, roskiksesta ja kirpparilta kaivettuja, ei ole mitään yhtenäistä "tyyliä". Eilen meiltä lähti yksi iso huonekalu kävelemään, kun saatiin myytyä, lähiviikkoina lähtee toinenkin. Tällä hetkellä meillä on vähän tyhjän oloista, kun yhdessä nurkassa on iso aukko. :D

   Poista
 10. Ihanan pirteitä värejä ja tunnelmallisuutta! Nuo ikkunakoristeet ovat tosi hauskat ja kiitos ideasta.

  VastaaPoista
 11. Aivan ihania ikkunakoristeita ja oranssi on kyllä piristävä väri.
  Teillä näytti olevan piano olohuoneessa, soitatko itse vai onko se pois lähtevien huonekalujen joukossa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :)

   Minä soitan työkseni pianoa, olen koulutukseltani muusikko/musiikkipedagogi. :) Mutta kyllä tuo piano on pois lähtevien joukossa, mutta tilalle tulee toinen. Se on se yksi "käytännön tarve", minkä vuoksi tehdään muutamia muutoksia. Toisen myydyn huonekalun tilalle tulee myös uusi soitin. :D Tällä hetkellähän en pysty juurikaan soittamaan pianoa tämän toispuolihalvaukseni vuoksi, siitä syystä olen sairauslomallakin työstäni, ja osittain siinä on syy siihen, miksi olen vaihtamassa pianoa toisen tyyppiseen. Siitä sitten lisää joskus myöhemmin... :)

   Poista
 12. Syksyn värit ovat kauniita sisustuksessa :) Ihanat ikkunakoristeet.

  VastaaPoista
 13. Onpa teillä pirteän värinen keittiö. Iloista joulua sinne pohjoiseen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos keittiökehuista! :) Meillä on täällä ihan tavallinen arkiviikko, kuten varmasti vanhana blogituttuna tiedätkin. :) Mukavia loppuvuoden päiviä sinulle!

   Poista
 14. En ole käynyt täällä sinun blogissasi pitkään aikaan ja nyt sitten aikani kuluksi tulin. Voi hyvänen aika miten hyvä kun sain kuulla pitkästä aikaa Hiliman ja Onnin.
  Kyllä Jaakko Teppo on kaikenkaikkiaan sellainen laulaja josta tykkään, sanat tuntuvat tulevan ihan itsestään, aivankuin ne keksittäis siinä esityksen aikana.

  Hyvää Joulunajan jatkoa sinulle ja Hyvää Uutta Vuotta!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, kun tulit! :) Mukava, että joku muukin tykkää Jaakko Teposta, eikä pidä minua ihan pöhkönä, kun näitä tänne laittelen. ;)

   Mukavaa tämän vuoden loppua ja uutta alkavaa vuotta!

   Poista
 15. Moro! Selasin "ihan nopeasti vaan" käsityöblogilistaa ja kappas, tänne eksyin! Ihan vaan, koska nimi oli hauska, sitten ruutuun pälmähti niin hieno oranssi kerä ja sitten heti näin nämä ikkunakoristeet! Tuommoiset täytyy ehdottomasti saada ainakin pariin akkunaan. Sukelsin itse käsitöiden, lähinnä virkkauksen, maailmaan uudestaan liian monen vuoden jälkeen ja olo on kuin Liisalla Ihmemaassa. Blogielämä sekä lukijana että kirjoittana se vasta uutta onkin. Kiitos, tulen toistekin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Onpa mukavaa saada uusi lukija, ja erityisen mukavaa se, että jätit heti kommenttia. :)

   Poista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)