Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

maanantaina, marraskuuta 04, 2013

Yhdet vielä...

... mutta en tilaa laskua, vaan alan tehdä muita käsitöitä kuin sukkia. :) Johan noita on taas jokunen pari tullutkin tehtyä.

Jämäraitasukat
Tehty ajalla: 2.-3.11.2013
Malli: Perussukat varpaista alkaen neliöaloituksella ja tiimalasikantapäällä
Lanka: Novita 7 veljestä lila (721), Kool Aid -värjätty Lemon-Lime + pohja luonnonvalkoinen (010) sekä Kool Aid - värjätty Slammin'Strawberry + Tropical Punch + pohja valkoinen (011)
Langankulutus: 112 g
Puikot: 3,5 mm
Koko: 38
Muuta: Hyväntekeväisyyteen.

Näihin sukkiin käytin taas viimeistä senttiä myöten tehtaan värjäämän lilan 7 veljeksen sekä kahden itse Kool Aidilla värjäämäni 7 veljeksen jämät. Tuo punasävyinen lanka on kaksiväristä (punainen + vaaleanpunainen), vihreä on ihan vaan samalla värillä liukuvärjättyä, joten siinä ei ole niin vahvoja sävyeroja. Aloitin sukat varpaista neliöaloituksella - tällä kertaa kokeilin ihan sileää neliötä, enkä ainaoikeaa kuten olen monesti aiemmin tehnyt - ja jatkoin sukkia niin pitkälle kuin lankoja riitti. Punasävyistä riitti hieman pidemmälle kuin vihreää, joten siksi tuolla varressa on muutama kerros enemmän punaisia raitoja, muutenhan nuo raitavärit menevät sukissa vuorotellen, lila kerros aina välissä. Niin ja pystyraidat on tehty nostetuilla silmukoilla. Klikkaa kuvaa suuremmaksi, niin näet paremmin!

Nämä menevät myös hyväntekeväisyyteen; täytyy muistaakin ottaa mukaan keskiviikkona, kun menen kansalaisopistolle.

Olenkin näiden jämäsukkien ansiosta saanut tuhottua nyt kaikki värilliset 7 veljekset lankakopastani! :) Siellä on 7 veljeksiä enää luonnonvalkoisia: 3 vyyhtiä valmiina menemään joskus värjäyspataan ja yksi vajaa kerä odottamassa mahdollisia tulevia projekteja, jollei sekin sitten halua mennä värjäytymään. :) Seuraava jämälankaprojekti saakin olla sitten Nallen vahvuisten lankojen tuhoamista, sitäkin olen suunnitellut tässä jo vuoden verran, mutten ole vielä päässyt toteuttamiseen saakka... Ja nytkin on monta muuta projektia etusijalla, eli jämälangat saavat odottaa ehkä jopa ensi vuoden puolelle.

Mukavaa uutta alkanutta viikkoa! :) Nautitaan ihanan kirpeistä syyspäivistä!

16 kommenttia:

 1. Kivan värikkäät sukat. Sulla on ollut tehokas jämien tuhostus käynnissä.

  VastaaPoista
 2. Hyvin "tuhottu". :) Juuri tuota mallia, nostettua silmukkas, muistelin yksi päivä. Mietin, että sopisiko se lapasiin. En ole sitä kyllä koskaan tehnyt. Mistä löytyisi ohje, osaisitko auttaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miksei se sovi lapasiinkin. Mulla ei ole tiedossa kummempaa ohjetta, olen sen joskus jostain bongannut ja itse päätellyt, kuinka se tehdään.

   Tuo on todella helppo tehdä, tarvitaan kahta väriä eli "pohjaväri" ja "raitaväri" (näissä sukissa pohjavärinä lila ja raitavärinä kahta lankaa; tämä näyttää hyvältä myös, jos raitavärinä on itsestäänraidoittuvaa lankaa). Joka toinen kerros neulotaan pohjavärillä ja joka toinen kerros raitavärillä. Pohjavärillä neulotaan pelkästään oikeaa koko kerros. Raitavärin kerroksella neulotaan muuten oikein, mutta nostetaan eli jätetään neulomatta aina silmukoita siihen kohtaan, johon haluaa pystyraidan. On makuasia, kuinka tiheään noita pystyraitoja tekee; näissä sukissa on nostettu joka 3. silmukka, mutta hyvältä näyttää myös vaikkapa nostettu joka 6. silmukka. Tuo silmukan nostaminen vetää neuletta vähän kasaan, eli mitä tiheämmin nostaa silmukoita, sen enemmän neulos menee kasaan.

   Kokeilepa johonkin sukkaan tai lapaseen tuota mallineulosta, opit sen parhaiten itse tekemällä!

   Poista
 3. Jos kaikki tämän vuoden sukkasi laittaisit pinoon, tulisi aika korkea pino :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No juu, mutta enpäs olekaan montaa sukkaparia tehnyt ennen Sukkasatoa!

   Poista
 4. Mä rrrakastann mun seiskaveikkakeriäni;)))
  Mulle tulee olo kuin vetoisa tupa ilman ikkunoita, joa käyttäisin kaikki:DDD
  Oikeesti mulle tulee köyhä ja vajaa olo, mulla pitää olla niitä ihania värejä mistä voin inspiksen iskiessä suunnitella kaikkee ihanaa, ja vuosikertavärejä yhdistellä ja VOI mikä tunne kun niitä aarteita hiplaa ja sävyjä stemmauttaa jajaja miettii raaskiiko just tähän antaa tota....
  T. Eikaivaanlsnkahullu;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mutta jäähän sitä muutakin lankaa, vaikka yhden laadun kuluttaisikin loppuun - sitä paitsi välillä pitää kuluttaa jotain pois, että saa ostaa sitten uutta! :) Minähän kulutin KAIKKI lankani ihan loppuun helmikuussa 2011, eli sitä vanhempia lankoja minulta ei taatusti löydy. Minusta on välillä mukavaa käyttää koko lankavarasto ihan loppuun, ja sitten vasta ostaa uusia. Käyttöönhän ne on tarkoitettu, ei varastoitavaksi.

   Poista
 5. Olet kyllä tosi tehokas jämälankojen loppusijoittaja :) Minä parhaillaan suunnittelen lankavaraston läpikäyntiä ja neulesuunnitelmien päivitystä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on tietokoneella lankavaraston kirjanpito, joka päivittyy reaaliaikaisesti (= aina kun ostan lankaa tai saan jonkun käsityön valmiiksi). Jos siis suunnittelen tulevia neuletöitäni tai niitä jämälankatöitä, en katso lankakaappiin vaan tietokoneelle - pystyn helposti laskemaan kirjanpidostani, minkä kokoisen neuleen saan tietyistä langoista aikaan. Käyttämättömille kerillehän minulla on jo olemassakin tarkka suunnitelma ennen kuin edes olen niitä ostamassa, mutta jämälankatöitä voin suunnitella ihan vain kirjanpidon perusteella.

   Poista
 6. Kivat jämäsukat, tykkään tuosta raidoittelusta :)

  VastaaPoista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)