Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

lauantaina, marraskuuta 02, 2013

Neula jumissa

Nyt on kyllä jäänyt grammarin neula pahasti jumiin! Sukkasato loppui jo, mutta sukankutominen vain jatkuu. Sain Sukkasadon aikana päähäni kutoa hyväntekeväisyyteen sukkia 7 veljeksen jämistä, ja kun laatikkoon jäi 7 veljeksiä enää parin sukkaparin verran, niin en vaan voi olla kutomatta niitäkin sukiksi. Tässä niistä kahdesta sukkaparista ensimmäinen:

Jämäsukat
Tehty ajalla: 1.-2.11.2013
Malli: Perussukat pienillä säädöillä
Lanka: Novita 7 veljestä lila (721) ja kirjava Raita (825)
Langankulutus: 85 g
Puikot: 3,5 mm
Koko: 31-32
Muuta: Hyväntekeväisyyteen.

Näihin sukkiin oli määrä kuluttaa kaikki tuo pastellinkirjava raitalanka. Sitä lankaa olen käyttänyt aiemmin jo kaksiinkin sukkiin, ja koska en tykkää "eriparisista" sukista, niin tietysti olen niitä sukkia tehdessäni aina kerinyt välistä lankaa pois raitojen täsmäämiseksi. Niinpä tätä lankaa oli jäljellä paitsi jonkin verran ehyttä raidoitusta myös niitä poiskerittyjä, eikä niitäkään tietenkään tasaparista määrää. Kuinka sitten sain näihin sukkiin keskenään samanlaiset raidat? No, tietysti solmimalla välillä niistä poispätkityistä langoista jatkoa tai katkomalla esimerkiksi yksi raitaväri kahtia ja käyttämällä ne pätkät tasan molempiin sukkiin! :) Solmujahan näihin tuli säätämisen takia, mutta kyllä se työ kannatti, sillä olisi aika häpeä lahjoittaa hyväntekeväisyyteen "eriparisukat". ;)

Kommenteissa aina välillä joku väittää minun olevan "ahkera", kun saan niin paljon käsitöitä aikaiseksi. Se tuntuu minusta hassulta, sillä minähän teen käsitöitä vain levätessäni ja laiskotellessani! :D En käy sairauteni vuoksi töissä, ja puolisoni tekee käytännössä kaikki kotityöt, eli minä en oikeastaan tee mitään muuta kuin makaan sohvalla kutomassa - mikä laiskimus olenkaan! Kun siis seuraavan kerran näet täällä blogissa valmiin käsityön, niin voit mielessäsi laskea, kuinka paljon olenkaan taas laiskotellut ja jättänyt "oikeat hommat" muiden tehtäväksi. ;)

Lepäillessä ja löhöillessä täytyy kuitenkin antaa levottomille käsille jotain puuhaa, sillä tekemisen puutteessa ne alkavat tehdä jotain muuta: kaivaa nenää, korvaa tai takapuolta, tunkea kynnet suuhun pureskeltaviksi, puristella finnejä tai raapia päänahkaa verille. Paljon parempi siis pitää kädet kiinni kutimessa, vai mitä? ;)


Pyhäinpäivänä saa oikein luvan kanssa laiskotella ja löhöillä, sytytellä kynttilöitä ja ajatella rakkaitaan täällä ajassa ja ikuisuudessa. Pyhäinpäivän sanoma on toiveikas, lohdullinen ja turvallinen, se on ehdottomasti yksi lempipyhiäni vuodessa. Siunattua pyhäinpäivää myös sinulle! :) Minä lähden nyt kutimen ja kirjan kanssa laiskottelemaan sohvalle...

20 kommenttia:

 1. Kauniit sukat. Mukavaa laiskotteluiltaa kutimen seurassa ♥

  VastaaPoista
 2. Neulo ihmeessä! Jo oman terveytesi tähden. Ei ne raapimisjäljet takapuolessakaan kovin terveeltä kuulosta. ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin neulonkin, kun en osaa olla tekemättä mitään. Tänään kirjaa lukiessani hetkeksi laskin neuleen lepäämään, niin eiköhän ollut hetken päästä jo sormi nenässä. ;)

   Poista
 3. Mulla on aivan sama tilanne, että puikot vaan suihkii ja sukkia syntyy vaikka sukkasato päättyi jo. :) Ja todellakin, laiskaksi tässä itsensä tuntee, kun vaan neuloo. :D Hauskasti kerroit miten kädet tarvitsevat tekemistä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sukkia on kiva tehdä, ja aina niille käyttäjä löytyy!

   Poista
 4. Jämälankasukkien pitääkin olla vähän eriparisia, ei aina tartte olle niin just jämptisti raidat ja värit kohdallaan :) Sellaista iloista Peppi Pitkätossu -meininkiä.
  Sukkasadon aikana huomasin, että kun on lomalla ja ihan kotona, niin saa aikaan tosi paljon. Enkä kokenut olevani mitenkään laiska, vaikka paljon kudoinkin. Nyt kun työt on taas alkaneet, käsityöt jää pakostakin vähemmälle - mutta telkkaria katsoessa ehtii onneksi aina muutaman kerroksen kutoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Makuja on monenlaisia, minä tykkään, että raidat osuu just eikä melkein kohdilleen. :) Mulla nuo käsityöt on melkein ainoa näkyvä, mitä saan aikaan, mutta mukavalta tuntuu, että pystyn tekemään edes niitä. Telkkarin koitan pitää kiinni, silloin sairastelun alussa tuli katsottua ihan hirveästi telkkaa päivälläkin, mutta nyt sitä ei meillä avata välttämättä edes iltaisin. En tunne itseäni ihan niin laiskaksi, kun käytän sohvalla makoilun lukemiseen telkkarin sijasta. :)

   Poista
 5. Hienot jämäsukat! Minusta myös käsitöiden tekeminen on laiskottelua. En minä nykyään osaa vain istua tekemättä mitään. Pitää käsillä olla koko ajan jotain tekemistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Hauskaa lukea, että joku muukin kokee käsityöt laiskottelemiseksi. :)

   Poista
 6. Kivat "jämikset"!
  Minä olen pitänyt käsitöiden tekoa "omana aikana". Enemmän harrastus kuin laiskottelua. Tarkoitus on kuitenkin saada aikaan jotain konkreettista, käyttökelpoista.
  Laiskottelua olisi mielestäni ennemmin se telkun katselu takapuolta rapsutellen :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :)

   Niin, ehkä sitä ei tunne itseään ahkeraksi ja hyödylliseksi, kun tekee jotain mistä tykkää, vaikka saisikin jotain näkyvää aikaan. Ahkera on sellainen, joka tekee jotain itselleen vastenmielistä oman jaksamisensa äärirajoilla, pitää olla kunnon marttyyrimeininki! ;)

   Äsken sain käsityön valmiiksi ja oli vielä muutama sivu kirjassa jäljellä, niin tulipas siinä taas rapsuteltua joka paikka... ;) En vaan jaksanut uutta käsityötä alkaa näin myöhään illalla aloittaa.

   Poista
 7. Kivat perussukat ja hyvään käyttöön.
  Joo, kyllä se käsitöiden tekeminen tuntuu laiskottelulta, vaikka se mukavaa onkin ja välillä tulee jotain hyödyllistäkin valmiiksi. Aina on mielessä, että pitäisi tehdä sitä ja tätä "oikeaa" hommaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!

   Onhan se käsityönteko pois joltain muulta - toisaalta sitä jotain muuta tehdessä koko ajan ajattelee, että pääsisipä äkkiä sohvalle kutomaan... ;)

   Poista
 8. Vähemmän tulee naposteltuakin, kun neuloo:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on kyllä totta! :) Mulla välillä unohtuu juoda iltatee, jos oon keskittynyt johonkin käsityöhön intensiivisesti. Isäntä sen teenkin mulle keittää ja vielä kantaa sinne, minne oon sattunut illalla linnoittautumaan käsityöni kanssa, sitten huomaan tunnin päästä, että siinä se näemmä vieläkin on hautumassa ja kylmentynyt. ;)

   Poista
 9. Suloiset sukat! Ja taitaahan tää käsitöiden teko tavallaan laiskottelua olla,välillä ainakin tuntuu,että olisi niitä oikeita hommiakin(pyykin pesua,tiskaamista ym.),mutta on tää niin mukavaa,että ei tuo haittaa :) Ja pitäähän sitä välillä laiskotella ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Jos ne oikeat hommat tulee tehdyksi (kuten meillä mies tekee ;) ), niin sittenhän sitä saa hyvällä omallatunnolla keskittyä käsitöihin.

   Poista
 10. Kivat sukat, rupesi naurattamaan: "tekemisen puutteessa ne alkavat tehdä jotain muuta: kaivaa nenää, korvaa tai takapuolta, tunkea kynnet suuhun pureskeltaviksi, puristella finnejä tai raapia päänahkaa verille" :)
  -J-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Totuus voi olla joskus yllättävän hauskaa... ;)

   Poista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)