Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

maanantaina, marraskuuta 11, 2013

Mallitilkku

Minähän en mallitilkkuja harrasta.

Nyt on kuitenkin sellainen tilanne, että minulla on 200 grammaa kasvivärjäämääni hailuotolaista villalankaa, josta haluan tehdä Revontuli-huivin toiselle ihmiselle annettavaksi. Koska en tiennyt, millaista kyseinen lanka on verrattuna vironvillaan, josta olen Revontulia aiemmin tehnyt, en voinut olla ihan varma tuon 200 gramman riittävyydestä.

Tarvittiin siis mallitilkku, joka tässä tapauksessa tarkoitti testihuivia. Koska sitä luotolaista pässinpökkimää tuli joskus kannettua kotiin reilu kilo, niin testilankaa kyllä löytyi - täytyi vaan värjätä se ensin itselleni mieluisella värillä.

Revontuli
Tehty ajalla: 4.-11.11.2013
Malli: Ulla 03/07
Suunnittelija: Anne M.
Lanka: Luovon Puojin 2-säikeinen villalanka luonnonvalkoinen/osittain värjätty Kool Aid Berry Blue
Langankulutus: 192 g
Puikot: 5,5 mm
Koko: 180x92 cm pingotettuna (leveys x korkeus)
Muuta: Tuli kiva! :)

Tämä luotolainen villalanka kyllä vastaa täysin vironvillaa, sillä lankaa kului hyvin tarkasti saman verran kuin vironvillasta tehtyyn Revontuleen (vironvillahuivin painoksi sain aikanaan 193 g, tämän paino on 192 g). Myös huivin mitat ovat samat kuin vironvillahuivin, muutaman sentin mittaerot johtuvat todennäköisesti vain pingotuksen kireydestä. Ja mikä tärkeintä: se 200 grammaa riittää! :)


Tämä huivi on paitsi mallitilkku ja testihuivi, myös värjäystekniikan testikappale. Muutama viikko sitten näytin tässä postauksessa, kuinka värjäsin raitalankaa pitkällä liu'ulla. Tätä huivia katsellessani olen kyllä äärimmäisen tyytyväinen värjäyksen onnistumiseen. Samanlaista pehmeää värinvaihtoa ei käsinvärjätessä taida saada kuin noissa vironvilloissa, vaan värirajat ovat selkeämmät, mutta tämäkin näyttää tosi hyvältä.

Monet pitävät lukua siitä, kuinka monta Revontuli-huivia ovat tehneet. Tämä on minulle "vasta" kolmas huivi. Ensimmäinen huivi ei miellyttänyt minua väreiltään, ja se olikin monta vuotta ihan vaan kaapin täytteenä, kunnes viime talvena lähti kirpparille. Toisen huivin värit ovat ihanat, mutta sekin on jäänyt käyttämättä, koska tein siihen kaksi mallikertaa enemmän kuin ohjeessa (halusin käyttää koko 240 g vyyhdin huiviin), ja se on tästä syystä aivan liian iso pidettäväksi. Ehkä tämä kolmas huivi pääsisi jo käyttöönkin?

Vaikka Revontuli on kaunis huivimalli, en ole siihen todellakaan jäänyt koukkuun, kyllä sen tekeminen varsinkin loppuvaiheessa on aika pitkästyttävää. Nyt täytyykin tehdä välillä jotain mukavampia pikkuneuleita ennen kuin käyn sen neljännen Revontulen kimppuun. Toisaalta sitä en teekään sitten liukuvärjätystä, vaan raidoitan sen erillisistä keristä, joten ehkä sen tekeminen tuleekin olemaan ihan eri tavalla mielenkiintoista. :)

Hauskaa uutta alkanutta viikkoa! :)

24 kommenttia:

 1. Olet jaksanut tehdä aikamoisen mallitilkun! Raitavärjäyksesi on kuin luotu tähän malliin!

  VastaaPoista
 2. Olet jaksanut tehdä aikamoisen mallitilkun! Raitavärjäyksesi on kuin luotu tähän malliin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ainoastaan "kuin", vaan tein värjäyksen tietoisesti tätä huivia varten. :)

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Kiitos! :) Kyllä tämä mallitilkusta käy.

   Poista
 4. Ihana! Minulla on nyt vihdoin koukulla se Crovontuli. Katsotaan, kuinka suureksi sen teen ennen blogissa julkaisua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin olisin mieluummin kokeillut sitä Crovontulia, mutten uskaltanut ottaa riskiä, kun en tiennyt langan menekkiä. Joskus sitä voisi kokeilla sellaisella langalla, jota on taatusti riittävästi.

   Poista
 5. Aikas hieno mallitilkku ja värinvaihto menee just eikä melkein :)

  VastaaPoista
 6. Kaunis kerrassaan ja itse värjätyt langat upeeta.

  VastaaPoista
 7. Ihanat sinisen sävyt , tykkään tästä revontulesta tosi paljon.

  VastaaPoista
 8. Ihanat sinisen sävyt , tykkään tästä revontulesta tosi paljon.

  VastaaPoista
 9. Aivan ihana revontuli! Minulla on vielä ensimmäinenkin tekemättä vaikka tarvikkeet onkin hankittuna... ;)

  VastaaPoista
 10. Kauniit sävyt! Minähän en ole tehnyt kuin yhden Revontulen. Ei vaan ole tullut tarvetta tehdä toista. Minähän yleensä teen tarpeen mukaan:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! En minäkään tee kuin tarpeeseen; itse en osaa oikein huiveja pitää, eikä kyllä lähipiirissäkään ole huivi-ihmisiä, tai en ole ainakaan koskaan kenelläkään huivia nähnyt. Joskus olen lahjaksi jonkun huivin tehnyt, ja lahjan saaja on kiittäessään muistanut mainita, ettei ole tilaisuutta, missä huivia käyttäisi. Mitäpä noita sitten kaappiin tekemään. :) Sen tulevan Revontulen saaja on ilmaissut ihastuksensa samantyylistä huivia kohtaan, joten uskallan sen hänelle tehdä.

   Poista
 11. Kauniin värinen revontuli :) Muutaman revontulen olen tehnyt,mutta ovat menneet lahjaksi...pitäisköhän tehdä yksi ihan itselle :)

  VastaaPoista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)