Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

tiistaina, marraskuuta 12, 2013

Koruja

Tein jälleen hieman koruja huovuttaen ja askarrellen.

Helmikaulakoru
Tehty ajalla: 10.-11.11.2013
Malli: Ihan omasta päästä
Tarvikkeet: Huovutusvillaa ja helmiä
Muuta: Lahjaksi

Kolme huopahelmeä jaksoin pyöritellä sunnuntaina, ja eilen kokosin niistä kaulakorun yhdessä erilaisten muovihelmien kanssa. En tiedä, tykkäävätkö nykypäivän tyttölapset tällaisista (meidän koululainen arveli, että ei tykkää ;) ), mutta saahan tällä heittää sitten vaikka vesilintua, jos ei miellytä. ;) Itse olisin kymmenvuotiaana ollut aivan onnessani tällaisesta korusta. :)

Onnittelukortti
Tehty ajalla: 10.-11.11.2013
Malli: Oman pään tuotoksia
Tarvikkeet: Huovutusvillaa ja muuta askartelusälää
Muuta: Lahjan matkaan

Korun mukana pistän menemään myös onnittelukortin. Yritin säheltää kukkasen samoista huovutusvilloista, joista tein nuo helmet. Pakko todeta, että vielä on vähän harjoittelemista huovutuksen saralla - tässä kukassa oli varret ja lehtikin, mutta niiden huovuttamisesta ei tullut yhtään mitään, joten taitoin ne lopulta tuonne kukan alle piiloon ja samalla vähän vahvistamaan itse kukkasta. Oikeastaan sain märkähuovutuksella tehtyä vain jonkinlaisen esihuopumisen, neulahuovutuksella siistin aikaansaannostani, jonka jälkeen vielä taas hiukan märkähuovutin - ja taas neulahuovutin. Samalla, kun ompelin nuo kukan keskustassa olevat vihreät helmet paikoilleen, kursin tuota kukkaa vielä kasaan, ettei ihan repsottele suuntaan eikä toiseen. Olin oikeastaan tätä kukkaa tehdessäni jo vähän väsähtänyt koko huovutukseen, niin en jaksanut tähän enää niin panostaa. Mutta kultaliimalla ja helmillä saa aika paljon paikattua. :)

En ole koskaan tehnyt sellaisia oikeita 3D-kortteja, jotka tuntuvat olevan kovasti askartelijoiden suosiossa. Minun käsitykseni 3D-kortista on tällainen... ;)

Näiden mukana lähtee jo aiemmin blogissa nähdyt neuleet, siitä se värimaailmakin näihin irtosi:


Hoksasin helmiä ja korttia tehdessäni, että ensi viikolla nämä jo täytyykin postittaa päivänsankarille, onneksi ei mennyt ihan viime tinkaan. :)

Tein vielä toisenkin korun, joka on menossa eri ihmiselle lahjaksi:

Angry Birds -kaulakoru
Tehty ajalla: 10.-11.11.2013
Malli: Omasta päästä
Tarvikkeet: Huovutusvillaa ja helmiä
Muuta: Lahjaksi


Yritin tuosta palleroisesta saada Angry Birds -tyttölinnun näköistä. Ensin kuvittelin, että homma hoituisi ihan märkähuovutuksella, mutta lopulta ainoastaan tuo pohjana oleva punainen pallero on saatu märkähuovutettua, yksityiskohdat kiinnitin neulahuovutuksella. Toki senkin jälkeen vähän käsittelin tätä mäntysaippualla ja vedellä, että tulisi vähän tiiviimpi. En tiedä, tajuaako tästä, että kyseessä on nimenomaan tyttölintu, paitsi että sillä on tuo rusetti päässä... ;) Toisaalta olen kyllä näyttänyt tätä parhaalle tuntemalleni Angry Birds -asiantuntijalle (ikää 5 v), ja hän tunnisti tämän heti tyttölinnuksi, joten ehkä olen tässä jossain määrin onnistunut. :) Nyt sitten täytyy pitää peukut pystyssä, että tämä kelpaa saajalleen - mutta ainahan tämänkin voi ottaa sitten mukaan vaikka possujen ammuskeluun... ;)

Tässä vielä se tyttölintu, josta mallia katsoin:


Tulevina päivinä tänne saattaa tupsahdella lisääkin helmiin liittyviä juttuja - enpä olisi uskonut tätäkään päivää näkeväni... Näitä on ihan kiva silloin tälloin tehdä, mutta en silti koe helmiaskartelua - kuten en huovutustakaan - aivan omaksi jutukseni. Mutta siitä lisää tulevissa postauksissa. :)

Mukavaa tiistaipäivän jatkoa! :)

21 kommenttia:

 1. Teitä onkin kaksi Mari J:tä. Toinen on Mari J ja sinä MariJ.
  Ihania koruja, hauskasti olet yhdistänyt erilaiset materiaalit sopuisasti yhteen. Oikein kivoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Vai on minulle ilmestynyt kaima - varsin tuore blogi näyttää hänellä olevan. Omalla etunimellä kirjoittaminen on aina vähän hankalaa sikäli, että saattaa olla kaimoja; minäkin aikoinaan lisäsin tuon J:n nimeni perään, etten sekoitu muihin Mari-nimisiin. Minullakin käy täällä kommentoimassa useampi samanniminen, menen välillä ihan sekaisin, että kuka on kukakin. Varsinkin, jos ei ole kommentoijalla omaa blogia, niin ei voi siitäkään tarkistaa, että kenestä on kyse.

   Poista
 2. Hienoja kaulakoruja! Ja kyllä minä ainakin heti tunnistin tuon Angry Birds tyttölinnun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Hyvä, jos on edes vähän tunnistettavan näköinen. :)

   Poista
 3. Tuo eka koru on jotenkin niin sellainen minullekin sopiva. Kivasti yhdistit huopaa ja lasihelmiä :)
  Mukavaa viikkoa ♥

  VastaaPoista
 4. Riippuu vähän lahjan saajan iästä, mutta uskoisin korun ilahduttavan. :) Kaunis se on ja kivat värit kokonaisuudessaan lahjassa. Yhtenäinen setti. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Se ikä kyllä on tuosta rivien välistä luettavissakin, vaan kun ei ole itsellä tyttölapsia, niin ei ole hajuakaan, mistä ne tytöt nykyään tykkää. Kuopus meinasi, että hänen tyttökaverinsa (ja tuleva vaimonsa, ikää 5 v ;) ) kyllä tuosta tykkäisi, mutta kouluikäiset alkavat olla jo niin tarkkoja pukeutumisestaan.

   Poista
 5. Todella ihania koruja :) Tuo angrybirds on todella onnistunut!

  VastaaPoista
 6. Uusinta yritys, jostain syystä tuohon edelliseen kommenttiin tuli sama kommentti kahteen kertaan. Kauniita koruja :)

  VastaaPoista
 7. Nyky lapsista ja nuorista en tiedä, mutta mie kyllä laittasin noin kauniin korun kaulaani.
  Tuo lintuneito koru on aivan mielettömän hauska.

  VastaaPoista
 8. Nyky lapsista ja nuorista en tiedä, mutta mie kyllä laittasin noin kauniin korun kaulaani.
  Tuo lintuneito koru on aivan mielettömän hauska.

  VastaaPoista
 9. Ihania koruja ja varsinkin tuo tyttölintukoru on mahtava :)

  VastaaPoista
 10. Kauniit helmet, ja kaikki värit sointuvat yhteen neulottua lahjaa myöden.

  VastaaPoista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)