Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

sunnuntaina, marraskuuta 10, 2013

Viikon pistot

Ristipistot ovat jääneet viime kuukausina muiden käsitöiden jalkoihin. Aiemminhan pistelin usein Ristipistomaratonin merkeissä keskiviikkoiltaisin, mutta kun Ristipistoilijat-yhteisö siirtyi kokonaan Facebookin puolelle, niin siihenpä tyssäsi minun intoni maratoneja kohtaan. Viimeinen kuva ristipistoiluistani olikin päivätty 17.7., eli sen jälkeen en ole pistänyt pistoa ristiin.

Nyt kuitenkin tekeillä olevan työni luovutuspäivämäärä lähestyy, siihen ei ole enää kahta kuukautta. Nopeasti laskeskelin, että täytyisi ehtiä pistellä puolet työstä marraskuussa ja puolet joulukuussa, niin työ olisi tammikuun alkupäivinä valmiina pakettiin käärittäväksi. Pikalaskelma myös osoitti, että työn edistymiseen ei riitä yksi neljän tunnin maraton viikossa, vaan parasta olisi pyrkiä pistelemään joka päivä. Niinpä sitten viime sunnuntaina kaivoin työn jälleen esille, ja joka päivä olen nyt viikon ajan pistellyt. Äänikirjan seuraksi kaivan tästedes aina vaan ristipistot ja koitanpa pistellä silloinkin, jos seuraan vaikkapa kotimaista tv-ohjelmaa - ja olenpa pari elokuvaakin katsellut ristipistojen kanssa. Neuleet saavatkin pitää minulle seuraa vain bussimatkoilla ja lukiessa ja netissä surffatessa ja kuntopyöräillessä ja... no, jää minulle vielä tilaisuuksia neuloakin. :)

Pistoja on kuitenkin tullut nyt tehtyä jonakin päivänä tunti, toisena ehkä jopa neljä, vähän tilanteesta riippuen. :) Ajattelin, että voisin näin sunnuntaisin aina esitellä "viikon pistot", niin tulee tehtyä jotain tilannekatsausta - päivittäin en sentään ala näillä pistoilla teitä kiusaamaan. ;)


Tässä oli tilanne 17.7. - ja niin ikään myös viikko sitten, kun kaivoin työn jälleen kaapista esille. Mukavasti olin tätä saanut alkuun, muistaakseni näihin ylläoleviin pistoihin olen kuluttanut kaksi maratoniltaa eli kahdeksan tuntia.


Tässä sitten tilanne tällä hetkellä, eli ihan kivasti on pistoja tullut viikossa. Tässä on tosi paljon langanvaihtoja, eli ei ole mikään nopea pisteltävä, mutta kun on hyvä kirja kuunneltavana, niin huomaamatta niitä pistoja vaan tulee. Ja näin äkkiseltään laskettuna olen varmaan viikossa pistellyt noin 18 tuntia (= 9 cd-levyllistä äänikirjoja, kaksi 2,5 tunnin elokuvaa, pari kotimaista tv-ohjelmaa). Kyllä tämä antaa uskoa siihen, että työ tammikuun alkuun mennessä valmistuu! :)

Perinteisesti tämä loppuvuosi on minulla ollut ristipistojen aikaa, kun ei ole mitään akuutteja neuletöitä to do -listalla, ja muutenkin on vähän sellaista leppoisampaa, että ehtii rauhoittua pistelyiden pariin. Monesti pistelytahti on vain kiihtynyt mitä lähemmäksi vuodenvaihdetta mennään, aika monta ikuisuusprojektiakin olen saanut valmiiksi vuoden viimeisillä viikoilla. Joku taika tässä marraskuussa siis on, kun se laittaa tällaisen vaihteen minussa päälle. :)

Sade soittaa suloista sinfoniaansa ikkunalautoihin - ihana sunnuntaipäivä siis tänäänkin! :) Kohta voisi alkaa keitellä isännälle kahvia (osaankohan, en käytä kahvinkeitintä kuin kerran vuodessa aina näin marraskuun toisena sunnuntaina...), ja lapset saavat herättää isänsä. Mukavaa isänpäivää kaikille! :)

18 kommenttia:

 1. Hyvin on työsi edistynyt ja paljon olet saanut aikaiseksi. Malli näyttää todella kauniilta. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) En ole itse valinnut mallia, vaan sain sen äidiltä, ja sovittiin että hän saa sen takaisin valmiiksi pisteltynä, ja tuon tammikuun päivämääränkin hän minulle antoi... ;) Tuo ristipistopakkaus oli ollut myynnissä kotikylän lähetysmyyjäisissä, äiti sen oli sieltä bongannut.

   Poista
 2. Onpa mukavasti edistynyt, ihana liina tulee!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, toivottavasti tulee kaunis. :)

   Poista
 3. Milloinkahan sitä itse saisi aikaiseksi tehdä ristipistoja. Olen pistellyt viimeksi yläasteella, yli kymmenen vuotta siis. Ostin kesällä Karnaluksista kyllä jo kirjontakangasta ja lankojakin on kertynyt laatikkoon, pitäisi vain aloittaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo "pitäisi" on kyllä ihan turha sana: jos pitää tehdä jotain, niin silloin se pitää tehdä jahkailematta. :) Itse koitan elää niin, että joko teen jotain tai sitten en tee sitä, eikä niin että mietin kaiken aikaa, että pitäisi ja pitäisi... Jos siis haluat tehdä ristipistoja, niin mikä sinua estää tekemästä - paitsi sinä itse. :)

   Poista
 4. Nyt olet niin paljo hehkuttanu näitä marraskuun päiviä, että tossa ulkona patsastellessa tulit sinä mieleen. :)
  Minulta ei pistelyt sujuis telkkua katellessa. Teen virheitä, vaikka keskityn ihan täysillä. Tosin viime vuoden aikana olen keskittyny pitämään pistelyt pois ajatuksista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli tänäänkin pakko päästä ulos sateeseen ja pimeään, vaikka olen ollut taas tänään hirveän kipeä, enkä tahtonut päästä kävelemäänkään. Muttei vaan pysty olemaan sisällä koko päivää, ja kyllähän se saapastelu (vihreissä kumisaappaissa :) ) ulkona vaan piristi jälleen, vaikka vähän huonolla mielellä sinne lähdinkin.

   En minäkään varsinaisesti pysty katselemaan telkkaria pistellessä, mutta joku Voice Kids ja Hyvät ja huonot uutiset nyt menee, kun niitä voi seurata ihan vaan kuuntelemallakin (paitsi, jos Ela on ruudussa, sitten pitää hetkeksi lopettaa pistely... ;) ). Mutta kyllä ne elokuvatkin tuli katsottua pistellessä, ja kun olivat videoita, niin saattoi laittaa pauselle, jos tuli vaikea paikka pistelytyössä. Tansseja katsellessa otin neuletyön, niissä on kuitenkin se tanssin seuraaminen aika oleellista. :)

   Poista
 5. Kaunis ristipistokuva, siinä on ihana kesätunnelma! Itselläni on ristipistot unohduksissa, ehkä olisi aika palata niihinkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kesäinen kuva onkin syynä siihen, että tämä ei jää minulle, vaan annan mielelläni pois. ;)

   Poista
 6. No ei mene kauan valmistumiseen tuolla tahdilla! Kaunis liina tulossa.
  Minullakin on olleet pistelyt harmittavan vähissä tänä vuonna, ajanpuutteen vuoksi lähinnä. Kaapissa olis malleja vaikka kuinka, ja suuria keskeneräisiä töitä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan, ettei mene ihan sitä kahta kuukautta tämän tekoon, ja hyvä tehdä nyt vauhdilla, kun on siihen mahdollisuus, koska eihän sitä voi koskaan tietää, jos tulee joku tilanne, ettei välillä voikaan pistellä. Mulla on kans niitä aloittamattomia ristipistopakkauksia ja malleja varmaan toistasataa... eivätkä edes ihan pieniä! Keskeneräisiä ei ole onneksi kuin tämä yksi.

   Poista
 7. Vastaukset
  1. Kiitos, onhan tämä ihan kiva pisteltävä. :)

   Poista
 8. Kerrassaan kaunis liina tulossa. Noi laskettavat ristipistotyöt edistyy hitaasti, mutta jälki on kyllä kaunista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On nämä sentään mukavampia tehdä kuin ne joissa kuva on painettu valmiiksi, niissä kun ei ikinä mahdu oikea määrä pistoja sille painetulle alueelle.

   Poista
 9. Hurjasti olet viikossa edistynyt! Kylläpä se tuota menoa valmistuu hyvinikin aikataulussa. Nätti mallikin siinä on.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, tällä viikolla on ollut nyt sitten vähän vähemmän pistelyaikaa, mutta jokainen pisto vie tätä tietysti eteenpäin. :)

   Poista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)