Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

maanantaina, lokakuuta 07, 2013

Voihan vehje!

Bongasin Lidlin mainoksesta, että tänään tulee myyntiin lankoja. Koska olin muutenkin asiointireissulla, niin tein ylimääräisen mutkan Lidlin kautta langat mielessäni. Valitettavasti en ehtinyt sinne vasta kuin klo 11 aikoihin, jolloin siellä oli kyllä hirveän iso läjä karseita efektilankoja jäljellä, mutta sukkalankoja enää kolme pakettia sinisävyisiä, ja kun käänsin hetkeksi pääni pois, niin sen jälkeen niitä oli vain kaksi pakettia. ;) Enkä minä sinisiä lähtenyt edes hakemaan, vaan olisin halunnut ostaa valkoista sukkalankaa ensi viikon värjäyskurssia varten. Ehkäpä joku värjäyskurssilainen oli ollut valppaana aamuyhdeksältä ja napannut langat omikseen. :) No, lankaa saa toki muualtakin, ei se värjäyskurssi tähän kaadu. Harmitti vain, sillä Lidl-käynti teki juuri sen verran ylimääräistä lenkkiä, että sieltä bussipysäkille kävellessäni alkoivat voimat loppua ja tulla kipuja, eikä kotipysäkiltä tahtonut jaksaa kävellä kotiin enää millään. Nämä askeleeni kun ovat niin rajalliset, mitä päivän aikana pystyy kävelemään, ja hammaslääkärissä ja postissa käynnitkin olivat jo vieneet voimia riittävästi.


Onneksi en ihan turhan takia itseäni uuvuttanut, sillä lankojen lisäksi ostoslistallani oli myös näitä käsityövehkeitä. Vasemmanpuoleisesta setistä löytyy puikkomittari, kerroslaskureita ja silmukkamerkkejä, joita kaikkia minulta jo löytyy, enkä niitä usein edes tarvitse. Mutta tuollaisia "isoja hakaneuloja"/silmukanpidikkeitä minulla ei ole kuin yksi, joten ihan noiden vuoksi tuon koko pakkauksen ostin, noille kun on aika usein tarvetta.

Ostin myös tuollaisen "Knitting Loomin", suomeksi se taitaa olla neulontarengas. Äitini osti tuollaisen muutama vuosi sitten käsityömessuilta, ja nähtävästi on sillä jotain onnistunut tekemäänkin. Hintaahan tuolla Lidlin vehkeellä ei ollut kuin 2,99 e (samanhintainen oli myös tuo tarvikepaketti), joten ei ainakaan hirveästi rahaa tuhlaantunut, vaikkei tuolla sitten tekisikään mitään. Olisi kyllä jännää kokeilla, varsinkin jos alkaa näyttää siltä, ettei käteni jaksa enää neuloa ohuita lankoja, niin tuohan voisi tulla avuksi. :) Täytyy opetella joskus ihan ajan kanssa - vaikka veikkaisinpa, että perinteinen puikoilla neulominen on varmasti paljon mukavampaa... ;)

Bongasin tänään bussissa paluumatkalla itseni lisäksi myös toisen onnikkakutojan***! :) Aloin ihmetellä, että mistä tuo kilinä kuuluu, kun itselläni oli bambupuikot, ja ihan vähän matkan päästähän se toinen kilkuttelija löytyikin. :) Teki kyllä mieli kurkata hänen kassiinsa, että hänkö se oli käynyt ne kaikki Lidlin sukkalangat ostamassa... ;)

***  Onnikkakutoja = suomeksi Bussineuloja; Oulussa kun puikoilla kudotaan ja onnikalla ajellaan :)

Oikein ihanaa tätä viikkoa kaikille! :)

30 kommenttia:

  1. Siis laitetaanko se tuommoseksi pyöreeksi tuo neulonta juttu.. en tajunnut vielä miten toimii vaikka olen muistaakseni tehnytkin vastaavalla.. täältä oli jo kaikki langat menny kanssa.. jo aamusta. Kiva kun saa halvallakin ihan hyvää tavaraa..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En vielä oo ottanu selvää, miten tuo härpäke toimii. Mun käsittääkseni voi tehdä sekä pyörönä että tasona. Äiti teki tuollaisella huiveja ja ponchon, mutta olisikohan se ollut sitten vähän isompi laite kuitenkin. Tuli tuossa käyttöohjeet mukana, lueskelen niitä sitten, kun alan jotain tekemään, helpompi ymmärtää, kun tekee samalla. :)

      Poista
  2. hih, sinulle kävi juuri samalla kuin mun äidillä siellä Saksassa n. 3 vkoa sitten Lidl:ssä... ei yhtään lankaa enää jäljellä aamulla klo 11, mutta asiasta viisastunut hän lähti seuravalla viikolla heti klo 8 kun samantypiset langat tulivat tarjouksena Aldissa, ja häntä onnisti. Arvatko kenelle ne lankoja ovat :-))??

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siihen on kyllä jo totuttu, että Lidliin tulee niitä tarjoustavaroita vain erittäin rajoitettu erä, vaatteitakin saattaa tulla vain yksi kappale/koko ja väri. Joskus Lidlin alkuaikoina oli sykemittari tarjouksessa, oven takana oli varttia vaille yhdeksän hirveän pitkä jono, ja kun ovet avattiin, niin ihmiset rynnivät sisälle etsimään sykemittareita. Kaikki paniikissa etsivat, kunnes joku huikkasi kassan läheltä "Täällä niitä on!" ja kaikki lähtivät juosten sinne päin. Isäntä kertoi, että hän oli juossut jotakin sivukäytävää pitkin, että pääsi nopeampaa kuin muut keskikäytävää juosseet, ja niin hän oli kerennyt napata suunnilleen viimeisen niistä sykemittareista, joita oli ollut vain noin 10 kpl myynnissä. Eikä siis kaikille jonottajille ja juoksijoille edes riittänyt. On tuo meininki vähän rauhoittunut, vaikka on siellä edelleen torstai- ja maanantaiaamuisin jonoa ennen yhdeksää. :)

      Poista
    2. Kempeleen Lidl:ssa oli vain enää nuo effektilangat muutamat paketit. Puikoja vain 7+8mm ja pienemmät koukut... hakaneulapakauksia 2kpl... ostin niiden sijan nuo saksalaisia jouluherkkuja :-)) hahaaa

      Poista
    3. No ostin minäkin hiukan ruokaa, että oli jotain repuntäytettä muutakin kuin nuo vehkeet. :) Mää oon joskus ostanut Lidlistä pyöröpuikkoja, mutten ole tykännyt niillä kutoa, niissä se puikon ja nauhan välinen liitos on vähän huono, silmukat jää siihen jumiin. Toivottavasti ei nämä värkit ole ihan susia. ;)

      Poista
  3. Minä laitoin suosiolla eläkkeellä olevan äitini langanhakureissulle. En ole kyllä vielä saanut raporttia siitä, että onnistiko häntä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä käskin isännän vielä käydä katsomassa toisessa Lidlissä, mutta sielläkin oli vain yksi punainen ja muutama sininen enää jäljellä. Valkoiset ja ruskan väriset ovat olleet siis selvästi suurimmassa suosiossa.

      Poista
  4. Minä kävin kaupungin Lidlissä tunti ja vartti aukeamisen jälkeen. Sinisiä sukkalankoja sielläkin oli kaksi pakettia jäljellä ja sitten sellainen yksi jossa oli beige ja beige-ruskean kirjavaa lankaa. Ne jätin sinne.
    Noiden samojen tarpeiden kanssa tulin ulos ja hakaneulojen takia minäkin tuon setin (tai siis 2 settiä) ostin ;-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Todennäköisesti se beige + beige-ruskea on just se "valkoinen", jota minäkin lähdin etsimään, mainoksessa vaan näytti luonnonvalkoiselta. Mutta värjäämiseen olisi kelvannut minulle sekin. :) Mutta ei haittaa, messuilta tulee varmasti lankaa ostettua, ja oon sinne jo niitä värjättäviäkin lankoja tilannut etukäteen.

      Poista
  5. Minäkin kävin ostamassa tuon beigen setin. Kaverille kans. Täällä etelässä sai ennen kymmentä vielä valita minkä värin vaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täällä pohjoisessa ollaan sitten varmaan vähän hullumpia. :D Tosin varmaan täälläkin olisi saattanut vielä kymmeneltä olla jokunen lankapaketti.

      Poista
  6. Olenpa huolimattomasti lukenut mainoksen, kun tällainen tarjous meni aivan ohitse. Mielenkiinnolla jään katsomaan, että mitä tuolla "härpättimellä" oikein syntyy. Joku muukin bloggasi vastaavasta hankinnasta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, minäkin odotan mielenkiinnolla härpättimen aikaansaannoksia. Kutookohan se sukat itsekseen, vai pitääköhän mun vähän avittaa...? ;)

      Poista
  7. Hih, minä laitoin miehen ostosreissulle kun tiesin että kaikki on mennyttä siinä vaiheessa kun minä töistä kauppaan ennättäisin. Samasen tavarasetin tilasin ja sainkin minkä sinäkin olit hakenut, mutta toivomaani lankaa ei enää ollut. Eipä yllättänyt.
    Olen joskus Lidlin pyöröjäkin ostanut, mutta mulla kaatui neulontainto niillä siihen, että kaapeli väänsi ja kiemurteli ihan ihmeellisesti. Energia meni sen hallintaan. Hain sitten oikeasta lankakaupasta kunnolliset pyöröt, ja voi miten mukava niillä onkin tehdä. Muut Lidlin puikot ovat olleet ihan ok. Nuo mainoksen puikkopaketit näyttivät olevan toista tuotantoa, olsikohan ne sitten olleet parempilaatuisia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olisi varmaan minunkin pitänyt laittaa isäntä asialle, mutta ajattelin, että kun kumminkin poikkean postissa, eli jään samalla pysäkillä pois kuin Lidliinkin mennessä, niin samallahan sitä itse käyn. Aiemmin olen ostanut Lidlistä vain puuvillalankoja, ja niitä kyllä on riittänyt vielä seuraavinakin päivinä. Ehkä täällä päin ollaan enemmän sukkalankojen perään. :)

      Nuo Lidlin pyöröt ei oo munkaan kokemuksen mukaan hyviä, muita en ole kokeillutkaan.

      Poista
  8. Minäkin hoksasin tuon jutun aika myöhään mutta siinä mielessä juuri ajoissa, että mieheni oli menossa Lidliin ja minäkin sain sitten tuollaisen setin, jossa on nuo hakaset jne. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No sehän on hyvä, että jotain on saanut ostetuksi. :)

      Poista
  9. Minäkin oon "onnikakutoja" lähes päiittäin.:) Olen nimittäin jättänyt pikkuautolla-ajot minimiin, koska haluan elää ekologisemmin. Tavallisin reittini on Talvikankaalta 16:lla Raatiin uima-halliin. Olen todennut, että Onnikassa matkaaminen käsityon kanssa on paljon mukampaa kuin että ajaisi autoa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niinhän se onkin! :) Silloin, kun meillä oli vielä auto, oli ihan hirveän stressaavaa kulkea töihin ruuhkassa, hirveää vauhtia motarilla, että kerkesi ajoissa liikennevaloihin seisomaan. ;) Bussilla liikkuminen kestää kauemmin, mutta se on niin paljon mukavampaa, kun voi kutoa samalla, ja ehtii ajatella muitakin asioita kuin valojen vaihtumista tai nopeusrajoituksia.

      Poista
    2. Niin ja mulla eläkeläiselle ei oo edes kiirus mihinkään ja kuitenkin istun neulomassa kotonakin monta tuntia päivässä.:)

      Poista
    3. Näinpä. Ja sen kiireenkin saa pois sillä, että lähtee ajoissa. :) Minäkin olen kulkenut töissä ja muissa aikataulutetuissa menoissa bussilla nyt reilut 6 vuotta, ja oikeastaan se on helpompaakin sikäli, että kun tietää bussin lähtevän tiettyyn aikaan, niin kaikki muut hommat on tehtävä siihen malliin, että siihen bussiin ehtii ajoissa. Omalla autolla kulkiessa tuli helposti vitkuteltua viimeiseen saakka, ja sitten ajettiin tuhatta ja sataa, eikä aina silloinkaan ehditty ajoissa. Eikä mua haittaa, vaikka joskus iltatyön jälkeen on saattanut kestää bussimatka tunninkin kotiin päin (iltaisin bussit kulkee vähän harvemmin), kun siinä on saanut sitten rauhassa nollata ajatuksensa, eikä ole taatusti tulleet enää työasiat kotiin saakka. Nythän mullakin on kiireettömämpää tämä elämä, kun oon ollut pitkään sairaslomalla, eikä minusta autolla ajajaksi tässä kunnossa olisikaan.

      Mää oon kans miettinyt, että alkaisin käydä Raatissa uimassa, mutta nyt on nämä kaikki muut kuntoutusjutut vieneet niin kaiken ajan ja mehut, ettei ole sitä vielä jaksanut ottaa ohjelmaan. Haluaisin ainakin kokeilla, jaksaisinko nykykunnossa uida, vesijuosta tai vesijumpata. Ehkä sitten, kun kuntoutusryhmä loppuu, kokeilen jatkaa harjoituksia Raatin kuntosalilla. :)

      Poista
    4. Olen koukussa vesiurheiluun.:) Säännöllisesti olen sitä harrastanut jo vuodesta 2006. Tänäänkin olen uimahallireissun jo tehnyt. Hallissa tulee käytyä 4-5 kertaa viikossa. Menen yleensä ensin jumpalle, joka kestää puolituntia ja vesijuoksen vielä päälle toiset puolituntia. Se on niin mukavaa ja tehokasta esim. tunnin vesijuoksu vastaa teholtaan tunnin juoksua kuivalla maalla!!.. ja jos vesijuoksu tuntuu raskaalta niin voi vesikävellä. Jumpillakin voi ihan rauhassa tehdä omaan tahtiin. Sehän ei edes muille näy miten veden alla liikkuu . Suosittelen ilman muuta!

      Poista
    5. Minäkin kävin aikoinaan säännöllisesti uimassa, joten tiedän vesiliikunnan tehon. Joskus olen lasten seurana istuskellut lastenaltaassa ja siellä tehnyt jotain jumppaliikkeitä, jotka ei vedessä tunnu yhtään raskailta. Sitten seuraavana päivänä ihmetellyt, että miksi ihmeessä kaikki lihakset on aivan kipeinä. :) Tuota vesiliikunnan tehokkuutta nyt vähän arastelenkin siksi, että tämän sairauteni vuoksi uuvun ihan pienestäkin rasituksesta, välttämättä en enää jonkun uinnin tai vesijumpan jälkeen pääsisi kotiin kulkemaan. Toisaalta sitten jotain ylläpitävää liikuntaa on hyvä harrastaa, joten kunhan tässä vähän nuo muut menot vähenisivät, niin jaksaisin ehkä sitäkin käydä kokeilemassa.

      Poista
  10. Jos Oulussa on onnikkakutojia, niin Tampereella he ovat nyssekutojia, tai paremmin rimmaavasti nysseneulojia.
    Minä taidan vasta tänään käydä vilkaisemassa paikallisen Liiterin tilanteen ja kaiken uhalla illasta. Jos noita tarvikkeita vielä olisi, langoista ei ole niin väliä.

    VastaaPoista
  11. Mie missasin koko mainoksen, mutta onneksi osuin sopivaan aikaan paikalle ja sain kauan himoitsemani renkaan. Nyt on menossa sukkahärpäke vol. 3. Paketin mukana ollut ohje ei lähtenyt kulkemaan enää kantapään kohdalla (versio vol 1) tämmösellä läppäkäpälällä, joten google/youtube avuksi ja paria ohjetta mukailemalla on jonkinmoinen töppönen päässyt jalkaterävaiheeseen. Ainakin itsellä tässä rengasmallissa ongelmia tuottaa silmukoiden pysyminen tapeissa viereisiä neuloessa. Ehkä mie nyt ensin treenaan tällä härpäkkeellä ja siirrän kunnon tapillisten renkaiden (siis kunnon tappi missä on pylpyrä päässä, eikä tämmöstä metallirinkulaa) hankkimisen hamaan tulevaisuuteen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu noitakin on varmaan erilaisia. Mää uskon kokeilevani tuota, mutta todennäköisesti pidän sen jälkeen edelleen puikkoja entistäkin suuremmassa arvossa. :)

      Poista
  12. Minäkin aioin käydä Lidlissä, mutta sitten en enää muistanut minä päivänä neulejuttuja tulee, enkä olisi töiden jälkeen jaksanutkaan... Hö! Nyt harmittaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No nehän tulee aina joko torstaisin tai maanantaisin, ei ole kovin vaikeaa muistaa. :) Paitsi joskus juhlapyhät saattavat sekoittaa systeemin, mutta yleensä noin.

      Poista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)