Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

tiistaina, syyskuuta 17, 2013

Sukkahätä

Sukkahätä on monille meistä tuttu ilmiö. Sukkahädän ilmaantuessa ei yleensä auta muu kuin sukkailla ennemmin tai myöhemmin. Yleensä sukkahätää voi pidätellä siihen asti, että sopiva tilaisuus sukkaamiseen tulee, mutta toisinaan sukkahätä on niin akuutti, että täytyy ihan juoksujalkaa kiirehtiä sukalle. Sukkaa on tietysti monenlaista. Toisinaan sukan tekeminen vaatii kovia ponnistuksia, joskus sukka taas tupsahtaa ilmoille kuin itsestään. Kuitujen määrä ja laatu kuulemma vaikuttaa paljon siihen, millainen sukka kulloinkin tulee. Oli se sukka millainen hyvänsä, aina sen tekeminen helpottaa sukkahätää ainakin hetkeksi. Sitten voikin iloisena kajauttaa: "Sukka tuli!" Ja kenties koko perhe kiiruhtaa katsomaan sukkaasi ja kehumaan: "Voi, kuinka hieno sukka ja ihan itse väännetty!" :)

Jos vatsassa on pitkään pyörinyt perhosia, saattaa tuloksena olla tämän näköinen sukka:

Perhossukat
Tehty ajalla: 15.-17.9.2013
Malli: Perussukat perhoskuviolla
Lanka: Novita 7 veljestä KoolAid -värjätty Slammin'Strawberry Kiwi + Tropical Punch + pohja valkoinen (011)
Langankulutus: 131 g
Puikot: 3,5 mm
Koko: 38/39
Muuta: Ihan kivat. Sukkasato nro 9.

KoolAid-värjäily on hauskaa, mutta joskus voisi vähän miettiä etukäteen, millaisia väriyhdistelmiä tekee. Vaikka eipä sitä aina voi suunnitella, jos ei tiedä tai muista, mitä sävyä mistäkin pussista saa. Tämäkin lanka on värjätty ihan KoolAid-kokeilujeni alkuaikoina, ja tarkistin juuri vanhasta postauksestani, että luulin saavani Tropical Punch -pussista persikkaa, mutta sainkin punaista tai oikeastaan tummahkoa pinkkiä (värjäyskurssilla oli siis väitetty tuosta tulevan pehmeää persikansävyä). Tuo vaaleampi sävy Slammin'Strawberry Kiwi on sitten ihan vaaleanpunaista.

Koska näitä värjäyskokeilujen tuloksia on yleensä vain yksi kerä yhtä väriyhdistelmää kohden, niin eipä ne juurikaan riitä muuhun kuin sukkiin. Mutta suuri haaste oli löytää sopiva malli näin voimakaskontrastiselle langalle - vaikka molemmat värit ovatkin pinkin eri sävyjä, niin silti ne tuntuvat olevan vähän eri maailmasta. Mielessäni oli pitkään yksi Novitan pitsisukkamalli, mutta jotenkin se malli alkoi tuntua hirveän rumalta, mikä kyllä olisi varmaan sopinut näin rumalle langallekin. ;) Sitten näin pari viikkoa sitten kirjastossa uudessa Kauneimmat Käsityöt -lehdessä perhosmallineuletta sukissa, ja siitä sain idean kokeilla perhosia tähän lankaan. En vaivautunut ostamaan lehteä itselleni, eikä uutta lehteä vielä saa kirjastosta lainaksikaan, mutta kyllähän nyt perussukkaan osaa tuon perhoskuvion tehdä ihan ilman malliakin.

Lopputulos on minusta ihan kiva, ja livenä nuo värit sointuvat toisiinsa paljon pehmeämmin kuin kuvassa, eli eivät ole läheskään niin kamalat mitä kuva valehtelee. :D Nämä pinkit perhoset jäävät ihan itselleni.Yhdeksän pari on jo syntynyt Sukkasatoon, ja tässä välissä onkin sitten hyvä pitää taukoa - eli käydä syömässä ja aloittaa sitten kymmenennet sukat. :D

Sukkaisaa päivänjatkoa! :)

30 kommenttia:

 1. Kaunista sukkaa pukkaa, ei hättää mittää!

  VastaaPoista
 2. Hurjaa vauhtia sukkailet!

  Tälläistä perhoskuvioista sukkaa juuri katselin jossain blogissa ja kirjasin itselleni muistiin, että tehtävä ne on.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo on kyllä helpot tehdä, vähän vaihtelua perussukkaan. :)

   Poista
 3. Vai että sukkahätä :) Se on mukavaa ettei lopputulos jää vain perheen ihasteltavaksi, vaan laitat lopputuotokset meillekin nähtäväksi :D.

  Mukavan räyhäkkä lankaväri, ja perhoskuviointi on kaunis. Nätit sukat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, räyhäkät perhoset! :D Kiitos kommentista!

   Poista
 4. Sukkailu on hauskaa, varsinkin kun on hätä ja tietää että sukat tulee tarpeeseen :)

  Ihanat sukat noista tulikin ja väri on just niin mua että.....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, siitä tarpeesta voi olla eri mieltäkin... mulla on varmaan kohta sata paria villasukkia kaapissa. ;) Kiitos kommentista!

   Poista
 5. Eihän tuo mitään rumanväristä lankaa oo. Nättiä kuin mikä:)
  Vai, että sukkahätä:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ei se oikeasti rumaa ookaan, se vaan näyttää kuvassa jotenkin kummalliselta.

   Juu, saa tulla pyyhkimään. ;)

   Poista
 6. Voi että, viikkoon en ole ehtinyt blogeja lukemaan ja tänne on ilmestynyt uskomaton määrä sukkia. Ja miten ihania sukkia! Upeaa Mari!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, sitä se Sukkasato teettää. :)

   Poista
 7. Sulla ei kyllä oo sukkahätää :) Kivat sukat. t. Eija
  (ps. jatkossa yritän muistaa, etten enää kommentoi anonyyminä)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Ja on tosiaan paljon mukavampi, kun ihmiset kommentoivat rekisteröityneenä, silloin osaa helpommin yhdistää samalta kommentoijalta tulleet kommentit, eikä mene samannimiset sekaisin. Vaikka ihan tunnistettavasti sinä olet nimesi laittanut niiden anonyymienkin kommenttien perään. :)

   Poista
 8. Olisipa täälläkin tuollainen sukkatehdas ja meno ja meininki. Sukkahätä on jo kynnyksellä tulossa ja pitäisi rykäistä kaksikymmentä paria sukkia, pieniä ja vähän pienempiä. Kohta on niiden aika oikeastikin. Uskomaton sukankutoja olet kyllä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, pieniä sukkia tekaisee parikymmentä nopeasti, sinäkin olet niin sukkela kutoja. :)

   Poista
 9. Jopa saitkin tehtyä komiat sukat, tykkään väristä.

  Miulla taitaa olla sukkaummetus kun en millään saa yhtä sukkaa tehtyä:))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Hih, sukkaummetus... mulla on varmaan sitten sukkaripuli. :D

   Poista
 10. Minulla on akuutti sukkahätä mennyt ohi, mutta tiedän, että piakkoin teen vähän erilaiset sukat. Minä kyllä tykkään sekä väristä että mallista:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista! Välillä on kiva tehdä ihan perussukkia (kuten nämäkin perhossukat ovat kuvioinnista huolimatta), välillä taas täytyy kokeilla jotain erilaista. Minullakin on suunnitteilla ainakin parit ei-ihan-perussukat vielä tälle sukkasatojaksolle. :)

   Poista
 11. ai sukkahätä?? joskus sen verran että on kiire aloittaa uuden parin :-)) kivat perhossukat,

  neulon juuri itse sellaiset, mutta pienemmällä kuviolla ja ne ovat koeversio seiskaveikalla, jos neulon lisää, otan eri lankaa

  kivaa että sukkaa pukkaa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on kyllä kiire aloittaa uusi sukkapari heti, kun edellinen on valmis. Kiitos kommentista! :)

   Poista
 12. Vai sukkahätä... Hauskasti ilmaistu. :) Hyvin sopi tuo lanka tähän malliin.

  VastaaPoista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)