Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

sunnuntaina, syyskuuta 15, 2013

Palmikoita limettäin

Tärkein tavoitteeni Sukkasadon osalta on saada sukkalankalaatikkoani vähän vajaammaksi. Kaksi viikkoa sadonkorjuuta on kulunut, eikä tuohon laatikkoon ole tullut vielä oikeastaan yhtään lisää tilaa. Ainoastaan sienivärjättyjen sukkien lanka oli peräisin varsinaisesta sukkalankakopasta, kaikkien muiden sukkien tykötarpeet ovat löytyneet muista laatikoista (7 veljestä- ja Nalle-jämiä). Tähän asti olen myös tikutellut sukkia muiden jalkoihin, enkä vielä ainoitakaan omiini. Mutta nyt siihen tuli muutos: nämä sukat jättävät sukkalankalaatikkoon yhden kerän kokoisen aukon ja täyttävät vastaavasti omaa sukkakoriani. :)

Fredrika-sukat
Tehty ajalla: 13.-15.9.2013
Malli: Fredrikat
Suunnittelija: TiiQ
Lanka: Novita 7 veljestä KoolAid Lemon-Lime -liukuvärjätty, pohjalanka luonnonvalkoinen (010)
Langankulutus: 132 g
Puikot: 3,5 mm
Koko: 38
Muuta: Kivat tuli! Sukkasato nro 8.


Olen jo pitkään suunnitellut tekeväni Fredrikat juuri tästä itse koolaamastani langasta. Kun sitten perjantaina pistin sukkia puikoille, ajattelin ensin, ettei niiden tekemisestä tule mitään. Mutta sinnillä jatkettiin, ja jo muutaman kerroksen jälkeen kaavion merkinnät alkoivat tulla tutuiksi eikä silmukoiden kierteleminenkään enää tuntunut niin tuskaisalta. Lopulta noihin palmikoihin jäi ihan koukkuun!

Kantapää oli näissä sukissa sellainen, johon en ole vielä missään aiemmin törmännyt. Oppia ikä kaikki - kait sen kantapään voi näinkin tehdä. :D Aika paljon näissä sukissa oli "ohjelmaa", sillä tuon terän päällisosassa olevan kuvion päättymisen jälkeen tein vain viisi kerrosta pelkkää sileää neuletta, kun jo alkoi kärkikavennukset. Eipähän voi ainakaan tylsäksi moittia tätä mallia! :)

Sukan kärki pääteltiin silmukoimalla, ja vaikka olen kerran aiemmin silmukoinut sukankärjen, niin enhän minä sitä vielä ulkoa muistanut. On minulla silmukoimiseen ohjekin tuolla hyllyssä, mutten jaksanut nousta tästä työpöydän äärestä ohjetta hakemaan puolentoista metrin päästä, joten googlasin ohjeen netistä. Ensimmäisenä löytyi Käspaikan ohje, jossa sanottiin kannustavasti: "Tämä silmukointitapa on hankala ja vaativa." Sen ohjeen kuvasta ei kyllä ota erkkikään selvää, joten ei ihme, jos ohjeen laatijakin on kokenut sen hankalaksi. ;) Onneksi löytyi Garnstudion sivuilta äärimmäisen simppeli ja helppotajuinen silmukoinnin ohje, eli Käspaikan laatijallekin tiedoksi: silmukointi ei ole ollenkaan hankalaa ja vaativaa! :D


Nämä ovat nyt kahdeksas parini Sukkasatoon, ja nyt yritänkin jatkaa sen sukkalankalaatikon tyhjentämistä. Pitääkin etsiä nyt sellaiset tykötarpeet, että niiden parissa on mukava seurata tänä iltana tanssia. :) Viime yönä näin hassua unta, jossa olin osallistujana Tanssi Tähtien Kanssa -kisassa, joskin siinä tanssittiin luistimet jalassa, ja parinani oli Elastinen! :D Hmm... meniköhän minulla nyt pari tv-ohjelmaa vähän sekaisin? ;) Harmi, että kaksi hyvää ohjelmaa (ainoat, joita seuraan) tulevat samaan aikaan eri kanavilta, mutta täytyy katsoa Elastista Voice Kids sitten jälkikäteen netistä, niin olen kyllä tehnyt tähänkin asti.

Tanssi Sukkien Kanssa siis jatkuu... mukavaa uutta viikkoa! :)

29 kommenttia:

 1. Taannoin tein saman mallin, mutta ihan tavallisella kärkikavennuksella. Kantapään kanssa meinäsi tosiaan hermo mennä, ihan äkkiä ei meinannut hoksata...
  Kauniit sukat ovat ja valitsemasi väri on ihan just meitsin makuun. :o)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Onhan tuo kantapää hieman eri mallinen mihin on tottunut, mutta hyvinhän tuo jalkaan asettuu. :)

   Poista
 2. Kaunis malli ja eikö siitä tule iloiseksi, kun on vähän haasteitakin ja niistä selvitään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ilman muuta haasteita pitää olla, eikä tämä haaste ollut mikään ylitsepääsemätön, kun ohjeet olivat erittäin selkeät! :)

   Poista
 3. Minä tykkäsin kovasti Fredrikan kantapäästä ja koko mallista. Silmukoinnin minä olen tehnyt aina neulomalla Stitsailuja-blogin ohjeilla: http://stitsailuja.blogspot.fi/2009/01/kykkipistoja-ei-kiitos.html. Helppoa ja kätevää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se onkin hyvä, että on olemassa erilaisia tapoja tehdä vaikkapa kantapäitä tai silmukointi, on helpompi löytää se itselle mieluisin tapa tehdä. Pointtini olikin, ettei kannata tuomita jotain tekniikkaa hankalaksi, koska kun siihen löytyy hyvin selitetty ohje, niin mikään ei ole vaikeaa! :)

   Poista
 4. Ihanat sukat ja toki heti heräsi halu kokeilla tuota mallia, kun kerta siinä oppii uuden kantapäänkin ja lopputulos on noin kaunis.
  Mulla vaan ei jää muistiin uudet jutut kovinkaan helpolla ja tarvitsen montamontamonta toistoa tai ohjeen joka kerta...toisaalta - mitä sitten =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tässä kyllä piti olla ohje koko ajan näkyvillä eikä puhettakaan että olisi samalla voinut tehdä jotain muuta. Mutta kiva tehdä vaihteeksi tällaistakin!

   Poista
 5. Onpas kauniit sukat! Sulla on näköjään myös samat koukut tv-ohjelmiinkin kuin mulla: sen kerran kun jotain katsomisen arvoista tulee, niitä on kahdella kanavalla päällekkäin. Oli kyllä ihanaa taas seurata tanssiakin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Eilen oli kyllä kiva seurata tanssia, yksi sukanvarsi tuli siinä samalla tehtyä. Voice olisi tarkoitus kurkata tänään netistä, sitä on kyllä liikuttavaa katsella, kun lapset ja nuoret laulavat täydestä sydämestään. En ymmärrä, miten tuomarit voivat pudottaa heistä ketään pois! Onneksi ei tarvitse olla siinä tehtävässä... :)

   Poista
 6. Onpa kauniit sukat! Malli näyttää haastavalta, mutta on varmasti myös palkitsevaa tehdä noin kauniit. Kantapää ja kärkikavennus ovat aivan uudenlaisia, näin sitä oppii uutta. :) Niin, ja mallilla on ehdottoman hyvä nimi. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Välillä on tosiaan kiva tehdä jotain vähän vaativampaakin, ja uuden oppiminen on mukavaa.

   Poista
 7. Kauniit sukat! Huikeaa vauhtia olet pitänyt sukkien teossa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! No, kun koko ajan tekee, niin... :)

   Poista
 8. Sukat ovat kauniit ja malli varmastikin haastava. En ole vielä úskaltanut silmukoida; täytyy jossain vaiheessa tutkailla Garnstudion videota.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Minä en edes videota katsonut, vaan luin vaan sanalliset ohjeet, ne avaavat minulle tuon silmukoinnin parhaiten.

   Poista
 9. Ihanan malliset/kuviolliset sukat.

  VastaaPoista
 10. Onpa mukavaa, kun teit Fredrikat ja tulit samalla kokeilleeksi jotain uuttakin! Pikkupalmikoihin tosiaan jää helposti koukkuun, kunhan vauhtiin pääsee :-D.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos hyvästä mallista, TiiQ! :) Oon onnellinen, etten luovuttanut, vaikka ensimmäiset kerrokset olivatkin tuskaa. Itse asiassa toisessakin sukassa ne ekat kerrokset olivat vaikeimmat ennen kuin lanka ja puikot alkoivat antaa myöten kieputteluille. :) Noissa kaavioissakin aina vaihtelee merkintätavat, niin uusiin merkintöihin totutteleminenkin vie hetken aikaa. Täytyy kokeilla jossain vaiheessa muitakin sinun mallejasi, on niitä tuolla mulla listalla... ;)

   Poista
 11. Onpa nätti ja vähän erilainen sukkamalli, kivan näköistä palmikkoa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! (tai siis suunnittelijallehan se kiitos kuuluu!)

   Poista
 12. Tosi kauniit ja noista tulee minulle mieleen alkukesä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan tuo väri aika lähellä sitä ihan kevään ensimmäisten hiirenkorvien vihreää. :)

   Poista
 13. Miä olin viime yönä unessa meiän pihalla, jossa aslak -porukkani seurasi vieressä, kun annoimme yksi kerrallaan toisillemme nimeämispisteitä. sitten yksi työkaverini (joka ei oikeasti ollut kanssani kuntoutuksessa) antoi minulle yhden pisteen jota jäin kovasti miettimään, että miksi. Sen jälkeen marssimme toiselle puolelle taloa, jossa ryhmänvetäjämme Kerstin aloitti Juha Tapion laulun yhteislauluna. En osannut sitä laulua ollenkaan, mutta jotenkin tiesin sen olevan ko. laulajan laulu.
  Osataan sitä täälläkin nähdä unia. :)

  VastaaPoista
 14. Miä olin viime yönä unessa meiän pihalla, jossa aslak -porukkani seurasi vieressä, kun annoimme yksi kerrallaan toisillemme nimeämispisteitä. sitten yksi työkaverini (joka ei oikeasti ollut kanssani kuntoutuksessa) antoi minulle yhden pisteen jota jäin kovasti miettimään, että miksi. Sen jälkeen marssimme toiselle puolelle taloa, jossa ryhmänvetäjämme Kerstin aloitti Juha Tapion laulun yhteislauluna. En osannut sitä laulua ollenkaan, mutta jotenkin tiesin sen olevan ko. laulajan laulu.
  Osataan sitä täälläkin nähdä unia. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Unet on kyllä mielenkiintoisia. Ja pakko tunnustaa, että kerroin julkisesti tuosta omasta "Tanssii Elastisen Kanssa" -unestani ihan vaan siistityn version... ;) Just muuten katsoinkin Voicen eilisen jakson netistä, joten tästä onkin hyvä lähteä saman tien taas unia katselemaan. :D

   Poista
 15. Todella kauniskuvioiset sukat.. tykkään`♥´

  VastaaPoista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)