Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

keskiviikkona, syyskuuta 25, 2013

Keskiviikkotouhuja

Keskiviikot tulevat olemaan minulle nyt aika ohjelmoituja päiviä. Aloitin tänään kaksi uutta juttua, jotka nyt sattuvat molemmat osumaan keskiviikolle. Kaupungin kuntoutuspalveluissa käyn keskiviikkopäivisin kuntosalilla; viime viikolla minulla oli aloitustapaaminen fysioterapeutin kanssa, ja tänään sitten menin ensimmäistä kertaa kuntoutusryhmään mukaan. Ryhmä on aloittanut jo syyskuun alussa, mutta hyvin siihen pääsee tässäkin vaiheessa joukkoon. Samantyyppisiä kehon ongelmia näyttää olevan muillakin ryhmäläisillä, ja siellä on pari ohjaajaa aina mukana auttamassa laitteisiin, minä esimerkiksi tarvitsen apua nostaakseni jalan yhteen laitteeseen, olikohan se nyt lähentäjä vai loitontaja. Aluksi hirvitti, että miten ihmeessä jaksan käydä jossain kuntosalilla, kun maitopurkkikin on liian painava oikean käden kannateltavaksi, mutta just tuollaisessa ryhmässä ja ohjaajien avustuksella on ihan mukavaa, ja oon nyt niin onnellinen, että kehoni saa muutakin liikuntaa kuin kuntopyöräilyä, joka on ollut viimeisen vuoden aikaan oikeastaan ainoa liikuntalaji, jota olen jaksanut harrastaa. Toivottavasti tästä olisi apua myös kuntoutumisessa!

Olin kuitenkin ehtinyt ilmoittautua jo keskiviikkopäivän huovutuskurssille kansalaisopistoon, enkä olisi millään ehtinyt vartissa siirtyä kuntoutusryhmästä huovuttamaan, bussimatkat vaihtoineen kun vievät aina aikaa reilusti. Soittelinkin viime viikolla kansalaisopistolle ja kuulin, ettei siihen päivähuovutukseen ollut tullutkaan juuri ilmoittautumisia. Vaihdoin siis suosiolla iltaryhmään, ja tänään sitten aloiteltiin. Huovutus ei kestä kuin neljän keskiviikon ajan, joten ihan koko syksyä ei tule olemaan näin tiivistä keskiviikkopäivän ohjelmaa. Onhan se puolittain toimivalle keholle aika rankkaakin käydä ensin päivällä kuntoharjoittelussa ja illalla vielä toisessa fyysisessä harrastuksessa - huovutus nimittäin on sitä todella!


Huovutuskurssista oli todella niukalti informaatiota - eli ei ollenkaan - kansalaisopiston lehdessä ja nettisivuilla, monikaan ei ollut osannut varautua minkäänlaisiin tarvikkeisiin ensimmäiselle kerralle. Paitsi eräs, jolla oli reppu ja kangaskassi täynnä villaa... (arvatkaa kuka? ;) ) Hauskaa oli törmätä kurssilla entiseen opiskelukaveriin, joka opiskeli aikoinaan vuotta alemmalla luokalla, ja meidän vuosikurssin valmistujaisissa heidän luokkansa lauloi jäähyväislaulussa mm. "Mari käytävillä kassejansa raahaa, niistä löytyy kutimet ja monenlaista turhaa..." :D Ja sitten kun satuttiin tänään tapaamaan, niin mulla oli kolme kassillista roinaa matkassa. :D Ettekä ikinä arvaa, mitä ajattelin kurssilla huovuttaa! LAUKUN! :D (Laukkufriikki? Kuka? Minäkö?)

Ensimmäisellä kerralla ei kuitenkaan päästy vielä tekemään isompia töitä, vaan aika meni vähän sen suunnitteluun, mitä töitä kukanenkin näillä neljällä kerralla tekee, ja millaisia materiaaleja halutaan tilata. Minulla kun on tosiaan sitä huovutusvillaa reilusti jo valmiiksi, niin päätin olla tilaamatta yhtään mitään, ja koitan tehdä sen laukkuni niistä villoista, mitä jo omistan.

Harjoitustöinä me muutamat märkähuovutuksen ensikertalaiset pyörittelimme helmiä. Muut saivat materiaalia opettajalta, minä tein omista villoista oman värisiäni. :) Viisi helmeä ehdin pyöritellä kurssilla, mutta luultavasti jatkan näitä sitten kotona. Ehkä pitää käydä huomenna hakemassa vähän korumateriaalia, että näistä saa sitten helminauhan aikaiseksi.

Kurssilla oli myös aiemmin huovuttaneita kurssilaisia, he alkoivat heti työstää tossuja yms., kun homma oli jo tuttua. Ensi viikolla toivottavasti minäkin pääsen laukkuni kimppuun, ja luultavasti saan tuhrattua sen parissa hyvinkin kaikki kolme jäljelläolevaa kokoontumiskertaa, siihen kun voi laittaa sitten koristeita yms. ihan loputtomiin. :)

Huomenna torstaina olen taas samassa kansalaisopiston luokassa, tällä kertaa kehräämässä rukilla. Ensi viikollekin olin ilmoittautunut torstai-illaksi kuitukurssille, mutta se kurssi peruuntui vähäisen osallistujamäärän vuoksi. No, onhan näissäkin kursseissa jo riittämiin, lokakuussa on vielä värjäyskurssiakin luvassa. :)

Mulla on muuten erittäin syväpuhtaat kädet tänään, kiitos mäntysuovalle! :D

Hauskaa loppuviikkoa!

4 kommenttia:

 1. Kuntosalilla on ihan mukavaa ja ohjaajien apu alussa on mielestäni tarpeen aivan kaikille. Voihan niitä laitteita nykiä ja kiskoa miten haluaa, mutta samalla voi kyllä hajottaa itsensä. Oikein tehty liike tuottaa toivotun tuloksen ilman kipuja. Ja salin jälkeen tulee hyvä fiilis. :)
  Kuvailujesi jälkeen muistin, että minäkin olen jollain märkähuovutuksen lyhytkurssilla joskus käynyt. Se taisi myös olla näin syksyllä, koska muistan huovuttaneeni vaahteranlehden. Siitä taisi lopulta tulla rintakoru. Sieluni silmin kuvittelen huovutetun laukun, hienon!, ja tuskin maltan odottaa, että sä esittelet sen täällä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulle ei kuntosali ole ennestään yhtään tuttu, joten senkin puolesta tarvitsee ohjausta. Plus senkin vuoksi, että tuo ryhmä on nimenomaan tietyntyyppisille kuntoutujille, muutama kulkee rollaattorin avulla, minä kävelykepin kanssa, osa ihan omin jaloin. Eli ei ole edes oletuksena, että siellä aletaan hauista kasvattamaan, vaan mullakin lähdetään esimerkiksi oikean käden suhteen siitä, että jos jaksaisin kevyimmällä painolla tehdä viisi toistoa, sekin on välillä jo liikaa.

   Katsotaan, tuleeko siitä laukusta ikinä mitään... mutta yritetään ainakin, onhan siellä kurssilla opettaja paikalla neuvomassa. :)

   Poista
 2. Pallojen huovuttaminen ei ole ollenkaan niin helppoa kuin luulisi. Huovutin tulppaaneja tuossa aikaisemmin keväällä ja ei niitä kovin montaa jaksa yhdellä kertaa.

  Ihanan värisiä palloja :) Mukavaa laukun huovutusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, rankkaa hommaahan se pallojen huovutus on, varsinkin kun toisessa kädessä ei ole voimaa juuri lainkaan. Sainkin opettajalta neuvon pyöritellä pyyhkeen päällä pöytää vasten, jolloin ei voimaa tarvita niin paljon.

   Poista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)