Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

perjantaina, elokuuta 09, 2013

Erasto esittelee

Blogini pitkäaikaiset lukijat muistavat varmaankin Eraston. Häntä ei olekaan näkynyt pitkään aikaan, mutta nyt hän uskaltautuu jälleen blogijulkisuuteen. Vanhoille lukijoille Eraston tarina tulee kertauksena, mutta kerron sen uudempia lukijoita ajatellen. :)


Erasto on minun "adoptiolapseni", vaikka ei hän pienestä koostaan huolimatta ole enää mikään vauva, vaan jo rippikouluikäinen! :) Erasto on pieni tansanialaispoika, jonka adoptoin kesällä 1998 Kuopion Lähetysjuhlilta. Adoptio maksoi 250 markkaa, mikä oli iso raha silloiselle opiskelijalle, mutta hän oli viimeinen tansanialaisvauva, joka adoptointipöydästä löytyi. Muun maalaisia vauvoja olisi kyllä ollut tarjolla vaikka kuinka, mutta sinä vuonna Lähetysjuhlilla oli Tansanian lähetystyön 50-vuotisjuhla, niin näitä tansanialaisvauvoja oli sen vuoksi innostuttu adoptoimaan muita enemmän. En siis minäkään epäröinyt pidempään, sillä Tansania oli silloin erityisen lähellä sydäntäni, on sitä kaiketi vieläkin.

Nimensä Erasto sai Tansanian pohjoisen hiippakunnan piispan Erasto N. Kwekan mukaan; hän oli puhunut aiemmin päivällä Tansanian lähetystyön 50-vuotisjuhlassa, jossa minäkin olin ollut musiikkiryhmämme kanssa esiintymässä. Kastetoimitus tapahtui jossain ulkoilmagospelkonsertissa toisella puolen Kuopiota, jonne olin vasta adoptoitu vauva sylissäni kävellyt halki kaupungin keskustan saaden osakseni muutamia tuijotuksia. ;) Nimen valintaan en osallistunut millään tavalla, vaan musiikkiryhmämme jäsenet katsoivat ohjelmalehtisestä, mikä sen päivällä puhuneen piispan nimi olikaan, sen jälkeen eräs musiikkiryhmämme mieslaulajista sylkäisi kämmeneensä, siveli sillä vauvan päätä ja lausui: "Minä kastan sinut Erasto..." ;)

Erasto kulki pienenä vauvana paljon keikkamatkoilla mukana. Vuoden vanhana hän istui Lapuan Lähetysjuhlilla lavanreunalla meidän levynjulkistuskonsertissamme. Ohjelmaamme kuului myös afrikkalaisia tansseja, ja yhden sellaisen kunnon jytkytyksen aikana Erasto sitten putosi lavan reunalta, mikä sai eturivissä istuneet säikähtämään, kunnes tajusivat, että eihän se nyt ollutkaan ihan oikea vauva, joka siitä putosi... ;)

Erastolla oli adoptiohetkellä yksi Tansanian lipun värejä toistava potkupuku sekä lakki. Valitettavasti lakille kävi köpelösti. Parin vuoden ikäisenä Erasto matkusti yksin linja-autossa Raahesta Ouluun, tosin rahtina pahvilaatikossa, häntä ei kelpuutettu matkustamoon. ;) Hän vieraili tuolloin erään ystäväni luona muutaman viikon ajan. Koska ystäväni on näkövammainen, hän ei huomannut laatikon pohjalle jäänyttä lakkia, ja niin se lakki jäi sitten sille reissulle. Vaan onpa Erasto pärjännyt lakittakin, ja välillä hän saa sovittaa lainalakkeja esimerkiksi blogikuvausta varten.


Eraston ura keikkamaskottina päättyi noin puolentoista vuoden iässä, sen jälkeen hän on toiminut lähinnä vauvanvaatemallina esimerkiksi blogikuvissa. Koska näitä vauvanvaatekuvauksia ei kovin usein ole, ei Erastoakaan ole ihan liiaksi työllistetty, onhan hän vielä 15-vuotiaanakin yhä alaikäinen. ;)

Tälläkään kertaa nämä kuvauksissa käytetyt vaatteet eivät jää Erastolle, vaan menevät sille sukulaislapselle, jonka laskettu aika on tasan kuukauden päästä.

Vauvanhaalari
Tehty ajalla: 3.-8.8.2013
Malli: Novita Syksy 2012 nro 45
Suunnittelija: Minna Metsänen
Lanka: Novita Nalle Luontopolku kaarna (869), Novita Wool luonnonvalkoinen (010), beige (624) ja ruskea (695)
Langankulutus: 200 g
Puikot: 3 mm ja 3,5 mm
Koko: 60 cm
Muuta: Isotäditettävälle menee. Napit Nappi-Kikasta.

Vauvan siksak-myssy
Tehty: 7.8.2013
Malli: Perinteinen, ohje katsottu tällä kertaa Pirkka 11/2005 -lehdestä
Lanka: Novita Nalle Luontopolku kaarna (869)
Langankulutus: 31 g
Puikot: 3,5 mm
Koko: 60 cm
Muuta: Isotäditettävälle

Junasukat ja -lapaset
Tehty ajalla: 8.-9.8.2013
Malli: Junasukat (ohje mm. täällä); lapaset muokattu sukista; molemmat sovitettu ohjeesta Woolille sopivaksi (eli silmukka- ja kerrosmääriä vähennetty alkuperäiseen ohjeeseen nähden)
Lanka: Novita Wool luonnonvalkoinen (010)
Langankulutus: 56 g
Puikot: 3 mm
Koko: n. 60 cm
Muuta: Isotäditettävälle

Olen ennenkin tehnyt "junalapaset" soveltaen junasukkien mallia lapasille. Silloin tein pidemmät varret ja jopa peukalon lapasiin. Nyt kuitenkin lankaa oli tosi niukasti jäljellä, joten päädyin vähän lyhyempiin varsiin ja peukalottomaan versioon. Lapasen kämmenosassa toinen puoli on sileää neuletta, toisella puolen on noita ryppyjä.


Erasto joutui siis riisumaan kuvausten jälkeen villapuvun pois, ja tämä setti lähtee sitten aikanaan oikeaan osoitteeseen. Sopii minusta mitä parhaiten syysvauvalle, olipa hän kumpaa sukupuolta tahansa. :)

Hyvää viikonloppua kaikille! :)

20 kommenttia:

 1. Ihana puku ja sopii todellakin sekä tytölle että pojalle :)

  VastaaPoista
 2. En ollutkaan tutustunut Erastoon aiemmin, kiva oli tutustua!
  Hieno puku ja muu neulesetti on hänellä sovitettavanaan.

  hyvää viikonloppua!

  VastaaPoista
 3. Kiva tutustua adobtiolapseesi Erastoon:) tosi upeat vaatteet olet hänelle laittanut.

  Kyselit peiton lankamääriä, ompeluun ja lappujen sekä peiton reunoihin lankaa meni siinä 400 grammaa, tarkotuksella sillon raparperin juurella värjäsin isoja satseja, ettei lopu kesken, kuten kävi edellisen peiton kanssa,
  Jokaisessa lapussa on kaksi kiinteää kerrosta ja peiton reunoissa samoin kaksi.

  VastaaPoista
 4. Olipa kiva nähdä vilaus Erastostakin pitkstä, pitkästä aikaa:)
  Kerrassaan kauniin vaatesetin oot kutonut tulevalle pienokaiselle. Kyllä niissä kelpaa syksyllä vaunuissa köllötellä.
  Joko siellä on koulut alkaneet? Täällä tiistaina.

  VastaaPoista
 5. Kyllä onkin suloinen setti syysvauvalle!

  VastaaPoista
 6. Onpas Erasto suloinen vauva ja on kyllä suloinen neulesettikin. On varmasti jännittävää, kun sukulaisvauva voi syntyä jo melkein minä hetkenä hyvänsä. Tosin laskettuihin aikoihin ei aina ole luottamista. Oma poikani syntyi vasta 17 päivää lasketun ajan jälkeen ja silloinkin vasta keisarinleikkauksella. :-)

  VastaaPoista
 7. Kiitos kommentoijille! :)

  Erityiskiitokset Kosotätille noista peittojutuista, hyvä tietää, että jos meinaa neliöistä peittoa kasata, niin täytyy värjätä sitten varmaan ainakin puoli kiloa samaa värierää sitä varten. Oonhan minäkin peittoja tehnyt, mutten ole ikinä ajatellut sen tarkemmin sen reunus/yhdistämisvärin menekkiä, yleensä olen käyttänyt luonnonvalkoista tai mustaa, jota on tullut ostettua vain monta kerää ja käytetty sitten loput johonkin muuhun.

  PeePeelle vastaus: maanantaina alkaa koulut.

  VastaaPoista
 8. Tosi kaunis kokonaisuus! Nuo junasukat ovat kyllä mainiot, kun niissä riittää vartta. Meillä Pikku-Mimmin jalat vispasi, ja vispaa edelleen, niin paljon, etteivät lyhytvartiset sukat meinaa pysyä matkassa.

  VastaaPoista
 9. Ihana setti!
  Minulla on tuo sama puku parhaillaan puikoilla (taas).Enää toisesta hihasta puuttuu kirjoneuleosuus.
  Pisti miettimään nuo pikkuneuleet että pitäisikö minunkin...

  VastaaPoista
 10. Aivan ihana neulepuku tulevalle vauvalle, sopii hyvin kyllä sekä tytölle että pojalle. Kiva kokonaisuus muutenkin :)

  VastaaPoista
 11. Onpa sievä "vauva" ja soma vaatesetti. Itsekin olen tehnyt noita junasukkia suvun lapsille ja lähetystorillamme myytäviksi.
  Joko niistä Kuopion lähetysjuhlista on noin kauan! Mulla on vielä olemassa sieltä basaarista ostettu sinnen T-paita, jossa uiskentelee kalaparvi, jossa hopean, sinisen ja vihreän sävyiset kalat uivat samaan suuntaan, mutta keskellä on yksi keltaoranssi "vastarannan kiiski". Lapsenlapsistani(kin) se on hauska vaate.

  VastaaPoista
 12. Oi, miten suloinen adoptiolapsi! Olin viime viikonloppuna häissä, onkohan hän sulhasen pikkuserkku...? En kylläkään huomannut juhlissa, vaikka paljon muita suloisia lapsia siellä olikin.
  Suloinen vauvasetti!

  VastaaPoista
 13. Hauska tarina Erastosta :)

  Ja aivan ihana neulesetti vauvalle! Todella hyvät värit syysvauvalle.

  VastaaPoista
 14. Tosi kaunis setti ja hyvät värit. Ihanaa että neulot isotäditettävälle lämmikettä <3

  VastaaPoista
 15. toimiva ja pitkäikäinen setti, koska syysvauva olikin pienen puoleinen. <3

  VastaaPoista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)