Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

maanantaina, heinäkuuta 08, 2013

Samuelin kirkko

Eilen sunnuntaina saatiin kokea "Samuelin kirkko" monessakin merkityksessä.

Aamupäivällä oltiin Samuel-piispan toimittamassa messussa, joka ei ollut kylläkään kirkkorakennuksessa vaan "Luojan luoman kirkon" eli paljaan taivaan alla.

Sen jälkeen vierailimme tämän näköisessä Samuelin kirkoksi nimetyssä kirkkorakennuksessa:


Kirkko on saanut nimensä Vanhan Testamentin Samuelin mukaan. Kokoa tällä kirkolla on leikkimökin verran, ja lapsille tämä on tarkoitettukin. Viereisen pappilan eteisessä on "sakasti", josta saa hakea tarvikkeet kirkkoleikkejä varten: morsiuspukuja, kastemekkoja, alboja jne., eli tässä kirkossa järjestyy niin häät, hautajaiset, kastetoimitukset kuin ihan tavalliset kirkonmenotkin. Leikkien lisäksi tässä voidaan pitää myös ihan oikeitakin hartauksia, mutta aina lasten näköisiä ja lasten järjestämiä. Tällainen pitäisi kyllä löytyä joka seurakunnasta! :)


Kirkothan ovat avoimia kaikille ihmisille, myös Samuel-nimisille, joten siinäkin mielessä sekä tämä lasten kirkko että se kentällä ollut piispanmessu olivat myös Samuelin omia. Kuvassa näkyy saman niminen suntio soittamassa kirkonkelloja. :)


Suntiolla riittää puuhaa myös alttarilla. Yksi seurakuntalainen on jo kirkonpenkkiin eksynytkin. ;)

Samasta kirkosta on saattanut näkyä kuvia muuallakin blogistaniassa, emme olleet siis kirkon ja piispan kaiman kanssa ihan kahdestaan liikkeellä. :) Käykääpä muutkin tutustumassa, jos Haapajärven ohi ajelette! :)

Arvoitus: mikä kuohuu hellalle ja saa palovaroittimen piipaamaan? ;) Vastaus ilmestyy blogiin lähitulevaisuudessa. :D

Hauskaa päivänjatkoa!

7 kommenttia:

 1. Opiskelin lastenohjausta, ennen kuin sairaus pakotti jäämään kotiin ja vielä en ole voinut jatkaa opintojani. Ihan sydämessä läikähti, tuo pieni kirkko on aivan ihana. <3

  VastaaPoista
 2. Suloinen pikkukirkko :)

  Arvoitukseen: olisikohan värjäyskattila taas kiehumassa?

  VastaaPoista
 3. Voi että, miten ihana kirkko.
  Lapset taatusti tykkää, niin kuin kyllä aikuisetkin !

  VastaaPoista
 4. Meidän paikkakunnalla on tuollainen lastenkirkko,mutta ei sillä muuta nimeä ole. Muuten minun yhden poikani toinen nimi on Samuel.

  VastaaPoista
 5. Kiitos ! kyllähän se häiritsee, mutta harvoin jaksan päätellä heti lankoja, kun päättelykeiju ei aina vieraile ;)

  VastaaPoista
 6. Oma mukavan näköinen kirkko, juuri lapsille sopiva.

  VastaaPoista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)