Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

tiistaina, heinäkuuta 09, 2013

Äidiltä saatuja

Taannoin kerroinkin, että kotikyläni (siis syntymäkotini, ei nykyisen kotini) kaupassa oli lankoja puoleen hintaan. Äitini kävi ostamassa muutaman kerän valkoista Nallea pyynnöstäni, ja nyt lunastin ne itselleni:


Varmaan jo arvasittekin, etteivät nämä valkoisiksi jää. :)

Lapsuudenkotini kirjahyllyssä on kolmenkymmenen vuoden ajan seisonut ihan tyhjän panttina tällainenkin kirja:


Äiti tämän joskus osti, kun olin lapsi, itse asiassa muistankin hämärästi, kuinka hän tästä kirjasta innostui. No, edelleenkään hän ei ole värjäämistä kokeillut, joten nyt hän etsi kirjan hyllystä ja antoi sen minulle. :) Onhan tämä hieman vanhanaikainen verrattuna siihen värjäyskirjaan, joka minulla on kirjastosta lainassa, mutta täytynee selailla tätä, jos tästäkin jotain uutta ideaa löytyisi värjäämiseen. Olenhan minä tätä lapsenakin paljon selaillut ja värejä ihaillut, mutta vasta nyt alan tästä aiheesta jotain ymmärtääkin. :)

Itse asiassa nuo ensimmäisen kuvan langat ovat jo vaihtaneet väriä, mutta siitä sitten kuvaa ja juttua myöhemmin...

Touhuisaa tiistaita! :)5 kommenttia:

 1. Tuosta vanhasta kirjastahan voi löytyä vaikka minkälaista "uutta" innoitusta :)

  VastaaPoista
 2. Hienoa ja kirja, odotan mielenkiinnolla mitä saat sen opeilla aikaan!

  VastaaPoista
 3. Ooh, minäkin olen tuon opuksen joskus lukaissut, kun kirjaston värjäyskirjoja innolla selailin :)

  Minulla värjäämistä rajoittaa hieman tämä projektini, kun meinasin olla ostamatta mitään lankaa tänä vuonna, pelkästään vanhoja saisin kuluttaa pois. Pikkuisen valkoista villaa pitäisi olla varastossa kyllä, mutta ei sitä niin paljon ole, että voisin kokeilla kaikenlaisia väri-ilotteluja huolettomana :D
  Laita sinä sen sijaan kuvia noista omista värjäyksistäsi, niin pääsen vähän "ikkunashoppailemaan" sitten värjäyksiä ;)

  Ja tsemppiä ja jaksamista hirveästi sairastelun kanssa :/ Toivottavasti jokin tolkku tulisi tilanteeseen ja pääsisit parhaaseen mahdolliseen olotilaan sairautesi kanssa.

  VastaaPoista
 4. Meitsillä tuo sama kirja, taitaa olla ensimmäisiä kotimaisia? Silloin n. 30 vuotta sitten sen hankin, kun ekan kerran kokeilin kasvivärjäystä. Äiti ja isä kielsivät harrastuksen, kukaan ei nukkunut pariin yöhön siinä käryssä, kun keittiönhellalla olin keitellyt tuntitolkulla katajanoksia... ;o)

  VastaaPoista
 5. Kotikylän kauppa on pelastanut monta kerta, kun sieltä löytyy lankaa. Varsinkin sateisena päivänä mökillä kädet kaipaavat neule- tai virkkuutyötä.

  Jossain lehdessä oli kannessa teksti "Kasvivärjäys" ja sä tulit heti mieleen. :)

  VastaaPoista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)