Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

torstaina, kesäkuuta 20, 2013

Varaston täydennystä

Niinhän siinä kävi, että ne sunnuntaina ostetut yksitoista Nalle-kerää on jo värjätty... Tai siis yksi on vielä värjäämättä. Kalliiksi tulee tämä lysti, kun joka liemestä pitää kokeilla vielä jälkiliemet ja jälkiliemien jälkiliemetkin. Jossain vaiheessa pakko tehdä stoppi ja heittää jälkiliemi menemään ennen kuin tulee uittaneeksi siellä koko lankavarastonsa. ;)

Tajusin kuitenkin jo alkuviikosta, että tätä menoa muutama hassu valkoinen lankakerä ei riitä mihinkään. Ja kun huomasin Novitalla olevan Nallea tarjouksessa, niin oli edullisempaa tilata paketti sieltä kuin ostaa jatkuvasti Tokmannilta. Laitoin tilauksen Novitalle tiistaiaamuna, ja perään pistin vielä sähköpostia, että olisi tarkoitus värjätä ne langat viikonloppuna, että jos ehtisin suinkin vain saada paketin ennen sitä. Novitalta vastattiin samantien ja sanoivat paketin lähteävän minulle vielä samana päivänä Matkahuollon mukana. Aiemmin Novitalta tilatessani paketti tuli kahdessa päivässä (tilasin keskiviikkona, saapui perjantaina Siwaan), joten oletin nytkin, että jos tilaus lähtee tiistaina, niin se olisi perillä torstaina. Vaan eipä tullut noutoilmoitusta... Ei auttanut kuin iltasella kiskoa sadevaatteet ja kumpparit päälle ja käydä Siwassa kysymässä pakettia. Mutta eipä se tosiaankaan ollut tullut, joten en saanut lankoja viikonlopuksi!

No, ulkoilutin sitten sadevarusteitani vähän enemmän ja pyöräilin Siwasta suoraan Tokmannille:


Nyt ostamani seitsemän kerää + kaapissa oleva yksi aiemmin ostettu pitäisi ehkä juuri ja juuri riittää viikonlopuksi, jos en ihan hurjaksi näiden värjäysten kanssa taas villiinny. ;) Toivottavasti se Novitan paketti tulee sitten maanantaina, sieltä on tulossa kaksi Nalle-kiloa lisää... :)

Koska sadevaatteet oli jo valmiiksi päällä - kävin vain kotona välillä viemässä ostokset, sammuttamassa lieden ja nostamassa kattilan lankoineen jäähtymään - niin kävin samantien hakemassa lähipusikoista vähän lisää soppa-aineksia:


Sateella on muuten ihanaa kerätä kasveja... paljon kivempaa kuin poutasäällä! :) No, sateella kaikki muukin on kyllä mukavampaa. :) 

Näistä riittää toivottavasti koko viikonlopuksi, ettei tarvitse lähteä sen vuoksi ulos, että kasvit loppuvat. ;) Tänään oli sen verran raskas fysioterapeutin arviokäynti tasapaino- ja lihaskuntotesteineen, etten taida kyetä muutamaan päivään poistumaan kotoa. Jos vaikka seuraavan kerran työntäisi nokkansa ulos, kun lähtee maanantaina hakemaan sitä pakettia. :) Hyvä siis, että on ainakin jotain, mitä hämmennellä kattilassa! :)

Huomenna on kuitenkin perjantai eli viikkosiivouspäivä, joten värjäilyt saavat olla tauolla sen aikaa. Täytyykin vielä tänä iltana keräillä noita värjäystarvikkeita pois, että mahtuu siivoamaan. Vaikka ei ne nyt niin levällään ole: keittiössä olen keitellyt, kylppärissä huuhdellut ja saunassa kuivannut sekä langat että astiat. Saunassa niitä värjäysjuttuja on kyllä ehkä kaikkein eniten, kun sitä huonetta ei muuten käytetä ainakaan viikolla, niin mahtuvat olemaan. Katsotaan nyt, viitsinkö raivata sitä sen verran, että päästään saunomaan, vai jätetäänkö saunominen suosiolla tänä viikonloppuna väliin. Ei me olla muutenkaan joka viikko saunottu sen jälkeenkään, kun saatiin viiden vuoden jälkeen sauna tyhjäksi varastotavaroista. Saunomisen voi aina jättää väliin, värjäämistä ei... ;)

Vyyhdin/kerinpuut eli sellainen taiteltava "häkkyrä" on muuten kätevä kapistus sekä vyyhtejä tehdessä että niiden kerimisessä. Aiemmin tuo häkkyrä oli helppo kiinnittää keittiön tuolinselkään, mutta kun toissatalvena vaihdoimme ruokailukalustoa, niin sen jälkeen on ollut vähän ongelmia, mihin saan häkkyrän kiinni. Uusin innovaationi on tässä:


Avaan työpöydän ylimmän laatikon ja laitan häkkyrän kiinni siihen! :) Siinä se on hyvässä paikassa myös kerijälaitteeseen nähden. Eikä tarvitse siirrellä tuoleja tms. huoneesta tai paikasta toiseen, vaan tämä on aina saatavilla tarvittaessa.

Olen saanut välillä myös apua näissä värjäykseen liittyvissä jutuissa. Tänään olisi ollut kerimistä ja vyyhdittämistä yllin kyllin, mutta ruokakin piti ehtiä laittaa. Mies sitten tarjoutui kerimään yhden jo värjätyn vyyhdin keräksi (kerijälaitteella) ja vyyhdittämään yhden Nalle-kerän vyyhdiksi värjäämistä varten. Voiko tämän suurempaa rakkaudentekoa olla? :)

Lankaisaa loppuviikkoa - minulla on monta kuvaa ja postauksen alkua odottamassa, joten päivityksiä varmaan satelee tänne aina kun vain ehdin koneelle! :) Värillisissä tunnelmissa pysytään...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)