Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

lauantaina, kesäkuuta 22, 2013

Popsi, popsi, porkkanaa!

Nyt tehdäänkin näin päin, että näytetään valmiit värit ensin:


Arvaa, millä kasvilla tai kasveilla tämä oranssi väri on saatu aikaan? :)


Otsikko johtaa tarkoituksella harhaan, en ole käyttänyt värjäyksessä porkkanaa, vaikka väri onkin kovin porkkanainen. ;)

Muistanette sen neonkeltaisen värin, joka tuli pihlajan jälkiliemen jälkiliemestä ja vielä senkin jälkiliemestä. Ja varmaan muistatte myös sen "virtsanäytteen", jonka jätin ämpäriin talteen, eli sen lopun jälkiliemen, joka jäi vieläkin kirkkaankeltaiseksi neljän värjäyskerran jälkeen.

Tätä oranssia väriä varten kaivoin kaapista Riihivillasta tilaamaani krappia, jota käytin vain 5 grammaa. Liotin sitä yön yli litrassa vettä ja keitin sen jälkeen tunnin värin irroittamiseksi. Krapistahan tulee hyvin voimakasta punaista. Sekaan kaadoin sen pihlajan jälki-jälki-jälki-jälkiliemen, jota oli reilut puoli ämpäriä, eli yhteensä lientä oli sen verran, että siellä pystyi hyvin yhden lankavyyhdin värjäämään. Lopputuloksena oli tuo ihanainen oranssi. Pistin vielä toisen vyyhdin tämän cocktailin jälkiliemeen, ja siitä sain aikaan vaaleaa persikanväriä.


Kuvissa nuo värit eivät tahdo kunnolla toistua, mutta tässä kuvassa voitte verrata värejä porkkanaan, eli hyvinkin oranssia sain aikaan.

Tämä oli se yllätys, josta vähän teitä jo varoittelin jossain noista aiemmista postauksista... ;) Eikö ollutkin kiva yllätys? :)


Kuopuksen siemenestä asti kasvattama äitienpäiväkukka meinasi jo kertaalleen kuolla, mutta nyt se pukkaa kukkaa! :)

Lauantai: pyykkipäivä, lasten karkkipäivä, koko perheen elokuvapäivä, neulomispäivä. Näin meillä joka lauantai, niin myös tänään. Lisäksi nyt on myös värjäyspäivä. Hyvää viikonlopun alkua kaikille! :)

1 kommentti:

  1. se oli kyllä ylläri :-))


    todella kaunit sävyt sait liemestä

    VastaaPoista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)